מחרשת פלסטיק או לא Hitachi ht20s

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
explize פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה שנים טובות רכשתי לאישתי לעתיד שתהיה פטיפון מסטריאו כוכב בתל אביב אם אני לא טועה שיש בכיכר מסריק.
עם השנים הפטיפון אוכסן ביחד עם התקליטים ללא יותר מדי שימוש בגלל קדם מגבר מפוקפק שגרם לקרחצים והמהום גם לאור זה שהוא שודך לכרטיס קול במחשב.

הייתי מעוניין לדעת אם הפטיפון הנל שווה ההשמשה וקצת השקעה ולא יהרוס תקליטים.
אני מעוניין לשדך לו בשלב הראשון קדם מגבר של קיימברידג או musical fidality vlps2 שאותו לא מצאתי ברחבי האינטרנט למכירה ביד שניה אבל הגודל שלו מאוד קרץ לי בשלב הזה של ההשקעה במערכת הסטריאו.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

explize כתב:הייתי מעוניין לדעת אם הפטיפון הנל שווה ההשמשה וקצת השקעה ולא יהרוס תקליטים.
...
בוקר טוב. מחרשות זה בפורום חקלאות. לא בטוח שעושים מפלסטיק. לי זה נראה כמו משהו שהיה לכולנו בסלון בשנות ה-80. סוני, סאניו, טאיה וכל האלה... לא היה לי אז פטפון יותר טוב והוא לא הרס לי אף תקליט. לדעתי שווה השמשה. אין מה להשקיע אם במילא אתה רוכש פונו חיצוני. צריך רק ראש מתפקד, אולי מחט חדשה לראש הקיים (נראה כמו משהו בסיסי של 'שור') וייתכן שרצועת הנעה. אתה אמור לדעת אם הפטפון מתפקד. במידה וכן - אני לא רואה שום בעיה. אף אחד לא יישאר עם פה פעור אבל לשמוע תקליטים אפשר. בכיף!

explize פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על העצה החמה... התחלתי לנבור פה איך להתחיל לכייל פטיפון ולפלס ואז נתקלתי בשרשורים שהפטיפון שלי נראה שנכנס לקטגוריה שלהם- אז החלטתי להתייעץ איתכם.

אכן נחליף ראש(יש המלצות למשהו מסויים? או איפה היום אפשר לרכוש ראשים חוץ מ EBAY?)
נתחיל להשמיש אותו ונראה איך דברים עובדים בלייב...מקווה שכל התופעות שהנחתי שהם של הקדם מגבר הפשוט שהיה לי לא באמת נובעות מהפטיפון עצמו

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #4 

אולי כדאי לצלם את הראש הקיים. ייתכן שמישהו יזהה אותו ותוכל לרכוש מחט עבורו. אני סבור שבשלב הזה, כדאי לך לעשות את המינימום לשם השמשה בצעדים קטנים. יש גם אופציות כלכליות כמו AT95E שהוא מאוד נפוץ (אמזון???) אבל גם מאוד בסיסי. קניתי לבת שלי ראש אורטופון 'אומגה' בטיול בחו"ל לא מזמן. עלה כ-120 ש"ח ולא באמת היו ציפיות גבוהות. הופתענו כולנו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

הפטיפון הזה הוא אכן מה שמכונה ע"י אחדים "מחרשת פלסטיק". אין הוא מצדיק השקעה מסיבית, אבל עם זאת, וכפי שנכתב, הוא עשוי לספק.
אם היה תקין כאשר אוחסן, הוא אמור להיות תקין גם היום. אולי יהיה צורך להחליף רק רצועה.
ייתכן שהראש והמחט תקינים, ואין חובה להחליפם. אם תצלם ותעלה כאן אולי נוכל לעזור.
איך אתה יודע שמה שגרם לרעשים דאז היה הקדם מגבר ולא משהו אחר? לא סביר שקדם מגבר לפטיפון יגרום לזה,
אלא אם הוא מקולקל או באמת ברמה ***.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”