קבלתי לפטופ לנובו T420 ואני משתמש בו בעיקר בבית ומתלבט האם להשאירו מחובר
אתה חייב לתת לבטריה להתפרק.
אחרת תהרוס אותה.
זאת אומרת לנתק את הספק מתח מהקיר מידי פעם ולתת לה להתפרק.
הפתרון הכי טוב במקום לשחק עם זה כל הזמן ידנית להכנסת והוצאת התקע מהחשמל
זה לחבר את המטען לשעון שבת שעולה 20 שקל.
ולהגדיר לו זמני הפעלה בכל כמה שעות לטעינה.
מצד שני...
אם תוציא את הבטריה מהלאפטופ אז אין בעיה שיהיה מחובר קבוע לחשמל.
מה שכן אם תשאיר את המחשב במצב זה 24 שעות עובד אורך החיים שלו יירד.
לכן ממולץ לכבות אותו כשהוא לא בשימוש.
אחרת תהרוס אותה.
הפתרון הכי טוב במקום לשחק עם זה כל הזמן ידנית להכנסת והוצאת התקע מהחשמל
ולהגדיר לו זמני הפעלה בכל כמה שעות לטעינה.
מצד שני...
אם תוציא את הבטריה מהלאפטופ אז אין בעיה שיהיה מחובר קבוע לחשמל.
מה שכן אם תשאיר את המחשב במצב זה 24 שעות עובד אורך החיים שלו יירד.
לכן ממולץ לכבות אותו כשהוא לא בשימוש.
תודה על התשובה המקיפה והמחכימה, לתת לה להתפרק כמה?
האם לתת לה להתפרק עד הסוף או עד רמה מסוימת?
ומה ההשלכות על חיי הבטריה אם אני מנתק אותה לחלוטין ,ומשאיר את הנייד מחובר לחשמל?
ומה ההשלכות על חיי הבטריה אם אני מנתק אותה לחלוטין ,ומשאיר את הנייד מחובר לחשמל?
דווקא להיפך, לא כדאי לתת לסוללה להתרוקן לגמרי, זה יהרוס אותה.
כל העיצות האלה שלא כדאי להשאיר את הלפטופ מחובר למטען היו רלוונטיות לסוללות הישנות (ניקל קדמיום), וזה כבר לא תקף לסוללות החדשות מבוססות ליתיום-יון...
http://www.dummies.com/computers/pcs/ba ... p-battery/
Batnun
.
כל העיצות האלה שלא כדאי להשאיר את הלפטופ מחובר למטען היו רלוונטיות לסוללות הישנות (ניקל קדמיום), וזה כבר לא תקף לסוללות החדשות מבוססות ליתיום-יון...
http://www.dummies.com/computers/pcs/ba ... p-battery/
[left]Leave your laptop plugged into the wall socket whenever possible.
There’s no need to fully drain your laptop’s lithium-ion battery every time you use it.[/left]...
Batnun
.
ומה יקרה אם הסנסור אצלו לא תקין או לא עובד בצורה תקינה ומפספס את זמן המיתוג?Batnun כתב:
...
וחיבור קבוע לחשמל יגרום לחימום יתר ולפיצוץ?
תגיד לו שזה מה שקראת באינטרנט?
רוצה להזכיר לך מה קרה עם הסוללות של סמסונג ב note 7...
So if you want to trust the word of those who are technically correct, go ahead and leave your gadget with rechargeable batteries plugged in overnight, every night, and trust that its thermal sensor will be on the job and performing to exact specifications at all times. If you prefer playing it safe to risking the possibility of a heat-damaged battery, don’t leave your gadgets with rechargeable batteries plugged in overnight.
http://dmediamom.com/2014/01/23/technic ... eat-or-no/
לא יודע מה איתך, אני לא קונה לפטופים עם חיישנים מקולקלים.
והתקלה בסוללות של סמסונג נוט 7 לא הייתה קשורה להטענה, הן התפוצצו גם בלי להיות מחוברות למטען.
באותה מידה אפשר גם לומר "ואם הספק של הלפטופ מקולקל ומנסה להטעין את הסוללה ב-220V?"...
אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהציוד מקולקל לא הייתי מחבר אותו בכלל לחשמל.
אתה מעביר ביקורת על ציטוט שהבאתי "כי זה מהאינטרנט", ומביא סימוכין לדבריך בעזרת ציטוט אחר מהאינטרנט?...
Batnun
.
והתקלה בסוללות של סמסונג נוט 7 לא הייתה קשורה להטענה, הן התפוצצו גם בלי להיות מחוברות למטען.
באותה מידה אפשר גם לומר "ואם הספק של הלפטופ מקולקל ומנסה להטעין את הסוללה ב-220V?"...
אתה מעביר ביקורת על ציטוט שהבאתי "כי זה מהאינטרנט", ומביא סימוכין לדבריך בעזרת ציטוט אחר מהאינטרנט?...
Batnun
.
·Batnun כתב:לא יודע מה איתך, אני לא קונה לפטופים עם חיישנים מקולקלים.
Batnun
....
אני יוצא מנקודת הנחה שאני לא יודע מה מצב המכשיר שיש בידי השואל
וגם אין לו את הידע לבדוק בעצמו אם הוא מתפקד בצורה תקינה כמו שיצא מהמפעל.
ונותן לו את העצה הבטוחה ביותר בהתאם.
אני לפחות הולך לכיוון הבטוח בציטוטים מהאינטרנט ולא ההימור...
(למרות שלא הייתי צריך להביא אותו...כי זה מה שאמרתי בעצם...)
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 10/04/2017 15:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא העצה הבטוחה ביותר, זו פשוט עצה לא נכונה.b2k כתב:אני יוצא מנקודת הנחה שאני לא יודע מה מצב המכשיר שיש בידי השואל
וגם אין לו את הידע לבדוק בעצמו אם הוא מתפקד בצורה תקינה כמו שיצא מהמפעל.
ונותן לו את העצה הבטוחה ביותר בהתאם....
בפירוש לא נכון.b2k כתב:אתה חייב לתת לבטריה להתפרק.
אחרת תהרוס אותה...
אז אתה סומך יותר על מנגנון של שעון שבת שעולה 20 שקלים?...b2k כתב:הפתרון הכי טוב במקום לשחק עם זה כל הזמן ידנית להכנסת והוצאת התקע מהחשמל
ולהגדיר לו זמני הפעלה בכל כמה שעות לטעינה....
Batnun
.
·Batnun כתב:אז אתה סומך יותר על מנגנון של שעון שבת שעולה 20 שקלים?.........
Batnun
....
אז שיקנה ב 100 שקל. משהו טוב של סימנס תוצרת גרמניה....
אצלי שעון שבת ב 20 שקל עובד על השעון בצורה טובה וממתג לי טעינת טלפון שאני משתמש בו כנגן מוזיקה 24 שעות.
הבנת את הרעיון.
זה מה שחשוב.
אני נתתי 2 פתרונות מעשיים להפחית את הסכנה מהרס הסוללה, חימום יתר ופיצוץ.
1. ניתוק הסוללה מהלאפטופ בחיבור קבוע לחשמל
2. שימוש בשעון שבת למיתוג זמני הטעינה בלאפטופ
אתה בכלל אומר לו שאין סכנה....בלי לבדוק את מצב המכשיר שיש לו...
שיבחר הוא מה שייבחר ויבוא לספר לנו בעתיד.
נקווה שלא יספר שנדפקה הסוללה ולא נטענת יותר או חס וחלילה שהתפוצצה.
אני משתמש באותו מקבוק פרו כבר שלוש וחצי שנים, והסוללה מחוברת למטען בכל הזדמנות (הגיבוי ל-time machine עובד רק כשהלפטופ מחובר לחשמל). עד היום לא הייתה לי שום בעיה עם הסוללה, וכשצריך היא מחזיקה בכיף לפחות 8 שעות.mp3lll כתב:שורה תחתונה זה לא באמת משנה, היא תחזיק מעמד בקושי שנה פלוס מינוס....
Batnun
.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לפעמים יותר פשוט לומר, וואלה טעיתי
לא מתים מזה
לא מתים מזה
בעקרון Batnun צודק, עניין הפריקה של הסוללות מתייחס לסוללות מדורות קודמים.
מה שבכל זאת כדאי לעשות, ולמיטב ידיעתי הוא מומלץ ע"י רוב יצרני הניידים, אם לא כולם, הוא להפעיל בהגדרות הסוללה את הפונקציה שמונעת טעינה ב-100%, ומגבילה את הטעינה לכ-80% בלבד, מה שמאריך לדבריהם את חיי הסוללה. מעבר לזה, לא אמורה להיות בעיה עם השארת המחשב מחובר לחשמל.
מה שבכל זאת כדאי לעשות, ולמיטב ידיעתי הוא מומלץ ע"י רוב יצרני הניידים, אם לא כולם, הוא להפעיל בהגדרות הסוללה את הפונקציה שמונעת טעינה ב-100%, ומגבילה את הטעינה לכ-80% בלבד, מה שמאריך לדבריהם את חיי הסוללה. מעבר לזה, לא אמורה להיות בעיה עם השארת המחשב מחובר לחשמל.
·Borderline1 כתב:לפעמים יותר פשוט לומר, וואלה טעיתי
לא מתים מזה...
אם אתה מתכוון אלי...לא זכור לי שאני עומד פה למשפט.
עדיין לא שכנעתם אותי חוץ מלרשום סיסמאות...
וגם לא נתתם לי ביטוח שהכל יהיה בסדר ואם יקרה משהו תשלמו על הנזק...
אני עדיין הייתי פועל לפי מה שרשמתי.
מוציא את הסוללה מהמכשיר או דואג שתתפרק (לא עד הסוף) וטוען מחדש, בלופ.
ממליץ לך ללכת לקרוא את המאמר הזה עד הסוף...
http://www.makeuseof.com/tag/leave-laptop-plugged-time/
תבוא לספר לנו מה הבנת...
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 11/04/2017 0:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
·האם יש הגדרה כזו במקבוק או ווינדוסLee כתב:בעקרון Batnun צודק, עניין הפריקה של הסוללות מתייחס לסוללות מדורות קודמים.
מה שבכל זאת כדאי לעשות, ולמיטב ידיעתי הוא מומלץ ע"י רוב יצרני הניידים, אם לא כולם, הוא להפעיל בהגדרות הסוללה את הפונקציה שמונעת טעינה ב-100%, ומגבילה את הטעינה לכ-80% בלבד, מה שמאריך לדבריהם את חיי הסוללה. מעבר לזה, לא אמורה להיות בעיה עם השארת המחשב מחובר לחשמל....
או אפילו בסמרטפון?
·b2k כתב:אתה חייב לתת לבטריה להתפרק.
אחרת תהרוס אותה.
....
אתה ועוד 99% כאן חייבים להפסיק לכתוב שטויות שאין לכם שום מושג בו.
סוללת לטיום-איון בעלת מחזורי טעינה סופיים. כל מחזור פריקה\טעינה מקטין את יכולת אגירת המטען שלה. פריקה מלאה מאלצת מחזור טעינה התחלתי בזרם מבוקר (המטען מפקד כמקור זרם כדי להבטיח צפיפות מטען אחידה). מחזור זה הוא הכי הרסני.
לשמירה על חיי הסוללה עדיף שלא לפרוק אותה כלל. כאשר הניד מחובר לשקע קבוע, אין ממש טעינה שלא לצורך, אלא יש טעינה תחזוקתית שנקראת Trickle Charge. גם טעינה זאת לא הכי אידיאלית מבחינת שמירה על חיי הסוללה, אבל היא פחות הרסנית ממחזורי פריקה וטעינה מלאים...
אני במקרה בעל תואר שלישי בהנדסת חשמל בתחום אלק' הספק ובקרה, אז תחסכו מעצמכם וויכוחים מיותרים ואי נעמויות...
·Sexter כתב:·......
אני במקרה בעל תואר שלישי בהנדסת חשמל בתחום אלק' הספק ובקרה, אז תחסכו מעצמכם וויכוחים מיותרים ואי נעמויות......
אם אתה מהנדס היית אומר שהפתרון האידיאלי הוא להוציא אותה מהלפטופ...כשהיא טעונה 40%
אבל גם שאר הדברים שרשמת לא מומלצים ברשת על ידי אחרים ולא על ידי חלק מהייצרנים של הלפאטופים...
אז אל תנופף לנו בתואר שלך כדי להצדיק את דבריך...
אמרת את דעתך. כמו כולם.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 11/04/2017 10:50, נערך פעם 1 בסך הכל.