ספקות לגבי b6
אני עובר דירה באוגוסט הקרוב ומעוניין לרכוש מסך חדש לחדר שינה. ראיתי את הb6 במספר חנויות והיא באמת נראת רמה אחת מעל כולם מבחינת שחורים ואיכות הצבע בכלל.הבעיה היחידה שלי היא שבכל החנויות היה נראה שהפרצופים של אנשים בערוצים השונים סובלים מאדמומיות יתר,זה ממש בלט לי בעין. האם זו איכות התמונה וזה או שפשוט לא מכיילים כראוי בחנויות? אם זו בעיה,מישהו יודע אם ב b7 זה נפתר ובכלל האם שווה לחכות קצת ולקנות את ה7?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה לא שבחנויות לא מכיילים נכון. בחנויות פשוט לא מכיילים בכלל. לא מכיר חנות אחת בארץ בה יש מסכים מכויילים. ברוב המקרים לא רק שהמסכים לא מכוילים, הם אפילו מוגדרים על המצב שהכי בולט ומושך את העין להדיוט הממוצע, כמו מצב "צבעים חיים" או איזה חירטוט כזה.
אבל זה נעשה מסיבה ברורה ומובנת - מצבי התמונה הנכונים נרעים רע להדיוט הממוצע. רוב האנשים מעדיפים תמונה לא נכונה, עם צבעים מעוותים ומוגזמים, כי זה"יפה יותר".
אבל, תבקש שלט בחנות ושחק עם המסך. תתחיל מבחירה במצב מומחה ומיד לאחר מכן בחר בו איפוס לברירת מחדל.
משם נשאר רק לכוון בהירות (שזה רמת השחור) בהתאם לתכן וסביבת הצפייה.
אבל זה נעשה מסיבה ברורה ומובנת - מצבי התמונה הנכונים נרעים רע להדיוט הממוצע. רוב האנשים מעדיפים תמונה לא נכונה, עם צבעים מעוותים ומוגזמים, כי זה"יפה יותר".
אבל, תבקש שלט בחנות ושחק עם המסך. תתחיל מבחירה במצב מומחה ומיד לאחר מכן בחר בו איפוס לברירת מחדל.
משם נשאר רק לכוון בהירות (שזה רמת השחור) בהתאם לתכן וסביבת הצפייה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
זה גם משהו שאני ואשתי הרגשנו כשהיה לנו המסך הזה להתנסות בבית. כיול בסיסי (תבניות THX) ומהאינטרנט לא פתרו את הבעיה. אבל אולי לא שחקתי עם ההגדרות מספיק או זה הצבע גם במקור (ובגלל שטווח הצבעים במסך הזה רחב יחסית, פתאום מבחינים באדום הזה).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים