המלצה מסך 65
שלום חברים,
אשמח לקבל המלצתכם לרכישת מסך,
להלן מספר מאפיינים:
מרחק הצפייה הוא 3 מטרים.
עיקר התכנים האיכותיים מגיעים מהקודי. יש לנו גם ממיר סלקום.
תקציב - עד 7 אש"ח. אני מניח שבגלל קשרים אני יכול לקבל הנחה של כ- 20%, אז בואו נניח שהתקציב הרישמי הוא 9,000 ש"ח.
אני חושב שהגודל המתאים הוא 65 אינטש.
תכונות שאני חושב שאפשר להשיג במחיר הזה: UHR 4K, אנדרואיד.
אשמח לקבל חוות דעתכם, כי המגוןן שקיים אפילו בתוך הפירמות עצמן מאד מבלבל.
תודה, sengreen
אשמח לקבל המלצתכם לרכישת מסך,
להלן מספר מאפיינים:
מרחק הצפייה הוא 3 מטרים.
עיקר התכנים האיכותיים מגיעים מהקודי. יש לנו גם ממיר סלקום.
תקציב - עד 7 אש"ח. אני מניח שבגלל קשרים אני יכול לקבל הנחה של כ- 20%, אז בואו נניח שהתקציב הרישמי הוא 9,000 ש"ח.
אני חושב שהגודל המתאים הוא 65 אינטש.
תכונות שאני חושב שאפשר להשיג במחיר הזה: UHR 4K, אנדרואיד.
אשמח לקבל חוות דעתכם, כי המגוןן שקיים אפילו בתוך הפירמות עצמן מאד מבלבל.
תודה, sengreen
אם קודי הוא השימוש העיקרי שלך אז אתה צריך אנדרואיד.
זה אומר או סוני או פיליפס.
סוני 7505 תהיה אפשרית לך אם תמתח ל9500₪.
היא 4k כמובן, HDR , ומבוססת אנדרואיד
המסך הוא בעל פאנל IPS שאת יתרונותיו וחסרונותיו תוכל למצוא כמעט בכל פוסט שני פה
זה אומר או סוני או פיליפס.
סוני 7505 תהיה אפשרית לך אם תמתח ל9500₪.
היא 4k כמובן, HDR , ומבוססת אנדרואיד
המסך הוא בעל פאנל IPS שאת יתרונותיו וחסרונותיו תוכל למצוא כמעט בכל פוסט שני פה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20187
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2609 פעמים
- יצירת קשר:
עם כל הכבוד לקודי שאפשר להתקין באנדרויד של המסך, עדיף לקחת מכשיר חיצוני עבור זה, ההשקעה מבחינת עלויות היא שולית - כ-$40.
אני לא יודע אם בכלל אפשר יהיה לנגן דרך הקודי תכני HDR, ידוע שקיימת בעיה שעיבוד התמונה לא עובד בכלל עבור תכנים שמתנגנים דרך הסמארט של המסך.
בלי קשר, HDR על פאנל IPS, ללא מנגנון עמעום זה פשוט גרוע.
כמובן שמסך של סוני זאת אופציה לא רעה באופן כללי, אבל תלוי מאד גם בסביבת הצפיה שלך. האם אתה צופה בחושך או להיפך דרושה לך זוית צפיה רחבה?
אני לא יודע אם בכלל אפשר יהיה לנגן דרך הקודי תכני HDR, ידוע שקיימת בעיה שעיבוד התמונה לא עובד בכלל עבור תכנים שמתנגנים דרך הסמארט של המסך.
בלי קשר, HDR על פאנל IPS, ללא מנגנון עמעום זה פשוט גרוע.
כמובן שמסך של סוני זאת אופציה לא רעה באופן כללי, אבל תלוי מאד גם בסביבת הצפיה שלך. האם אתה צופה בחושך או להיפך דרושה לך זוית צפיה רחבה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם כך, הייתי נמנע ממסכים עם פאנל IPS.
זה אומר מרבית מסכי LG, סדרה 7 של סוני, חלק ממסכי פיליפס.
זה אומר מרבית מסכי LG, סדרה 7 של סוני, חלק ממסכי פיליפס.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
סטרימר של 40 דולר, מתנהג, מרגיש, נראה ועובד בהתאם. אין מתנות חינם.
סטרימר איכותי של 100 דולר וצפונה יעשה עבודה הרבה יותר טובה מכל סטרימר פנימי.
חוות הדעת על סדרת 7 של סוני די בינוניות וכמו קודמי גם אני סבור שהסטרימר הוא שולי ברכישה.
הדבר הכי חשוב ברכישה הוא אחריות של לפחות שלוש שנים מלאות כי מדובר במוצר יקר עם סיכוי לתקלות.
סטרימר איכותי של 100 דולר וצפונה יעשה עבודה הרבה יותר טובה מכל סטרימר פנימי.
חוות הדעת על סדרת 7 של סוני די בינוניות וכמו קודמי גם אני סבור שהסטרימר הוא שולי ברכישה.
הדבר הכי חשוב ברכישה הוא אחריות של לפחות שלוש שנים מלאות כי מדובר במוצר יקר עם סיכוי לתקלות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא מדוייק. הכל בסופו של דבר מבוסס על אותה חומרה. למעט הסטרימר של nVidia, אבל הוא עולה $200.
אתה מדבר על מחירים. תן שם דגם כדי שאפשר יהיה להבין על איזה סטרימר בדיוק אתה מדבר ב-$100 ויותר, ומה אתה מחשיב ל"איכותי".
כי למשל לא באמת תראה הבדל בין סטרימר המבוסס על מעבד S905X ב$150 וב-$40. כן, אולי איכות הבניה והחומרים תרגיש מעט טוב יותר בסטרימר היקר, אולי תקבל איתו שלט טוב יותר (אלה כמובן שיקולים), אבל תכלס, מבחינת אופן העבודה כל המכשירים האלה הם ± אותו דבר.
יש לי את ה-T95M, התקנתי עליו LibreELEC על כרטיס SD (כך שהאנדרויד המקורי נשמר לכל מקרה), ואני לא "מרגיש" שיש איתו בעיה כלשהי. הוא עובד מצויין, מהר ויציב. הוא מנגן כל תוכן שאני צריך שהוא ינגן. החל מ-SD מכוער וכלה עד סרטי 4K HDR במשקל של 70GB, יוטיוב, IPTV, טורנטים בהזרמה ישירה ומה לא.
אתה מדבר על מחירים. תן שם דגם כדי שאפשר יהיה להבין על איזה סטרימר בדיוק אתה מדבר ב-$100 ויותר, ומה אתה מחשיב ל"איכותי".
כי למשל לא באמת תראה הבדל בין סטרימר המבוסס על מעבד S905X ב$150 וב-$40. כן, אולי איכות הבניה והחומרים תרגיש מעט טוב יותר בסטרימר היקר, אולי תקבל איתו שלט טוב יותר (אלה כמובן שיקולים), אבל תכלס, מבחינת אופן העבודה כל המכשירים האלה הם ± אותו דבר.
יש לי את ה-T95M, התקנתי עליו LibreELEC על כרטיס SD (כך שהאנדרויד המקורי נשמר לכל מקרה), ואני לא "מרגיש" שיש איתו בעיה כלשהי. הוא עובד מצויין, מהר ויציב. הוא מנגן כל תוכן שאני צריך שהוא ינגן. החל מ-SD מכוער וכלה עד סרטי 4K HDR במשקל של 70GB, יוטיוב, IPTV, טורנטים בהזרמה ישירה ומה לא.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
הנסיון שלי עם הסטרימרים הזולים הוא רע ומר.
המכשירים האלו בנויים גרוע, מתחממים מאוד, נתקעים כל הזמן, יש מלא באגים.
אמזון פייר TV משתמש בחומרה שמיועדת להאצת וידאו עם מעבד גרפי PowerVR Rogue GX6250
ומעבד MediaTek 8173C
Quad Core
2x @ 2GHz & 2x @ 1.6Ghz
מגיע עם שלט מאוד איכותי, יציב כמו לוליין על חבל, לא מתחמם וביום טוב אפשר להשיג אותו ב 85 דולר.
אין מתנות חינם.
המכשירים האלו בנויים גרוע, מתחממים מאוד, נתקעים כל הזמן, יש מלא באגים.
אמזון פייר TV משתמש בחומרה שמיועדת להאצת וידאו עם מעבד גרפי PowerVR Rogue GX6250
ומעבד MediaTek 8173C
Quad Core
2x @ 2GHz & 2x @ 1.6Ghz
מגיע עם שלט מאוד איכותי, יציב כמו לוליין על חבל, לא מתחמם וביום טוב אפשר להשיג אותו ב 85 דולר.
אין מתנות חינם.
TheCoolest
אל תעלב בבקשה כי אני מאד מכבד אותך ומעריך את תרומתך.
אני מגיב אמנם לך אבל רבים מהותיקים כאן וגם אנכי אינם שונים ועושים אותו דבר.
כשפותח שירשור שואל לדוגמא שאלה ומציין שהוא מחפש מסך עם אנדרואיד שיכול להריץ קודי וגם HDR
ברור שהוא מתכוון למסך סוני.
אני יכול להיות בטוח ב 100% מי ״מהותיקים״ יענה לו ומה גם יכתב בפוסט שלו
כי השאלות חוזרות על עצמם וכך גם התשובות.
כמובן שתופיע מיד ״הזהרת פאנל IPS״ (צונאמי) שתזהיר מהדבר הנורא הזה (IPS) שקיים כיום במרבית המסכים שנמכרים בעולם ובארץ. (סוני כמו מרבית היצרנים שינו את המדיניות שלהם ורוב המסכים שהם מיצרים כיום השתנו ל IPS)
בהמשך תופיע גם הצעה לרכוש סטרימר חיצוני זול ב110ש״ח שיעשה את כל העבודה שסטרימר פנימי של מסך אנדרואידי של סוני יודע לעשות ויותר טוב.
בעקרון ההמלצה הסמויה/גלויה שיש לקחת מסך VA של סמסונג או הייסנס.
אינני לועג לך חס וחלילה ידידי. אני בטוח שגם אני ועוד רבים אחרים שכותבים כאן הרבה,
חוזרים שוב ושוב על אותם דברים שאנחנו מכירים ויודעים.
ולמעשה אני עושה את זה ברגע זה
אבל ישנה בכל זאת דינמיקה, ודעות יכולות גם להשתנות.
אני זוכר שרק לפני כמה חודשים או שנה,
דעות שהיו חקוקות כאן בסלע שכולם חזרו עליהם ואיש כאן לא העז להביע דיעה אחרת.
השתנו כמו: מסך 65 -55 גדול מדי, לא כדאי לקנות 4K כי אין תכנים,
כל הסמארטים הם טיפשים לכן חובה לקנות סטרימר. הקריטריון הכי חשוב במסך זה שחורים טובים ופנאל VA.
מסך 3D חשוב, מסך 3D לא חשוב ומיותר.
הנה גם אני חוזר וכותב שוב
לשקול את חשיבות הסמארט הפנימי כקריטריון בבחירת מסך
בגלל נוחות השימוש בו וגם בגלל יכולותיו שהולכות ומשתפרות וכאן אין לי ספק שזה של סוני
עדיף על סטרימר חיצוני (יש לי שלושה כאלה והניסיון עם הזולים הוא לא משהו)
כמו כן אני חושב שכשהקריטריון החשוב הוא התקציב אזי להייסנס לסמסונג הזולים וגם ל lg יש יתרון.
כמו כן אני חוזר שה IPS אינו קללה, שצריך כל הזמן להזהיר מפניה, כמו שמבהילים ילדים מהמכשפה הרעה.
יש פאנלים עם IPS שנותנים שחורים טובים ויש כמובן כאלה שהשחורים שלהם איומים.
וכך זה גם עם פאנלים VA שיתרונותיהם ברורים אך גם חסרונותיהם.
כבר ציינתי בעבר שאני רכשתי מסך VA יקר והיום בגלל זויות הצפיה אצלי בסלון הייתי כנראה רוכש מסך IPS.
כי השחורים הבאמת מצוינים שלי, מחווירים כשאני ואחרים צופים מהצד.
אל תעלב בבקשה כי אני מאד מכבד אותך ומעריך את תרומתך.
אני מגיב אמנם לך אבל רבים מהותיקים כאן וגם אנכי אינם שונים ועושים אותו דבר.
כשפותח שירשור שואל לדוגמא שאלה ומציין שהוא מחפש מסך עם אנדרואיד שיכול להריץ קודי וגם HDR
ברור שהוא מתכוון למסך סוני.
אני יכול להיות בטוח ב 100% מי ״מהותיקים״ יענה לו ומה גם יכתב בפוסט שלו
כי השאלות חוזרות על עצמם וכך גם התשובות.
כמובן שתופיע מיד ״הזהרת פאנל IPS״ (צונאמי) שתזהיר מהדבר הנורא הזה (IPS) שקיים כיום במרבית המסכים שנמכרים בעולם ובארץ. (סוני כמו מרבית היצרנים שינו את המדיניות שלהם ורוב המסכים שהם מיצרים כיום השתנו ל IPS)
בהמשך תופיע גם הצעה לרכוש סטרימר חיצוני זול ב110ש״ח שיעשה את כל העבודה שסטרימר פנימי של מסך אנדרואידי של סוני יודע לעשות ויותר טוב.
בעקרון ההמלצה הסמויה/גלויה שיש לקחת מסך VA של סמסונג או הייסנס.
אינני לועג לך חס וחלילה ידידי. אני בטוח שגם אני ועוד רבים אחרים שכותבים כאן הרבה,
חוזרים שוב ושוב על אותם דברים שאנחנו מכירים ויודעים.
ולמעשה אני עושה את זה ברגע זה
אבל ישנה בכל זאת דינמיקה, ודעות יכולות גם להשתנות.
אני זוכר שרק לפני כמה חודשים או שנה,
דעות שהיו חקוקות כאן בסלע שכולם חזרו עליהם ואיש כאן לא העז להביע דיעה אחרת.
השתנו כמו: מסך 65 -55 גדול מדי, לא כדאי לקנות 4K כי אין תכנים,
כל הסמארטים הם טיפשים לכן חובה לקנות סטרימר. הקריטריון הכי חשוב במסך זה שחורים טובים ופנאל VA.
מסך 3D חשוב, מסך 3D לא חשוב ומיותר.
הנה גם אני חוזר וכותב שוב
בגלל נוחות השימוש בו וגם בגלל יכולותיו שהולכות ומשתפרות וכאן אין לי ספק שזה של סוני
עדיף על סטרימר חיצוני (יש לי שלושה כאלה והניסיון עם הזולים הוא לא משהו)
כמו כן אני חושב שכשהקריטריון החשוב הוא התקציב אזי להייסנס לסמסונג הזולים וגם ל lg יש יתרון.
כמו כן אני חוזר שה IPS אינו קללה, שצריך כל הזמן להזהיר מפניה, כמו שמבהילים ילדים מהמכשפה הרעה.
יש פאנלים עם IPS שנותנים שחורים טובים ויש כמובן כאלה שהשחורים שלהם איומים.
וכך זה גם עם פאנלים VA שיתרונותיהם ברורים אך גם חסרונותיהם.
כבר ציינתי בעבר שאני רכשתי מסך VA יקר והיום בגלל זויות הצפיה אצלי בסלון הייתי כנראה רוכש מסך IPS.
כי השחורים הבאמת מצוינים שלי, מחווירים כשאני ואחרים צופים מהצד.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש לי קופסה עם S812 וקופסה עם S905X ולא יכולתי להיות יותר מרוצה מהן.
אולי אנדרויד מערכת לא משהו, על LE אין שום בעיה.
אולי אנדרויד מערכת לא משהו, על LE אין שום בעיה.
זה לא ברור מהפוסט הראשון. sengreen, האם אתה מעוניין להריץ קודי על המסך עצמו או ממכשיר חיצוני (סטרימר או מחשב), וממה נובעת הדרישה למערכת הפעלה מסוג אנדרואיד במסך?
אגב, אולי אני מיושן אבל מהנסיון שלי קודי רץ הכי טוב על x86.
אגב, אולי אני מיושן אבל מהנסיון שלי קודי רץ הכי טוב על x86.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@se1
קודם כל, סוני היא לא היצרנית היחידה עם מסכים המריצים אנדרויד, כך שההנחה שלך שפותח השרשור התכוון ספציפית לסוני לא בהכרח נכונה. שנית, ממה שיצא לי לקרוא, זה שזה עובד לא אומר שזה עובד כמו שצריך. לא חקרתי את העניין לעומק, ויכול להיות שאני טועה, אבל ממה שקראתי, ניגון תכנים בקודי דרך האנדרויד של המסך לא מפעיל שום מעבדי תמונה, כולל תמיכה ב-HDR. זאת הסיבה שבמקרה הנ"ל אעדיף סטרימר חיצוני מאשר להשתמש באנדרויד המובנה.
לי לא חשוב האנדרויד, ואני מסתדר יפה מאד רק עם קודי על הסטרימר שלי (LibreELEC) והמכשיר עובד נפלא. אני לא תלוי ביצרן ונכונותו לשחרר עדכונים ו\או תיקונים. לכן לא באמת משנה אם תקנה מכשיר שעולה 100 שקל או 1000 שקל, כל עוד השבב בפנים הוא אותו שבב, המכשיר יתנהג ויעבוד אותו דבר.
ועבור הזרמה של תכנים חוקיים אני פשוט משתמש בסמארט של המסך.
נכון שלא כל אחד יהיה רגיש לעניין ה-IPS, אני אישית כן, ולכן אני נוהג לציין את זה. אני גם מציין שאם קיימת דרישה לזוית צפיה רחבה מהמסך, אז פאנל IPS יכול להיות עדיף במקרה כזה. זאת גם אחת הסיבות שבסופה של התלבטות רכשתי גם אני מסך עם פאנל IPS לסלון שלי (אמנם עם FALD).
אבל ממתי מסכי IPS הפכו ל"רוב"? יש גם מספיק מסכי VA, ולא רק אצל סמסונג. סדרה 8 של סוני משתמשת בפאנלים מסוג VA. חלק ממסכי LG משתמשים ב-VA. סמסונג, הייסנס, (ויזיו, ) והמון יצרנים אחרים משתמשים גם הם בפאנלים מסוג VA.
זה שסוני ופיליפס החליטו ללכת על IPS עבור מסכי ה-low-mid range שלהם השנה לא אומר שום דבר על התעשיה בשלמותה.
קודם כל, סוני היא לא היצרנית היחידה עם מסכים המריצים אנדרויד, כך שההנחה שלך שפותח השרשור התכוון ספציפית לסוני לא בהכרח נכונה. שנית, ממה שיצא לי לקרוא, זה שזה עובד לא אומר שזה עובד כמו שצריך. לא חקרתי את העניין לעומק, ויכול להיות שאני טועה, אבל ממה שקראתי, ניגון תכנים בקודי דרך האנדרויד של המסך לא מפעיל שום מעבדי תמונה, כולל תמיכה ב-HDR. זאת הסיבה שבמקרה הנ"ל אעדיף סטרימר חיצוני מאשר להשתמש באנדרויד המובנה.
לי לא חשוב האנדרויד, ואני מסתדר יפה מאד רק עם קודי על הסטרימר שלי (LibreELEC) והמכשיר עובד נפלא. אני לא תלוי ביצרן ונכונותו לשחרר עדכונים ו\או תיקונים. לכן לא באמת משנה אם תקנה מכשיר שעולה 100 שקל או 1000 שקל, כל עוד השבב בפנים הוא אותו שבב, המכשיר יתנהג ויעבוד אותו דבר.
ועבור הזרמה של תכנים חוקיים אני פשוט משתמש בסמארט של המסך.
נכון שלא כל אחד יהיה רגיש לעניין ה-IPS, אני אישית כן, ולכן אני נוהג לציין את זה. אני גם מציין שאם קיימת דרישה לזוית צפיה רחבה מהמסך, אז פאנל IPS יכול להיות עדיף במקרה כזה. זאת גם אחת הסיבות שבסופה של התלבטות רכשתי גם אני מסך עם פאנל IPS לסלון שלי (אמנם עם FALD).
אבל ממתי מסכי IPS הפכו ל"רוב"? יש גם מספיק מסכי VA, ולא רק אצל סמסונג. סדרה 8 של סוני משתמשת בפאנלים מסוג VA. חלק ממסכי LG משתמשים ב-VA. סמסונג, הייסנס, (ויזיו, ) והמון יצרנים אחרים משתמשים גם הם בפאנלים מסוג VA.
זה שסוני ופיליפס החליטו ללכת על IPS עבור מסכי ה-low-mid range שלהם השנה לא אומר שום דבר על התעשיה בשלמותה.
TheCoolest
כשפותח השרשור כותב: "תכונות שאני חושב שאפשר להשיג במחיר הזה: UHR 4K, אנדרואיד".
עניתי לו שהמסך היחידי שעונה לקריטריונים הללו וגם יודע להריץ לבד קודי (ציין שזה המקור העיקרי שלו לסרטים)
הוא של סוני ומניסיון ממושך שלי ושל אחרים זה עובד ועובד מצויין.
בנושא הסמארט דווקא כן התענינתי ולכן אני חוזר הרבה פעמים ומציין את חשיבותו.
זה חשוב כמובן לכאלה שאולי פחות "מתחוכמים", שרוצים לקבל את "כל החבילה" בלי מכשירים, חיבורים ושלטים נוספים.
מערכת האנדרואיד של מסכי סונים החדשים (מ-2015) היא מותאמת במיוחד למסכי TV
ושונה מהאנדרואיד של הסלולרים ושל מסכים אחרים שלדבריך מציגים עצמם כאנדרואידים, אבל הם לא באמת מסוגלים להוריד מגוגל סטור תוכנות ולהריצם ובודאי שלא קודי.
לכן בשלב זה סוני הם היחידים שיכולים להוריד ישירות למסך אפליקציה חשובה כמו קודי, להתקינה ולהריץ אותה.
בדקתי את זה על מסך פיליפס והייסנס שהציגו עצמם כ"אנדרואידים". אשמח לשמוע ממישהו שכן הצליח לעשות זאת.
כשפותח השרשור כותב: "תכונות שאני חושב שאפשר להשיג במחיר הזה: UHR 4K, אנדרואיד".
עניתי לו שהמסך היחידי שעונה לקריטריונים הללו וגם יודע להריץ לבד קודי (ציין שזה המקור העיקרי שלו לסרטים)
הוא של סוני ומניסיון ממושך שלי ושל אחרים זה עובד ועובד מצויין.
בנושא הסמארט דווקא כן התענינתי ולכן אני חוזר הרבה פעמים ומציין את חשיבותו.
זה חשוב כמובן לכאלה שאולי פחות "מתחוכמים", שרוצים לקבל את "כל החבילה" בלי מכשירים, חיבורים ושלטים נוספים.
מערכת האנדרואיד של מסכי סונים החדשים (מ-2015) היא מותאמת במיוחד למסכי TV
ושונה מהאנדרואיד של הסלולרים ושל מסכים אחרים שלדבריך מציגים עצמם כאנדרואידים, אבל הם לא באמת מסוגלים להוריד מגוגל סטור תוכנות ולהריצם ובודאי שלא קודי.
לכן בשלב זה סוני הם היחידים שיכולים להוריד ישירות למסך אפליקציה חשובה כמו קודי, להתקינה ולהריץ אותה.
בדקתי את זה על מסך פיליפס והייסנס שהציגו עצמם כ"אנדרואידים". אשמח לשמוע ממישהו שכן הצליח לעשות זאת.