כן, אני יודע שזאת בעיה.. יש רמקולים שמתאימים יותר לרוק, יש שמתאימים יותר למוזיקה קלאסית, יש שמתאימים יותר לסרטים..... סלט שלם.
בכל אופן, אשמח להמלצות מאנשים אמיצים.
אני כרגע משתמש ב-Tannoy MX3 כרמקולים קדמיים במערכת ק"ב, עם רסיבר פיוניר 1014 (ששדרג ימאהה, אחת הקניות המוצלחות שלי - לטעמי... אגב, ה-RC שלו משפר את הסאונד פלאים..).
אני מחפש רמקולים (רצפתיים, אני מניח) שיחליפו אותם, באיזור ה-5K ש"ח.
"באיזור" זה אומר שאפשר לחרוג קצת, אבל גם תמיד יהיה נחמד לחסוך, ואין סלידה קיצונית נגד יד שניה (למרות שאני מעדיף לקנות מתצוגה של חנות כלשהיא ולא משומש מאדם פרטי.. ככה החתול עדיין "מציץ" מפתח השק...
הבעיה היא שהרמקולים צריכים להתאים להכל.. גם מוזיקה (החל מרוק, דרך פופ\ראפ ועד אלקטרוני) וגם סרטים..
שוב, כמובן שקשה עד בלתי אפשרי למצוא רמקול שמצטיין בהכל (ובמיוחד בתקציב הסולידי יחסית) - אבל אני מחפש משהו שיהווה פשרה טובה בין כל העולמות - ממש כמו ה-MX3 - רק כמה שלבים קדימה..
יש עדיפות כלשהיא לזוג רמקולים שמראש קיים להם סנטר תואם מאותה סידרה (כי כרגע יש לי סנטר זול של אינפיניטי, ואני רוצה להחליף גם אותו במשהו שיהיה תואם לקדמיים החדשים), אבל זו לא דרישה הכרחית במידה וזה מגביל את הבחירה בקדמיים..
הרמקולים יהיו כאמור בסביבת הק"ב שלי, מה שאומר חדר בגודל של כ-4 על 6 מטרים..
כמובן שאני לא אקנה רמקולים לפני שאשמע אותם בעצמי, אבל יש כלכך הרבה חברות וכלכך הרבה דגמים - ואני גר כלכך רחוק מהמרכז (
אז - אם יש מישהו אמיץ מספיק שישמח להרים את הכפפה - אני אודה לו מאוד!
תודה!