בקשה להמלצה לפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
research פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
לאחרונה התחלתי להתעניין בקניית פטיפון. להוריי יש מצבור תקליטים דיי מכובד, שהייתי שמח שהם ואני נשמע מדי פעם.
תוכלו אולי להמליץ לי על פטיפון ברמה סבירה? אנחנו לא אודיופילים, וכנראה אין לנו צורך בנגן מתקדם מדיי.
יש לי מערכת דיי ישנה בסלון שניתן לחבר אליה aux, ובתור התחלה אני מאמין שהיא תספק אותנו.

התקציב הוא 1000 שקל, אשמח להמלצות ומאיפה לקנות,
תודה!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

חדש?

בתקציב הזה אפשר לקנות פטיפון של IonAudio, או אולי Audio Technica AT-lp60 - שניהם עם קדם מגבר פנימי, ועל שניהם תוכל להניח תקליטים ולשמוע משהו.
שניהם ידועים כלא אמינים ובכלל, תוכל לצפות לאיכות צליל מזעזעת.

האלטרנטיבה היא לחפש פטיפון ישן ופשוט (וטוב) מיד שניה, תמורת כ- 500-700 ש"ח. אחרי שצולחים את ים הפטיפונים האיומים, במחירים המופקעים - יש כאלו.
תוסיף קדם מגבר בעוד כמה מאות בודדות, והרי.

research פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@nkorah
·
מה הממלצות לפטיפונים יד שניה? איזה חברות ממולצות?
האם יש חנויות שמוכרות יד שניה, או מדובר רק על אנשים פרטיים ביד 2?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אין שום טעם להמליץ על פטיפונים משומשים, בעיקר לא בתקציב כל כך נמוך. בסופו של דבר משנה מה מוצע למכירה ולא מה "מומלץ". יש בראש הפורום שרשור ארוך על פטיפונים מיד שניה, שיכול לתת לך מושג על איכויות ומחירים. קח בחשבון שמחירים קצת עלו מאז, ואז גם קצת ירדו שוב. מצא מכשירים שמעניינים אותך ושוב לכאן עם שאלות (f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #5 

^ זו התשובה הנכונה! הרשה נא לי להרחיב:
research כתב:לאחרונה התחלתי להתעניין בקניית פטיפון.
...
מעט מידי ומאוחר מידי. הטרנד הזה פרץ ב-2004. עכשיו 2017. אפרוחי האביב ניקרו את כל הפירורים והתרנגולים הוותיקים קרעו את התולעים השמנות ישר מהחורים שלהן. למה שנשאר בשוק יש ערך תזונתי של עלה פרינגלז ומחיר של סטייק אנטריקוט.

הורים מבוגרים לא שומעים תקליטים מיוזמתם, מעבר לפעמיים \ שלוש הראשונות כשמשמיעים להם. זה בדרך כלל קורה כי ה'תכשיט' שלהם השקיע 1000 ש"ח איפה שצריך מינימום 4000 בתחום שמעניין רק אותו ולא אותם ולכן אין לזה כוח משיכה עבורם. הורים שרוצים מחזיקים גם פטפון בנוסף לאוסף התקליטים שלהם ללא קשר לתחומי התעניינות של ילדיהם.

פטפון לא מתחבר ל-AUX. דרושה חוליית הגברה נוספת בשם 'פונו'. פעם זה היה חלק מכל מע' סטראו, היום זה די נדיר. הפתרון הוא יחידה חיצונית. ברמות הכניסה זה עולה 500 - 600 ש"ח. בפנים יש אלקטרוניקה בסיסית ורכיבים סיניים בעלות כוללת של 5 - 6 דולר. זו לא בדיחה. ככה זה. משומשים עולים כ-300 - 400 ש"ח. אתה מעוניין באלקטרוניקה סינית משומשת בערך של $6 במחיר של $100??? אם התשובה חיובית נשארו לך כ-600 ש"ח לפטפון.

יד 2 הוא אתר שמצליח לנקז אליו בתחום הסטראו והשמע את כל מה שפסול בחברה הישראלית. מדובר באתר חינמי וחסר ביקורת המעודד נפח מסחר (דומה שעל חשבון הגינות) שבו סוחרים ואנשים פרטיים משמשים בערבוביה הזויה של מחירי פנטזיה, שקרים, רמאות ובדיות הקשורות בד"כ במוצרי תחתית. מודעות של אזרחים רגילים, בעליהם של מוצרים סבירים במחירים הוגנים הולכות שם לאיבוד או שהמוצרים נחטפים על-ידי סוחרים בסמוך לפרסומם. זה לא שאי-אפשר למצוא פטפון ביד 2, פשוט הסיכוי של מתחיל ללא סיוע צמוד שלא להדפק במהלך התהליך שואף לאפס.

החנויות היעודיות בכל הקשור לתקציבים נמוכים עמוסות בסחורה מהאיכות הירודה ביותר! הן מציעות דגמי כניסה סיניים של רילופ, ION, AT , סטנטון ואחרים שנראים על פניו שיצאו בדיוק מאותו קו ייצור עקום. תרבות המכירה נראית דומה מאוד לזו שביד 2.

מי שרוצה פטפון בתקציב כה נמוך צריך הרבה מזל ושכל. עם מזל אפשר למצוא פטפון תקין אצל סבתא או דודה או קרובי משפחה עם בוידעם נטוש או מחסן בחצר. לא בלתי אפשרי להשמיש פטפון להשמעה גם אם הוא לא בטופ האנלוגי. אם תצליח לשים יד על פטפון בחינם (כמעט כל פטפון) ניתן יהיה להכניס בתקציב את כל האביזרים הפריפריליים (פונו, ראש \ מחט, רצועה, חיווט וכד').

אפשר גם לחפש באיביי (אנגליה \ גרמניה). קיימים מכרזים תכופים של פטפונים לא רעים כדואל מסדרת CS, טכניקס מדגמים פחות מוכרים, הנעים ישירים של סוני, פיליפס 212, הרמן קרדון מדגמים סבירים וכדומה, שנסגרים במחירים בתקציב. צריך הרבה ניסיון ולהכיר את הנואנסים הקטנים של מכרזים אבל יש עדיין מציאות.

לסיכום - איחרת לדעתי את המועד, יש לך את כל הסיבות הלא נכונות להיכנס לתחום, אין לך תקציב ראוי ואתה חי בסביבה עויינת לאינטרס שלך. אם לא יבוא מזל, עשה בשכל וחכה שיהיה לך תקציב ראוי.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא אחר שום דבר - יש לו אוסף תקליטים.
למרות כל הרעות החולות, אפשר לייצר מערכת פטיפון חביבה (לא חדשה) תמורת 1000 ש"ח. צריך בעיקר גמישות וסבלנות, ומעט ידע, שהוא לגמרי רכיש.
אילו לא היה אוסף תקליטים בתמונה, הייתי מספר לך שהתקציב הרבה יותר גבוה (התקליטים הם החלק היקר), ואולי כדאי לחשוב על העניין שוב (f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איחר בגדול! אם לא היה מאחר 1000 ש"ח היו שמים אותו על המפה. זה הקנס שמשלמים בנהירה אחרי העדר. יכול לעשות שפגאט מרוב גמישות וללמוד רכיבת אופניים בהתכתבות מרוב סבלנות. לא יעזור. 1000 ש"ח לא חותכים את זה! התקליטים של ההורים שלו, אין לו פונו, אין לו פטפון והוא תקוע עם כניסת AUX. לא רואה איך הקסם הזה קורה בלי מזל או כסף.

farkash7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #8 

Janti לא צריך להגזים. החלק היקר הוא באמת התקליטים.

אולי התקציב שלו קצת מוגבל וכדאי להגדיל אותו, אבל ב1200-1500 שקלים אפשר כבר להסתדר על ציוד סביר בהחלט.

מגבר קטן וינטג'י עם פונו אפשר להשיג ביד 2 ב250-500 שקלים. פורסמו פה לא מעט כאלה בתקופה האחרונה במיוחד של חבר הפורום JD. בתור התחלה אני חושב שזו התחלה נחמדה מאוד. אולי כדאי לשאול את JD יש מצב שיש לו עוד כמה.

לגבי פטיפון כן זה נהיה יקר והשוק מוצף בזבל. לפני 3 שנים רכשתי טורנס TD145 ב700 שקלים, היום ראיתי שהם נסחרים במעל 1500.
מצד שני לא מזמן אבא שלי חזר הביתה עם לנקו L75 שהוא מצא בכיתת מוזיקה בבית ספר שוכב על איזה מדף בגובה התקרה ומעלה אבק.

L75 בחינם הוא כנראה לא ישיג (אלה אם יש יהיה הרבה מזל), אבל שאר דגמים פשוטים של לנקו, טכניקסים שהם לא דגם ה1200, דואלים ושאר ירקות שאפשר להגדיר בתור מכשירים סבירים כן אפשר למצוא בלוחות עם הרבה סבלנות ומעקב הדוק בסביב ה500-700.
מכאן לראש שיורכב על הפטיפון יהיה משקל גדול, ובעתיד שיהיה תקציב אפשר לשדרג אותו או חוליות אחרות.

ב1000-1200 עם קצת מזל אפשר בהחלט לרכוש את כל מה שציינתי. ב1000-1500 זו כבר משימה קלה הרבה יותר.
אם לא היו לו תקליטים הייתי ממליץ לו לוותר, עכשיו אני ממליץ לו להיות מאוד סובלני ולא למהר.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #9 

Janti כתב:איחר בגדול! אם לא היה מאחר 1000 ש"ח היו שמים אותו על המפה. זה הקנס שמשלמים בנהירה אחרי העדר. יכול לעשות שפגאט מרוב גמישות וללמוד רכיבת אופניים בהתכתבות מרוב סבלנות. לא יעזור. 1000 ש"ח לא חותכים את זה! התקליטים של ההורים שלו, אין לו פונו, אין לו פטפון והוא תקוע עם כניסת AUX. לא רואה איך הקסם הזה קורה בלי מזל או כסף.
...
·

איחר ?! איזה עדר?
מסכים עם ניב, תקליטים זאת ההוצאה הנכבדת
ניתן למצוא פטפון ב300 שקל ולהתקין לו ראש חביב ב300 ופונו סיני ב200 שקל, או לקנות מגבר ישן ופשוט עם פונו מובנה ב300 - 400
זה גם יעשה את העבודה
לפי מה שהבנתי כל זה כדי לאפשר להוריו לשמוע את האוסף שלהם, לא צריך לעבור מבחן של תקליטי מבחן וכו'
הוא ציין שהוא לא אודיופיל..
לא צריך לקחת הכל ברצינות תהומית ובאופן אישי
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בכלל, התחושה היא שאנשים לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות - גם כשהייתי נער, אי אז בשנות ה- 80, שמעתי תקליטים בפטיפון שבד"כ אנחנו מעקמים פה את האף עליהם, נהניתי, ולא קרה להם שום דבר רע ( חוץ מטביעות האצבע השמנוניות שלי) - כזה, ואפילו הרבה יותר טוב, אפשר להשיג גם היום ב- 400-500 ש"ח, ולהנות.
(f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

פונו סיני ב-200 ש"ח? אוקיי. מיציתי.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Janti כתב:פונו סיני ב-200 ש"ח? אוקיי. מיציתי.
...
·

יש גם בפחות
אבל האופציה של רכישת מגבר או רסיבר פשוט ומשופץ כפי שהציע פרקש, נשמע וישמע יותר הגיוני

ניב צודק, העיקר שנהנים
בילדותי גם תיקנתי VTF בעזרת מטבעות על השלה :D עדיין יש לי את התקליטים מאז...

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

חסכו לי חוות דעת פסיכולוגיות על רצינות של אנשים אחרים. יש כאן אנשים שעפים על עצמם בגלל שהם השתלטו על פורום שומם והומוגני והתרגלו לנגן סולו בלי שאף אחד יגלה להם שהם מזייפים. תציגו אלטרנטיבות קונקרטיות במקום לדמיין מה 'אפשר' לעשות עם 1000 ש"ח ופתרונות אלטעזאכן ואז גם אני אשב בבית מול המחשב ואפסול כל מה שאתם אומרים.
נערך לאחרונה על ידי Janti ב 13/04/2017 1:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

סתם מנסים לסחוט ממך הודאה :wink:

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

למה לסחוט - קבל בחפץ לב... הלנקו L75 שהיה ביד 2 ב-890 ש"ח... כבר לא שם. נחת עלי היום בזמן שעסקתם בניתוח אישיות. תודה לכולם על ההמלצות הנבונות. הפונו הסיני מעלי לא נכנס לתקציב בסוף. מזל שלא הייתי צריך.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #16 

raniburg כתב:
...
...
·

יש גם בפחות
...
וואו, והוא אפילו מבוסס על Naim Nait 2. מציאה אדירה!
.Anything can be done, but it's only done if it's done

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

כן, אני פריק של איכות!
שלא כמו '' העורך הרטרואקטיבי '' אני לא מוכן להתפשר על נשורת יד 2 מקומית, לא ולא! רק מוצר סיני חדש ואיכותי בשבילי, כזה שזיעת פועלים ילדים סינים עדיין לא יבשה ממנו וזאת כדי להזכיר לכולנו ( לא במקרה בחג שכזה )שלא תיתכן הנאה גשמית ללא סבלם של אחרים

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

raniburg כתב:רק מוצר סיני חדש ואיכותי בשבילי
...
·מעולה! הגעת למקום הנכון.
יש כמה מותגים שכדאי לך לבדוק:

1. מוצרי רשת Ho Flung Dung (אבל זהירות מהחקיינים - Lan Ding Poo)
2 קשה לטעות עם המחירים של Chin Fook Yu אבל לפעמים במשלוח אתה מקבל Zo Long Dong
3. שירות לקוחות מעולה ב - Ai Bang Hue ואומרים שהבעלים הוא היזם Mi Hai Ding
4. רמקולים איכות Lao Ze Ding עם טוויטרים בטכנולוגיית Sum Dum Fuk
5. יש גם מע' אנלוגיות יוצאות מהכלל של Wan Bum Electronics
6. ואם אתה צריך לבית, מכונות כביסה וכאלה בדוק Wa Shing Mon Ki

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

תודה Janti על ההמלצות

מחכה לתמונות של הL75

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@raniburg
· בשבילך... מצאתי קצת זמן בחג, בין משמרות, להתחיל את הפרוייקט הזה. הפטפון במצב מעולה, חוץ מהזרוע ה'מצקת' הזו שהחלק האחורי שלה מהודק במיתר או קפיץ לחלק הקדמי וזה מתפרק ולא מחזיק את המשקולת.

ביצעתי את המוד של חוט דנטלי ואפוקסי וזה סידר את הבעיה. היא כבר לא נראת כמו איזה #$% נפול. מעבר לכך, הזרוע הגיעה במצב ציפוי כרום מתקלף. נעצתי אותה על מברגה וגירזנתי לה את הצורה עם נייר לטש 2000 ובראסו למתכות. עכשיו נראית יותר טוב. ה-VBlocks המקוריים כמובן רקובים. הזמנתי זוג חדש מ'צורפת'. יגיע בהמשך. או שלא. לא מעניין אותי. נראה לי שאני זורק את המצקת הזו ותוקע שם SME.
תיקון חלקי הזרוע עם חוט דנטלי ואפוקסי מתכות
 תיקון חלקי הזרוע עם חוט דנטלי ואפוקסי מתכות
חלקי הזרוע + ראש מקורי Goldring D1044SR או לנקו M94
 חלקי הזרוע + ראש מקורי Goldring D1044SR או לנקו M94
L75 בחלקים... (כולל מכסה מקורי) - הצירים בהסרת חלודה כרגע
 L75 בחלקים... (כולל מכסה מקורי) - הצירים בהסרת חלודה כרגע

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”