איך יודעים אם המקור מוציא 4:4:4 או 4:2:2 או 4:2:0?
סרטים ופורמטי וידאו נפוצים הם רק 4:2:0.
4:4:4 זה לשימושי מחשב ומשחקים.
4:2:2 משמש בחלק מפורמטי הוידאו המקצועיים, כגון בעריכה או לפני.
אגב, גם אם לא בעגה של LG, נראה לי שבאופן כללי deep color מתייחס ליותר מ-8-bit לכל אלמנט צבע (כנראה רלוונטי ל-HDR).
4:4:4 זה לשימושי מחשב ומשחקים.
4:2:2 משמש בחלק מפורמטי הוידאו המקצועיים, כגון בעריכה או לפני.
אגב, גם אם לא בעגה של LG, נראה לי שבאופן כללי deep color מתייחס ליותר מ-8-bit לכל אלמנט צבע (כנראה רלוונטי ל-HDR).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
בגדול יש test patterns שיכולים לעזור לזהות כי מספיק שמוצר אחד בשרשרת עובד 4:2:0 וזה יהיה המידע שתקבל.
באתר היצרן זה התיעוד - http://www.lg.com/uk/support/product-he ... 776-others
לפי מה שאני מבין מכם, מרבית הסיכויים שהמקור תומך 4:2:0, למעט אולי קונסולות משחקים כגון PS וכו'.
בכל אופן, כשיגיע הסטרימר שהזמנתי אחבר אותו ואנסה להפעיל את תכונת ה- deep color ונראה מה יקרה
כרגע מחובר רק ממיר הוט שבטח תומך רק ב- 0:0:0
לפי מה שאני מבין מכם, מרבית הסיכויים שהמקור תומך 4:2:0, למעט אולי קונסולות משחקים כגון PS וכו'.
בכל אופן, כשיגיע הסטרימר שהזמנתי אחבר אותו ואנסה להפעיל את תכונת ה- deep color ונראה מה יקרה
כרגע מחובר רק ממיר הוט שבטח תומך רק ב- 0:0:0
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אין טעם להגדיר סטרימר שיוציא לך ב- 4:4:4 (גם אם תומך) מפני שהסרטים עצמם מקודדים ב- 4:2:0 (גם אם תיקח בלו-ריי בדיסק מקורי למשל). ככה שלאלץ אותו להוציא את התכן ב- 4:4:4 לא תורם לך כלום ואין בזה שום יתרון (אם כבר יכול להיות חסרון בגלל ההמרות השונות שנעשות בדרך).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בנוסף למה שאמר שחר, גם באות 4:4:4 ב-4K דרוש רוחב פס עצום שלא כל כבל HDMI יוכל להתמודד איתו ויכולות להווצר בעיות סנכרון בין המסך לסטרימר.