בניית חדר מולטימדיה
שלום חברים,
אני מתכנן לנצל שטח שיש לי מתחת לבית לטובת חדר מולטימדיה/קולנוע ביתי/ משחקייה, ואשמח לקבל מכם עצות, רעיונות והמלצות.
החדר יהיה מלבני בגודל של 530X280, גובה 305 ס"מ.
אני מעוניין להתקין מקרן שיקירין על הקיר של ה 280.
מעוניין לחבר אליו קונסולה (כנראה PS4),
מעוניין לחבר HTPC גם כן.
מערכת סאונד סורראונד.
3 מקירות החדר אינו בנויים, ולכן יש לי גמישות בחלונות.
נושאים לטיפול:
- קיר הקרנה , האם צריך מסך הקרנה, או צבע מיוחד ?
- הנמכת תקרה, האם יש גובה מסויים שעדיף בשביל הסאונד, אקוסטיקה או דברים אחרים.
- בידוד אקוסטי לקירות, המלצות ?
- מערכת סאונד, פיזור הרמקולים בחדר, בתקרה ?
- מקרן FULL HD 3000 LUMINS טוב עבור החדר הזה ?
- מערכות ישיבה, איך אפשר לפזר כורסאות שגם יהיה נוח עבור 2 שחקנים שמשחקים PS וגם עבור מקרה שעד 6 אנשים צופים בסרט.
- אוורור, מיזוג אוויר, חלונות ?
- תאורה ?
- חיבורים של כל המערכות ?
- ריצוף, חשבתי על אריחי שטיח, דעות ?
- אפשר לנצל את החלל האמצעי של החדר למשחקים, שולחן פינג פונג, או מיני-פוטבול , עןד הצעות למשחקים שאפשר לשלב ?
אני יודע שהרבה תשובות יהיו תלויות בתקציב. אין לי תקציב מסויים לחדר הזה אך אינני מתכוון להשקיע מעל ומעבר, מוכן להשקיע בדברים המשמעותיים.
אשמח לקבל כל דעה בנושא , אפילו תשובה על שאלה אחת בלבד.
אם זה לא הפורום הנכון, אשמח להעביר את השאלות לפורום הרלוונטיים.
תודה מראש.
אני מתכנן לנצל שטח שיש לי מתחת לבית לטובת חדר מולטימדיה/קולנוע ביתי/ משחקייה, ואשמח לקבל מכם עצות, רעיונות והמלצות.
החדר יהיה מלבני בגודל של 530X280, גובה 305 ס"מ.
אני מעוניין להתקין מקרן שיקירין על הקיר של ה 280.
מעוניין לחבר אליו קונסולה (כנראה PS4),
מעוניין לחבר HTPC גם כן.
מערכת סאונד סורראונד.
3 מקירות החדר אינו בנויים, ולכן יש לי גמישות בחלונות.
נושאים לטיפול:
- קיר הקרנה , האם צריך מסך הקרנה, או צבע מיוחד ?
- הנמכת תקרה, האם יש גובה מסויים שעדיף בשביל הסאונד, אקוסטיקה או דברים אחרים.
- בידוד אקוסטי לקירות, המלצות ?
- מערכת סאונד, פיזור הרמקולים בחדר, בתקרה ?
- מקרן FULL HD 3000 LUMINS טוב עבור החדר הזה ?
- מערכות ישיבה, איך אפשר לפזר כורסאות שגם יהיה נוח עבור 2 שחקנים שמשחקים PS וגם עבור מקרה שעד 6 אנשים צופים בסרט.
- אוורור, מיזוג אוויר, חלונות ?
- תאורה ?
- חיבורים של כל המערכות ?
- ריצוף, חשבתי על אריחי שטיח, דעות ?
- אפשר לנצל את החלל האמצעי של החדר למשחקים, שולחן פינג פונג, או מיני-פוטבול , עןד הצעות למשחקים שאפשר לשלב ?
אני יודע שהרבה תשובות יהיו תלויות בתקציב. אין לי תקציב מסויים לחדר הזה אך אינני מתכוון להשקיע מעל ומעבר, מוכן להשקיע בדברים המשמעותיים.
אשמח לקבל כל דעה בנושא , אפילו תשובה על שאלה אחת בלבד.
אם זה לא הפורום הנכון, אשמח להעביר את השאלות לפורום הרלוונטיים.
תודה מראש.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
השאלות שלך מאוד כלליות ובלי תקציב מוגדר לכל אחד מהרכיבים אין אפשרות לייעץ. פרט אולי להגיד לך שכל מה שיש בשוק יכול להתאיך לך.
תהייה יותר ספציפי בשאלות שלך ותן סוג של תקציב כי אם אתה אומר אני לא מוכן להשקיע מעל ומעבר לחלק מהאנשים מעל ומעבר זה 1,000,000 דולר ולאחרים זה 5000 שקל.
אז אם תהייה יותר ספציפי אולי תקבל התייחסות לשאלות
תהייה יותר ספציפי בשאלות שלך ותן סוג של תקציב כי אם אתה אומר אני לא מוכן להשקיע מעל ומעבר לחלק מהאנשים מעל ומעבר זה 1,000,000 דולר ולאחרים זה 5000 שקל.
אז אם תהייה יותר ספציפי אולי תקבל התייחסות לשאלות
תקציב 30~ אלף ש"ח לכל החדר.
אני קצת אחדד חלק מהשאלות:
- האם קיים צבע קיר מיוחד להקרנה, האם עלותו כדאית לעומת מסך הקרנה, האם הבדלי האיכות ניכרים בינו לבין מסך הקרנה מקצועי.
- הנמכת תקרה, אני מעדיף הנמכה מינמלית כדי להשאיר את התמונה המוקרנת כמה שיותר גבוהה. האם עדיף/כדאי לשים את הרמקולים האחוריים בתקרה.
- קיר החדר משותף עם חדר אחר וארצה להפחית את הרעש לכיוון אותו חדר, איזה בידוד אקוסטי לקירות קיים לסוגייה הזאת.
- מקרן BenQ full HD 3000 Lemens מספיק טוב לאיכות תמונה על הקיר הזה ? תאורת החדר נשלטת 100%.
- מערכות הישיבה: אשמח לקבל רעיונות למערכות ישיבה שיתאימו ויתפזרו בחדר בצורה שאפשר להושיב עד 6 אנשים לצפייה בסרט. - מפלס ?
- חיבורים של המערכת: איזה הכנות לחיבורים לעשות, למקרן אני צריך שקע חשמל וחוט HDMI (אחד ?) לכיוון המקום בו יימצא ה PS וה HTPS. חיבור האודיו מהמקרן לכיוון מערכת הסאונד ? או מה PS וה HTPS ?
- תאורה, אני חושב מעבר לתאורה של כל החדר, צריך תאורה נפרדת (חלשה) מעל הכורסאות, רעיונות ?
תודה מראש.
אני קצת אחדד חלק מהשאלות:
- האם קיים צבע קיר מיוחד להקרנה, האם עלותו כדאית לעומת מסך הקרנה, האם הבדלי האיכות ניכרים בינו לבין מסך הקרנה מקצועי.
- הנמכת תקרה, אני מעדיף הנמכה מינמלית כדי להשאיר את התמונה המוקרנת כמה שיותר גבוהה. האם עדיף/כדאי לשים את הרמקולים האחוריים בתקרה.
- קיר החדר משותף עם חדר אחר וארצה להפחית את הרעש לכיוון אותו חדר, איזה בידוד אקוסטי לקירות קיים לסוגייה הזאת.
- מקרן BenQ full HD 3000 Lemens מספיק טוב לאיכות תמונה על הקיר הזה ? תאורת החדר נשלטת 100%.
- מערכות הישיבה: אשמח לקבל רעיונות למערכות ישיבה שיתאימו ויתפזרו בחדר בצורה שאפשר להושיב עד 6 אנשים לצפייה בסרט. - מפלס ?
- חיבורים של המערכת: איזה הכנות לחיבורים לעשות, למקרן אני צריך שקע חשמל וחוט HDMI (אחד ?) לכיוון המקום בו יימצא ה PS וה HTPS. חיבור האודיו מהמקרן לכיוון מערכת הסאונד ? או מה PS וה HTPS ?
- תאורה, אני חושב מעבר לתאורה של כל החדר, צריך תאורה נפרדת (חלשה) מעל הכורסאות, רעיונות ?
תודה מראש.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
@rloulou
ה30 אלף שבתקציב שלך אמורים להספיק לקניית כל הרכיבים שציינת כולל השיפוץ והריהוט וכו'?
או שכבר יש לך חלק מהדברים שציינת? ואתה מתכון להשקיע את ה30 רק בחלק השני שאין לך?
ה30 אלף שבתקציב שלך אמורים להספיק לקניית כל הרכיבים שציינת כולל השיפוץ והריהוט וכו'?
או שכבר יש לך חלק מהדברים שציינת? ואתה מתכון להשקיע את ה30 רק בחלק השני שאין לך?
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
ב 30 התכוננתי לכסות (סדר גודל של כל פריט)
- מקרן ~3000
- PS ~ 2000 (HTPS יש לי)
- סאונד ~ 2000
- כורסאות ~5000
- תאורה ~1500
- בידוד ~1000
- אריחי שטיח ~1500
- צבע ~2000
- הנמכת תקרה ~2000
- חשמלאי - 1500
- בנייה + חלון ~10000
כמובן אשמח לתיקונים איפה שצריך, דברים שחסרים ..
- מקרן ~3000
- PS ~ 2000 (HTPS יש לי)
- סאונד ~ 2000
- כורסאות ~5000
- תאורה ~1500
- בידוד ~1000
- אריחי שטיח ~1500
- צבע ~2000
- הנמכת תקרה ~2000
- חשמלאי - 1500
- בנייה + חלון ~10000
כמובן אשמח לתיקונים איפה שצריך, דברים שחסרים ..
- liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אני לא מקצועי בתחום אלא רק חובב שמבין טיפה ושני הסנט שלי הם כדלקמן:
30,000 נראה תקציב נמוך קצת לציוד לחדר קולנוע מקצועי למחצה ותצטרך לעשות הרבה מאד קיצורי דרך או לחפש יד שניה.
סתם חישוב אצבע גס בש"ח (שבטח תגרור פה צעקות)
רסיבר 7.1 - 7000
מקרן - 12000
רמקולים 5.1 איכותיים - 15000 (תצורה מינימלית שלא כוללת רמקולי תקרה וסראונד אחורים 7.1.2 או יותר)
מסך - 5000
סטרימר - 1000
כבלים איכותיים - 2000
סטנד לציוד - 1000
תאורה - ממליץ על שתי מנורות לד חכמות של שיומי שמאפשרות שינוי גוון ועמעום וכבוי/הדלקה עם שלט - 800
לחדר ארוך וצר כזה תצטרך במה אחורית מוגבהת ושתי שורות של ספות - 7000?
מומלץ מאד שטיח עבה. בידוד אקוסטי על הקירות לא חובה אם אין לך עודף כסף.
לגבי מיקום רמקולים - ממליץ לך לחפש בגוגל את התרשימים של חברת דולבי. אחוריים בתקרה לא מומלץ. תשים שם את הרמקולים העיליים לאטמוס/DTSX. כל שאר הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזן בערך.
בהצלחה!
30,000 נראה תקציב נמוך קצת לציוד לחדר קולנוע מקצועי למחצה ותצטרך לעשות הרבה מאד קיצורי דרך או לחפש יד שניה.
סתם חישוב אצבע גס בש"ח (שבטח תגרור פה צעקות)
רסיבר 7.1 - 7000
מקרן - 12000
רמקולים 5.1 איכותיים - 15000 (תצורה מינימלית שלא כוללת רמקולי תקרה וסראונד אחורים 7.1.2 או יותר)
מסך - 5000
סטרימר - 1000
כבלים איכותיים - 2000
סטנד לציוד - 1000
תאורה - ממליץ על שתי מנורות לד חכמות של שיומי שמאפשרות שינוי גוון ועמעום וכבוי/הדלקה עם שלט - 800
לחדר ארוך וצר כזה תצטרך במה אחורית מוגבהת ושתי שורות של ספות - 7000?
מומלץ מאד שטיח עבה. בידוד אקוסטי על הקירות לא חובה אם אין לך עודף כסף.
לגבי מיקום רמקולים - ממליץ לך לחפש בגוגל את התרשימים של חברת דולבי. אחוריים בתקרה לא מומלץ. תשים שם את הרמקולים העיליים לאטמוס/DTSX. כל שאר הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזן בערך.
בהצלחה!
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
@rloulou
יש פה פשוט חלוקת תקציב לא נכונה
הרי כל החדר הזה, המטרה שלו זה סאונד
לא נראה לי הגיוני להוציא למשל על מערכת ישיבה/ספות
כ 5000 שקלים ועל סאונד רק 2000.....
אגב מי יעשה לך הנמכת גבס ב כ2000 שקלים?
מה הכוונה לבנייה פלוס חלון? הכוונה שלך שעדיין החדר הזה לא קיים בכלל?
כלומר צריך לבנות אותו?
נראה לי שאתה תצתרך למתוח את התקציב בשביל לקבל חדר
מאוד מינימלי בשביל מה שאתה צריך באמת..
מאיפה אתה ? יש לי חבר ערבע בשם חאלד, הוא גר בשטחים קצת אחרי המחסום באיזור מסויים....
רק הוא יכול להוציא לך חדר כזה במינימום כסף
אבל עדיין בגלל שזאת בנייה מ0 צריך להשקיע יותר לדעתי
יש פה פשוט חלוקת תקציב לא נכונה
הרי כל החדר הזה, המטרה שלו זה סאונד
לא נראה לי הגיוני להוציא למשל על מערכת ישיבה/ספות
כ 5000 שקלים ועל סאונד רק 2000.....
אגב מי יעשה לך הנמכת גבס ב כ2000 שקלים?
מה הכוונה לבנייה פלוס חלון? הכוונה שלך שעדיין החדר הזה לא קיים בכלל?
כלומר צריך לבנות אותו?
נראה לי שאתה תצתרך למתוח את התקציב בשביל לקבל חדר
מאוד מינימלי בשביל מה שאתה צריך באמת..
מאיפה אתה ? יש לי חבר ערבע בשם חאלד, הוא גר בשטחים קצת אחרי המחסום באיזור מסויים....
רק הוא יכול להוציא לך חדר כזה במינימום כסף
אבל עדיין בגלל שזאת בנייה מ0 צריך להשקיע יותר לדעתי
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
תודה חברים על התגובות המהירות,
- לגבי בניית החדר, חסר רק לבנות 3 קירות מסביב (בלוקים + טיח + צבע). חבר שלי בונה לי אותו והוא יעשה גם את החשמל וגם את הנמכת התקרה, ולכן בוא נוציא את התקציב הזה מהחשבון פה.
לגבי הוצאות על סאונד ותמונה, אולי המעטי בהערכה, אבל האם באמת צריך 22000 ש"ח בשביל סאונד ו 17000 בשביל תמונה ? מה אני צריך לחפש במאפיינים של המקרן שמתאים לסוג השימוש שלי, כי ראיתי למשל את המקרן FULL HD מחברה טובה שנמכר בסביבות 3000 ש"ח.
תודה על המלצת התאורה, הבמה האחורית והשטיח.
- לגבי בניית החדר, חסר רק לבנות 3 קירות מסביב (בלוקים + טיח + צבע). חבר שלי בונה לי אותו והוא יעשה גם את החשמל וגם את הנמכת התקרה, ולכן בוא נוציא את התקציב הזה מהחשבון פה.
לגבי הוצאות על סאונד ותמונה, אולי המעטי בהערכה, אבל האם באמת צריך 22000 ש"ח בשביל סאונד ו 17000 בשביל תמונה ? מה אני צריך לחפש במאפיינים של המקרן שמתאים לסוג השימוש שלי, כי ראיתי למשל את המקרן FULL HD מחברה טובה שנמכר בסביבות 3000 ש"ח.
תודה על המלצת התאורה, הבמה האחורית והשטיח.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אני חושב שיש פה כמה הגזמות בשרשור הזה, יש דברים שניתן לקנות במחירים הרבה יותר הגיוניים.
רסיבר אתה מביא ב2500 שקל מאזמון.
רמקולים כמובן יד שניה כי תקבל מקסימום תמורה. וב10K אתה יכול להביא לך סט 5 רמקולים יפה. כי בשביל קלנוע לא צריך את האיכות והדקיות של רמקולים לסטריאו. אם תרצה גם אטמוס או יותר 5 רמקולים אז התוספת לרוב לא גדולה כי אלה רמקולים יחסית זולים. הדגש צריך להיות על סנטר והקדמיים. אבל סנטר צריך פה משהו טוב כי זה הרמקול היקרי.
סאב פה אני משוחד וחושב שעם כבר ק"ב יעודי אז לשים איזה סאב טוב של SVS או אפילו שניים. כ4.5K לסאב.
מקרן, טוב לא ממש התחום שלי אבל יש מקרנים סבירים, 1080P, בטח לא 4K, במחירים של 3-4K מאמזון. מסך. טוב, זה תלוי כבר בך, יש פה הרבה פרמטרים והמחירים יכולים מתחילים בכמה מאות לזבל עד כמה עשרות אלפי שלקים. מצד שני, אתה לא צריך מסך חשמלאי יורד רק אחד קבוע ובגודל ידוע מראש. עדיין זה לא זול אבל לא סוף העולם.
שאר הדברים כמו ספות וכדומה זה כבר תלוי בהעדפות שלך. לשים 6 קורסאות טלוויזיה של אמריקן קומפורט יהיה מעל כל התקציב שלך. מצד שני, לשים 3 קורסאות ב2000-3000 שקל לספה כמושבים עיקריים ואז להוסיף מקומות ישיבה "זולים יותר" לדעתי עדיף, הרי לא תמיד כל הכיסאות יהיו מלאים.
אבל לשים 2000 על "סאונד" כמו שכתבת, זה די מוזר. סאונד זה החלק הכי חשוב במערכת קלנוע ביתית.
רסיבר אתה מביא ב2500 שקל מאזמון.
רמקולים כמובן יד שניה כי תקבל מקסימום תמורה. וב10K אתה יכול להביא לך סט 5 רמקולים יפה. כי בשביל קלנוע לא צריך את האיכות והדקיות של רמקולים לסטריאו. אם תרצה גם אטמוס או יותר 5 רמקולים אז התוספת לרוב לא גדולה כי אלה רמקולים יחסית זולים. הדגש צריך להיות על סנטר והקדמיים. אבל סנטר צריך פה משהו טוב כי זה הרמקול היקרי.
סאב פה אני משוחד וחושב שעם כבר ק"ב יעודי אז לשים איזה סאב טוב של SVS או אפילו שניים. כ4.5K לסאב.
מקרן, טוב לא ממש התחום שלי אבל יש מקרנים סבירים, 1080P, בטח לא 4K, במחירים של 3-4K מאמזון. מסך. טוב, זה תלוי כבר בך, יש פה הרבה פרמטרים והמחירים יכולים מתחילים בכמה מאות לזבל עד כמה עשרות אלפי שלקים. מצד שני, אתה לא צריך מסך חשמלאי יורד רק אחד קבוע ובגודל ידוע מראש. עדיין זה לא זול אבל לא סוף העולם.
שאר הדברים כמו ספות וכדומה זה כבר תלוי בהעדפות שלך. לשים 6 קורסאות טלוויזיה של אמריקן קומפורט יהיה מעל כל התקציב שלך. מצד שני, לשים 3 קורסאות ב2000-3000 שקל לספה כמושבים עיקריים ואז להוסיף מקומות ישיבה "זולים יותר" לדעתי עדיף, הרי לא תמיד כל הכיסאות יהיו מלאים.
אבל לשים 2000 על "סאונד" כמו שכתבת, זה די מוזר. סאונד זה החלק הכי חשוב במערכת קלנוע ביתית.
שלום חברים,
קיבלתי הצעה כזאת, אשמח לקבל פידבק ממכם על הפריטים,
BENQ W2000 FHD 5800 ש"ח
SINOS SCREEN 234.X132 3000
YAMAHA RX-V481 5000
5X MOREL IN6M 6000
MOREL PSW10 2800
כמובן שלא מדובר על רמה הכי גבוהה אך לפי דעת המוכר הציוד הזה אכן מיועד לחדר קולנוע טוב.
האם לדעתכם זה מספיק טוב, או שיש פריטים שהם ממש יהרסו את החוויה ועדיף להוסיף עוד קצת ולקבל משהו יותר טוב.
BENQ W2000 FHD 5800 ש"ח
YAMAHA RX-V481 5000
5X MOREL IN6M 6000
MOREL PSW10 2800
כמובן שלא מדובר על רמה הכי גבוהה אך לפי דעת המוכר הציוד הזה אכן מיועד לחדר קולנוע טוב.
האם לדעתכם זה מספיק טוב, או שיש פריטים שהם ממש יהרסו את החוויה ועדיף להוסיף עוד קצת ולקבל משהו יותר טוב.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·מחירים לא משהו בכלל...וגם הציוד אודיו די חלש.rloulou כתב:שלום חברים,
BENQ W2000 FHD 5800 ש"ח
YAMAHA RX-V481 5000
5X MOREL IN6M 6000
MOREL PSW10 2800
האם לדעתכם זה מספיק טוב, או שיש פריטים שהם ממש יהרסו את החוויה ועדיף להוסיף עוד קצת ולקבל משהו יותר טוב....
סתם לדוגמה, את המקרן אתה מביא בפחות מ4 אלף ול6. את המגבר בפחות מ2000 ולא 5000. זה כבר 5 אלף פחות.
סאב, במחיר הזה יש לך כמה אפשרויות טובות יותר. למה רמקולים שקועים, הרי זה חדר יעודי, למה לא להנות מכל היתרונות של רמקול נורמאלי? ודרך אגב, אתה מביא אותם ב1000 שקל פחות בלי מיקוח פה בארץ. לא מכיר את המסך אז אין לי מה להגיד...אבל בכלל, המחירים לא משהו והציוד מתאים יותר לסלון שבו יש צרוך להתפשר מול האישה או/ו לשמור על אסטטיות מסוימת. אז לא מובן למה צריך את זה בחר יעודי.
מה שכן, זאת כבר התקדמות...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·קודם קול. כן רמקול שקוע יושב בתוך תיבת פלסטיק או בלי תיבה בתוך הקיר מה שאומר שהפלסטיק או הקיר תורמים רבות לאיכות הסאונד. ופה כבר מתחילה הבעיה, פלסטיק, גבס, תיבה קטנה, באסים חלשים....רמקול זה מכלול של וופרים, קבלים לחיתוך התדרים בין הוופרים ותיבה שנותנת את האופי, הבאס והביד באס. רמקול שקוע מגיע עם "תיבה" גרוע מאוד, לא אטומה ומחומרים לא טובים ליצירת תהודה טובה.rloulou כתב:תודה BUGY,
לגבי רמקולים, לא ידעתי שלרמקול חיצוני יש יתרונות על שקוע, אתה יכול לתת כמה מילים על זה.
אם אני לוקח את המחירים שלך יוצא שכל החבילה היא בסביבות ה 17 אלף, בוא נגיד שארצה לשדרג בעוד כמה אלפים, מה היית משנה ?...
חוץ מזה, אתה מוגבל ביכולת לשך לכוון את הרמקול לכיוון המאזין ואיפה שהתקנת, לטוב או לרע, זה הם יהיו. אתה לא יכול להעביר אותם לחדר אחר לאיזו מסיבה, או לתת לחבר או למכור בקלות....בקיצור, בעיקר חסרונות יש לרמקולים שקועים. היתרונות שזה נראה נקי. אבל זה יותר כדי לספק את האישה ולא את הדרישות לחדר קולנוע.
אני היתי לוקח שני רמקולים עומדים, מלאים, גדולים וחזקים, אולי משהו מקליפש, או CV, כזה "שיתן בראש" כי זה מה שצריך בקולנוע. מוסיף לו סנטר חזק, שני רמקולים אחוריים קטנים או בינוניים, 4-3 אינץ בשלי האפקטים. רסיבר מעולה, כמו ה1300 של דנון. מקרן שיתאים לחלל, למרחק ולגודל פתיחה שאתה רוצה (זה קצת מסובך, כי צריך לדעת מה גודל המסך, מה המרחק של המקרן מה הגובה שלו וכדומה) סאב, אמיתי, שימלא את החלל ולא צעצוע של מורל. ותלוי כמה כסף נשאר אחרי הכל, מחפש מסך מקרן מתאים. מקסימום, רק בשביל ההתחלה, תמיד ניתן להקרין על קיר אעד שתבין איזה פתיחה אתה רוצה ואיזה מסך אתה רציך. יש פורמטים שוני, רחב כמו בקולנוע או רחב כמו בטלוויזיה ויזה גוון, לבן או קצת עפור, וכמה קצת. כמה אור הוא מחזיר וכדומה.
אבל זה אני ולי חשוב יותר סאונד מפוצץ, מלא ועשיר, באס עמוק שמריעד את הבית ומורגש ולא רק נשמע. וכמובן דיבור נקי וברור בדיאלוגים. אחרי זה תמונה נקיה, חדה וגדולה. לא מעניין אותי איך זה נראה או איזה צבע הרמקולים
זה בגדול. אפשר להביא גם קישורים מאמזון...
- BUGY
- חבר מכור קשה

בהמשך למה שדיברנו, הנה יש לך פה אתר ישראלי שמרכז חלק מהמבצעים ספציפית לאודיו:
http://soundforless.co.il/index.php/about/
הם לא מראים את כל מה שיש ולא תמיד הכי מעודכנים, אבל התחלה טובה.
ופה באתר יש לך מחלקה שלמה שעוסקת במבצעים לכל דבר בעיקר מאמזון:
https://www.hometheater.co.il/forum107
http://soundforless.co.il/index.php/about/
הם לא מראים את כל מה שיש ולא תמיד הכי מעודכנים, אבל התחלה טובה.
ופה באתר יש לך מחלקה שלמה שעוסקת במבצעים לכל דבר בעיקר מאמזון:
https://www.hometheater.co.il/forum107
תודה רבה על ההסבר המעולה.
גודל המסך והמרחק ממנו די ידועים איך שכתבתי בהודעה הראשונה .
רוחב הקיר הוא 280, אם נשאיר 25 ס"מ מכל צד לרמקולים נקבל שרוחב המסך יהיה 230 וזה נראה לי מתאים למרחק הישיבה שזה בין 4 ל 5 מטרים.
לגבי השימוש, בעיקר זה סרטים, משחקי כדורגל ו PS. מוזיקה פחות רלוונטי, ולכן ווליום מאוד גבוהה לא רלוונטי, חשוב שהדיבור יהיה ברור וצלילים צלולים בווליום רגיל.
כמובן שאשמח לקבל לינקים לאמזון , אין לי בעיה לקנות מחו"ל.
גודל המסך והמרחק ממנו די ידועים איך שכתבתי בהודעה הראשונה .
רוחב הקיר הוא 280, אם נשאיר 25 ס"מ מכל צד לרמקולים נקבל שרוחב המסך יהיה 230 וזה נראה לי מתאים למרחק הישיבה שזה בין 4 ל 5 מטרים.
לגבי השימוש, בעיקר זה סרטים, משחקי כדורגל ו PS. מוזיקה פחות רלוונטי, ולכן ווליום מאוד גבוהה לא רלוונטי, חשוב שהדיבור יהיה ברור וצלילים צלולים בווליום רגיל.
כמובן שאשמח לקבל לינקים לאמזון , אין לי בעיה לקנות מחו"ל.
הערה לגבי המרחקים שציינת.
אם רוחב הקיר 2.8, ואתה משאיר 25 ס"מ מכל צד לרמקולים. רוחב מסך יהיה בערך 100 אינץ' (כולל המסגרת).
ז"א בוא נגיד 97 אינץ' רוחב מסך נטו = 112 אינץ' אלכסוני (פורמט 16:9). ובסרט קולנוע עם פורמט רחב, גודל האלכסון יהיה 105 אינץ'
ממרחק של 4-5 מטר זה יהיה קצת רחוק...יש לך חדר יעודי, נצל אותו יותר טוב. הייתי ממקם את המושבים באיזור 3.5 מטר מהמסך
וכמו שכבר ציינו בהודעות קודמות. אפשר גם לשים 2 או 4 רמקולים בתקרה.
מבחינת מבנה חדר הוא אידיאלי למיקום רמקולים לאטמוס, כי יהיה לך מקום לתלות רמקולים בתקרה מאחורי קו הישיבה
* אופציה נוספת: מסך קבוע יותר גדול, כזה שיתפוס את כמעט את כל רוחב הקיר, שימוקם לפני הרמקולים.
מסך קבוע כזה, מבד שקוף אקוסטית: ז"א ניתן למקום רמקולים מאחוריו והסאונד יעבור דרך הבד מבלי לפגוע בסאונד.
זה בד יותר יקר מבד רגיל. אם זו אופציה שאתה מוכן לשקול, כמובן עדיף לקנות בד בנפרד ולמתוח על מסגרת, יצא הרבה יותר זול מאשר לקנות מסך מוכן כזה. ממה שאני זוכר באמזון. מסך קבוע עם בד שקוף אקוסטית של 100 אינץ (אלכסון) עולה באיזור 400-500 דולר. וזה כמובן בלי משלוח ומיסים שמטיסים את המחיר לשמיים. לכן עדיף לקנות בד ולמתוח לבד בארץ.
הזמנה של בד מחו"ל, - עלות המשלוח ומיסים תהיה נמוכה
ועם מסך כזה שיתפוס את כל רוחב הקיר תוכל למקם את הכורסאות רחוק יותר, כמו שרצית בהתחלה: ממרחק 4-5 מטר
בשלוף מאמזון: בד שקוף אקוסטית לדוגמא
https://www.amazon.com/Elite-Screens-De ... 24RTDKPHC4
אם רוחב הקיר 2.8, ואתה משאיר 25 ס"מ מכל צד לרמקולים. רוחב מסך יהיה בערך 100 אינץ' (כולל המסגרת).
ז"א בוא נגיד 97 אינץ' רוחב מסך נטו = 112 אינץ' אלכסוני (פורמט 16:9). ובסרט קולנוע עם פורמט רחב, גודל האלכסון יהיה 105 אינץ'
ממרחק של 4-5 מטר זה יהיה קצת רחוק...יש לך חדר יעודי, נצל אותו יותר טוב. הייתי ממקם את המושבים באיזור 3.5 מטר מהמסך
וכמו שכבר ציינו בהודעות קודמות. אפשר גם לשים 2 או 4 רמקולים בתקרה.
מבחינת מבנה חדר הוא אידיאלי למיקום רמקולים לאטמוס, כי יהיה לך מקום לתלות רמקולים בתקרה מאחורי קו הישיבה
* אופציה נוספת: מסך קבוע יותר גדול, כזה שיתפוס את כמעט את כל רוחב הקיר, שימוקם לפני הרמקולים.
מסך קבוע כזה, מבד שקוף אקוסטית: ז"א ניתן למקום רמקולים מאחוריו והסאונד יעבור דרך הבד מבלי לפגוע בסאונד.
זה בד יותר יקר מבד רגיל. אם זו אופציה שאתה מוכן לשקול, כמובן עדיף לקנות בד בנפרד ולמתוח על מסגרת, יצא הרבה יותר זול מאשר לקנות מסך מוכן כזה. ממה שאני זוכר באמזון. מסך קבוע עם בד שקוף אקוסטית של 100 אינץ (אלכסון) עולה באיזור 400-500 דולר. וזה כמובן בלי משלוח ומיסים שמטיסים את המחיר לשמיים. לכן עדיף לקנות בד ולמתוח לבד בארץ.
הזמנה של בד מחו"ל, - עלות המשלוח ומיסים תהיה נמוכה
ועם מסך כזה שיתפוס את כל רוחב הקיר תוכל למקם את הכורסאות רחוק יותר, כמו שרצית בהתחלה: ממרחק 4-5 מטר
בשלוף מאמזון: בד שקוף אקוסטית לדוגמא
https://www.amazon.com/Elite-Screens-De ... 24RTDKPHC4
תודה רבה 
אכן רעיון טוב (גם כי דוד שלי נגר, ולכן בניית מסגרת טובה לא תהיה בעיה.
לגבי הרמקולים, במידה והם ישבו מאחורי המסך , במקרה הזה יש עדיפות לסוג מסוים/דגם מסויים ?
לגבי אטומס, סליחה על הבורות , אך אני עכשיו אחפש את זה ואבדוק. במקרה הזה גם המגבר צריך לתמוך בהם , מה לחפש במאפיינים שלו ?
אכן רעיון טוב (גם כי דוד שלי נגר, ולכן בניית מסגרת טובה לא תהיה בעיה.
לגבי הרמקולים, במידה והם ישבו מאחורי המסך , במקרה הזה יש עדיפות לסוג מסוים/דגם מסויים ?
לגבי אטומס, סליחה על הבורות , אך אני עכשיו אחפש את זה ואבדוק. במקרה הזה גם המגבר צריך לתמוך בהם , מה לחפש במאפיינים שלו ?
עוד הצעה לקנות הכל לאט לאט.
רמקולים לרוב מחזיקים הרבה זמן אז לקנות בחלקים.
סאב תביא אחד שלא תצטרך להחליף ושיורגש לפי דעתי סאב זה אחד הדברים החשובים ביותר לכן אצלי לפחות זה הדבר הכי מושקע.
רסיבר יש לך את אמזון שזה האופציה הכי טובה בשביל המחירים של הארץ או יד שנייה פה באתר. אבל אין אחריות.
סטרימר תלוי מה המסך שאת הולך לקנות אצלך זה מקרן אני אישית עוד לא מצאתי סטרימר שהוא טוב ל4K חוץ מנבידיה שילד שאני מעדיף להמתין לסטרימר שהוא יותר רציני התכנולגיה עוד לא בשיא 4K דורש הרבה(גם$$).
לגבי כורסאות יש אופציה זולה של משטחים שאתה תעשה בעבודת יד ופשוט תילך לרפד.
עכשיו לגבי הגבס לתקרה בעיתי לעשות לבד כי אין לך את המנוף שמרים את הפלטות אז אתה חייב בעל מקצוע החומר זול העבודה יקרה תלוי גם על איזה גבס אתה הולך יש מלא סוגים.
חשמל 1500 שקל זה זול מידי תחטוף (: תלוי כמה נקודות.
לגבי המקרן אני אישית היתי מתחיל בטלוויזיה לבנתיים מחכה שהחדר יהיה גמור , רק היתי עושה הכנה לכל הכבלים ואז שהכל גמור ושנשאר כסף משקיע אותו על מקרן כמובן שתביא מקרן יותר מתקדם ממה שתביא עכשיו.
וללכת על דולבי אטמוס עדיף .
וכמובן לחדר כזה היתי מוסיף אופציה של בית חכם כאילו רק לסטרימר שיעבוד עם איפד למוזיקה ולסרטים אל תשכח כבל רשת.
בהצלחה
אני חושב שאם תקנה בחלקים תגיע למה שאתה שואף, אני משער של עלות חדר כזה אולי קרוב ל60 אלף אולי יותר ולא 30 לכל מה שאתה רוצה לעשות.
השקעה חד פעמית והנאה אין סופית (:
ושוב בהצלחה רק המלצה
רמקולים לרוב מחזיקים הרבה זמן אז לקנות בחלקים.
סאב תביא אחד שלא תצטרך להחליף ושיורגש לפי דעתי סאב זה אחד הדברים החשובים ביותר לכן אצלי לפחות זה הדבר הכי מושקע.
רסיבר יש לך את אמזון שזה האופציה הכי טובה בשביל המחירים של הארץ או יד שנייה פה באתר. אבל אין אחריות.
סטרימר תלוי מה המסך שאת הולך לקנות אצלך זה מקרן אני אישית עוד לא מצאתי סטרימר שהוא טוב ל4K חוץ מנבידיה שילד שאני מעדיף להמתין לסטרימר שהוא יותר רציני התכנולגיה עוד לא בשיא 4K דורש הרבה(גם$$).
לגבי כורסאות יש אופציה זולה של משטחים שאתה תעשה בעבודת יד ופשוט תילך לרפד.
עכשיו לגבי הגבס לתקרה בעיתי לעשות לבד כי אין לך את המנוף שמרים את הפלטות אז אתה חייב בעל מקצוע החומר זול העבודה יקרה תלוי גם על איזה גבס אתה הולך יש מלא סוגים.
חשמל 1500 שקל זה זול מידי תחטוף (: תלוי כמה נקודות.
לגבי המקרן אני אישית היתי מתחיל בטלוויזיה לבנתיים מחכה שהחדר יהיה גמור , רק היתי עושה הכנה לכל הכבלים ואז שהכל גמור ושנשאר כסף משקיע אותו על מקרן כמובן שתביא מקרן יותר מתקדם ממה שתביא עכשיו.
וללכת על דולבי אטמוס עדיף .
וכמובן לחדר כזה היתי מוסיף אופציה של בית חכם כאילו רק לסטרימר שיעבוד עם איפד למוזיקה ולסרטים אל תשכח כבל רשת.
בהצלחה
אני חושב שאם תקנה בחלקים תגיע למה שאתה שואף, אני משער של עלות חדר כזה אולי קרוב ל60 אלף אולי יותר ולא 30 לכל מה שאתה רוצה לעשות.
השקעה חד פעמית והנאה אין סופית (:
ושוב בהצלחה רק המלצה