אופו 203 +פריצה+שימוש
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אהלן חברים
לאחרונה היו פה דיונים על האופו 203 החדש ועל המגבלות שיש / אין לו ,נכון לעכשיו.
אז כידוע נכון להיום קיימת , לפחות בגירסה האירופאית (אני חושב שגם לגירסה האמריקאית), פריצה סינית עד לקשוחה האחת לפני האחרונה שלו . הפריצה ,שמותאמת לקושחה האחרונה, עדין לא שוחררה וכרגע היא על HOLD ,לפי מה שנכתב באתר שאחראי לפריצות הללו.
חבר טוב חיבר את ה DUNE ואת השילד לכניסת ה HDMI של האופו.
בבדיקה שעשה התברר ,שברגע שמחברים סטרימר לכניסת ה HDMI של האופו ,ניתן להזרים מהרשת את כל סוגי התכנים שהסטרימר תומך (כולל תלת מלא) ובנוסף גם מגבלת הסינוויה המפורסמת באופו, נעלמת כלא הייתה.
בבדיקה התברר גם ,שאיכות התמונה המתקבלת, טובה משמעותית מזו המתקבלת משימוש בסטרימר (DUNE והשילד לצורך הענין)בנפרד ולא דרך האופו ,כלומר מי שעובד בדרך זו יהנה מיתרון התמונה האיכותית של האופו, שלוקח את ה 1080, שמגיע מהסטרימר ועושה לו UPSCALE ל 4K , התמונה המתקבלת פשוט מרהיבה ולא ברת השוואה לזו המתקבלת מהסטרימר ,המחובר ישירות לרסיבר
הבעיה היחידה נכון לעכשיו היא ,שכניסת ה HDMI באופו אינה תומכת ב HDR ולכן לא ניתן להעביר דרכה תכנים שתומכים ב HDR , למשל מהשילד.
בפניה של אחד החברים לחברת אופו נמסר ,שהבעיה תטופל או בגירסת הקושחה הבאה או בגירסת הקושחה העתידית, שתכלול את הדולבי וויזן.
שורה תחתונה
מי שמעונין לשדרג את חווית הוידאו אצלו מוזמן לחבר סטרימר 1080 ,כמו הDUNE למשל, או כל סטרימר אחר לכניסת ה HDMI של האופו ,להנות מהזרמה של כל סוגי התכנים ,שהסטרימר תומך בהם ברשת ולקבל איכות תמונה משודרגת ,בזכות שימוש במנגנון ה UPSCALE של האופו ל 4K .
מבחינתי יתכן ועכשיו ארכוש את ה 203 ולו רק כדי לשדרג את איכות הוידאו ב 1080 ,שמגיע אצלי מה DUNE ,כי למעשה כל ענין הפריצה (ניטרול הסינוויה, הזרמת ISO ברשת) לא ממש מהווה מגבלה.
לאחרונה היו פה דיונים על האופו 203 החדש ועל המגבלות שיש / אין לו ,נכון לעכשיו.
אז כידוע נכון להיום קיימת , לפחות בגירסה האירופאית (אני חושב שגם לגירסה האמריקאית), פריצה סינית עד לקשוחה האחת לפני האחרונה שלו . הפריצה ,שמותאמת לקושחה האחרונה, עדין לא שוחררה וכרגע היא על HOLD ,לפי מה שנכתב באתר שאחראי לפריצות הללו.
חבר טוב חיבר את ה DUNE ואת השילד לכניסת ה HDMI של האופו.
בבדיקה שעשה התברר ,שברגע שמחברים סטרימר לכניסת ה HDMI של האופו ,ניתן להזרים מהרשת את כל סוגי התכנים שהסטרימר תומך (כולל תלת מלא) ובנוסף גם מגבלת הסינוויה המפורסמת באופו, נעלמת כלא הייתה.
בבדיקה התברר גם ,שאיכות התמונה המתקבלת, טובה משמעותית מזו המתקבלת משימוש בסטרימר (DUNE והשילד לצורך הענין)בנפרד ולא דרך האופו ,כלומר מי שעובד בדרך זו יהנה מיתרון התמונה האיכותית של האופו, שלוקח את ה 1080, שמגיע מהסטרימר ועושה לו UPSCALE ל 4K , התמונה המתקבלת פשוט מרהיבה ולא ברת השוואה לזו המתקבלת מהסטרימר ,המחובר ישירות לרסיבר
הבעיה היחידה נכון לעכשיו היא ,שכניסת ה HDMI באופו אינה תומכת ב HDR ולכן לא ניתן להעביר דרכה תכנים שתומכים ב HDR , למשל מהשילד.
בפניה של אחד החברים לחברת אופו נמסר ,שהבעיה תטופל או בגירסת הקושחה הבאה או בגירסת הקושחה העתידית, שתכלול את הדולבי וויזן.
שורה תחתונה
מי שמעונין לשדרג את חווית הוידאו אצלו מוזמן לחבר סטרימר 1080 ,כמו הDUNE למשל, או כל סטרימר אחר לכניסת ה HDMI של האופו ,להנות מהזרמה של כל סוגי התכנים ,שהסטרימר תומך בהם ברשת ולקבל איכות תמונה משודרגת ,בזכות שימוש במנגנון ה UPSCALE של האופו ל 4K .
מבחינתי יתכן ועכשיו ארכוש את ה 203 ולו רק כדי לשדרג את איכות הוידאו ב 1080 ,שמגיע אצלי מה DUNE ,כי למעשה כל ענין הפריצה (ניטרול הסינוויה, הזרמת ISO ברשת) לא ממש מהווה מגבלה.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·מאמזון ארה"ב בשימוש ב BUY2USA בשילוח ימי אצלך בבית בכ 3200 ש"ח.movieman כתב:חדשות מאוד מענינות![]()
מהיכן ניתן לרכוש את ה-אופו במחיר טוב ?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מוזר ומעניין, השאלה מה צריך שיהיה בכניסה הזו.
מעניין אם יציאת הוידאו המשנית של Oppo תספיק בשביל לעשות את העבודה (כלומר, ליצור לופ).
ננסה הערב
מעניין אם יציאת הוידאו המשנית של Oppo תספיק בשביל לעשות את העבודה (כלומר, ליצור לופ).
ננסה הערב
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·מה הכוונה מה יהיה בכניסה?oferlaor כתב:מוזר ומעניין, השאלה מה צריך שיהיה בכניסה הזו.
ננסה הערב...
מחברים לכניסה את הסטרימר .
השליטה על התוכן המוצג מבוצע דרך השלט של הסטרימר והיכולות נגזרות מיכולות הסטרימר ולפי הדיווחים התמונה משתדרגת משמעותית בזכות יכולות האפסקייל ל 4K של האופו.
היציאה המשנית מעבירה אודיו בלבד, ממה שאני יודע והיא מיועדת עבור אלו שאין להם תמיכה של 4K ברסיבר.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
יואב,
תודה על המידע.
כמובן שהחדשות מעודדות, אך אם הבנתי נכון, אין עדיין פתרון לתכני UHD HDR אמתיים, כן?
קראתי בהתלהבות רבה את הסקירה המעולה של עופר על האופו החדש.
תליתי בו תקוות רבות, כי גם אני כמוך שונא את ה"קודי שמודי" הזה, וכל ההתעסקויות מסביב עם חומרה ותוכנה של מחשבים.
עד שהגעתי לפסקה:
"באופן רשמי, הנגן אינו תומך בפורמט ISO של בלוריי (וגם לא בפורמט הפרוס של BDMV), כלומר הוא אינו יודע לנגן ריפים של בלוריי מהרשת אלא רק לנגן בלוריי מקורי ואמיתית מדיסק. מכיוון שגרסאות שונות של הנגנים הקודמים של החברה כן תמכו בכך, פניתי לחברה בשאילתה לבדוק אם זה משהו שהם מתכננים להוסיף. התשובה היתה שלילית באופן קיצוני - החברה לא תתעסק בכך שכן זה עלול לסכן את הרשיון שלהם ל-HDCP ולבלוריי UHD."
ואז יצא אצלי הרוח מהמפרשים....
אגב, בהזדמנות זו מגיע לך גם שאפו ענק על הפתרון לגבי הכבל.
בהחלט מגיע לך תואר של "פורץ הדרך" בפורום....
תודה על המידע.
כמובן שהחדשות מעודדות, אך אם הבנתי נכון, אין עדיין פתרון לתכני UHD HDR אמתיים, כן?
קראתי בהתלהבות רבה את הסקירה המעולה של עופר על האופו החדש.
תליתי בו תקוות רבות, כי גם אני כמוך שונא את ה"קודי שמודי" הזה, וכל ההתעסקויות מסביב עם חומרה ותוכנה של מחשבים.
עד שהגעתי לפסקה:
"באופן רשמי, הנגן אינו תומך בפורמט ISO של בלוריי (וגם לא בפורמט הפרוס של BDMV), כלומר הוא אינו יודע לנגן ריפים של בלוריי מהרשת אלא רק לנגן בלוריי מקורי ואמיתית מדיסק. מכיוון שגרסאות שונות של הנגנים הקודמים של החברה כן תמכו בכך, פניתי לחברה בשאילתה לבדוק אם זה משהו שהם מתכננים להוסיף. התשובה היתה שלילית באופן קיצוני - החברה לא תתעסק בכך שכן זה עלול לסכן את הרשיון שלהם ל-HDCP ולבלוריי UHD."
ואז יצא אצלי הרוח מהמפרשים....
אגב, בהזדמנות זו מגיע לך גם שאפו ענק על הפתרון לגבי הכבל.
בהחלט מגיע לך תואר של "פורץ הדרך" בפורום....
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·GMTK כתב:יואב מעניין מאוד מאוד אבל לא עדיף לחכות לטכנולגיה שתיצא גם ככה בעוד כמה חודשים ברסיברים החדשים?...
מה הקשר בין הרסיברים עם הטכנולוגיה שתצא, לנושא הדיון?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בסוף ,כידוע לך, לא פרצתי שום דרך כי הצלחתי להשיג כבל HDMI אקטיבי ב 200 ש"ח ואיתו אני משתמש ולא היה צורך לעשות שימוש בכבל האופטי המדובר והיקר.אגב, בהזדמנות זו מגיע לך גם שאפו ענק על הפתרון לגבי הכבל.
בהחלט מגיע לך תואר של "פורץ הדרך" בפורום.......
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
·istarmini כתב:בסוף ,כידוע לך, לא פרצתי שום דרך כי הצלחתי להשיג כבל HDMI אקטיבי ב 200 ש"ח ואיתו אני משתמש ולא היה צורך לעשות שימוש בכבל האופטי המדובר והיקר..........
לא משנה, העיקר שמצאת פתרון לנושא שהטריד את מנוחתך לאורך תקופה ארוכה.
כעת אם מישהו יתקל בסיטואציה דומה, הוא פשוט יוכל לקרוא את השרשור שלך, וכבר יש לו פתרון מוכן מראש.
באופן אישי אני עוקב אחרי ההתפתחויות האלה בעניין, אך בצורה קצת מרוחקת, היות ועדיין אין לי בסלון אמצעי תצוגה תומך.
(לסטנדרטים שלי, המחירים עדיין בשמים)
לא ממש ברור לי למה הכוונה שניתן להזרים ב 203 דרך סטרימר אחר שמחובר לכניסת ה HDMI? אתה מתכוון שהסטרימר האחר יחובר לרשת ויעשה את כל העבודה (ממשק המשתמש יהיה שלו), אבל רק היציאה שלו תעבור דרך ה OPPO? אם כך באותה מידה ניתן לחבר ממיר יס במקום סטרימר... או שאתה מכוון שה OPPO מסוגל גם לתקשר ולשלוט על סטרימרים אחרים שמחוברים לכניסת ה HDMI שלו (זה נשמע לי פחות סביר, למרות ש HDMI מסוגל לכך כמו שהוא מסוגל לשמש כחיבור רשת).
אם הכוונה להפוך את ה OPPO לפרוססור וידאו, אז לא בטוח שזה פתרון אידיאלי, כי פרוססור שכזה הכי יעיל זה לחבר בין יציאת המוניטור של הרסיבר לבין כניסת ה HDMI של המסך. אבל אז ה OPPO לא יוכל להחבר כמקור לרסיבר... אלא אם כם זהו מכשיר מחולל פלאים שמסוגן להפריד יציאות HDMI אחת כמקור לרסיבר לבצע דרכה לופ מהרסיבר למסך... לחבר אליו עוד סטרימר נראה לי לא פרקטי ובטח שגם לא זול.. צריך כמובן למצוא סטרימר שיכול לנגן תכנים בתדר סריקה ורזולוציה מקורית מבלי לבצעה SCALING בעצמו, כי אז זה לא אפקטיבי...
בכל אופן, נשמע מעניין. אני אמתין לראות אם תהיה פריצה עובדת לגרסת קושחה בשלה ומתקדמת יותר ואשקול לרכוש אותו כשהמחיר קצת יתמתן עוד חצי שנה...
אם הכוונה להפוך את ה OPPO לפרוססור וידאו, אז לא בטוח שזה פתרון אידיאלי, כי פרוססור שכזה הכי יעיל זה לחבר בין יציאת המוניטור של הרסיבר לבין כניסת ה HDMI של המסך. אבל אז ה OPPO לא יוכל להחבר כמקור לרסיבר... אלא אם כם זהו מכשיר מחולל פלאים שמסוגן להפריד יציאות HDMI אחת כמקור לרסיבר לבצע דרכה לופ מהרסיבר למסך... לחבר אליו עוד סטרימר נראה לי לא פרקטי ובטח שגם לא זול.. צריך כמובן למצוא סטרימר שיכול לנגן תכנים בתדר סריקה ורזולוציה מקורית מבלי לבצעה SCALING בעצמו, כי אז זה לא אפקטיבי...
בכל אופן, נשמע מעניין. אני אמתין לראות אם תהיה פריצה עובדת לגרסת קושחה בשלה ומתקדמת יותר ואשקול לרכוש אותו כשהמחיר קצת יתמתן עוד חצי שנה...
·oferlaor כתב:מוזר ומעניין, השאלה מה צריך שיהיה בכניסה הזו.
ננסה הערב...
קשה לי להאמין שזה אפשרי. לפי סרטוני ההדגמה, כדי לצפות במקור שמחובר לכניסת ה HDMI יש לבחור את הכניסה. אז הניגון של ה OPPO כמקור לא נגיש (הוא מופסק). אז לופ עצמי לא נראה לי אפשרי...
מסיבה זאת אני חושב שתפקיד ביצוע SCALING איכותי צריך להיות מוטל על רסיבר ולא על נגן.. אבל עד כה אף יצרן רסיברים לא הרים את הכפפה מחשש לקבלת מוצר יקר מידי...
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

המחיר לא יתמתן בעוד חצי שנה וגם לא בעוד שנה.בכל אופן, נשמע מעניין. אני אמתין לראות אם תהיה פריצה עובדת לגרסת קושחה בשלה ומתקדמת יותר ואשקול לרכוש אותו כשהמחיר קצת יתמתן עוד חצי שנה......
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
רגע, אני מנסה ליישר איתכם קו כי אני לא מצליח להבין את השרשור,
הפואנטה זה שמצאת דרך להשתמש באופו כאפסקיילר לתמונה? זו הנקודה?
הפואנטה זה שמצאת דרך להשתמש באופו כאפסקיילר לתמונה? זו הנקודה?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·jacko-il כתב:רגע, אני מנסה ליישר איתכם קו כי אני לא מצליח להבין את השרשור,
הפואנטה זה שמצאת דרך להשתמש באופו כאפסקיילר לתמונה? זו הנקודה?...
תראה
האופו יש איתו מספר בעיות :
1.כולל סינוויה
2.לא מזרים ISO
3.כרגע לפחות נתקל, מידי פעם, גם בבעיות של הזרמת תכני BD של 1080 (לא מצליח לפתוח תקיות )
4.אין אפשרות להציג פוסטרים של הסרטים
על ידי חיבור של סטרימר לכניסת ה HDMI שלו אתה למעשה מצליח לנצל את יכולת ה UPSCALE שלו ל 4K ,שהן יכולות מעולות ובמקביל אתה מנטרל את כל הבעיות שהזכרתי ,כי בתכלס מה שקובע את יכולות ההזרמה הוא הסטרימר שאתה מחבר לאופו. נניח חיברת DUNE אתה עוקף את בעיות הסינוויה/ISO/פוסטרים/.......כי ל DUNE אין את הבעיות הללו.
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אם הבנתי למה אתה מתכוון אז זה לא יעבוד לדעתי, כי הנגן צריך לנגן פעמיים: פעם אחת לנגן משהו למשל מהרשת ואז את היציאה שלו להזרים לכניסת ה HDMI ואז לנגן משם כמקור.oferlaor כתב:מוזר ומעניין, השאלה מה צריך שיהיה בכניסה הזו.
ננסה הערב...
אני קניתי את האופו בדיוק בשביל סקיילינג וספציפית בשביל מתיחה של סרטי 4K לגובה ובזה האופו בטוח טוב והכי זול.
@istarmini
השאלה האם הסקיילינג שלו טוב יותר מהסקיילינג של המקרן?
לחלק גדול מהאנשים שרוצים להשתמש בו כסקיילר מ 1080 ל 4K, אין בכלל מקרן 4K אמיתי אלא משהו כמו JVC עם ESHIFT שזה אולי 3K.
המקרן אמור להיות הכי טוב בסקיילינג מ 1080 ל 3K הזה.
השאלה אם האופו נותן יתרון במצב שיש סקיילינג מ 1080 ל 4K ואז המקרן צריך להוריד את זה ל 3K מאשר סקיילינג של המקרן מ 1080 ישר ל 3K. לא בטוח שזה יותר טוב...