המקרן המועדף Optoma H31 או Panasonic AE700

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
cohen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראשית, ברכות למייסדים על האתר.
מקים קולנוע ביתי ומתלבט ביניהם.
חיסרון של שניהם - ANSI נמוך והאור במטבח אולי יפריע
חיסרון H31 - רזולוציה נמוכה. יתרון - טכנולוגיה מתקדמת DLP DH2 ומהירות גלגל צבע X4 .
חיסרון פנסוניק 700 - LCD
צפיתי בשניהם והם נהדרים בDVD הפנסוניק חלש בTV לא צפיתי באופטומה בTV
האירו את עיני.
תודה
עדי כהן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי עדי וברוך הבא.
אני חושש שיש לך כמה שגיאות קונספטואליות בהנחות שלך.

1. "אור במטבח" יפריע גם למקרן עם האנסי הכי גבוה בעולם. הסיבה לזה היא שזה ייפגע ברמת השחור.
מקרן לא יודע "להקרין" שחור (חוסר אור) ולכן רמת השחור האבסולוטית המקסימלית (לא חשוב איזה מקרן זה כרגע) זה צבע המסך בתאורת הסביבה. אם יש אור שמאיר את המסך והוא כבר לא שחור (חושך מוחלט בחדר) - פה כבר נפלת.
אי לכך - אנסי לומנס הוא לא מדד לבחינה ולבטח לא בגלל תאורת סביבה.
המקום היחיד שעוצמת ההארה משפיעה היא אם גודל המסך שאתה מתכנן הוא מאוד גדול או מרחק ההקרנה הוא מאוד גדול.

2. DLP- טכנולוגיה מתקדמת יותר - זה נכון רק כרונולוגית. כלומר, נכון שה-DLP הומצא אחרי ה-LCD אבל פה זה נגמר.
ל-DLP יש יתרונות מסויימים אבל גם ל-LCD יש את שלו. בתחילה הצליחו להוציא קונטראסט טוב יותר מ-DLP אבל מאז כניסת ה-DYNAMIC IRIS לתמונה, ה-LCD חזר ובגדול. נסכם את הנקודה הזו בזה שהמירוץ דיי צמוד.

3. חיסרון לפנסוניק - LCD - ראה נקודה שלי למעלה.

4. חלש ב-TV - כל המקרנים חלשים ב-TV (יחסית ל-DVD) הסיבה היא המקור ולא המקרן. כל הארטיפקטים והבעיות של השידור פשוט נכנסים תחת "זכוכית מגדלת" כשאתה מגדיל את זה ל-100" וזה נראה לא טוב. אין הרבה מה לעשות בנידון (אולי פרוססור).

יש כמה מאמרים בנושא מקרנים וטכנולוגיות השונות, כדאי שתעשה חיפוש בעמוד הראשי אם לא עשית עד כה.
בשורה התחתונה, אתה המחליט.

אני אישית הייתי הולך על הפנסוניק 700 ולו רק בזכות הרזולוציה העדיפה שלו. לא לשגוח שהוא גם יקר יותר באיזה 30%.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”