המלצה על מקרן(קנייה ראשונה)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום חברים יקרים,

אז ככה בקצרה, יש לנו בעליית גג מרחב גדול 8M על 6M וחשבנו לקנות מקרן על מנת לראות סרטים ובעיקר לשחק בסוני.

מטרה: סוני פלייסטשיין\קריוקי\סרטים.
תדירות: לא יותר מפעמיים בשבוע
תקציב: 4,000-5,000 יכול לחרוג במעט תמורת הצעה משתלמת.
חשוך\מואר - בעיקרון יש חלונות שנכנס אור ובשעות היום מאוד מואר אך יותקן וילונות שחורים ועיקר שעות הפעילות בלילה.

* יש קיר לבן אך הוא לא חלק אז צריך גם מתקן תליה.

בתודה , דניאל. אם יש צורך לעוד פרטים אשמח להוסיף.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

השכנים שלך מודעים לעובדה שאתה הולך לשיר קריוקי ועוד בשעות הלילה?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

כעיקרון אני לא מוכן לעזור למישהו שמודה שהוא הולך להרוס לשכנים שלו את איכות החיים עם קריוקי...

DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

וואו מוכרח להודות שלזה לא צפיתי, חבל שאתם סתם שופטים. אני גר בבית פרטי עם שטח גדול ובלי קשר מנין לכם שאני הולך לעשות קריוקי כל הלילה ולהפריע לשכנים שלי? גם פיפא לאורך כל הלילה יכול להפריע לענשים אבל בגלל שאתם ישר שופטים אז בסדר נו אמר קריוקי יאללה.

בלי קשר שאני לא מחובבי הקריוקי אך רשמתי דברים שאופציונלים לעשות עם המקרן. טוב בסדר בכל זאת תודה שבת שלום.

עריכה: *רשמתי לילה בהודעות הראשית - הכוונה הייתה לשעות החשיכה שזה בשעון קיץ יכול להיות גם 21:00.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

סתם צחקתי איתך, תירגע :)
למרות שאני ממש ממש מתנגד לקריוקי

רק נקווה שאנחנו לא שכנים..

לגופו של עניין, תעבור פה על שירשורים של אנשים ששאלו לגבי מקרנים בתקציב שלך ותמצא המון מידע. אם עדיין תתלבט תחזור לפה עם 2-3 דגמים ותבקש המלצות

DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@oris74
·קראתי לא מעט אבל כמעט ולא מצאתי לשימוש של פלסטשיין בעיקר.

אז ככה לאחר קריאה, הבנתי שאני צריך זמן תגובה קטן ככל שניתן על מנת להנות מהמקרן בשביל גיימינג. השימוש השני העיקרי הוא משחקי ספורט וסרטים ומכיוון שהמיקום אינו חשוך לחלוטין כרגע יש צורך בעוצמת הארה גבוה בנוסף ליחס ניגודיות גבוה ככל האפשר.

האופציה שמצאתי בטווח המחירים בארץ הם:
מקרן BenQ MX620ST DLP
מקרן BENQ 528
מקרן Epson EBX31 LCD
לפי המחירים בארץ סביב ה3,000 אלף שקל.

כמובן שיש אופציה להזמין מחו"ל אך בודק בארץ ואז יקנה מחו"ל.

אני לא מוצא מידע מפורט על זמן תגובה של מקרנים יש אתר עם המידע הזה?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #7 

המקרנים שמצאת הם בעלי רזולוציה טבעית ביחס 4:3, שזה אחלה בשביל קריוקי אבל זוועה בשביל כל דבר אחר.
בשביל סרטים רצוי מקרן עם רזולוציה טבעית ביחס 16:9. בתקציב שלך אפשר בכיף למצוא (לא בארץ) מקרן 1080p טבעי.
למשל HD142X הוא דוגמה למקרן 1080p עם זמן תגובה נמוך. באמזון הוא יעלה לך בסביבות 2200 שקל כולל משלוח ומיסים.

בקשר למסך. אם יש לך אפשרות להחליק את הקיר תוכל להקרין עליו ישירות. אם לא, כדאי לברר על בד הקרנה ולבנות מסגרת בשבילו אצל נגר.

DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

leyaniv כתב:המקרנים שמצאת הם בעלי רזולוציה טבעית ביחס 4:3, שזה אחלה בשביל קריוקי אבל זוועה בשביל כל דבר אחר.
בשביל סרטים רצוי מקרן עם רזולוציה טבעית ביחס 16:9. בתקציב שלך אפשר בכיף למצוא (לא בארץ) מקרן 1080p טבעי.
למשל HD142X הוא דוגמה למקרן 1080p עם זמן תגובה נמוך. באמזון הוא יעלה לך בסביבות 2200 שקל כולל משלוח ומיסים.

בקשר למסך. אם יש לך אפשרות להחליק את הקיר תוכל להקרין עליו ישירות. אם לא, כדאי לברר על בד הקרנה ולבנות מסגרת בשבילו אצל נגר.
...
·תודה רבה על התשובה. קריוקי לא על הפרק - רק סרטים וSP4.

בקשר לאופציה להקרנה אני אישית מעדיף מסך הקרנה, לא עדיף?

DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מקרן Optoma HD26 DLP
מקרן Optoma HD141X DLP
מקרן BenQ MH740 DLP

אני מסתכל על כולם והם כולם 16:9 אמונם רק FULL HD אך יש עדיפות לאחד מהם? מלבד האחרון שהוא יהיה יעיל ביותר באזור מואר.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

זה נראה שאתה מסתכל על דגמים ישנים בזאפ. לדעתי חבל, תראה כמה אתה יכול לחסוך בהזמנה פשוטה מאמזון וגם לקבל דגמים חדשים יותר. רוב המקרנים בעמוד הזה הם כאלו שממליצים עליהם הרבה בפורום. לדעתי כדאי לך להתרכז בהם. אם אתה מתעקש להזמין בארץ, אז ה- HD26 וה- HD141X הם אותו מקרן בדיוק רק בצבע אחר. הם לא שונים בהרבה מה- HD27 וה- HD142X שהחליפו אותם. ה- MH740 הוא ישן יותר מהשאר והוא עם זמן חיי נורה קצרים יחסית אז הייתי נמנע (בטח במחיר שמבקשים עליו בארץ).

בנוגע למסך, אם מדובר במסך קבוע אז הוא עדיף מהקרנה על קיר, אבל גם על קיר לבן וחלק אפשר לקבל תוצאות יפות. לעומת זאת, לדעתי עדיף הקרנה על קיר מאשר על מסך נגלל זול (כלומר בלי מתיחה).

אגב, אני לא יודע אם בתקציב שלך לקחת בחשבון שאולי תרצה להוסיף רמקולים, כי אתה לא תהנה מאלו שבתוך המקרן.

DanielStahi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@leyaniv
·אני מסתכל על המחירים בזאפ בשביל לבדוק את הנתונים. לדעתי אני באמת יילך על ה-HD142X השאלה איך באמת מוודאים שאני לא ישלם את המיסים?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אתה משלם את המיסים לאמזון. בעמוד האחרון של ה- checkout אפשר לראות כמה משלמים על משלוח וכמה על מיסים. אמזון מתחייבים שהמחיר שתשלם הוא סופי וגם אם תצטרך לשלם עוד מיסים אז הם יכסו את ההפרש.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”