תעלומה :כיצד אני יודע אם המסך שלי תומך ב-full RGB?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Kinley פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה: ברשותי מסך סוני מדגם KDL-40W705C (מודל 2015) ולמרות חפירות שלי ברשת לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית האם המסך תומך ב-Full RGB! עד כמה שאני יודע (ואולי אני טועה) full rgb פחות נחוץ לשידורי טלוויזיה ויותר למשחקים (השימוש העיקרי שלי למעשה) ועד היום מכיוון שלא ידעתי אם נתמך או לא פשוט קבעתי בהגדות המסך ובפלייסטיישן ל-limited אבל יכול להיות שאני סתם מפסיד פה ):

אשמח מאוד אם תוכלו לומר על סמך המידע שברשותכם האם המסך הזה תומך או לא. ראיתי שיש כלי בדיקה ברשת אבל בכנות,אני ממש לא סומך על כושר השיפוט שלי :roll:

תודה רבה מראש.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אמור לתמוך.
ההגדרה של זה בסוני לדעתי נקראת GRAPHICS MODE (אין לי מושג איך זה תורגם לעברית, אם תורגם, והיכן נמצא בדיוק בתפריט)
הפעלה של זה מאפשר למסך לתפקד למעשה כמוניטור ולתמוך כ- 4:4:4 RGB (דהיינו, "RGB מלא")
תגדיר את זה כך ואת הסוני ב- RGB FULL ו- Deep Color על AUTO ואתה מסודר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Kinley פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@jacko-il
היי,תודה על התגובה. באפשרויות של הטלווזיה שלי אין למיטב ידיעתי משהו שנקרא graphics. אם התכוונת למצב התמונה אז אצלי זה מוגדר עלgame. והDISPLAY AREA מוגדר על full ו-full pixel ללא scaling כלשהו. את יציאת ה-hdmi אליה מחובר הפלייסטיישן הגדרתי כ-limited (מאחר ואני לא יודע אם תומך full או לא) ובהתאם גם את הפלייסטיישן. האם כל מה שעלי לעשות הוא לשנות את ההגדרה בפלייסטיישן ואת היציאת hdmi ל-full? ממה שהבנתי גם אם ניתן לקבוע יציאת hdmi כ-full (ואצלי לפחות ראיתי שניתן) עדיין לא בטוח שהמסך תומך full rgb..

ממש מבלבל הנושא הזה..

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

תשמע, אין לי את המסך הזה או בכלל מסך כלשהו של סוני כדי לבדוק לך לייב.
אני פשוט זוכר שככה אמורים להגדיר מסכי סוני עבור שימוש למחשב ו/או קונסולות.
קח את הדוגמא הזו :
http://ca.rtings.com/tv/reviews/sony/x850c/settings

ואני מצטט משם שאלה ותשובה בנושא:
[left]
[Q] How do you get a decent PC image on this model? I tried game mode and renaming the input to "PC". This wasn't an option, but there was a custom setting where I could type it in. Unsurprisingly, this didn't work.
Text looked horrendous and there was lots of banding and artifacts on my 4K video, which looks great on my Macbook.

[A] Use either 'Game' or 'Graphics' mode, and then go to 'Settings -> 'External Inputs' -> 'HDMI Signal Format' and choose 'Enhanced.' That will get you great picture from your PC.
If you're still experiencing banding, you may want to try resetting the white balance/color settings and seeing if that helps. If it doesn't, it's likely a screen defect, and you'll need to make a return.
[/left]
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Kinley פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@jacko-il
במקרה יש לי את המסך המאוזכר בלינק בסלון ושם למשל לא היה לי ספק שהוא תומך full rgb בעיקר בגלל שהוא הרבה יותר יקר ומתקדם אני מניח. ולצד תמיכה בטווח צבעים רחב יותר ו-4K וכו' full rgb זה די given לא?

בקיצור,התעלומה נשארת לא פתורה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”