לפני שאני מתחיל פרוייקט של בניית PVR ממחשב + כרטיס מקליט טלויזיה - נראה לי שיש בעיה עקרונית עם תוכן interlaced, שזה רוב מה שמפיקים בארץ.
למה אני מתכוון - נניח שאני אקליט סדרה ישראלית כלשהי באיכות טובה - אקבל קובץ avi (למשל) ברזולוציה של 720x576, והתוכן בו יהיה interlace. לא הכי נוח לראות במחשב, אבל ממילא זה לא מה שאני רוצה - אני ארצה לראות אותו חזרה בטלויזיה.
רק מה - נניח שמחשב שלי מכוון לרזולוציה של 1024x768 - כל תוכנת player בה אשמתש תעשה scaling לתמונה ל-1024x768, ואז כרטיס המסך שלי ימיר את זה ל-S-Video וישלח לטלויזיה, כולל המרה חזרה ל-720x576.
אם הכל היה progressive זה כנראה לא היה מפריע מאד, אבל במקרה של interlaced, היכולת לבצע scaling היא מוגבלת מאד, ומנסיון, כל de-interlace מוריד באיכות, ומקבלים תמונה די רעה (בעצם, כמו שרואים שידורים רגילים בטלויזיות Plasma או LCD).
האם יש לזה פתרון? האם יש כרטיסי מסך שניתן לכוון אותם בדיוק לרזולוציה של PAL כדי שלא יהיה שום scaling וההקלטה תהיה דומה באיכותה למקור? ואם כן, יש כרטיסים שיודעים לעבור גם לרזולוציה של NTSC (כולל שינוי ה-Refresh Rate), כך שכשרואים סרט שהוא במקור ב-NTSC (למשל, שומו שמיים, מה שמורידים באינטרנט), גם זה יוצג כהלכה? הרי DVD תומך Divx ב-200 ש"ח עושה את זה לא רע.
תודה.