באיזה כרטיס מסך להשתמש ליציאה ל LCD
שלום רב,
אני מציף בשאלות כי רכשתי לא מזמן LCD ..
לשאלתי...
יש לי 2 כרטיסי מסך ... 1) RADEON 9600 PRO + DVI
2) GEFORCE 7800GT + DVI חזק בהרבה
כרגע הטלויזיה מחוברת בחיבור VGA רגיל דרך ה RADEON9600
1)האם יהיה ערך מוסף עם אני אחליף ל כרטיס החזק מבחינת רזולוציה?
2)האם יהיה שינוי משמעותי עם אני אחבר את הטלויזיה מ DVI ל HDMI.
הכבל יחסית יקר...
תודה רבה לעוזרים
אני מציף בשאלות כי רכשתי לא מזמן LCD ..
לשאלתי...
יש לי 2 כרטיסי מסך ... 1) RADEON 9600 PRO + DVI
2) GEFORCE 7800GT + DVI חזק בהרבה
כרגע הטלויזיה מחוברת בחיבור VGA רגיל דרך ה RADEON9600
1)האם יהיה ערך מוסף עם אני אחליף ל כרטיס החזק מבחינת רזולוציה?
2)האם יהיה שינוי משמעותי עם אני אחבר את הטלויזיה מ DVI ל HDMI.
הכבל יחסית יקר...
תודה רבה לעוזרים
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הי.
לגבי הכרטיס, בלי שום קשר לסוג וטיב המסך שאליו אתה מתחבר, התוצאה אמורה תמיד להיות טובה יותר בכרטיס החזק, במיוחד ביישומי גרפיקה כבדים כגון משחקים תלת מימדיים. אם יש לך כרטיס חזק יותר, למה לא להשתמש בו?
לגבי החיבור, חיבורי VGA נועדו לחיבור מחשב, כך שלא נראה לי שיהיה שיפור במעבר ל-HDMI. אצלי המחשב מחובר מ-DVI ל-VGA והתמונה מצוינת. השאלה היותר חשובה היא איזה רזולוציה הגדרת במחשב, ואיזה רזולוציה יש למסך ה-LCD שלך.
לגבי הכרטיס, בלי שום קשר לסוג וטיב המסך שאליו אתה מתחבר, התוצאה אמורה תמיד להיות טובה יותר בכרטיס החזק, במיוחד ביישומי גרפיקה כבדים כגון משחקים תלת מימדיים. אם יש לך כרטיס חזק יותר, למה לא להשתמש בו?
לגבי החיבור, חיבורי VGA נועדו לחיבור מחשב, כך שלא נראה לי שיהיה שיפור במעבר ל-HDMI. אצלי המחשב מחובר מ-DVI ל-VGA והתמונה מצוינת. השאלה היותר חשובה היא איזה רזולוציה הגדרת במחשב, ואיזה רזולוציה יש למסך ה-LCD שלך.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אה. אם כך, לסרטים בלבד, לא צריך כרטיס חזק. תשאיר אותו במחשב השני.
לטושיבה (התכוונת 42WL66?) יש רזולוציה של 1366x768. מה הגדרת במסך שלך?
לטושיבה (התכוונת 42WL66?) יש רזולוציה של 1366x768. מה הגדרת במסך שלך?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
בדרך כלל DVI משפר תוצאות ל-LCD בכל מה שקשור למהירות תגובה של המסך.
בעניין הכרטיס בגלל של 7800GT יש פריסת mpeg2 ו-H264 בחומרה יעזור לך לצפיה בתכני HD אם יש לך כוונה כזו. אם לא אז הATI מספיק.
בעניין הכרטיס בגלל של 7800GT יש פריסת mpeg2 ו-H264 בחומרה יעזור לך לצפיה בתכני HD אם יש לך כוונה כזו. אם לא אז הATI מספיק.
Enjoy the Silence
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

בהנחה שאתה מדבר על חיבור DVI-TO-HDMI (בניגוד לחיבור DVI-TO-VGA), היצרן טושיבה אוסר על חיבור מחשב לכניסת HDMI בדגם WL66. יש פרק שלם במנואל שמדבר על חיבור מחשב לכניסת VGA בלבד. הסברים הוא לא נותן, אגב.
בכל מקרה מעניין אותי - למה שמהירות התגובה של המסך תהיה מושפעת מחיבור ל-DVI לעומת VGA?
בכל מקרה מעניין אותי - למה שמהירות התגובה של המסך תהיה מושפעת מחיבור ל-DVI לעומת VGA?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אין לי הסבר מקצועי... אני חושב שזה בגלל המרת הנתונים מאנלוגי ב VGA לדיגיטלי במסך עצמו אבל אני לא בטוח.
מה שאני כן יודע זה שראיתי את זה קורה במציאות במסכים שונים מיצרנים שונים. בכל פעם שהיו בעיות כמו צל בעיקבות תנועה מהירה או פריימים חסרים, החלפת כבל ל DVI שיפרה משמעותית את התוצאה.
מה שאני כן יודע זה שראיתי את זה קורה במציאות במסכים שונים מיצרנים שונים. בכל פעם שהיו בעיות כמו צל בעיקבות תנועה מהירה או פריימים חסרים, החלפת כבל ל DVI שיפרה משמעותית את התוצאה.
Enjoy the Silence
אתמול גם קראתי מהחוברת הסברה על הטלויזיה שלא כדאי להשתמש ב LCD בתור מסך למחשב...
לא ממש הבנתי את הסיבה!
הרי זה LCD והסיבה שרכתי אותו זה כי הוא טוב להפעלה עם מחשב.
אז מדוע לא מומלץ לחבר לו HDMI - DVI ורק VGA
יש מומחה כאן שמבין?

לא ממש הבנתי את הסיבה!
הרי זה LCD והסיבה שרכתי אותו זה כי הוא טוב להפעלה עם מחשב.
אז מדוע לא מומלץ לחבר לו HDMI - DVI ורק VGA
יש מומחה כאן שמבין?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

לא חושב שיהיה כאן מומחה שיבין, כי גם אנשי התמיכה הטכנית של ניופאן, שבדקו את הנושא לעומק לבקשתי, חזרו אלי אחרי כמה ימים עם ידיים ריקות. ההשערה שלהם היא שלא ניתן למרוח את התמונה על כל המסך בחיבור HDMI, וזה מזיק למסך. זאת שטות, כי אין שום בעיה להגדיר מריחה מתאימה גם לתמונה שמתקבלת ב-HDMI (מניסיון). אז לא יודע מה הסיבה האמיתית.