Nuova Simonelli Oscar II - האם מומלצת + שאלה לגביי ההקצפה
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 34
שלום,
אני מעוניין לקנות את מכונת ה- Nuova Simonelli Oscar II.
אשמח לדעת מה אתם חושבים על המכונה, והאם היא מומלצת? (מכונה ראשונה שלי).
אני מתלבט בינה ובין ה- Rancillio Silvia שזולה משמעותי ממנה (לפחות בקניה בחו"ל).
ראיתי שכפתור הקצפת החלב הוא בעל שני מצבים פתוח\סגור בניגוד לרוב המכונות בהן ניתן לשלוט על חוזק האדים, באמצעות כפתור סיבובי. נראה לי שזה יכול להיות חשוב בהקצפה של החלב, במצב בו רוצים להוריד את בעוצמה לקראת סוף בבקצפה.
אשמח לדעת את דעתכם בעניין?
תודה רבה,
אפי
אני מעוניין לקנות את מכונת ה- Nuova Simonelli Oscar II.
אשמח לדעת מה אתם חושבים על המכונה, והאם היא מומלצת? (מכונה ראשונה שלי).
אני מתלבט בינה ובין ה- Rancillio Silvia שזולה משמעותי ממנה (לפחות בקניה בחו"ל).
ראיתי שכפתור הקצפת החלב הוא בעל שני מצבים פתוח\סגור בניגוד לרוב המכונות בהן ניתן לשלוט על חוזק האדים, באמצעות כפתור סיבובי. נראה לי שזה יכול להיות חשוב בהקצפה של החלב, במצב בו רוצים להוריד את בעוצמה לקראת סוף בבקצפה.
אשמח לדעת את דעתכם בעניין?
תודה רבה,
אפי
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אוסקר היא מחליף חום ולא ממש מקבילה לסילביה. יש לה יתרונות אבל כמחליף חום היא בסיסית.
זה לא מתג הקצפה באוסקר אלא ידית שעולה ויורדת עם מצבי ביניים.
זה לא מתג הקצפה באוסקר אלא ידית שעולה ויורדת עם מצבי ביניים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- יוסיסופר
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2220
לא מת על המכונה הזאת, אם אתה רוכש לא חדשה, תפתח את הקרביים ותבדוק דליפות.
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

אמורה לתת טמפרטורה יציבה
לפי מה שהבנתי המחליף חום אמור לאפשר הקצפה ומזיגת קפה במקביל, נשמע לא רע? או שזה לא איכותי במכונה הזאת.
כמו כן, הבנתי שהיא שומרת על טמפרטורת מזיגת קפה יציבה.
אני יודע שיש מכונות טובות יותר, אבל קצת מוגבל בעניין התקציב.
האם עדיף לי לקנות את ה Rancillio Silvia ולהוסיף לה pid?
על איזה מכונה הייתם ממליצים, עד לגובה מחיר של 3000 שח (כולל הזמנב מחו"ל)?
תודה רבה!
כמו כן, הבנתי שהיא שומרת על טמפרטורת מזיגת קפה יציבה.
אני יודע שיש מכונות טובות יותר, אבל קצת מוגבל בעניין התקציב.
האם עדיף לי לקנות את ה Rancillio Silvia ולהוסיף לה pid?
על איזה מכונה הייתם ממליצים, עד לגובה מחיר של 3000 שח (כולל הזמנב מחו"ל)?
תודה רבה!
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

למה אתה לא אוהב את הצכונה?
למה לא אוהב?, האם היא לא אמינה? קפה לא איכותי?יוסיסופר כתב:לא מת על המכונה הזאת, אם אתה רוכש לא חדשה, תפתח את הקרביים ותבדוק דליפות....
אני חושב לרכוש חדשה לא משומשת.
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

אז היית מעדיף את הסילבייה עם PID - בהנחה שאלו שתי האופציות?דבוטאנט כתב:אוסקר היא מחליף חום ולא ממש מקבילה לסילביה. יש לה יתרונות אבל כמחליף חום היא בסיסית.
זה לא מתג הקצפה באוסקר אלא ידית שעולה ויורדת עם מצבי ביניים....
יש משהו אחר שאתה יכול להמליץ עליו, המחיר של עד 3000 ש"ח (בקניה מחו"ל)?
- nadavmm
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 614
אוסקר היא מחליף חום מצויינת.
דוד גדול - ייתן לך הקצפה מעולה, עניין הברז או ידית לא ממש אפקטיבי, לא תמצא את עצמך עובד באמצע הדרך.
מה עדיף ? אוסקר או סילביה +PID, תלוי מה אתה שותה - אספרסו או קפוצינו .
מי שמקציף חלב ימצא הרבה יתרונות במחליף חום ומי שלא מקציף, יעדיף מכונות מבוססות דוד יחיד עם PID ואז כאן צריך לשקול את האלטרניטבות והן רבות בשוק.
דוד גדול - ייתן לך הקצפה מעולה, עניין הברז או ידית לא ממש אפקטיבי, לא תמצא את עצמך עובד באמצע הדרך.
מי שמקציף חלב ימצא הרבה יתרונות במחליף חום ומי שלא מקציף, יעדיף מכונות מבוססות דוד יחיד עם PID ואז כאן צריך לשקול את האלטרניטבות והן רבות בשוק.
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

שותה קפוצ'ינו
תודה רבה, אני בעניין של קפוצ'ינו, אז נראה לי שהיא יכולה להתאים.nadavmm כתב:אוסקר היא מחליף חום מצויינת.
מי שמקציף חלב ימצא הרבה יתרונות במחליף חום ומי שלא מקציף, יעדיף מכונות מבוססות דוד יחיד עם PID ואז כאן צריך לשקול את האלטרניטבות והן רבות בשוק....
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

אגב, הבנתי שלמרות שאין לה PID, האוסקר אמורה לשמור על טמפרטורת מזיגה אחידה של הקפה - האם זה באמת ככה?nadavmm כתב:אוסקר היא מחליף חום מצויינת.
מי שמקציף חלב ימצא הרבה יתרונות במחליף חום ומי שלא מקציף, יעדיף מכונות מבוססות דוד יחיד עם PID ואז כאן צריך לשקול את האלטרניטבות והן רבות בשוק....
כן, אני יודע שלא ניתן לשנות את הטמפרטורה הזאת והיא נקבעת באופן אוטומטי ע"י המכונה (כנראה בסביבות 95 מעלות צלזיוס), אבל אמורה לשמור על טמפרטורה יציבה. לא ניתן לשלוט על ה- PRE-INFUSION והוא קבוע למשך שניה וחצי. אני מניח שחסרות לה עוד תכונות רבות שלמכונה איכותית יותר יש. ובכל זאת, חשוב לי שגם הקפה יהיה איכותי (הוא הרי חלק מהקפוצ'ינו) - האם היא לא מסוגלת לספק דבר כזה?. חשוב לי שיהיה אפשר להכין בעזרתה קפוצ'ינו ברמה של טובה, קרוב לזה של בית קפה...
- omridabbah
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
יש לי אוסקר דור 1 משופרת מעט כבר שנתיים , הדור 2 לא רחוקה ממנה באיכות.
קודם כל כוכבית * ניתן לשחק עם טמפרטורת החליטה , אבל אם אתה לא ממש בעניין של לחקור את המכונה שלך אני ממליץ לך לא לעשות את זה.
האוסקר מוציאה קפה טוב , ברור שלא ברמה של מכונות E61 אבל בטח שמספיק טוב לקפוצינו , ושאני לא בטוח בכלל שתרגיש הבדל בטעם הקפוצינו בינה ליבן מכונות ברמה אחת מעל.
ההקצפה של האוסקר מאוד חזקה ואין לך מה לדאוג לגבי זה...
השדבר הכי חשוב , לגבי ההשואה לבתי קפה , ברב בתי הקפה אתה שותה קפה ברמה ירודה יותר ממה שאפשר להפיק מהאוסקר.
בעיקר בגלל חוסר מקצועיות של הבריסטה, עם קצת מיומנות אתה תגיע לקפה טעים יותר בבית , כמובן בתנאי שתרכוש מטחנה ראויה ליד המכונה
ותשתמש בקפה טרי
קודם כל כוכבית * ניתן לשחק עם טמפרטורת החליטה , אבל אם אתה לא ממש בעניין של לחקור את המכונה שלך אני ממליץ לך לא לעשות את זה.
האוסקר מוציאה קפה טוב , ברור שלא ברמה של מכונות E61 אבל בטח שמספיק טוב לקפוצינו , ושאני לא בטוח בכלל שתרגיש הבדל בטעם הקפוצינו בינה ליבן מכונות ברמה אחת מעל.
השדבר הכי חשוב , לגבי ההשואה לבתי קפה , ברב בתי הקפה אתה שותה קפה ברמה ירודה יותר ממה שאפשר להפיק מהאוסקר.
בעיקר בגלל חוסר מקצועיות של הבריסטה, עם קצת מיומנות אתה תגיע לקפה טעים יותר בבית , כמובן בתנאי שתרכוש מטחנה ראויה ליד המכונה
ותשתמש בקפה טרי
-
Guy775
-
- חבר שרק התחיל

מטחנה ראויה? - האם Rocky או EK-Mingon-MK2 טובות לדעתך?
·האם Rocky או EK-Mingon-MK2 טובות לדעתך? משהו אחר שאתה יכול להמליץ בסדר גודל המחירים הזה?omridabbah כתב:יש לי אוסקר דור 1 משופרת מעט כבר שנתיים , הדור 2 לא רחוקה ממנה באיכות.
ותשתמש בקפה טרי...
- אישו
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
omridabbah כתב:יש לי אוסקר דור 1 משופרת מעט כבר שנתיים , הדור 2 לא רחוקה ממנה באיכות.
ותשתמש בקפה טרי...
כמשתמש בascaso steel עם מטחנת מיני אני בקושי יכול לשתות את הקפוצ'ינו בבתי קפה.
לוקח קצת זמן, אבל עם מיומנות שנרכשת בשימוש יום יומי גם מכונה פשוטה יחסית יכולה להוציא אחלה קפה שבעולם.