שאלה - ראוטר חוסם פרסומות WRT

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nisim2045 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום!
אתם אנשים טובים, ולכן אשאל כמה שאלות:

1. האם יש ראוטר שעולה כ- 30$ ושניתן להתקין עליו OPENWRT? או קושחה אחרת שמאפשרת פילטרינג?

2. מה זה DD-WRT ? יותר טוב? יותר פשוט? במה תומך?

תודה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

1. https://wiki.openwrt.org/toh/buyerguide ... e_hardware
יש שם לינק ל-amazon ואתה יכול לראות מחירים.... גם אם יש שם ראוטרים מאד זולים (אולי אפילו 30$ כמו שאתה רוצה) אל תצפה ליותר מידי מראוטר שזה המחיר שלו. זה או ראוטר מאד ישן או מאד חלש - די בטוח שניהם.

2. openwrt, tomato, dd-wrt הכל פרויקטים של קושחות אלטרנטיביות לראוטרים. כמעט תמיד יהיה הרבה יותר אופציות לקינפוג בקושחות האלו מבקושחא המקורית של היצרן. אתה יכול למצוא הרבה מידע עליהם בגוגל ועל ההבדלים ביניהם (לדוגמא הסבר כללי שנראה לי טוב יש כאן). כך בחשבון שכל אחד מהפרויקטים תומך רק בראוטרים מסוימים, חשוב לבדוק את התמיכה בראוטר שאתה מתעניין לפני שאתה קונה.

לגבי מה שאתה מחפש (לחסום פרסומות בראוטר) אני ממש לא מכיר. כמו שכבר ענו לך בשירשור אחר הדרך המקובלת לחסום פרסומת זה בעזרת תוסף לדפדן דמוי adblock (ממליץ בחום על ublock origin). תוכנות אילו עושות "פילטרינג" הרבה יותר חכם מאשר סתם לחסום כתובות מסוימות ולמיטב הבנתי לא ניתן לעשות זאת ברמה של הראוטר כי אין לו מספיק מידע.
למיטב הבנתי כן אפשר לחסום כתובות מסוימת ברמה של הראוטר (לדוגמא בקושחות הנ"ל) אבל אני לא רואה איך זה יהיה ראלי לבנות ולתחזק רשימה שחורה כזו - זה אחד היתרונות בתוספים לדפדפנים שהם מתעדכנים בצורה שותפת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”