מה זה tri-band?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kodi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

tri-band , זה תמיכה בשלושה תחומי תדרים. למשל ב S Band , C Band וב E Band . רק שהנתב המדובר לא באמת תומך בשלושה תחומי תדרים, אלה שיש לו שלושה ממשקים אלחוטיים עצמאים, שכל אחד מהם יכול לשרת את הלקוחות משלו. ממשק אחד בתחום ה S Band ושני ממשקים בתחום C Band .
מוצר שבאמת תומך ב tri-band , הוא זה למשל: Netgear Nighthawk AD7200 , רק שהוא גם מתומחר בהתאם.
https://www.amazon.de/dp/B01M3Z2YA6/ref ... 08-21&th=1

רק שלצורך ההזמנה לישראל, כל זה ממש לא משנה, כי לא רק מוצר שהוא tri-band יחסם במכס, אלה אפילו מוצר שהוא Dual Band , בגלל השימוש שלו ב C Band .

וזה הוא כל ההסבר על רגל אחת, בצורה פשוטה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

כשמדובר בנתבים, השימוש במונח TRI-BAND מתאר תמיכה ב-3 רצועות תדרים שונות - רצועה אחת סביב תדר 2.4Ghz ושתי רצועות סביב התדר 5Ghz - אחת לתחום הנמוך ואחת לתחום הגבוה.

המשמעות היא שלנתב יש 3 רכיבי רדיו שונים, שכולם פועלים בעת ובעונה אחת, ומאפשרים לשלושה התקנים אלחוטיים לדבר עם הנתב בו זמנית. נתב TRI-BAND לדוגמא הוא ה-TP-LINK AC3200. זהו נתב המספק מהירות כוללת של 3200Mbps על ידי שילוב של 3 רכיבי רדיו - אחד הפועל בתדר 2.4Ghz ומספק מהירות של 600Mbps ושניים הפועלים סביב תדר 5Ghz ומספקים 1300Mbps. החיבור של שלושת המהירויות הללו (600+1300+1300=3200) הוא זה המקנה לנתב את שמו.

מידע על הנתב הזה ניתן למצוא כאן - http://www.tp-link.com/il/products/deta ... C3200.html - וכמובן שיש עוד נתבים מסוג זה של חברות אחרות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

kodi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

בואו נראה אם הבנתי נכון את משמעות הענין מבחינתי:

בראוטר דואלי מן המנין, הפלאפון במטבח שנמצא הרחק מן הראוטר, מצליח לתקשר איתו בתדר 2.4 ב 10-20 מ"ב\ש, ובכך יוצר פקק לכל שאר המכשירים החולקים איתו את אותו משדר (מפני שהם רחוקים, או מפני שאין להם משדר בתדר 5). המכשירים שנמצאים קרוב לראוטר חולקים ביניהם את תדר 5 הפנוי יחסית, והמהיר יותר, ולכן התקשורת שלהם זריזה יותר.
יוצא שהראוטר הטריאלי רק משפר את מצבם, המשופר גם ככה, של המכשירים שגם ככה היו על תדר 5, בזה שהוא מחלק אותם על שני משדרים, ולכן התועלת שלו שולית למדי. (אני יכול לדוגמה להקצות בלעדיות לקודי שנמצא ממש קרוב לראוטר).

אם Netgear היו מוסיפים לי עוד משדר בתדר 2.4 הבעיתי, היו עוזרים לי לפתור את הפקק של הלקוחות הרחוקים יותר (ובכך משפרים מאד את מצבם של השכנים הגונבים לי אינטרנט :)). אבל למרבית הצער הם הוסיפו דוקא את תדר 5 מאותגר הקירות.

הבנתי נכון?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #5 

הסיפור הוא די פשוט. ציוד שהוא SINGLE BAND פועל בתחום תדרים אחד, ציוד שהוא DUAL BAND פועל בשני תחומי תדרים שונים וציוד שהוא TRI-BAND פועל בשלושה תחומי תדרים שונים. לכל תחום חייב להיות ממשק אלחוטי נפרד ועצמאי. מצד שני יכולים להיות נתבים שיש להם מספר ממשקים אלחוטיים עצמאיים שונים שכל אחד מהם פועל באותו התחום או במספר תחומי תדרים, וזה נושא אחר.
בנוסף לזה, בתחום תדרים הנמוך הוקצה פחות רוחב ספקטרלי לשימוש ובגלל זה גם המהירות בו היא נמוכה יותר וקיימים בו פחות ערוצים לא חופפים. אבל בתחום בינוני של 5GHZ , כבר דאגו להקצות יותר מקום ובגלל זה רוחב ספקטרלי של כל ערוץ תקשורת יכול להיות פי שניים או יותר ממה שקיים בתחום הנמוך. אבל מצד שני, כמה שעולים יותר בתדר, המכשולים הסביבתיים משפיעים בצורה יותר בולטת. למשל קירות בתחום תדרים גבוהה יותר יוצרות ניחות גבוהה יותר. דבר שגם מועיל בזה שמונעה את ההפרעות ההדדיות מהרשתות הסמוכות של השכנים.
כל זה בא לידי ביטוי בצורה עוד יותר בולטת בתחום התדרים הגבוהה של 60GHZ שבשימוש בשנים האחרונות בתקן 802.11ad, ששם הספקטרום הכי נקי וגם ניתן להשיג בו רוחב פס מירבי ותוך שימוש באפנונים המורכבים ביותר. רק שיעברו עוד שנים רבות עד שציוד ביתי כזה יהיה זמין בישראל. כבר מספר שנים שציוד ביתי כזה משווק בחו''ל, דוגמה למוצר כזה : TP-Link Talon AD7200
http://www.tp-link.com/us/products/deta ... D7200.html
או כזה:
https://www.netgear.com/landings/ad7200 ... ar_organic

מצורפת טבלה שמציגה את ההבדלים בין התחומי תדר שבשימוש ותקני WIFI.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

kodi כתב:בואו נראה אם הבנתי נכון את משמעות הענין מבחינתי:

בראוטר דואלי מן המנין, הפלאפון במטבח שנמצא הרחק מן הראוטר, מצליח לתקשר איתו בתדר 2.4 ב 10-20 מ"ב\ש, ובכך יוצר פקק לכל שאר המכשירים החולקים איתו את אותו משדר (מפני שהם רחוקים, או מפני שאין להם משדר בתדר 5). המכשירים שנמצאים קרוב לראוטר חולקים ביניהם את תדר 5 הפנוי יחסית, והמהיר יותר, ולכן התקשורת שלהם זריזה יותר.
יוצא שהראוטר הטריאלי רק משפר את מצבם, המשופר גם ככה, של המכשירים שגם ככה היו על תדר 5, בזה שהוא מחלק אותם על שני משדרים, ולכן התועלת שלו שולית למדי. (אני יכול לדוגמה להקצות בלעדיות לקודי שנמצא ממש קרוב לראוטר).

אם Netgear היו מוסיפים לי עוד משדר בתדר 2.4 הבעיתי, היו עוזרים לי לפתור את הפקק של הלקוחות הרחוקים יותר (ובכך משפרים מאד את מצבם של השכנים הגונבים לי אינטרנט :)). אבל למרבית הצער הם הוסיפו דוקא את תדר 5 מאותגר הקירות.

הבנתי נכון?
...
·הבנת מצויין. זו הסיבה שנתבי TRI-BAND לא הפכו לנפוצים יותר מדי והעלות שלהם נשארה גבוהה - פשוט השימושיות שלהם מוגבלת בגלל פיתול של תדר 5GHZ שהטווח שלו קצר הרבה יותר מזה של 2.4GHZ. ההחלטה לפצל דווקא את סביבת התדר 5GHZ נובעת מכך שיש בו הרבה יותר ערוצים - סביב 40 - לעומת מספר הערוצים הנמוך בתדר 2.4GHZ - שם יש רק 13 ערוצים. המשמעות היא שפיצול תדר 2.4GHZ - במיוחד לאור הצפיפות הקיימת בו בגלל מיעוט הערוצים - היא חסרת משמעות בעוד שבתדר 5GHZ - שם יש יותר ערוצים - החלוקה הרבה יותר הגיונית. בשורה התחתונה, פרט למצבים מאוד מיוחדים, רכישת נתב TRI-BAND היא בזבוז כסף ולפיכך נתב המקוטלג ב-AC1700 או AC1900 תספיק לך לחלוטין.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”