ויכוחי מחיר בלוחות יד שניה

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

אם אפשר אשמח לפתוח כאן אץ נושא התגובות לדילים (וגם למודעות יד2). בגדול, לא חושב שזה לעניין להכניס ביקורת על מבצע שהוא יקר מדי. אם יש מחיר זול יותר שימו אותו בתגובה או בשרשור נפרד. סתם ביקורת ללא לינק חלופי נראה לי רעיון רע.

Nir_x7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
שם מלא: Nir Havivyan
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

שאלה למעלי הדילים מאמאזון -
איך אני מפיק טבלת היסטורית מחירים?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

Keepa או camelcamelcamel
יש לפחות לקיפה תוסף לכרום שמראה לך 4ת את הטבלה בקלות

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:אם אפשר אשמח לפתוח כאן אץ נושא התגובות לדילים (וגם למודעות יד2). בגדול, לא חושב שזה לעניין להכניס ביקורת על מבצע שהוא יקר מדי. אם יש מחיר זול יותר שימו אותו בתגובה או בשרשור נפרד. סתם ביקורת ללא לינק חלופי נראה לי רעיון רע.
...
האמת שאם העלת את הנושא כבר, ספציפית לגבי ענייני יד2. נניח שיש אדם שמעלה מכירה במחיר שהוא מאוד לא אטרקטיבי, ומישהו בתגובות רושם שאפשר נניח לקנות חדש במחיר דומה או נמוך יותר.
ראיתי מקרים שהודעות כאלה נמחקו, עם הערות של "אם המחיר גבוה מדי, אל תקנה".

אני מבין כיצד תגובות כאלה יכולות לעצבן את המוכר שמחבלים לו במכירה, אבל השאלה היא על האינטרס של מי על האתר להגן? לקונה פוטנציאלי, הודעות כאלה הן בעלות ערך. אם המוכר בונה על פראייר כלשהו שלא יבדוק מחירים ויקנה מתוך חוסר ידיעה, האם זה באמת הצד שהאתר מעוניין להגן עליו?

כמובן שיש עדיין לשמור על תרבות דיון וכולי, אבל המידע שמחיר מסוים אינו אטרקטיבי הוא מידע שמאוד רלוונטי וחשוב לקונים פוטנציאלים, והיכולת של אנשים להגיב כך יכולה לשמש כגורם מרתיע ומאזן מפני נסיונות ניפוח מחירים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

שאלה טובה. אנחנו לא אמורים "להגן" על אף אחד. אנחנו אמורים להוות פלטפומה הוגנת, שקופה ונייטראלית כמה שניתן.

הבעיה בתפיסה הזו של "להגן" הוא שהוא סובייקטיבי. ואם אני חושב שהמחיר הוא לא טוב כי אפשר למצוא בחצי, זה בסדר? ואם זה רק ב-1 ש"ח פחות? איפה הגבול?

אני חושב שבמודעות יד2 זה מאוד ברור (לפחות לי) - אין לפגוע במכירה. כל אחד יכול לדרוש כמה שבא לו (כמו בכל פלטפורמת יד2 בעולם שאני מכיר).
אם אתה מוצא דיל טוב יותר, פשוט מאוד - פתח מודעה ב-HT Deals והבא אותו לידיעת החברים.
התגובות בפורום יד2 נועדו להקפצה, למתן תשובות לשאלות הבהרה לגבי פרטים שלא היו במודעה המקורית (מאיפה האיסוף? בן כמה המכשיר וכו').
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

רק להוסיף שהטעות שחלקנו (ואני לעתים בינהם) זה שמה שצריך לעשות זה להעיר בפרטי, ולא בשרשור.
מרטין - הייתי מציע שיהיה אפשר לשלוח הודעה למשתמשים חדשים על גבי הודעת יד 2 (משער שזה לא בדיוק אפשרי/קל). כי לעתים זו הבעייה (אי יכולת משלוח הודעה פרטית שגוררת כתיבה בשרשור).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #7 

לא מאמין שזה יעזור, תראה כמה פעמים אפילו משתמשים ותיקים מעירים מעל דפי הפורום כאשר התגובה יכולה להעשות בפרטי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #8 

ziv_r כתב:לא מאמין שזה יעזור, תראה כמה פעמים אפילו משתמשים ותיקים מעירים מעל דפי הפורום כאשר התגובה יכולה להעשות בפרטי.
...
·לי אישית קשה להתעלם כשאני רואה מישהו מוכר, לדוגמה, מגבר ישן במחיר גבוה יותר ממגבר חדש וטוב יותר.
זה לא בסדר לדפוק קונים כי הם לא יודעים. מצד שני, הרבה אנשים פה כבר כן יודעים ואז המוכר רק מבזבז את הזמן שלו. לדעתי, מחיר ריאלי טוב לשני הצדדים. אני כמובן לא מדבר על 100 שקל לפה או לשם אלה הבדלים של אלפי שקלים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

BUGY,
זה שקשה לך להתאפק לא אומר שזה בסדר, אתה הרי לא ילד קטן.
מעבר לזה, חבל פשוט על הזמן להשקיע עם התגובות הללו כי הן נמחקות.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

יש תגובה ויש תגובה.
יש הבדל בין סתם לפתוח התנצחות על המחיר בשרשור המכירה לבין לינק לחנות שמוכרת מכשיר חדש באותו מחיר או בפחות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

Nemesis,
ברור, בנתיים רוב התגובות בפורום יד 2 הינן מהסוג הראשון.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

ziv_r כתב:BUGY,
זה שקשה לך להתאפק לא אומר שזה בסדר, אתה הרי לא ילד קטן.
מעבר לזה, חבל פשוט על הזמן להשקיע עם התגובות הללו כי הן נמחקות.
...
·ילד בנשמה, אחרת אין לי איך להסיבר את הצעצועים שיש לי.

בעיקרון, הרבה פעמים גם המוכר לא יודע את המחיר ה"אמיתי", הוא הרי קנה את המגבר הזה לפני כמה שנים וכל מה שיש לו עכשיו כמדד למחיר זה זאפ ושם לרוב מוצרים ישנים שומרים על המחיר הישן. עד עכשיו, רוב המוכרים שניתקלתי בהם שינו את המחיר בעקבות ההערה שלי, רק בודדים אמרו שזה לא מעניין אותם כמה המגבר שלהם עולה היום כחדש, הם קנו אותו בX והם רוצים למכור אותו בY. מקובל. אבל יש הרבה מוכרים שפשוט לא יודעים לתמכר את המוצר, רואים כל חודש כמה שאלות כאלה בפורום, "בכמה לדעתכם אפשר למכור את ה...". לא כולם רוצים לרמות ולגנוב. מצד שני, יש לך אנשים שרק נרשמו, רק בשביל לנסות ולדחוף את המוצר שלהם במחיר מוגזם אחרי שלא הלך להם ביד שניה.

ודרך אגב, עדיין לא נמחקה אף הודעה כזאת שאני כתבתי בפורום מכירות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

BUGY,
למה אתה לא פונה אליהם בפרטי?
והודעות שלך בהחלט נמחקו מפורום יד 2.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

למה אתה לא פונה אליהם בפרטי?
והודעות שלך בהחלט נמחקו מפורום יד 2.
...
·כי כמו שכבר אמרו, החדשים לא יכולים לקבל הודעות. לרוב בכלל לא מדבר על מחיר, רק מציין שמומלץ להתעדכן במחירים העכשווים.

נמחקות? :? טוב אני לא רואה הודעות על מחיקות הודעות שלי...בכל מקרה, אני מנסה להיגמל, אבל מה לעשות אני מאלה שלא עומדים בצד כשאני רואה שוד לאור יום. אני חושב, ומרגיש, שפורום הוא מקום של חברים וכחברים זה לא יפה לדפוק אחד את השני במחיר. לדעתי זה גם כל היופי בלוח מכירה פה בניגוד לאתר כמו יד 2, נגיד, שפה הלוח סוג של "עובר סינון". לא תראה פה הרבה סט מדבקה זול נמכר במחיר של חדש לפני 10 שנים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

BUGY,
ההודעות שלך שנמחקו נעשו למשתמשים שכן יכולים לקבל הודעות בפרטי - ובכל זאת פנית אליהם מעל דפי הפורום.
נחזור להודעה הראשונית שלי, עדיף שלא תגיבו בפורום יד 2 עם הערות, אבל כן עם הארות.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #16 

ziv_r כתב:Nemesis,
ברור, בנתיים רוב התגובות בפורום יד 2 הינן מהסוג הראשון.
...
·

לפיכך אני חושב שאפשר למחוק או להזהיר במקרה וזה נגרר להתנצחות מעבר להצהרת עובדה כמו: חדש נמכר כאן במחיר X כולל משלוח ומיסים עד הבית. המשתמשים בסוף יבינו מה כן ומה לא.

מי שרוצה לפרסם מודעה נטו יכול לפנות ליד 2. בהנתן שזה פורום קהילתי לדעתי האישית מאזן "טובת הקהילה" צריך לנטות לטובת אפשור תגובות, אבל אם זה יוצר מעט טרחה (יותר בהתחלה ופחות בסוף אני מניח). לשלוח הודעה לפותח המודעה לדעתי חוטא למטרה זו.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

ההודעות שלך שנמחקו נעשו למשתמשים שכן יכולים לקבל הודעות בפרטי - ובכל זאת פנית אליהם מעל דפי הפורום.
נחזור להודעה הראשונית שלי, עדיף שלא תגיבו בפורום יד 2 עם הערות, אבל כן עם הארות.
...
·(Y)
הסבר ונמק בבקשה...מה הכוונה "הארות"? (לעולים חדשים שבינינו)

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #18 

להבהיר
להסביר

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

Nemesis,
אין ממש הבדל מבחינת טרחה אם לשלוח את ההודעה בפרטי או מעל דפי הפורום, אבל לאור הניסיון שיש לנו בשנים האחרונות מאז שפורום יד 2 הוקם, אנשים מעדיפים להעיר מעל דפי הפורום ולא בפרטי, הסיבה לכך ברורה.

BUGY,
MartinHSabag הסביר את זה יפה מאוד.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

ziv_r כתב:Nemesis,
אין ממש הבדל מבחינת טרחה אם לשלוח את ההודעה בפרטי או מעל דפי הפורום, אבל לאור הניסיון שיש לנו בשנים האחרונות מאז שפורום יד 2 הוקם, אנשים מעדיפים להעיר מעל דפי הפורום ולא בפרטי, הסיבה לכך ברורה.

BUGY,
MartinHSabag הסביר את זה יפה מאוד .
...
·הסביר מעולה, אבל אתם מסתכלים על זה מנקודת מנהלים, יש לכם, וצריכה להיות לכם גישה שונה מאשר למשתמש הרגיל. לכם יש מחויבות לכל הגולשים ואתם לא יכולים לעשות סלקציה. אני, או כל משתמש רגיל, לא חייב להיות ניטרלי. אני אישית מעדיף להיות הוגן.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”