חיבור ה DVD ל TV באמצעות יציאת ה component

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ParadiseLost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי מכשיר DVD של פיוניר מדגם DV-383,וטלוויזית CRT של SONY מדגם 29CL11.
ל TV יש שתי כניסות מאחורה מסוג SCART,כאשר הראשונה מחוברת לממיר של YES (כבל SCART TO SCART) והכניסה השנייה מחוברת ל DVD ע"י מתאם וכבל RCA רגיל (המחובר ליציאת ה video out של ה DVD).
השאלה שלי - האם אני יכול לחבר את ה DVD לטלוויזיה באמצעות יציאת ה component של ה DVD,בעזרת כבל component to SCART?
קראתי בחוברת ההפעלה של ה DVD שיש להגדיר את ה ה-
video output -> component out ל progressive במקום interlace,וכן שעל הטלוויזיה לתמוך ב "סריקת וידאו מתקדמת". לא מצאתי בחוברת ההפעלה של הטלוויזיה התייחסות לסריקת וידאו מתקדמת,או לאפשרות לחבר DVD באמצעות יציאת ה component. האם זה אפשרי? או שמא "נתקעתי" עם כבל ה RCA?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

לא. הכבל מיועד לציוד המסוגל לעשות המרה פנימית מקומפוננט ולהוציא RGB או קומפוננט דרך יציאת ה SCART. ה DVD שלך לא מסוגל לעשות את זה. אתה יכול לקנות ממיר חיצוני אבל זה יעלה לך כמה מאות שקלים.

לא. אתה יכול להתחבר גם ב SVIDEO. אני מפנה אותך לעמוד 11 בחוברת ההפעלה של ה DVD באנגלית. מצויין שם בפרוש שיש יציאה כזאת. בשביל להתחבר לטלוויזיה אתה זקוק למתאם ל SCART או כבל .S-Video -> SCART

גם לא. הטלוויזיה שלך ממילא interlaced כך שאין טעם להעביר לסריקה progressive ב DVD. אין לזה גם שום קשר לחיבור דרך SCART, זה מיועד יותר לשיפור התמונה בקומפוננט כאשר יש מסך שהוא progressive כמו פלסמה או LCD .
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ParadiseLost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה האינפורמטיבית,האם יש טעם לקנות כבל s-video to scart ולחבר כך את ה DVD לטלוויזיה,או שמא לא יהיה שיפור מהחיבור הקיים של RCA למתאם של SCART?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אם ב RCA אתה מתכוון ליציאת ה composite של ה DVD אז חיבור ב S-Video רק ישפר - בעיקר בעושר הצבעים ובהפרדה טובה יותר שלהם. מבחינת חדות כדאי לשים דברים בפרופורציה, מסך CRT בגודל 29 אינטש לא יתן תמונה מרשימה גם בחיבור RGB ישיר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ParadiseLost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Catskinner כתב:אם ב RCA אתה מתכוון ליציאת ה composite של ה DVD אז חיבור ב S-Video רק ישפר
...
כן זה מה שהתכוונתי,תודה רבה על העזרה!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”