המפתחים של קודי שוקלים הוספת DRM מובנה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

המלחמה של הפפתחים של קודי בשימוש הפירטי העיקרי בפלטפורמה הזאת נשמכת. עכשיו הם שוקלים להוסיף תמיכה ב DRM בגרסה הבאה 18 כדי להלחם בתכנים פיראטים עי תוספים ולעודד חברות סרטים וטלויזיה לספק תוספים ותכנים חוקיים עבור קודי. הרעיון הסופי הוא שקודי יסרב לנגל קבצי וידאו פירטיים שאינם כוללים DRM. כמובן השאלה היא מה יהיה עם קבצי וידאו חוקיים שלהם אין DRM. בשלב הראשון הם רק יוסיפו את התמיכה ב DRM ככל הנראה.

http://www.techradar.com/news/kodi-is-t ... ght-piracy

https://torrentfreak.com/kodi-wants-to- ... rm-170409/

נראה שהם נחושים לחסל את הפלטפורמה הזאת בכל מחיר...

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

ותבוא פלטפורמה אחרת...

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שליחה #3 

לא יודע אם זה קשור אבל בשרשור של ה xiaomi mibox בפורום של קודי יש הוראות על איך לגרום לאמזון לעבוד עם גירסת אלפא של קודי 18 ואני חייב להודות שנכון לעכשיו זה עובד נהדר אצלי, למעשה זאת הדרך היחידה שבה אני יכול לצפות בתכנים של אמזון לפחות עד שאמזון יועילו בטובם לפתח אפליקציה יעודית למכשיר androidtv שהוא לא השילד

TheWiz
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

שליחה #4 

ברגע שזה קוד פתוח פשוט יקמפלו אותו בלי האפשרות הזאת למי שמעוניין.

burekas7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #5 

הם יודעים שקודי נהיה פופלארי בעיקר בגלל הסיבה הזו,
אבל נראה שהם בעיקר מפחדים על עצמם שלא יאשימו אותם.

אם באמת משהו מזה יצא לפועל הם פשוט ידעכו עם הזמן וכמו שנאמר יבוא מחליף.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

אני דווקא בעד.
עד כמה שידוע לי, זה שיש DRM לא אומר שתוספים כמו אקסודוס לא יעבדו.
יהיה נחמד מאוד לקבל, למשל, נטפליקס מובנה בקודי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #7 

נשיא קרן XBMC
Nathan Betzen
דווקא אומר אחרת ב 180 מעלות...בתגובות לכתבה.
זה לא במקום הקיים זה בנוסף לקיים.

https://torrentfreak.com/kodi-wants-to- ... rm-170409/

The trouble with a lot of this discussion is that it's not very clear what the specifics are. The idea, from our side, is that Chrome and Android have a binary blob that we can use to playback drm content. Since we're licensed under the GPL, we can't ship this blob, but we think it would be a useful tool to be able to say to rights holders that we at least have the ability to play Netflix or HBO Go or whatever. Being able to make use of that blob wouldn't in any way affect the rest of Kodi. Because of the imprecision of the discussion, I'm having a hard time figuring out if being able to play DRMed content in this way would be considered unethical or pandering or whatever.

I get the sense that a lot of people think this DRM discussion is about somehow locking down the non-drmed stuff, like people's libraries or addons that don't make use of drm. We have no interest in doing that, and even if we did, we couldn't. It's one of the many great reasons that Kodi is licensed under the GPL. Doing something like that is impossible.

Anyway, point being, the term "DRM" is a blanket that can mean "plays Netflix" and can also mean "locks down the entire application and installs malware." I'm having a hard time figuring out if the outrage is about the first of those, or a misunderstanding about the second of them.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 13/04/2017 10:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שליחה #8 

לא חושב שנטפליקס ילכו על זה בגלל שהממשק שלהם הוא אחד הדברים שמייחדים את נטפליקס, לא בטוח שהם ירצו לאבד את זה

Jksp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #9 

אני לא רואה בעייה, הקודי זה Open Source ככה שיעברו על הקוד, ואז יצא גירסה לא רישמית כמובן אבל תיצא גירסה ללא DRM ככה שזה סתם "עיקוב" לא יותר

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Jksp כתב:אני לא רואה בעייה, הקודי זה Open Source ככה שיעברו על הקוד, ואז יצא גירסה לא רישמית כמובן אבל תיצא גירסה ללא DRM ככה שזה סתם "עיקוב" לא יותר
...
·

תגיד אתה לא קורא תגובות?
הבאתי ציטוט של נשיא קרן XBMC Nathan Betzen

מה שכתוב בפוסט הפותח אינו נכון.

ה drm זה בנוסף ולא במקום.

I get the sense that a lot of people think this DRM discussion is about somehow locking down the non-drmed stuff, like people's libraries or addons that don't make use of drm. We have no interest in doing that, and even if we did, we couldn't. It's one of the many great reasons that Kodi is licensed under the GPL. Doing something like that is impossible.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Sexter כתב: הרעיון הסופי הוא שקודי יסרב לנגל קבצי וידאו פירטיים שאינם כוללים DRM.
...
·

מאיפה הבאת את המשפט הזה?
מי אמר אותו?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”