טלוויזית מקרן אחורי / DLP
שלום לכולם.
אני עוקב זה זמן רב אחרי ההודעות בפורום, אך עדיין לא פרסמתי דבר.
ההורים שלי החליטו לקנות טלוויזיה בעלת מסך גדול לסלון שגם הוא גדול.
הם בעיקר רואים טלוויזיה (HOT).
כמובן שבמסכים גדולים נפנה לכיוון הפלאסמה בגודל של לפחות 42"
אבל מה לגבי מסכי הקרנה אחורית / DLP / SXRD,
לאחר מספר מאמרים שקראתי הבנתי שכיום זה שילוב מנצח.
יש לה את כל היתרונות של פלאסמה ו LCD .
החסרון זה שלא ניתן לתלות אותה על הקיר - אבל לי איכפת?
האם אני צודק?
למה אין מבחר רב יותר של דגמים בארץ.
בכל האתרים של היצרניות הגדולות יש מסכים כאלה
אולי היבואנים בארץ מעדיפים לא לייבא?
מה דעתכם על:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=400903
או
http://zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV&DB ... 091=244288
אני עוקב זה זמן רב אחרי ההודעות בפורום, אך עדיין לא פרסמתי דבר.
ההורים שלי החליטו לקנות טלוויזיה בעלת מסך גדול לסלון שגם הוא גדול.
הם בעיקר רואים טלוויזיה (HOT).
כמובן שבמסכים גדולים נפנה לכיוון הפלאסמה בגודל של לפחות 42"
אבל מה לגבי מסכי הקרנה אחורית / DLP / SXRD,
לאחר מספר מאמרים שקראתי הבנתי שכיום זה שילוב מנצח.
יש לה את כל היתרונות של פלאסמה ו LCD .
החסרון זה שלא ניתן לתלות אותה על הקיר - אבל לי איכפת?
האם אני צודק?
למה אין מבחר רב יותר של דגמים בארץ.
בכל האתרים של היצרניות הגדולות יש מסכים כאלה
אולי היבואנים בארץ מעדיפים לא לייבא?
מה דעתכם על:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=400903
או
http://zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV&DB ... 091=244288
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46356
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
תתחדש על ההודעה הראשונה עם פז"מ של שנתיים!
לגבי המסכים שהזכרת, הם היו פופלרים לרוב בעבר, כאשר היה צורך במסך גדול בעלות זולה, לפני יציאת LCD\פלסמה לשוק.
היום הם לא מסכים פופולריים ורצויים בשל מספר סיבות:, זוית צפייה נמוכה, חוסר פוקוס, דלות בפרטים, בהירות התמונה שיורדת דרסטית עם השנים, איכות הצפייה נמוכה, משקל ונפח גבוה ועוד...
תנסה לצפות במסך כזה במציאות בעצמך ותבין.
לגבי המסכים שהזכרת, הם היו פופלרים לרוב בעבר, כאשר היה צורך במסך גדול בעלות זולה, לפני יציאת LCD\פלסמה לשוק.
היום הם לא מסכים פופולריים ורצויים בשל מספר סיבות:, זוית צפייה נמוכה, חוסר פוקוס, דלות בפרטים, בהירות התמונה שיורדת דרסטית עם השנים, איכות הצפייה נמוכה, משקל ונפח גבוה ועוד...
תנסה לצפות במסך כזה במציאות בעצמך ותבין.
א. אתה צודק לחלוטין, בצפון אמריקה שוק המקרנים האחוריים בטכנולוגיות DLP/Lcos הוא חם מאד, ומהווה נתח שוק נכבד (שלא לומר מספק איכות גבוהה ביותר).
ב. בעוד שאין לי מידע פנימי לגבי החלטות היבואנים בבואם לבנות את סל המוצרים אותו הם מחליטים לשווק בארץ, אתרום את 2 הסנט שלי:
"מקרן אחורי זה לא סקסי"
מהיכרותי הדלה את הצרכן הישראלי, "סקסי" אינו רק פרמטר חשוב עבורו, הוא כמעט היחיד. את רוב הצרכנים לא מעניינת איכות תמונה (על מנת להיווכח בכך די להציץ לסלונם של מדגם מייצג מאזרחי ישראל ולראות מגוון מסכים דקים באיכות בינונית עד גרועה מוזנים באות composite נחות מאחד משידורי הכבלים המצ'וקמקים יותר שקיימים בעולם המערבי היום, בעוד בעל הבית הגאה ברכישתו האחרונה, אותה השיג כמובן בדיל מדהים באיזה אתר מכירות קקיוני, מצביע לכיוונה בגאון בעודו שואל רטורית את אורחיו לסעודת ליל שישי "איזו תמונה מדהימה אה?!").
אשר על כן, לא עושים היבואנים מאמצים כלשהם לנסות וליבא ארצה טכנולוגיות עדיפות/אלטרנטיביות (ופוטנציאלית יקרות יותר לצרכן), בבחינת "יודע נפש בהמתו".
ב. בעוד שאין לי מידע פנימי לגבי החלטות היבואנים בבואם לבנות את סל המוצרים אותו הם מחליטים לשווק בארץ, אתרום את 2 הסנט שלי:
"מקרן אחורי זה לא סקסי"
מהיכרותי הדלה את הצרכן הישראלי, "סקסי" אינו רק פרמטר חשוב עבורו, הוא כמעט היחיד. את רוב הצרכנים לא מעניינת איכות תמונה (על מנת להיווכח בכך די להציץ לסלונם של מדגם מייצג מאזרחי ישראל ולראות מגוון מסכים דקים באיכות בינונית עד גרועה מוזנים באות composite נחות מאחד משידורי הכבלים המצ'וקמקים יותר שקיימים בעולם המערבי היום, בעוד בעל הבית הגאה ברכישתו האחרונה, אותה השיג כמובן בדיל מדהים באיזה אתר מכירות קקיוני, מצביע לכיוונה בגאון בעודו שואל רטורית את אורחיו לסעודת ליל שישי "איזו תמונה מדהימה אה?!").
אשר על כן, לא עושים היבואנים מאמצים כלשהם לנסות וליבא ארצה טכנולוגיות עדיפות/אלטרנטיביות (ופוטנציאלית יקרות יותר לצרכן), בבחינת "יודע נפש בהמתו".
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא הבנתי, בעיניך מקרן אחורי נותן תמונה חלקה/מפורטת/בהירה/יפה יותר מפלאזמה או LCD? ???
Silence speaks louder than words
בהחלט לא ככלל גורף, אך הטכנולוגיות מתחרות צמודות. ניתן למצוא זוגות פלאזמה/מקרן אחורי בהם הראשון יהיה עדיף וזוגות אחרים בהם דווקא האחרון ייתן תמונה טובה יותר.MetalliJoe כתב:לא הבנתי, בעיניך מקרן אחורי נותן תמונה חלקה/מפורטת/בהירה/יפה יותר מפלאזמה או LCD? ???...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

באותו טווח מחירים? אני בספק גדול...
בסיטואציה אחרת אין ספק בליבי כי פרנסי האתר היו כבר מזמן מארגנים shootout או שניים בין הטכנולוגיות לרווחת הגולשים, אולם בהעדרם של נציגים מודרניים של טכנולוגיות ההקרנה האחורית משווקי ארצינו, נאלץ להשאיר את הדיון כרגע כאקדמי גרידא.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

הדיון הוא לא אקדמי לחלוטין, לכולנו יצא להציץ במסכים כאלה, ולי לפחות ממש לא ברור המקור לכל מה שכתבת. אני מסכים עם זיו במאה אחוז לגבי איכות המקרנים האחוריים - חשוכים, "מלוכלכים" ומאד לא מפורטים.
כמובן שלא ראיתי את כולם, ומאד יתכן שהמסכים שראיתי הם כולם מאיכות (וטווח מחירים) מאד נמוכה, אבל עדיין - התמונה שאני זוכר לא מחמיאה להם.
כמובן שלא ראיתי את כולם, ומאד יתכן שהמסכים שראיתי הם כולם מאיכות (וטווח מחירים) מאד נמוכה, אבל עדיין - התמונה שאני זוכר לא מחמיאה להם.
אני ראיתי טלויזית הקרנה אחורית של סוני בטכנולוגית SXRD בארה"ב לפני כשנה ואיכות התמונה היתה מעולה - הטובה ביותר בתצוגה המאוד לא מצומצמת בסניף ה- CC המקומי. מסתבר שגם cnet חושבים ככה. אחרי הכל זו טכנולוגית דומה לרובי ולפנינה המעולים. זאב צודק ב- 100%.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

zeev,
צודק 100 אחוז. 6+ ואולי אפילו 6++.
israeli2k,
אם אתה אומר שראית איכות תמונה גבוהה אז אני מאמין, אבל גם ב-CNET רושמים שם שהחסרונות של המסך הם שהוא יקר (שזה בעצם - עולה יותר ממסכים דקים באיכות דומה, או בעצם פחות טוב ממסכים דקים במחיר דומה), ושהצבעים שלו לא מדויקים.
מה שכן, המראה שלו מזכיר לי ש-zeev צודק - הם מאד מאד לא סקסיים... מי רוצה להציב דבר כזה בבית?...
צודק 100 אחוז. 6+ ואולי אפילו 6++.
israeli2k,
אם אתה אומר שראית איכות תמונה גבוהה אז אני מאמין, אבל גם ב-CNET רושמים שם שהחסרונות של המסך הם שהוא יקר (שזה בעצם - עולה יותר ממסכים דקים באיכות דומה, או בעצם פחות טוב ממסכים דקים במחיר דומה), ושהצבעים שלו לא מדויקים.
מה שכן, המראה שלו מזכיר לי ש-zeev צודק - הם מאד מאד לא סקסיים... מי רוצה להציב דבר כזה בבית?...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בעוד שפעם מקרנים אחוריים נתנו גודל תמונה בעלות יחסית נמוכה, היום, מקרנים אחוריים HD-READY ו-FHD כבר לא כ"כ זולים.
נותנים תמונה לא רעה בכלל (עם החסרונות של זוית צפיה, צורך בהחשכה מסויימת של החדר וכו') אבל עם חסרון בולט אחד - עלות תיפעול !
אורך החיים של הנורות הוא יחסית נמוך ועלותם רבה.
סה"כ זה לא נותן משהו אטרקטיבי מידי לקונה הממוצע, בנוסף למה שזאב ציין.
נותנים תמונה לא רעה בכלל (עם החסרונות של זוית צפיה, צורך בהחשכה מסויימת של החדר וכו') אבל עם חסרון בולט אחד - עלות תיפעול !
אורך החיים של הנורות הוא יחסית נמוך ועלותם רבה.
סה"כ זה לא נותן משהו אטרקטיבי מידי לקונה הממוצע, בנוסף למה שזאב ציין.
דוקא המחיר די אטרקטיבי - אין אלטרנטיבה שאני מכיר שמציעה תמונה FHD בגודל 70" ב- $3.5K, בכל איכות.
זוית הצפיה לא אידאלית אבל סבירה בהחלט לדעתי (בדקתי). עלויות התפעול הן NON-ISSUE: מקבלים נורה ספייר עם המכשיר, כל נורה מספיקה ל- 4000 שעות בערך ונורות נוספות עולות $200 ב EBAY (שזה 5 סנט/שעה - פחות מחשבון החשמל). הטלויזיה די דקה - לא משהו שאפשר לתלות על הקיר אבל בהחלט לא משהו שתופס הרבה מקום מעבר לגודל המסך עצמו. אם היו מציעים בארץ במחיר דומה הייתי קונה ללא היסוס.
זוית הצפיה לא אידאלית אבל סבירה בהחלט לדעתי (בדקתי). עלויות התפעול הן NON-ISSUE: מקבלים נורה ספייר עם המכשיר, כל נורה מספיקה ל- 4000 שעות בערך ונורות נוספות עולות $200 ב EBAY (שזה 5 סנט/שעה - פחות מחשבון החשמל). הטלויזיה די דקה - לא משהו שאפשר לתלות על הקיר אבל בהחלט לא משהו שתופס הרבה מקום מעבר לגודל המסך עצמו. אם היו מציעים בארץ במחיר דומה הייתי קונה ללא היסוס.
Sex sells?
מבלי להתמם בנושא הסקסיות של כל טכנולוגיה, שברור שמשפיעה על רוב החלטות הקנייה של רוב האנשים, לדעתי טלויזיות DLP יעלמו במהרה מהעולם בעיקר בגלל הנפח העצום (יחסית לפלזמה). זה שיקול מהותי.