חייב עזרה !!! טעות של טירון
-
moshiko2230
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
חייב עזרה !!! טעות של טירון
שלום לכם
קניתי מחו"ל מוניטורים חדשים שמקבלים מתח של 120V 65HZ
בטעות חיברתי ישירות לחשמל ישראלי עם כבל קומקום בלי שניי או ספק מתח .
שמעתי מיד פק (צליל פיצוץ) פעמים ואז עלה ממש מעט עשן (שלדעתי יצא מהפיוז ....)
כמובן ברגע ששמעתי וראיתי מיד כיביתי אותם (עיניין של שניות )
למוניטורים יש פיוז עד 250V
פתחתי את המתקן של הפיוז וראיתי שהפיוז נראה עדיין כמו חדש ללא סימנים או קרעים בחוט....
השאלה שלי היא כזו,
האם שרפתי את המוניטורים והאם העשן באמת יכל לצאת מהפיוז ??
ומה הסיכוי ששהם יעבדו כרגיל .... ?
דיי דחוף תודה לעונים !!!!
זה לינק למוניטורים
http://www.ebay.com/itm/351999501463?_t ... :MEBIDX:IT
שלום לכם
קניתי מחו"ל מוניטורים חדשים שמקבלים מתח של 120V 65HZ
בטעות חיברתי ישירות לחשמל ישראלי עם כבל קומקום בלי שניי או ספק מתח .
שמעתי מיד פק (צליל פיצוץ) פעמים ואז עלה ממש מעט עשן (שלדעתי יצא מהפיוז ....)
כמובן ברגע ששמעתי וראיתי מיד כיביתי אותם (עיניין של שניות )
למוניטורים יש פיוז עד 250V
פתחתי את המתקן של הפיוז וראיתי שהפיוז נראה עדיין כמו חדש ללא סימנים או קרעים בחוט....
השאלה שלי היא כזו,
האם שרפתי את המוניטורים והאם העשן באמת יכל לצאת מהפיוז ??
ומה הסיכוי ששהם יעבדו כרגיל .... ?
דיי דחוף תודה לעונים !!!!
זה לינק למוניטורים
http://www.ebay.com/itm/351999501463?_t ... :MEBIDX:IT
- prolol
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 954
תגיד לי, כמה שילמת מכס על המשקל של החבילה?
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
יתכן שנשרף רק הלוח אם/החלק של ההגברה עצמה.
אם יש לך מוצר שמגביר/ וולטמטר או סוללתת AA/AAA (הבנתי שאפשר גם 9V לזמן קצר), תבדוק את האלמנטים של הרמקול האם הם עדיין עובדים וניתנים להרצה מהגברה חיצונית (טוויטר ווופר)
לגבי לוח האם, שרפת אותו על בטוח, פנה למעבדה, או עם המוניטור הראשי שמכיל את ההגברה.
או שאם תבצע בדיקה שהאלמנטים על הרמקול עובדים אז תוכל להביא למעבדה רק את הלוח אם מהרמקולים.
חלופי שלהם לא הצלחתי למצוא לך באיביי, אולי אם תצלם תמונה שלו אוכל לחפש לפי איזה מספר סידורי.
מדובר כנראה בנזק רציני שפגע ברכיבים שעל הלוח
+תבקש שיעבירו לך את זה לפורום של סטריאו
ד"א: מאיזה אזור אתה?
אם יש לך מוצר שמגביר/ וולטמטר או סוללתת AA/AAA (הבנתי שאפשר גם 9V לזמן קצר), תבדוק את האלמנטים של הרמקול האם הם עדיין עובדים וניתנים להרצה מהגברה חיצונית (טוויטר ווופר)
לגבי לוח האם, שרפת אותו על בטוח, פנה למעבדה, או עם המוניטור הראשי שמכיל את ההגברה.
או שאם תבצע בדיקה שהאלמנטים על הרמקול עובדים אז תוכל להביא למעבדה רק את הלוח אם מהרמקולים.
חלופי שלהם לא הצלחתי למצוא לך באיביי, אולי אם תצלם תמונה שלו אוכל לחפש לפי איזה מספר סידורי.
מדובר כנראה בנזק רציני שפגע ברכיבים שעל הלוח
+תבקש שיעבירו לך את זה לפורום של סטריאו
ד"א: מאיזה אזור אתה?
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
·מכס לא משלים על פי משקל.prolol כתב:תגיד לי, כמה שילמת מכס על המשקל של החבילה?...
- prolol
-
- חבר פעיל במיוחד

·כשהמוצר מגיע למכס, בדר"כ חברת בלדרות יוצרת קשר ומבקשת לשלם בנוסף בגלל המשקל. לי יצא לשלם 480 שקל על מוצר ששוקל 7 קילו.BUGY כתב:·מכס לא משלים על פי משקל..........
- legopart
-
- חבר מביא חבר

OMG !
וזה יצא יותר זול מבארץ?
ד"א: הצעתי לך בפורום אוזניות בהודעה ששלחת, לצלם את הלוח אם של המוצר, אולי לפי המספר עליו אפשר יהיה למצוא אותו באינטרנט
בכל מקרה, אם הרמקולים כן עובדים בצורה פאסיבית, ורק ללוח אם יש בעיה, אז יוכלו לתקן לך גם במעבדות.
מאיזה אזור אתה או לאיזה איזורים אתה יכול להגיע, יוכלו להמליץ לך על מעבדות.
יש לי גם כמה רכיבים של רמקולים שאולי יעזרו
וזה יצא יותר זול מבארץ?
ד"א: הצעתי לך בפורום אוזניות בהודעה ששלחת, לצלם את הלוח אם של המוצר, אולי לפי המספר עליו אפשר יהיה למצוא אותו באינטרנט
בכל מקרה, אם הרמקולים כן עובדים בצורה פאסיבית, ורק ללוח אם יש בעיה, אז יוכלו לתקן לך גם במעבדות.
מאיזה אזור אתה או לאיזה איזורים אתה יכול להגיע, יוכלו להמליץ לך על מעבדות.
יש לי גם כמה רכיבים של רמקולים שאולי יעזרו
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 27/03/2017 21:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אז עבדו אליך. הזמנתי משקולות, כן כן, משקולות צלילה. כבד מאוד. לא ביקשו שלק. אנשים מזמינים דברים כבדים כל הזמן, לא מבקשים מהם על זה כלום.prolol כתב:·כשהמוצר מגיע למכס, בדר"כ חברת בלדרות יוצרת קשר ומבקשת לשלם בנוסף בגלל המשקל. לי יצא לשלם 480 שקל על מוצר ששוקל 7 קילו..........
- legopart
-
- חבר מביא חבר

עלות של משקל אתה משלם לשולח והוא משלם את זה בעלות השילוח.
העלות היחידה שיכולה ליפול עליך זה 17% במכס
העלות היחידה שיכולה ליפול עליך זה 17% במכס
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·ממש לא. יש לך מכס, מע"מ, עמלות מכל סוג שאתה יכול לחשוב עליו. דמי מחסן, דמי שחרור, דמי זובי....יש רשימה גדולה. וזה לא תמיד ידוע מראש ולא תמיד מובן.legopart כתב:עלות של משקל אתה משלם לשולח והוא משלם את זה בעלות השילוח.
העלות היחידה שיכולה ליפול עליך זה 17% במכס...
אבל לא מכיר שום דבר לגבי משקל של 7. קילו. זה בכלל לא כבד ולא הרבה. אתמול קיבלתי חבילה שלדעתי יש לה יותר מ7 קילו (דיסק 5 אינץ עם כלי נגרות כבדים, חבילות של דיסקים ועוד הרבה דברים כבדים) ולא דיברו איתי.
פאק, פעם הזמנתי סאב של SVS, מעל 20 קילו ורמקולים ולא דיברו איתי על כלום.
- prolol
-
- חבר פעיל במיוחד

אני נורא התעצבנתי כשביקש השליח של GCX תשלום מגוחח על המשקל.. רוצה להזמין מוניטורים אבל חושש מהשטויות האלה..
- legopart
-
- חבר מביא חבר

קנה מאמזון ואם יהיו שטויות פשוט אל תקח ושיחזור ויזכו אותך.
למרות שזה דיון ארוך עניין המכס, רציתי לבקש שתתנו לפותח האשכול במה להתבטא על הבעיה שהוא נתקל בה עכשיו, תודה.
למרות שזה דיון ארוך עניין המכס, רציתי לבקש שתתנו לפותח האשכול במה להתבטא על הבעיה שהוא נתקל בה עכשיו, תודה.
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
הרמקולים כוללים מגבר CLASS D שברוב הסיכויים מוזן מספק כוח ממותג. אם רשום 120 וולט וגם 60Hz אז הם גם כך לא היו נשמעים במיטבם במתח של 120 וולט עם שנאי כי התדר היה 50Hz ולא 60 כפי שהספק תוכנן (20% יותר אדווה = 20% יותר רעש רגע). תפתח את הגב ותנסה לצלם את הנזק מקרוב. אולי רק הספק נשרף.