לגבי בחירת מקרן וגובה התקרה הבעייתי
שלום!
בעקבות קבלת ספה חדשה שנמצאת במרחק רחוק מאוד בחדר ביחס למסך מהקודמת , אני מעוניין להחליף את הLED במקרן.
מדובר במרתף וגובה התקרה הוא כ1.95מ' ומרחק הצפייה הוא כ4.2 מ
האם נתונים אלו מגבילים מבחינת גודל התמונה? או שאפשר להסתדר?
איך המקרנים ?BenQ W1090 , Optoma HD142X
ומי המומלץ מביניהם? אשמח גם להמלצות נוספות במידה ויש לכם למקרנים באותו טווח המחיר (מתכנן לרכוש דרך אמזון)
תודה רבה מראש!
בעקבות קבלת ספה חדשה שנמצאת במרחק רחוק מאוד בחדר ביחס למסך מהקודמת , אני מעוניין להחליף את הLED במקרן.
מדובר במרתף וגובה התקרה הוא כ1.95מ' ומרחק הצפייה הוא כ4.2 מ
האם נתונים אלו מגבילים מבחינת גודל התמונה? או שאפשר להסתדר?
איך המקרנים ?BenQ W1090 , Optoma HD142X
ומי המומלץ מביניהם? אשמח גם להמלצות נוספות במידה ויש לכם למקרנים באותו טווח המחיר (מתכנן לרכוש דרך אמזון)
תודה רבה מראש!
בשני המקרנים האלו התמונה מתחילה כ-20 ס"מ מתחת למרכז העדשה, לכן אם תתלה את המקרן צמוד לתקרה התמונה תתחיל כ-40 ס"מ מהתקרה. זה אומר שנשאר לך רק 1.55 מטר מהרצפה וזה לא הרבה. תמונה של 120 אינץ' היא בגובה 149 ס"מ, כלומר תהיה ממש קרובה לרצפה. תמונה קטנה יותר תהיה מבאסת במרחק הזה לדעתי. אולי עדיף לקנות מקרן שיש לו lens shift ואז הוא קצת יותר גמיש בהתקנה. אני לא יודע להמליץ על כאלו.
לי דווקא נשמע כמו יחס מרחק/גודל מסך לא רע בכלל, בהנחה שבאמת נכנס 120"
אל תשכח שצריך לקחת בחשבון גם את עובי המסגרת במידה ויש ואת גובה המתלה
חשב טוב טוב את המרחקים והאורכים וקח קצת ספייר כי במציאות יש לפעמים הפתעות שלא לוקחים בחשבון "על הדף"
אם 120 זה "על הקשקש", הייתי הולך על מסך קטן יותר בכמה אינצ'ים (גם 110 לא הייתי פוסל), ואם אתה בונה מסך קבוע אז בכלל אתה יכול להכניס את הגודל המקסימלי שנכנס לך שם שבין 110 ל- 120.
אל תשכח שצריך לקחת בחשבון גם את עובי המסגרת במידה ויש ואת גובה המתלה
חשב טוב טוב את המרחקים והאורכים וקח קצת ספייר כי במציאות יש לפעמים הפתעות שלא לוקחים בחשבון "על הדף"
אם 120 זה "על הקשקש", הייתי הולך על מסך קטן יותר בכמה אינצ'ים (גם 110 לא הייתי פוסל), ואם אתה בונה מסך קבוע אז בכלל אתה יכול להכניס את הגודל המקסימלי שנכנס לך שם שבין 110 ל- 120.
http://imgur.com/FdyrtuF
זהו הקיר המדובר..
מעוניין להקרין על החלק הפנימי יותר (2.35 על 1.98).. בשלב הראשון רק על הקיר ללא מסך
איזה מקרן תוכלו להמליץ לי בטווח המחיר שיש לו את הlens shift? או שאפשר להסתדר גם בלי התכונה הזאת?
זהו הקיר המדובר..
מעוניין להקרין על החלק הפנימי יותר (2.35 על 1.98).. בשלב הראשון רק על הקיר ללא מסך
איזה מקרן תוכלו להמליץ לי בטווח המחיר שיש לו את הlens shift? או שאפשר להסתדר גם בלי התכונה הזאת?
רוחב של 2.35 מטר אומר שאתה מוגבל לתמונה של 2.25 מטר בערך (כי רצוי להוסיף שוליים שחורים) וזה אומר שאתה מוגבל לתמונה של 100 אינץ' בערך. את השקעים שבקיר הזה אתה יכול להזיז? כי אם אתה מקרין 100 אינץ' אז הקצה התחתון של התמונה יהיה במרחק של 1.7 מטר מהתקרה (גובה התמונה 1.3 מטר + מרחק מהתקרה 40 ס"מ), וזה אומר שהיא תעלה על השקעים. כלומר לדעתי האופציות שלך הם או מקרן עם lens shift (ואז אולי תוכל להקרין מעל השקעים) או להזיז את השקעים או לכסות אותם עם מסך (קבוע או לא).