רכישת כרטיס טלוויזיה מתאים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
davidgore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

לפני רכישת כרטיס טלוויזיה יש לי מספר שאלות.

1)
ברשותי מחשב פנטיום 4 512MB 1.8MHZ מערכת הפעלה XP PRO עם ממיר YES.
במידה ואני רוכש כרטיס 150 Hauppauge האם אני צפוי להאטה ניכרת בביצועי המחשב וזלילת משאבים וזכרון לאחר התקנת הדרייברים והתוכנות של הכרטיס ?
הכוונה היא דוקא לא בזמן שאני מקליט או צופה בטלוויזיה - האם רצים ברקע תהליכים שמכבידים.גם כך המחשב אינו חזק.
ההאם הכרטיס הזה הוא אכן האפשרות היחידה להעברת קלטות ל DVD?מחשב כזה אינו מסוגל להפיק איכות סבירה בכרטיס טלויזיה זול יותר המבוסס על קידוד תוכנה?
2)
אני מעריך שאני ישאר ב XP לעוד שנה שנתיים.
האם כדאי לרכוש את גירסת ה MCE KIT של הכרטיס ?אני מבין שבגירסה הזו הגדרת הבלסטר תהיה הרבה יותר מסובכת לממיר יס?אני מתכון להקליט (מעט) ב GBPVR.
והאם המלצה חד משמעית שהשלט יהיה של מיקרוסופט ?
3)
בנוסף ממה שעיינתי בפורום הבנתי שיש בעיה לזהות אם הבלסטר והשלט לגירסת MCE הם מקוריים של מיקרוסופט ? כיצד ניתן לוודא ?
4)
ממה שראיתי במפרט כרטיס טלוויזיה בסיסי של LEADTEK כתוב שהמחשב מסוגל להתעורר ממצב STANDBY לפני ביצוע הקלטה וגם לעבור עם סיום ההקלטה למצב STANDBY.
אם אכן זה עובד :o נשמע כתכונה מאוד שימושית כאשר המחשב אינו מדיה סנטר.האם ל Hauppauge 150 יש תכונה כזו ?

תודה

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

1. למחשב יחסית חלש רצוי להשתמש בכרטיס PVR המבוסס על קידוד חומרה וזאת כדי לא להעמיס על המעבד את מלאכת קידוד הוידאו.
ה-PVR 150 מבוסס קידוד חומרה ובזמן הקלטה ישפיע בצורה מועטה מאד - ולא מורגשת - על מעבד המחשב. כך תוכל לעבוד על המחשב באופן רגיל גם בזמן הקלטה.
2. אם אתה לא מתכוון לעבוד עם MCE או VMC ואתה לקוח YES - אתה יכול לרכוש את הגרסה הרגילה של ה-PVR 150 הכוללת את הבלאסטר והשלט המקוריים של HAUPPAUGE. רוב התוכנות תומכות בהם ללא בעיה. כמו כן הבלאסטר יכול לשלוט על הממירים של YES
3. אין בעיה לזהות - רשום מיקרוסופט אם מקורי. הנה לינק לתמונת השלט המקורי והבלאסטר:
http://www.pcalchemy.com/product_info.p ... e-controls
השלטים החדשים מגיעים גם עם 4 כפתורים צבעוניים מייד מעל הכיתוב מיקרוסופט.
4. זה פיצ'ר של תוכנת ה-PVR ולא של הכרטיס...

אורן.

desheh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

oshapir כתב: 3. אין בעיה לזהות - רשום מיקרוסופט אם מקורי. הנה לינק לתמונת השלט המקורי והבלאסטר:
http://www.pcalchemy.com/product_info.p ... e-controls
השלטים החדשים מגיעים גם עם 4 כפתורים צבעוניים מייד מעל הכיתוב מיקרוסופט.

אורן.
...
אורן, לטעמי אתה טועה; גרסאת ה-MCE Kit של Hauppauge לא מגיעה עם בדיוק השלט המקורי של מייקרוסופט, היא מגיעה עם גרסאת OEM שלו (כלומר, לא רשום עליו מייקרוסופט, אבל מבחינת התפקוד הוא זהה).
אם תשים לב, ישנם הבדלים מינוריים:
http://www.hauppauge.com/Pages/press/pr ... _angle.jpg

http://img.villagephotos.com/p/2005-9/1 ... re-021.jpg

אך הוא עדיין נחשב שלט מקורי.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

נחשב או לא נחשב - זה לא השלט המקורי...
יש שלט זהה שמיוצר ע"י PHILIPS - והוא זהה - למעט הכיתוב של מיקרוסופט שלא מופיע כלל. (יש לי את שניהם...)

השוני בין השלטים שאתה מציג - השלט המקורי יכול לשלוט על עוד מכשיר (טלויזיה, רסיבר וכיו"ב) כיבוי/הדלקה ועוצמת קול. השלט התואם - לא. אני לא בטוח אם לשלטים התואמים יש תאורה אחורית כמו בשלט המקורי.
מעבר לכך אין שום הבדל בין המקורי לתואם - שניהם מתפקדים כמו שצריך כשלט וכבלאסטר. כך שלא צריך לחשוש...

אורן.

davidgore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

קודם תודה לכל המגיבים.

ושאלה נוספת כדי לדעת מה אני מקבל ולא להתאכזב
האם איכות ההקלטה באמצעות הכרטיס(שאני מבין תלויה גם באיכות ההקלטה שמגדירים בתוכנה) נמוכה, זהה או טובה יותר בהשוואה להקלטה בוידיאו ואיך היא בהשוואה ל די וי די מקליט בסלון ?

תודה

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

יש עוד הבדל בין השלטים.
יותר נכון לגבי הבלאסטר בגירסה הלא מקורית של מיקרוסופט, יש בעיה ש PORT 1 לא עובד עם תוכנות כמו GBPVR ו SAGETV.
אז ישר זה מצמצם את האפשרות להשתמש בשתי ממירים.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”