לפני רכישת מסך סופר-עצבני: שאלה למומחים

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
miki775 פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #1 

שאלה שמופנית למומחים בתחום באתר:
rwg1
oferlaor
jacko-il
TheCoolest

נפל בחלקי מחיר מעולה לרכישת: SONY 65Z9
האם הוא עדיף על ה LG 65E6 מבחינת ביצועי תמונה?
היות ומדובר במסך פנומנאלי שאינו מוזכר כאן באתר,מבקש את חוות דעתכם המלומדת.
מבקש לפרט ככל שניתן
תודה

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #2 

שאלה קשה...
ממתי הוא נמכר בארץ?

miki775 פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

Evil-u כתב:שאלה קשה...
ממתי הוא נמכר בארץ?
...
·

לא רכישה בארץ.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

השאלה המרכזית בשבילך - אם אתה מביא אותו דרך איזה חבר שחוזר - זה לגבי אחריות.
מסך ברמה כזו, לקחת ללא אחריות זו שטות מוחלטת.
החלק מנזק בדרך ועד לבעיות שיכולות לקרות עם הזמן.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

זהו, השאלה המרכזית היא כמה הZ9D עולה לך?

miki775 פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

Itay_Pollak כתב:השאלה המרכזית בשבילך - אם אתה מביא אותו דרך איזה חבר שחוזר - זה לגבי אחריות.
מסך ברמה כזו, לקחת ללא אחריות זו שטות מוחלטת.
החלק מנזק בדרך ועד לבעיות שיכולות לקרות עם הזמן.
...
·

המסך נרכש עם אחריות לשנתיים.
5k ש"ח יותר מה 65E6
וברור שלא דרך ייבוא רישמי

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

אז למה אתה אומר לא רכישה בארץ?
מה הסודיות? תסביר את כל הפרטים שהמומחים יוכלו לעזור לך.
חוץ מזה.
ניסית לכתוב LG E6 VS SONY Z9D ?

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #8 

בלי קשר לדגמים, ברור שסוני עדיף על LG מאינספור בחינות. ה E6 הוא מסך לא רע, אבל סובל מבעיית צריבה רצינית גם לאחר 5 דקות של תמונה סטטית. לא תומך באות 120 הרץ, ולכן כמסך מחשב הוא לא יאידיאלי. בנוסף היא יחסית חשוך למסך HDR וסובל מבעיית הבהוב תמונה בחלק ממצבי ההחלקה. ל LG יש עוד חסרון וזה אי ניצול ה 4k לתלת ממד באיכות 1080P מלא. הדגם הזה הוא תלת ממד פאסיבי, אבל לא מסוגל להציג 1080P 3D מלא למרות שתטכנית זה אפשרי עם 4k.

לסוני יש זווית צפיה מוגבלת יחסית. חוץ מזה הוא מצויין בכל המובנים, לרבות תלת ממד אקטיבי ב 4k ותמיכה בכניסת אות 120 הרץ. חסרון נוסף לסוני זה מערכת הפעלה אנדרויד עם כל הבעיות שלה כמו חוסר יציבות (מידי עם כל מיני אפלקציות ברקע קורסות ואז צריך לאתחל את הטלויזיה). אבל באגים כאלו מטופלים בעדכונים השותפים של הקושחה (סוני מתחייבים לעדכונים למשך לפחות 5 שנים מיום ההכרזה על הדגם).

בקיצור, אם שניהן באותו מחיר, אז ללא בפק לך על הסוני.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הייתי הולך על הzd9
יש לו מנגנון לוקאל דימינג מושלם וזה בצירוף התנועה המצויינת של סוני.
אם הוא בתקציב לך על זה.

זו דעתי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #11 

שני המסכים מסכים טובים מאד, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. מי עדיף על מי זה עניין של נטייה אישית, אחד יגיד לך הסוני ושני יגיד לך ה- LG ושניהם צודקים. מסכים בקליבר (ובמחיר) הזה לא הייתי קונה בהימור אלא רק אחרי בדיקה מעמיקה בעיניים עם תכנים שלי ובסביבת צפייה לפי הרגלי הצפייה וייעוד המסך. אני די בטוח שלא חשוב על איזה מסך תלך (אם תלך) סביר להניח שתמצא בו דברים שאתה פחות אוהב.

רק אציין שהרבה דברים ממה שרשם קודם Sexter לא נכונים,
לא ידועה לי בעיית צריבה רצינית ב- E6 ולמעשה לא מכיר בעיות צריבה רציניות בכללי ב- OLED. המסכים יכולים להיצרב אך רק בשימוש ממש ממש לא הגיוני (כמו להשאיר משהו סטטי למספר ימים בכח). בתור גיימר שמשחק כבר משהו כמו שנתיים עם OLED (לעיתים יום שלם רצוף) אני יכול להעיד שאין צריבות ב- OLED. יכולות להיות לעיתים צבירות תמונה שנשארות למספר שניות/דקות ולאחר מכן נעלמות, לא מעבר.
לגבי תמיכה ב- 120 הרץ טבעי בכניסה. אכן נכון, אך כך גם כמעט כל מסך אחר שנמכר כיום בעולם, כולל הסוני המדוברת. ובכל מקרה לדעתי זה פרמטר די שולי ולא חשוב (אף קונסולה שיש כיום ותהיי בשנים הבאות לא תוציא אות כזה וגם מחשב שמוציא למשל 4K ב- 120FPS זה עסק לא זול בכלל. ובכל מקרה, זה מסך לקולנוע ביתי ולא מוניטור לגיימינג).
ה- E6 גם יודע להציג 3D FHD עם מלוא הרזולוצייה ועל פי ביקורות גם נותן (כמו גם כמה מסכי OLED אחרים) את התלת מימד הכי טוב שיש לשוק הביתי. בכל מקרה, אם תלת מימד לא מעניין אותך, אולי שווה להמתין לסדרות החדשות של ה- OLED שכן המסכים שופרו משמעותית בהרבה היבטים.

מה שכן, לדעתי לסוני (בכלל וב- ZD1 בפרט) יש את עיבוד התמונה מהטובים בעסק, מעבוד והצגת תנועה ועד כל מה שקשור לאפסקיילינג וכו'. הצד הזה דווקא פחות חזק לדעתי ב- LG.

בקיצור, יש יתרונות וחסרונות לזו ולזו. לך על מה שמדבר אליך יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #12 

אני לגמרי מסכים עם מה שכתב @jacko-il בתחילת התגובה שלו לגבי איזה מסך הוא הנכון בשבילך, וזו אחת הסיבות
שאני לא נוהג להמליץ לאנשים בפורום על מסך מסויים. לכל אחד יש דברים שחשובים לו יותר בתמונה ממסך מסויים
והוא נוהג לצפות במסך בתנאים שנכונים לו ועם תכנים שמעניינים אותו, כך שבלא מעט מקרים (ובמיוחד בהשוואה
בין מסכים בקליבר הזה) עניין של העדפת התמונה ממסך אחד על התמונה ממסך אחר יכול להיות מאוד סובייקטיבי.
לצערי במקרה הזה גם יצא לי לראות ולהתרשם בעצמי רק מסך אחד מהשניים ( ה- LG ) כך שאני לא מרגיש בנוח
להמליץ לך על מסך שלא יצא לי לבדוק בעצמי, למרות שיש על הסוני ביקורות ממקורות שלדעתי הם מאוד מקצועיים
ואמינים.

בשאלה שלך אתה גם ביקשת מאיתנו לפרט כמה שיותר על מה שאנחנו חושבים על הסוני, ובעניין זה אני מציע לך
לקרא את השירשור הבא על המסך הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt257545.html

בשירשור זה כתבתי בצורה יחסית מפורטת מה היא דעתי על המסך הזה (היתרונות והחסרונות שלו). דבר אחד
חשוב שהשתנה במסך הזה מאז כתיבת התגובות באותו השירשור זה שסוני הודיעו שהם יוסיפו למסך זה גם תמיכה
בדולבי ויז'ן בעתיד הקרוב.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@jacko-il
·

תקרא את הסקירה הזאת:

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/e6

ראה לדוגמה את הציון הנמוך במיוחד על קגוריה של הצריבה (RETENTION). אני לא דברתי על 120 הרץ 4k. דברתי על התמיכת 120 הרץ NATIVE של LG אין ולסוני יש (ה LG הוא מסך 120 הרץ אבל לא תומך בכניסת אות 1080P בתדר 120 הרץ שזה הכי אידיאלי למשחקי מחשב, בעיקר למסך גדול).

למנגנון ה LOCAL DIMMING והחלקת התמונה של סוני ברמות הללו פשוט אין מתחרים. "חסרון" נוסף של הסוני זה שבדגמי האנדרויד אין תמיכה ב SIMULATED 3D (הפיכת 2D ל 3D), כי זה לא נתמך עי מערכת הפעלה (כנראה לא מצאו אפלקציה עושה את זה טוב וזה ירד בגלל חוסר ביקוש). ל LG יש עדיין את הפיצ'ר הזה והא עובד לא רע בחלק מהתכנים...

אני עשיתי סקר שוק רחב לפני שרכשתי את הסוני שלי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #14 

@Sexter
·
הציון הנמוך מבחינת צריבת תמונה הוא בעיקר בגלל צבירת תמונה. וגם בגלל הפוטנציאל התיאורטי שיש בצריבת המסך במידה ומשאירים אותו לתקופה מאד מאד ארוכה עם תוכן סטטי. אם תצפה בביקורות וידאו של סדריק מ- Rtings גם תראה שהוא אומר את זה בכמה ביקורות (כמו גם באתרים אחרים שסקרו OLED ברצינות).
זה ציטוט מ- Rtings אליו הפנית בעצמך מסוף הפסקה המדברת על צריבת תמונה:
[left]This is a good example of how OLED TV behave and even if retention last a bit longer, it is not a permanent problem.[/left]

לגבי תדר הרענון 120 הרץ - עד כמה שאני יודע, הפאנל של הסוני אכן מרענן ב- 120Hz אך המסך לא מאפשר למשתמש להזין לו בכניסה 1080 (או כל רזולוצייה שהיא) ב- 120Hz טבעיים, כמו כמעט כל מסך אחר שקיים בעולם. (יש לדעתי איזה דגם או שניים של VIZIO שמאפשרים את זה ואולי מעוד כמה יצרנים). המון פאנלים בהמון מסכים מרעננים עצמם טבעית ב- 120Hz, אך אין לזה קשר לתמיכה באותות הכניסה למסך (שבדרך כלל כאמור תומכים עד 60Hz).

לסוני אמנם יש מעל 600 אזורי תאורה עצמאיים, אך ל- OLED יש 8,294,400 אז לא הייתי רץ לקבוע שלסוני אין מתחרים דווקא בהיבט הזה, בטח אם ההשוואה כאן היא ל- OLED שזה למעשה היתרון הכי גדול של הטכנולוגייה לדעתי. ביחס ל- LCD היא אכן המסך עם ה- FALD הכי טוב בשוק כרגע (גם הפנסוניק DX900 מתחרה לגיטימית לדעתי ולא רק בהיבט הזה)

לגבי המרת תכן 2D ל- 3D , לדעתי לפחות, חוסר בפיצ'ר הזה דווקא מהווה יתרון ולא חסרון. אבל זה עניין של פרספקטיבה.

בכל מקרה, אין לי כוונות להתכווח ולפתוח כאן חזית. אני לא מזלזל בדעה שלך ובמחקר שעשית בנושא, פשוט לדעתי, בהקשר לדברים שתיקנתי אותך, פשוט הבנת כנראה מעט לא נכון את מה שנאמר בביקורות (שאליהן הפנית).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #15 

miki775 כתב:שאלה שמופנית למומחים בתחום באתר:
rwg1
oferlaor
jacko-il
TheCoolest

נפל בחלקי מחיר מעולה לרכישת: SONY 65Z9
האם הוא עדיף על ה LG 65E6 מבחינת ביצועי תמונה?
היות ומדובר במסך פנומנאלי שאינו מוזכר כאן באתר,מבקש את חוות דעתכם המלומדת.
מבקש לפרט ככל שניתן
תוד
...
·היום, ממש במקרה, ראיתי בדיוק את שני הדגמים האלה אחד ליד השני עם אותו תוכן. ליתר דיוק באמצע סוני 65Z9, מימינה הLG 65E6 ומשמאלה הפנסוניק 65DX950. כל השלוש ניגנו תוכן HDR (צילומי הדגמה יעודיים של סוני ולא תוכן בלו ריי UHD). לא יודע לגבי הכיול של כל אחת מהן אבל בסביבה המוארת של החנות ובהינתן המצב/הכיול של שלושתן הכי התרשמתי מהסוני, אחרי הLG ופנסוניק הכי פחות. אגב, הסוני גם היתה זולה יותר בכ15%. (כמובן שזה לא היה בארץ)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #16 

אני לא מבין איך אנשים שלא זכו בתואר מומחים מעיזים להגיב לשירשור!!!

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #17 

תכלס!
אז אפשר לומר שהגבתי בתור עד ראייה ולא בתור מומחה...
לא כל יום זוכים לראות כזה shootout אז הייתי חייב להדחף לשרשור הזה גם.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #18 

לציין את ה-local dimming של סוני כיתרון על פני oled זה לא להבין את העקרון של הטכנולוגיה של oled ששם כל פיקסל מואר בכוחות עצמו

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #19 

אני חושב שסוני הכריזו על טלוויזיה שלהם שהיא oled, ככה תוכל להנות מכל העולמות גם סוני וגם oled

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #20 

רגע גם אני רוצה להיות מומחה הל גי לא רחוקה בכלל מהסוני גם בכול מה שקשור לאיכות תמונה יששששש אני מומחה
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”