The FISHER 115 COMBO, BSR MA55

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #1 

שלום,

פתחתי כאן פוסט להתייעצות בנושא זה.

https://www.hometheater.co.il/vp2598167#2598167

כאמור מדובר בThe FISHER 115 COMBO . לא מצאתי עליו שום מידע ברשת. / חוברת השרות. (כן מצאתי את חוברת השרות של The FISHER 125B שנראה מאד מאד דומה לו. אבל לא בדקתי עדיין אם זהים). מי יכול לעזור ? icon_rolleyes

שהפטיפון שלו אוטומטי נהרס/בחלקו התעוות (ראו איזור הראש ומאחור איזור הזרוע האחורת - חלקים מפלסטיק. והמכסה כמובן) לאחר שהיה במחסן כנראה ליד צינור הסקה sad03 . אני מתכוון לפרק את הפטיפון שנראה ללא תקנה ולהשאירו כרסיבר. מישהו מעוניין ? או שיש לו רעיונות אחרים איך לשקם זאת ?
FISHER 115 COMBO
 FISHER 115 COMBO
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 30/03/2017 20:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

מצורפות תמונות יותר עדכניות. ואכן אתם רואים שמדובר במנגנון של BSR.
המנגנון של הפטיפון נראה במצב מצויין ושיחררתי את רובו על ידי גרוז ושימון. עם זאת חלק מן המנגנון האוטומטי עדיין תקוע.

הרסיבר כפי הנראה דומה ל- FISHER 125B . ושם מתח הספק 42VDC. משמעו כ-18-20WRMA לעומס 8 אוהם. שזה סביר. אל דאגה גם הרסיבר תקול , רק ערוץ 1 עובד ומוציא HUM , מה לא עובד - FM... , נראה ש-AM דווקא כן. כמו כן נראה שראש הפטיפון דווקא כן עובד. בקיצור - ניתן לתיקון...

אז מה עכשיו ?

אופציה 1 : אפשר לזרוק ....

אופציה 2 : אפשר לנסות לשקם. בשביל זה צריך:
- תחליף לפלסטיקה של הראש.
- המחט שבורה....
- תחליף לחלק הזרוע האחורי.
- משטח גומי.
- (אולי) גלגל מסובב של הדיסק.
- מומחה בשיחרור BSR.

הפוסט פתוח לדעות וכיוונים שונים כולל התנדבות בעזרה בשיקום המערכת.
BSR MA55
 BSR MA55
Cartridge PICKERING V-15 AC-1
 Cartridge PICKERING V-15 AC-1

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

אני לא יודע כלום על המגבר, אבל לא הייתי מפקיר תקליטים ל"חסדי" הפטיפון הזה, אפילו אם היה חדש ומבהיק, בטח לא כשהוא מקולקל ומעוקם.
מוזר הראש - ה- Pic V-15 הוא ראש נחמד מאוד, אבל זה שבתמונה לא נראה כמו ה- V-15 שאני מכיר (ולא להתבלבל עם ה- V-15 של Shure). אולי זו הזוית צילום?

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #4 

בהנחה ומוצא חן בעיניך המראה, הדבר הכי יצירתי שאני יכול לחשוב עליו הוא להחליף את הזוועה של BSR שמונחת שם, בלוח פרספקס שקוף ולהשאיר רק את הרסיבר עם "חלון".
כל פתרון אחר שלא קשור למוצג אומנות אלא למטרה של שמיעת מוסיקה בפטיפון הזה נראה לי בגדר תועבה אודיופילית :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

nkorah כתב:אני לא יודע כלום על המגבר, אבל לא הייתי מפקיר תקליטים ל"חסדי" הפטיפון הזה, אפילו אם היה חדש ומבהיק, בטח לא כשהוא מקולקל ומעוקם.
מוזר הראש - ה- Pic V-15 הוא ראש נחמד מאוד, אבל זה שבתמונה לא נראה כמו ה- V-15 שאני מכיר (ולא להתבלבל עם ה- V-15 של Shure). אולי זו הזוית צילום?
...
מצטרף לעמדה לגבי הפטיפון.
הראש כן נראה כמו V-15 של פיקרינג, לדעתי באחת הגירסאות הזולות והבסיסיות שלו (זו היתה משפחה די נרחבת של תתי-דגמים). מה שבטוח זה שהמחט לא מקורית (קשה לראות אם בכלל יש שם מחט או שהיא נשברה).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”