OPPO 971 VS TVIX-4000

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לעופר ולשאר החברים ,

כידוע לכם , קיבלתי את מכשיר ה-TVIX -4000 לפני כשבוע וחצי . מאז אני בודק את תכונותיו (ומתפלא) אבל גם התחלתי לעבוד איתו בצורה יומיומית .
מצאתי שהרבה יותר קל לדוגמה להוריד פרק של סדרה ולצפות בה ישירות מהמחשב במקום לצרוב דיסק מחיק ולהשתמש ב-DVD , כלומר הרגלי הצפיה שלי השתנו בעקבות הרכישה של ה-TVIX . השתנו לטובה !
כך נוצר מצב , שנגן ה-DVD ו-UPSCALER של תכני SDTV מסוג OPPO 971 שאותו רכשתי לפני כחודשיים הפך למוצר ללא שימוש בביתי כי הוא היה מחובר לאותה טלויזיה שה-TVIX מחובר עכשיו .

אני שם לב שאיכות התמונה גם ב-DVD וגם ב-DIVX שה-TIVX-4000 מפיק דיי זהה גם במצב של UPSCALE עם זו של OPPO-971 אבל אני לא ממש מקצוען בתחום .
מהסיבה הזו פונה לכל אלה שרכשו את המכשיר הזה או את הדגם 5000 ומכירים גם את האיכות של OPPO ומבקש שתעריכו אם הטענה זו נכונה גם בעינייכם ואם לדעתכם יש משהו שאני אוכל לעשות בעתייד עם ה- OPPO שלא אוכול לעשות עם ה-TVIX ?

תודה ,
HAGI

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

נטען פה שאיכות ה-UPSCAL של ה-OPPO טובה יותר מאלה של הסטרימרים, אבל בהחלט יתכן שלא כל אחד רואה הבדלים.
איך אתה מנגן ב-TVIXדיסקים DVD?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

צריך להפריד בין DIVX לבין DVD.

בעוד ש-DIVX יכול להגיע כ-INTERLACED או PROGRESSIVE, רובם מגיעים PROGRESSIVE ולכן אין צורך במעבד חזק מדי.

DVD, לעומת זאת, תמיד INTERLACED ודרוש מעבד סביר בשביל לגרום לו לעבוד כראוי.

מבחינת סקיילינג, ה-TVIX וחבריו עושים עבודה סבירה, ב-DEINTERLACING הם מצליחים בעיקר בתכנים פשוטים.

לכן, במרבית התכנים לא יראו הבדל מהותי בין הנגנים.

כשיש תוכן קשה שדורש DEINTERLACER חזק יותר (למשל הופעות חיות, משהו שצולם במקור בוידאו וכו') שם ה-OPPO יתן תוצאות טובות יותר.

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

גיא ,
זה בדיוק מה שאני רוצה לבדוק - נכון שהאיכות של OPPO יודועה ומוכרת וחשבתי שעם קבלת ה-TVIX-4000 אוכל להבדיל בשינויים באיכות בין השניים לטובת ה-OPPO , אבל בעיניי המצב הוא לא כזה - אני רואה בשניהם באותה האיכות ( מצויינת) .

לגבי הצגת DVD על TIVX גם פה הרגלי הצפיה שלי השתנו . כדי לצפות בסרט DVD שירד מהאינטרנט היתי צריך לצרוב את קובץ ה-ISO . עכשיו , בזמן אפס , מיד אחרי סיום ההורדה יכול כבר לצפות בקובץ ה-ISO דרך ה-TVIX .
לגבי הסרטים שכבר אוחסנו על גבי DVD , פשוט מעתיק אותם למחשב ( או ל-TVIX אם יש לי זמן ) ומפעיל את הקובץ VIDEO_TS.IFO .
guyezra כתב:נטען פה שאיכות ה-UPSCAL של ה-OPPO טובה יותר מאלה של הסטרימרים, אבל בהחלט יתכן שלא כל אחד רואה הבדלים.
איך אתה מנגן ב-TVIXדיסקים DVD?
...

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

אני חושב שכבר אמרת את התשובה, לא ?
ליאור

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ליאור ,
זה נכון , אבל עופר העלה נקודה מעניינת בתשובתו . זה בדיוק סוג הדברים שלא היתי חושב עליהם ללא העזרה של המקצוענים כאן . את ההשוואה בין השניים עשיתי רק על בסיס תכנים רגילים , בדרך כלל , סרטים או סדרות . לא בדקתי מה לגבי הופעות אז אולי שם אבחין בשוני כלשהו .
אבדוק את זה היום ואעדכן !

ramicu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

ומה לגבי תכנים ב HD?
האם ניגון קובץ TS בגודל 13GB דרך סטרימר , לעומת ניגון הקובץ דרך נגן DVDHD יהייה זהה?
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

hagi כתב:לגבי הסרטים שכבר אוחסנו על גבי DVD , פשוט מעתיק אותם למחשב ( או ל-TVIX אם יש לי זמן ) ומפעיל את הקובץ VIDEO_TS.IFO .
...
:מבולבל: :מבולבל:
ה-OPPO שלך לא מחובר בכלל?

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה #9 

hagi,
נקודה נוספת שכדאי לשקול בהבדל בין נגינת תכני DVD לתכני HD ב-Tvix, היא "תקינות" יציאת ה-DVI עבור וידאו בפורמט SD לעומת HD. ישנם נגנים בתחום ה-convergence (בפרספקטיבה של יכולות SD + HD), אשר מבצעים המרת צבע שגויה עבור אחד הפורמטים, ומתקבל וידאו עם צבעים שגויים.

אם זכרוני אינו מטעני, ביצעתי בעבר הרחוק בדיקה על יציאת ה-DVI של ה-Oppo עבור SD, והתוצאה היתה תקינה.

במידת האפשר כדאי לבדוק האם יציאת ה-DVI ב-Tvix תקינה גם עבור SD וגם עבור HD, אם לא (ואז סביר שה-SD לא יהיה תקין), עדיין כדאי להשתמש ב-Oppo ל-DVD.
נערך לאחרונה על ידי zeev ב 19/03/2007 17:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

TVIX לא MVIX.
זה שני דברים שונים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

MartinHSabag כתב:TVIX לא MVIX.
זה שני דברים שונים.
...
ברור, פליטה פרוידיאנית שלי, אך רלוונטי עבור שניהם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #12 

אני עובד ב-RGB בשניהם ואין בעיה לשניהם שאני ראיתי עם REC601 מול REC709 (אם יהיה לי זמן אשתדל לעשות את הבדיקה שנית עם ה-OPPO 981).

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

oferlaor,

טוב שיש התקדמות במימוש CSS בנגני SD/HD, פעם זה היה גיהנום. אני חושב שזה פרמטר חשוב למדי שכדאי לבדוק ולכלול בביקורות שמפרסמים על נגנים.

vibractor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #14 

ואם לדעתכם יש משהו שאני אוכל לעשות בעתייד עם ה- OPPO שלא אוכול לעשות עם ה-TVIX ?
...
אח... צרות של עשירים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”