המלצה לנתב-מודם DSL לרכישה בגרמניה.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
·לאיזה מהירות הורדה אתה מגיע עם הראוטר הזה ?genich כתב:@kalda01
·ASUS dsl-ac87vg.
פשוט מצויין!
הזמנתי מאמאזון וסופק אלי למלון בגרמניה. עובד מצויין עם רשת בזק, יציב ופשוט להגדרה....
בגרמניה מאד פופולרי ה FritzBox וספציפית הייתי ממליץ על ה FritzBox 3490.
https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-3490/
יש דגם גרמני ודגם בינלאומי. כמובן שלישראל מתאים הדגם הבינלאומי.
שניהם זמינים באמאזון הגרמני.
שניהם זמינים באמאזון הגרמני.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·הדגם הגרמני תומך רק ב ANNEX B והבנלאומי ב ANNEX A & Bdvdrw1024 כתב:בגרמניה מאד פופולרי ה FritzBox וספציפית הייתי ממליץ על ה FritzBox 3490.
שניהם זמינים באמאזון הגרמני....
בבזק יש צורך ב ANNEX B אז מדוע לשלם יותר על הדגם הבנלאומי ?
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·הכוונה של השאלה שלי היתה האם הנתב של ASUS נותן לפחות את המהירות שנתן זה של בזקmenny כתב:@kalda01
כן, גם באלחוטי אני מקבל 100 מלא בנייד ( 5GHZ)...
שאותו מחליפים.
כמובן שיש מגבלה של תשתית כך שאם היום אצלי למשל אני מגיע ל75 עד 80 מגה
אני מצפה שהנתב החדש לא יתן לי פחות מזה.
לגבי ה FRITZ , אני מבין שהם נפוצים בגרמניה השאלה אם הם גם טובים כמו המתחרים באותה רמת המחיר.
בבזק פועלת ב ANNEX A. תראה למשל פה .kalda01 כתב:·הדגם הגרמני תומך רק ב ANNEX B והבנלאומי ב ANNEX A & B......
בבזק יש צורך ב ANNEX B אז מדוע לשלם יותר על הדגם הבנלאומי ?...
בכל מקרה לא בטוח שה ANNEX משנה עבור VDSL2 שבו משתמשים למהירויות הגבוהות.
המלצתי על הדגם הבינלאומי משתי סיבות:
1) בדגם הגרמני הממשק בגרמנית בלבד ואי אפשר להחליף שפה. איך הגרמנית שלך?
2) לא בטוח שהדגם הגרמני יעבוד היטב (או בכלל) ברשת בזק. לדגם הבינלאומי יש הגדרות של ישראל מובנות ואצלי הוא פועל מצויין.
באמת עכשיו יש פער רציני בין שני הדגמים במחיר. כשאני קניתי היה פער זניח מאד.
לגבי השוואה לשאר הדגמים אין לי מושג. בזמנו קראתי ביקורות והשוואות באינטרנט והן המליצו על הדגם הזה.
אני ממליץ לך לשקול גם את ה-vr600 או vr900 של tplink שלדעתי נותנים תמורה יותר טובה למחיר. כל הנתבים שהציעו פה מצוינים ואמורים לתת לפחות את המהירות של הציוד של בזק. בסינכרון של המודם זה כרגיל בערך אותו דבר כמו הציוד של בזק ובביצועים של הרשת (אלחוטי וכו') זה כמה וכמה רמות יותר טוב מהציוד פח של בזק.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

פה דווקא כתוב שבזק משתמשים ב ANNEX B:dvdrw1024 כתב:בבזק פועלת ב ANNEX A. תראה למשל פה .......
בכל מקרה לא בטוח שה ANNEX משנה עבור VDSL2 שבו משתמשים למהירויות הגבוהות.
המלצתי על הדגם הבינלאומי משתי סיבות:
1) בדגם הגרמני הממשק בגרמנית בלבד ואי אפשר להחליף שפה. איך הגרמנית שלך?
2) לא בטוח שהדגם הגרמני יעבוד היטב (או בכלל) ברשת בזק. לדגם הבינלאומי יש הגדרות של ישראל מובנות ואצלי הוא פועל מצויין.
באמת עכשיו יש פער רציני בין שני הדגמים במחיר. כשאני קניתי היה פער זניח מאד.
לגבי השוואה לשאר הדגמים אין לי מושג. בזמנו קראתי ביקורות והשוואות באינטרנט והן המליצו על הדגם הזה....
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2 ... 7%95_ip-tv
·
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

·חשבתי על VR900 אבל מסתבר שהממשק רק גרמנית. בדקתי את זה מול התמיכה של TP-LINK בגרמניה.eran405 כתב:אני ממליץ לך לשקול גם את ה-vr600 או vr900 של tplink שלדעתי נותנים תמורה יותר טובה למחיר. כל הנתבים שהציעו פה מצוינים ואמורים לתת לפחות את המהירות של הציוד של בזק. בסינכרון של המודם זה כרגיל בערך אותו דבר כמו הציוד של בזק ובביצועים של הרשת (אלחוטי וכו') זה כמה וכמה רמות יותר טוב מהציוד פח של בזק....
ה VR600 מגיע עם ממשק באנגלית אבל מהירות ה WIFI ברשת 2.4 מוגבלת ל 300MB לעומת 600MB בדגם VR900
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
·kalda01 כתב:פה דווקא כתוב שבזק משתמשים ב ANNEX B:......
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2 ... 7%95_ip-tv
·...
ב-WIKIPEDIA כתוב ש-ANNEX B זה "ADSL over ISDN "
·kodi כתב:הראוטר הזה יכול לעבוד גם כראוטר נטו?
כלומר, אם אני מזפזפ בין בזק להוט, אני יכול להפעיל אותו גם כראוטר על ההוט בוקס?...
תוודא רק שיש לראוטר גם כניסת WAN ותוכל להפוך את ההוט בוקס למודם וחבר אותו לכניסת ה-WAN. אני חושב שלכל הדגמים שהוזכרו כאן יש כניסה כזו.
עוד אופציה זה לקנות ראוטר ללא מודם ולהשתמש בציוד חכור או במודם/ראוטר זול כמודם בלבד. אישית אני מעדיף את האופציה הזאת כי זה נותן הרבה יותר גמישות בבחירת הראוטר (לדוגמא לי חשוב שיהיה אפשר להתקין עליו dd-wrt ודומיו ועוד לא ראיתי מודם/ראוטר שנתמך).
זה תלוי על איזה טכנולוגיה אנחנו מדברים.kalda01 כתב:·כדאי באמת להבהיר האם בזק תומכים ב ANNEX A או B......
כתב פה מישהו שהביא מודם ראוטר ASUS AV87VG מגרמניה שזה פועל תקין על תשתית בזק
וזה דגם הפועל ב ANNEX B....
עבור מהירויות נמוכות (עד 15MB) בזק משתמשץ בטכנולוגיה בשם ADSL2+ . בשיטה זו בזק עובדת עם ANNEX A. בגרמניה עובדים במהירויות אילו עם ANNEX B.
עבור מהירויות גבוהות יותר בזק עובדת עם טכנולוגיה VDSL2 שעבורה היא מפעילה את ANNEX B שמיועד לאירופה (ANNEX A מיועד לצפון אמריקה).
בכל אופן אין קשר בכלל בין ה ANNEX השונים בטכנולוגיות השונות. צריך לבדוק עבור כל טכנולוגיה ADSL2+/VDSL2 בנפרד.
הסבר אפשר למצוא פה