התייעצות לגבי עיצוב סלון
מבקש את התייעצות החברים בקשר לעיצוב ומיקום רמקולים
כרגע ברשותי רמקולים רצפתיים גדולים ומדפיים מאחורה וסנטר כלומר סה"כ 5 רמקולים ולקראת מעבר לדירה חדשה מעוניין בעיצוב נקי יותר.
רשימת שאלות ובקשות -
1. מה הסוג העדיף - שקועים / תלויים / סטליטים או להשאר עם רצפתיים למרות הגודל ?
2. לכל המלצה אשמח לקבל מיקומים לפי התרשים המצורף של הסלון המיועד
הרסיבר שיש ברשותי זה HK 247 - הוא מאפשר 7.1 או 5.1 + 2 רמקולים לאזור אחר - זו האופציה העדיפה עלי כי אני רוצה לחבר גם רמקולים במרפסת
הקיר של הטלויזיה הוא 2.4 - אולי יהיה בסוף 2.5
תודה
כרגע ברשותי רמקולים רצפתיים גדולים ומדפיים מאחורה וסנטר כלומר סה"כ 5 רמקולים ולקראת מעבר לדירה חדשה מעוניין בעיצוב נקי יותר.
רשימת שאלות ובקשות -
1. מה הסוג העדיף - שקועים / תלויים / סטליטים או להשאר עם רצפתיים למרות הגודל ?
2. לכל המלצה אשמח לקבל מיקומים לפי התרשים המצורף של הסלון המיועד
הרסיבר שיש ברשותי זה HK 247 - הוא מאפשר 7.1 או 5.1 + 2 רמקולים לאזור אחר - זו האופציה העדיפה עלי כי אני רוצה לחבר גם רמקולים במרפסת
הקיר של הטלויזיה הוא 2.4 - אולי יהיה בסוף 2.5
תודה
·eb73 כתב: מה הסוג העדיף - שקועים / תלויים / סטליטים או להשאר עם רצפתיים למרות הגודל ?...
אין כאן כללי אצבע של מה עדיף .
כל אחד עם ההעדפות שלו לפי שיקולי : האזנה , עיצוב , גודל , תקציב , וכ'ו
באופן כללי ניתן להגיד שאולי עדיף רמקולים שקועים בגלל שיקולי מקום ועיצוב
כנ"ל לגבי סטלייטים . אבל שוב - לך עם האוזן שלך קודם כל .
אשמח לחוות דעת המקצוענים במיקום שמצורף. (מצטער שקצת מקושקש) התייחסו בכחול למיקום הרמקולים
הקיר של הרצפתיים הינו באורך כולל של 2.4 כך שהמרחק האפקטיבי בין שנייהם יהיה פחות - בערך 1.8
מאחורה הספה ואין קירות מצד ימין או שמאל לכן הסראונד יהיו על הקיר האחורי
תודה
הקיר של הרצפתיים הינו באורך כולל של 2.4 כך שהמרחק האפקטיבי בין שנייהם יהיה פחות - בערך 1.8
מאחורה הספה ואין קירות מצד ימין או שמאל לכן הסראונד יהיו על הקיר האחורי
תודה
אז אני לקראת השלב הבא - ואחרי הדמייה למעבר לדירה חדשה -
כרגע אני משתמש עם 5 רמקולים ללא סאב והתכנון להוסיף סאב בקצה השמאלי של הספה (צמוד לויטרינה)
וכן לשים 2 רמקולים במרפסת - הרסיבר אמנם לפני 10 שנים אבל תומך במולטי-זון
ההתלבטות החדשה - האם להחליף אותו לרסיבר שיתמוך ב DOLBY ATMOS או להשאר עם הרסיבר הזה ובמקביל לרכוש סאונד בר שיוסיף את יכולת האטמוס - האם בכלל אפשרי להשתמש עם סאונד בר עם מערכת 5.1 ביחד ???
מבחינת צרכים - הרסיבר משמש אותי רק לסרטים או מוסיקה. טלויזיה רואה ללא הדלקת הרסיבר ולכן הרסיבר מחובר רק עם אודיו לסטרימר
תודה
כרגע אני משתמש עם 5 רמקולים ללא סאב והתכנון להוסיף סאב בקצה השמאלי של הספה (צמוד לויטרינה)
וכן לשים 2 רמקולים במרפסת - הרסיבר אמנם לפני 10 שנים אבל תומך במולטי-זון
ההתלבטות החדשה - האם להחליף אותו לרסיבר שיתמוך ב DOLBY ATMOS או להשאר עם הרסיבר הזה ובמקביל לרכוש סאונד בר שיוסיף את יכולת האטמוס - האם בכלל אפשרי להשתמש עם סאונד בר עם מערכת 5.1 ביחד ???
מבחינת צרכים - הרסיבר משמש אותי רק לסרטים או מוסיקה. טלויזיה רואה ללא הדלקת הרסיבר ולכן הרסיבר מחובר רק עם אודיו לסטרימר
תודה
·eb73 כתב: ההתלבטות החדשה - האם להחליף אותו לרסיבר שיתמוך ב DOLBY ATMOS...
יש פה ושם תכנים שתומכים בדולבי - אטמוס
אני אישית ראיתי כמה סרטים באטמוס - לא כולם באמת ממחישים את הפורמט
עניין של טעם אישי . בכל מקרה - לעניינינו :
אם אתה מתכנן להתקין רמקולים בתקרה כפי שהתקן ממליץ ,
או שאתה יכול להתקין רמקולי אטמוס שמוצבים על הרמקולים הקדמיים שלך
ופניהם כלפי התקרה... שזו קומבינה שאני לא יודע עד כמה באמת היא תעשה את העבודה
אבל שוב - עניין של טעם אישי.
אם אתה לא מוסיף את הרמקולים הנ"ל אז אין טעם להיכנס לזה בכלל.