למה קניתי R58 חדשה?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #1 

כי אין מכונה יותר טובה ממנה, אין פונקציונאלית יותר ממנה, ובינינו, גם אין יפה ממנה.
ה-BZ10 הקודמת שלי, מפיקה קפה משובח כמו שרק ראש בזרה יודע לייצר, אבל הגיע הזמן לחיבור ישיר, לניקוז, לדאבל בוילר, לגוון עם E61, ולהינות מהשקט שמייצר את הסערה.

ההתלבטות היתה בינה לבין הפרופיטק, ולאחר התייעצות עם מוטי ונמרוד, הכרעתי בעדה.

היא נרכשה אצל היבואן הרשמי "קרמה פלוס" ומבחינתי הם הסיפור הגדול פה.
קודם כל, הם מציגים מחירים אטרקטיביים ומתמודדים בכבוד מול ההצעות מחו"ל (עזבו את האתר. כנסו לחנות בקרית אונו).
דור המנהל שהגיח פה לרגע בפורום ומאז נעלם (למה?) הפנה אותי לשירה שמנהלת את החנות בקרית אונו. היא מקצוענית אמיתית שמבינה קפה ומבינה מכונות, והשירות שקיבלתי, אני מוכרך להודות, נדיר במחוזותינו. מילה שלה זו מילה, זמן זה זמן, והאכפתיות מהלקוח היא אצלה מעל הכל (כמו למשל לצלצל למחרת האספקה לדעת עם הכל פועל בסדר ואם צריך עזרה או הדרכה).

אגב, המכונה יצאה מפס הייצור ממש לאחרונה כי היא בעיצוב הדנדש עם רגלי הניקל הכסופות.
אתם לא צריכים אותי כדי לספר לכם איך רוקט מגישים מכונות ואת היקף האבזור הבלתי רגיל (החליפו מתקליטור לדיסק און-קי במארז מגנטי), וגם לא בשביל לספר לכם שהמכונה מפיקה שוטים משובחים בזה אחר זה, ושבשביל לשמוע את המשאבה שלה תזדקקו להדים HDS, ושיש לה קונטרולר דיגיטלי (לחובבי הגאדג'טים), ושהיא מעוצבת כמו הרהיט הכי יפה בבית.

תודה למברכים.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

תתחדש יפה מאוד :D

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

תתחדש!!!

שליחה #3 

מה היו השיקולים שלך להעדיף אותה על הפרופיטק 700?

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

מקסים ונראה מצוין.
נמצאת בחלומותי למכונה הבאה. לא יודע מחיר, אז לא ברור כלי מה ריאלי, אבל בהזדמנות, פעם.
תתחדש!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

תתחדש! מכונה ממש יפה..טוב לשמוע שהמחירים פה אטרקטיבים. חבל רק שהמחירים שמוצגים באתרים בארץ גבוהים בצורה הזויה. את ה-GALATEA DOMUS שרציתי לקנות מ-STOLL אפשר לקנות ב14K בקדמה. ברור שזה מחיר נתוך למיקוח אבל במחיר כזה אני אפילו לא אפנה אליהם.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #6 

תתחדש, יש לך דוגמנית קטנה וחטובה במטבח.
מזל שאני לא שותה קפוצ'ינו, עסק לא זול.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #7 

תתחדש, לא מחליף עם ה ECM שלי אבל את המטחנה בהחלט היתי לוקח :twisted:

noamsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #8 

תתחדש! יופי של מוצר! כיף לשמוע שבארץ מתחילים להפנים שניתן להזמין מחו״ל, ומתאמצים להשוות מחירים 😊 . התמונה של הצ׳אדו וה-R58 נראית מדהים וכמובן השקט שאתה מתאר, זה כיף אמיתי:lol: תהנה ושתף בחוויות!

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #9 

הדים HDS...גדול.
תהנה. מכונה קלאסית שרק הלכה והשתבחה עם השנים.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #10 

תתחדש. אך למה בסוף פסלת את המתחרה הגרמניה, פרופיטק 700?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

תתחדש, אחלה סט לקראת הפסח.... (Y)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

תתחדש, אבי, ותהנה!
זו מכונה פשוט מושלמת. איתי כבר מעל לחצי שנה ואני נהנה ממנה יום אחר יום.
עדיפה בעיני על כל מכונות ה-DB האחרות - בעיקר בגלל המראה ואיכות הבניה (אני מאוד אוהב את זה שלא רואים תצוגה דיגיטלית והכל פנימי) - אבל אני מוכרח להודות שגם הקפה פשוט מדהים ואין לי הסבר למה. רוקט כנראה עשו שם איזה טריק שקשור לראש - דיזה על התרמוסיפון או משהו דומה. היציבות מושלמת והקפה יוצא רך מאוד - באמצע הדרך בין E61-משאבה למכונת מנוף. הקפה פשוט מושלם.

לגבי קרמה - לדעתי מדובר ביבואן הכי טוב בארץ. אין מה לומר - השירות שלהם, מקצה לקצה, הוא פשוט מושלם. ידידותי, מקצועי, אדיב - ועכשיו כשאני שומע שגם התמחור מצוין - אני באמת חושב שבפעם הראשונה מצאנו אלטרנטיבה ראויה ליבוא מכונות מחו"ל.

את ה-R58 שלי קניתי אצל קרלו. בדיעבד הייתי קונה אותה אצל החבר'ה הנהדרים של קרמה. לדעתי, אגב, זו סיבה מאוד חשובה להעדיף רוקט על חברות אחרות, בארץ. כשיש יבואן כזה וגב כזה מאחורי המכונה - זה מספק בטחון ושקט להרבה מאוד שנים.

לגבי המכונה עצמה - שני טיפים חשובים מאוד לשימוש שוטף:
1. אם המכונה עומדת IDLE (לא בין שוט לשוט) אני ממליץ מאוד להוריד 50 מ"ל של מים (כ-5 שניות) מהראש כי לחמם אותו. מיד אח"כ אפשר להתחיל לטחון וכו' - כך ש-30 שניות אח"כ אפשר לחלוט אספרסו מעולה.

2. כשאני חולט אני תמיד נותן פרה-אינפיוז'ן של 10 שניות. כאן זה חשוב מאוד: אם מרימים את הידית חצי-דרך (נשמע קליק) *לא* מקבלים פרה-אינפיוז'ן. הוא מגיע כשמרימים אותה עוד טיפונת למעלה - ממש לפני סוף המהלך והפעלת המשאבה. צריך להתנסות כשאין פורטה-פילטר בפנים ולראות באיזו נקודה המים מתחילים לזרום, וכך לדעת לאן לכוון. הפרה-אינפיוז'ן ב-R58 הוא משמעותי (מלחץ הדוד + מבנה ראש ה-E61).

תתחדש!
שלח וידאו של אספרסו מקצה לקצה, כולל המטחנה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #13 

@Mario12 ו-@YanivT72 שאלו למה העדפתי את הרוקט על הפרופיטק.

בכנות, ברמות מחיר אלו אין הבדלים דרמטיים ויתרונות מובהקים לכאן או לכאן ופניתי אחר הלב.

(גם בהשוואות וסקירות באתרים בחו״ל לא נתקלתי בהכרעה חד-משמעית לכאן או לכאן.)

בעוד לרוקט יש רקורד ונסיון רב שנים, התרשמתי שפרופיטק, הגם שהיא ילדה מבית טוב, היא ילדה יחסית צעירה ונתפסת יותר כטרנדית. זה לא הופך אותה לפחות טובה חלילה, אבל רוקט הרגיש לי יותר כהליכה על בטוח. בנוסף, שוחחתי עם חברי פורום שטעמו ובחנו או אפילו בעלי מכונה כזו, וזיהיתי בין השיטין שאיש לא יצא מגדרו מטעמי הפרופיטק.

נוסף על זאת עניין היבואן כפי שציינתי לעיל. לאחר שביקרתי בחנות באונו, עבדתי על המכונה והתרשמתי מהטעם, הזמנתי במקום.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #14 

תתחדש ותהנה
אחלה מתנה לפסח

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

moti_r כתב:רוקט כנראה עשו שם איזה טריק שקשור לראש - דיזה על התרמוסיפון או משהו דומה. היציבות מושלמת והקפה יוצא רך מאוד - באמצע הדרך בין E61-משאבה למכונת מנוף. הקפה פשוט מושלם.

לגבי המכונה עצמה - שני טיפים חשובים מאוד לשימוש שוטף:
1. אם המכונה עומדת IDLE (לא בין שוט לשוט) אני ממליץ מאוד להוריד 50 מ"ל של מים (כ-5 שניות) מהראש כי לחמם אותו. מיד אח"כ אפשר להתחיל לטחון וכו' - כך ש-30 שניות אח"כ אפשר לחלוט אספרסו מעולה.

2. כשאני חולט אני תמיד נותן פרה-אינפיוז'ן של 10 שניות. כאן זה חשוב מאוד: אם מרימים את הידית חצי-דרך (נשמע קליק) *לא* מקבלים פרה-אינפיוז'ן. הוא מגיע כשמרימים אותה עוד טיפונת למעלה - ממש לפני סוף המהלך והפעלת המשאבה. צריך להתנסות כשאין פורטה-פילטר בפנים ולראות באיזו נקודה המים מתחילים לזרום, וכך לדעת לאן לכוון. הפרה-אינפיוז'ן ב-R58 הוא משמעותי (מלחץ הדוד + מבנה ראש ה-E61).
...
·
אולי זה כי דוד החליטה ב- R58 מוצב בהטיה, באלכסון ולא עומד 90 מעלות כפי שנהוג. לטענתם זה משפיע על הטרמוסיפון והיציבות.
בקשר לפרה אינפיוז'ן - אתה עובד בחיבור ישיר או מיכל? אתה מקבל פרה אינפיוז'ן רק מלחץ הדוד בעבודה עם מיכל??

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

לגבי הזווית של הדוד - יכול להיות, אבל איך זה משפיע על טעם הקפה?
זה יכול לעזור ליציבות אבל גם ביוניקה מדדתי יציבות מושלמת.
אולי זה משנה את פרופיל הטמפ' איכשהו או פרופיל הלחץ שונה, אני באמת לא יודע - וזה מציק לי שאני לא מבין :)

לגבי הפרה - כן. כשמרימים את הידית מקבלים פרה יציב וארוך שמרטיב את העוגיה.
ראש E61 כולל פרה מובנה, אבל ב-R58 הם הוסיפו גם את לחץ הדוד וזה אכן מייצר פרה יותר משמעותי.
השדרוג בטעם הקפה מאוד משמעותי.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #17 

סט יפה
תתחדש !
בשורה משמחת שהמחיר בארץ תחרותי לזה שביבוא אישי. עושה מוטיבציה לשדרוגיישן :)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #18 

@moti_r
·
האם הפרה אינפיוזן רלבנטי גם למכונת ה ECM מכינקה שלי ? עובד עם מיכל כרגע ולא חיבור ישיר.
ואם כן אזי לא הבנתי כיצד
תודה רבה

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אז מוטי סיקרן אותי והלכתי לקרוא קצת...
נראה לי שזה מתאר את מה שהוא ציין (הסינית שלי לא משהו):
[url=]

מה שקורה זה שהמים בדוד מעל 100 מעלות (105 בערך) מה שמייצר לחץ גבוה במערכת. ברגע שפותחים את השסתום התלת כיווני (קצת מעל המצב האמצעי) הלחץ הזה נפרק לראש.
בדקתי אצלי בלי ידית בראש וזה גם קורה (אני עם מחליף חום, לא דאבל בויילר). אנסה יותר מאוחר עם ידית מלאה בקפה ואבדוק מה ההשפעה.
לפי מה שראיתי אצלי, אם עושים את זה ארוך אז לוקח זמן למשאבה לתפוס כשמרימים את הידית עד הסוף (כאילו שנכנס אוויר למערכת).

ב- HB כתוב שזה פי'צר רגיל של E61 ידניות (לא רק של רוקט) ולא מומלץ כי יכול לגרום לשבירה של התרמוסיפון בעקבות היווצרות כיסי אוויר.
נערך לאחרונה על ידי YanivT72 ב 10/04/2017 0:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #20 

ב-ECM מכניקה לא יהיה פרה-אינפיוז'ן כזה, זה אפשרי במכונת סינגל או דאבל בויילר, לא במחליף חום (כי הקולינג פלאש הורג את הלחץ).
אני מהמר שב-ECM סינכרוניקה זה קיים.

כפי שיניב הסביר מעלי - בדוד החליטה המים נמצאים בטמפ' של מעל ל-100 מע' ולכן יש לחץ. כשמרימים את הידית הלחץ הזה מאפשר למים לזרום בעדינות דרך הראש ולבצע פרה-אינפיוז'ן. בראש E61 יש פרה אינטגרלי בגלל מבנה הראש - אבל במכונה כזו יש פרה חזק יותר כי הוא מורכב גם מהלחץ שמגיע מהראש וגם מהלחץ שמגיע מהדוד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”