אהלן אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול שאלה כזו, אבל אני אנסה בכל זאת כי יש פה אחלה מוחות.
רכשתי דומיין מהספקית livedns, אני מנסה לחבר אותו לשרת dns מקומי (פרטי windows server 2012 r2) על מנת לקבל subdomain נוספים.
מה עלי לעשות על מנת לחבר השרת dns לשרתים שלהם.
לא כל כך הבנתי לעומק את העניין. רכשת אצלם דומיין, ואיפה השרת שלך נמצא? שרת ייעודי, שיתופי? יש לך פאנל ניהול שרת?
אתה רק רוצה לחבר את הדומיין שיפנה לשרת שלך?
@d30DK
·
השרת יושב בבית, יש בבעולתי כמה שרתים מכיוון שאני רוצה לגשת לכל שרת בנפרד למרות שלכולם יש את אותו ip חיצוני,
לפי מיטב הבנתי יש שתי דרכים לעשות זאת. ( תקנו אותי אם אני טועה)
1. הפניית פורטים port forwarding
2.subdomain עם שרת dns.
נכון לעכשיו הדומיין מצביע על הכתובת ip של השרתים, כרגע אני מנסה לחבר את השרת dns שלי לפנל ניהול שלהם.
נראה לי שחסר לי משהו בלוגיקה על מנת להבין את החיבור כי אין לי מושג מה לרשום שם.
המון תודה
זה הפוך. כדי שאנשים יגיעו לשרתים שלך אתה צריך להגדיר ב dns את הכתובת ip שלך מהביית כדי שכשיעשו resolving יגיעוו לנתב שלך. משם כבר זה תלוי ביכולות של הנתב או הפיירוול שלך. אם הוא יודע להעביר הלאה destination nat לפי domain name אז תוכל להשתמש בסאב דומיין כדי לקבוע לאיזה שרת מגיעים. אם לא אז אתה צריך להשתמש בפורט פורוורדינג או לשלם לספק אינטרנט שלך על עוד כתובות שינותבו אלייך.
ואם אתה רוצה שגם השרת dns של הדומיין יהיה אצלך אתה צריך להגדיר אצלהם שהכתובת שלך היא ה ns של הדומיין. תכלס הכי טוב להשתמש בהם כdns אם אפשר כי זה יחסוך לך תפעול של שרת
Windows זה בסך הכל מערכת הפעלה. עליה אתה יכול להרכיב הרבה דברים. השאלה מה אתה רוצה להשיג בסופו של דבר. אם אתה רצה שיהיה אצלך dns שמתרגם את הדומיין שלך עבור משתמשים באינטרנט זה משהו אחד. אם אתה רוצה שיהיו אצלך אתרי אינטרנט שכדי להגיע אליהם משתמשים בדומיין שקנית זה משהו אחר. Ns זה name server וזה מגדיר מי ה dns server שאחראי על דומיין. אם נלך צעד אחורה dns server מתרגם למחשבים שם של דומיין כלומר מילים לכתובת ip שזה מספר שהוא סוג של כתובת אליה מגיעים בשביל למצוא מידע כדוגמת אתר אינטרנט
מציע שתקרא קצת על הנושא (בגוגל) לפני שאתה עושה שינויים (תתחיל מDNS, ואז על DNS Zone File)
בכל מקרה, אם כל מה שאתה רוצה זה למפות subdomains אז כל מה שאתה צריך זה להוסיף רשומת A - את זה ניתן לקנפג דרך livedns (אם אני זוכר נכון יש להם ממשק ניהול), לא צריך שרת dns משלך.