קבלתי לפטופ לנובו T420 ואני משתמש בו בעיקר בבית ומתלבט האם להשאירו מחובר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3626
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #21 

Sexter כתב: אתה ועוד 99% כאן חייבים להפסיק לכתוב שטויות שאין לכם שום מושג בו.

סוללת לטיום-איון בעלת מחזורי טעינה סופיים. כל מחזור פריקה\טעינה מקטין את יכולת אגירת המטען שלה. פריקה מלאה מאלצת מחזור טעינה התחלתי בזרם מבוקר (המטען מפקד כמקור זרם כדי להבטיח צפיפות מטען אחידה). מחזור זה הוא הכי הרסני.

לשמירה על חיי הסוללה עדיף שלא לפרוק אותה כלל. כאשר הניד מחובר לשקע קבוע, אין ממש טעינה שלא לצורך, אלא יש טעינה תחזוקתית שנקראת Trickle Charge. גם טעינה זאת לא הכי אידיאלית מבחינת שמירה על חיי הסוללה, אבל היא פחות הרסנית ממחזורי פריקה וטעינה מלאים...

אני במקרה בעל תואר שלישי בהנדסת חשמל בתחום אלק' הספק ובקרה, אז תחסכו מעצמכם וויכוחים מיותרים ואי נעמויות...
...
·

בדיוק! תודה רבה :)

אצלנו בעבודה עובדים עם לפטופים (לנובו) שיושבים קבוע בתחנות עגינה. אין שום בעיות עם הסוללות.

Batnun

.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #22 

Sexter כתב:
...
...
·

אתה ועוד 99% כאן חייבים להפסיק לכתוב שטויות שאין לכם שום מושג בו.
...
·

תזכיר לי מי אתה בדיוק שתגיד לי מה לרשום ומה לא לרשום פה?
שב בצד ואל תחלק פה ציונים לגולשים.
כשיהיה לך מה להגיד תאמר זאת בנימוס
ואם לא פנו אליך בכלל אז כשאתה נדחף לשיחה תכנס שלא נרגיש...ותתן את תובנותיך. :arrow:

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #23 

@b2k
·

הרשת היא מקור ענק של דיסאינפורמציה. יש גם בלבלול לגבי סוללות של ספארטפונים. הכללים שם כמו הפיסיקה זהים ללפטופים, רק שניהול הסוללה במכשיר אנדרויד מבוצע עי הקרנל ולכן על מנת שחיזוי כמות האנרגיה בסוללה יהיה מדוייק, מומלץ לבצע מחזור פריקה וטעינה שלם, ולעמים עד 3 מחזורים כאלו במערכת אנדרויד כדי שהתהליך האחרי לניהול הסוללה יאגור מספיק נתונים סטטיסטיים לגבי התנהגותה. חוץ מזה, גם שם עדיף שלא לפרוק אותה מתחת ל 50% לפחות. ברור שזה לא ממש פרקטי.בלי קשר, סוללות חלופיות לניידים שנמכרות באי ביי לא מחזיקות מעמד יותר משנה במקרה הטוב בלי קשר למה שעושים איתם בגלל איכות ייצור גרועה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”