בשעה טובה התקלקלה המכונה (של נספרסו)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7047
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1466 פעמים

שליחה #21 

itamars2 כתב:אם הוא שותה אספרסו מנספרסו לא צריך שדרוג צריך בדיקה לתקינות בלוטות טעם
...
·אני שותה את הקפה שלי ממכונה של נספרסו וקפסולות של עלית. אני מכין את הקפה 50% אספרסו ו 50% חלב מחומם במיקרו, ללא סוכר.

לעיתים אני שותה אספרסו ללא חלב מאותה מכונה ומאותן קפסולות, גם פה ללא סוכר.

לטעמי זה מאוד טעים, טעים יותר מהרבה בתי קפה בארץ

אז נכון אני לא קפהיופיל או איך שתקראו לזה.

אבל אני לא חושב שבגלל שאני נהנה מהקפה הזה צריכים לשלוח אותי לבדיקות בלוטות הטעם.

אין באתר הזה יש הצדקה למשל לאודיופילים ללגלג על כאלה שנהנים מרמקולים וממערכות מאוד ירודות לטעמם ואמירה שהם צריכים ללכת לבדיקת שמיעה. ותאמת אני לא זוכר שניתקלתי בכזה זילזול. ועל אותו מטבע אין באתר הזה הצדקה להערה כזו או ההערה של הדמיון של הקפה של נספרסו לשתן.

יש כבוד אלמנטרי שאני חושב שדיון שכזה צריך להכיל, והכבוד הוא כלפי אלו שלא ממש מבינים את ההבדל בין ערביקה לזנים אחרים ולא חוקרים לעומק את התערובת וזמני הקלייה...... אבל פשוט נהנים ממה שהם מוצאים טעים.

אז אני לא חושב שאני צריך ללכת לבדיקת בלוטות טעם ובמיוחד אני לא צריך לקרוא את העצה המובאת פה בציטוט ללכת לבדיקת בלוטות הטעם

אני חושב שבאמירה כזו יש סוג של התנשאות וזילזול באחר

אין לאמירות כאלה לדעתי מקום בדיון באתר הזה שמונע מנקודה של כבוד הדדי למרות אי הסכמות מהותיות לעיתים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #22 

@molvy
·אני שם לב שאתה נהנה להעלב בכוח.

**אספר משל שאבי נהג לספר ולו מוסר השכל.

אתה הולך ברחוב ומישהו קורא לך חמור , אתה קורא לו אידיוט וממשיך.

השני שקורא לך חמור אתה שם לו סטירה.

שהשלישי קורא לך חמור-כדאי שתתחיל לחפש אוכף.**

קצת חוש הומור לא יזיק לך אפילו להפך.

אצטט תגובה קודמת שלי:

"amars2
הודעהנשלח: ג' 28/03/17 9:03 כותרת הודעה:
T-boon
·בגדול טעם זה עניין של טעם.

אני לא מכליל את כל מכונות הקפסולות לדעתי ILLY למשל מגיעים לתוצאה יותר מסבירה הודות לכמות קפה הגיונית בקפסולה.

בגדול כלל האצבע הוא שמכונת קפסולות מייצרת קפה פחות טוב מאוטומטית ואטוטמטית פחות טוב מידנית.

עם העליה ברמות השליטה ההשפעה של המפעיל על הטעם גדלה.

אתה יכול לבחור את הפולים שלך מאינספור מקורות מקניה של מותגים בינלאומיים שונים דרך קלייה מקומית טריה ועד לקליה בבית.

בחלק מהמכונות תוכל לקבוע את הלחץ הטמפרטורה הטחינה והמטחנה וכמות הקפה שייצרו הבדלים בין כוס לכוס אפילו מאותה שקית.

עכשיו נשאלת השאלה למי זה מתאים.

מי שלא אוהב את ההתעסקות והלכלוך שכרוכים בידניות הולך על אוטומטיות או קפסולות.

מי שהכי חשוב לו הטעם והשליטה הולך על הידניות.

מ שרוצה משהו באמצע בין הידניות לקפסולות הולך על אוטומטית.

יש חברה שהולכים גם על שיטות חליטה אחרות לגמרי,

ויש את העצלנים ששותים שחור (גם אני)"

יש סיפור דומה של דן אריאלי על קולגה שלו שהאתגר שלו בחיים זה לחפש את היין הטוב ביותר בקטגוריה של עד 25$.

ששאל אותו למה אמר שהוא אוהב יין וזה מחיר שבו הוא יכול לקנות קבוק בשבוע ולהנות מחצי כוס או כוס יין עם אשתו בערב.

אותו דבר בכמעט כל תחום צרכני בתחום האודיופילי אני בור יש לי סט של שלושה רמקולים של קראיטיב למחשב ואני מרוצה.

אולי אני אשמע הבדלים ניכרים שאאזין למערכות מתקדמות בתחום אבל טוב לי, זה שיש עולם שלם ותמחה בחוץ זה ברור.

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #23 

@molvy
·
שמע, אני עברתי מקפסולות למכונה ידנית ורוצה לומר לך, קפסולות נספרסו ומה שאתה שותה היום לא עונה על ההגדרה של קפה.
אולי יותר טעים לך מבבתי קפה וזה כי לפחות בנספרסו זה לא קפה שרוף כמו בחלק מבתי הקפה שזה גועל.
כשעברתי למכונה ידנית הבנתי איך קפה אמור לטעום וזה שונה מכל מה שהורגלתי.

זה כמו שרומני ששותה שפריץ כל החיים יעלב כשיגידו לו שהוא לא שותה יין. שפריץ זה לא יין. זה אולי טעים אבל לא יין...

זה שונה מתחום האודיו. לפני שרכשתי רמקולים של FOCAL, שמעתי קצת פחות טוב עם רמקולים זולים יותר אבל אי אפשר לומר שלא שמעתי מוזיקה. בקפה זה שונה הרבה יותר. המעבר כל כך חד שזה כאילו שני משקאות שונים לגמרי... בגלל זה יש גם פורום נפרד לקפסולות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #24 

לאחרונה גיליתי שאם אני לוקח 2 קפסולות ריסטרטו של נספרסו ומוציא 2 שוטים קצרים לאותה כוס אז יוצא משהו שאפשר לשתות (במקרי חירום בעבודה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #25 

חברה אני מעריך את היכולת שלכם להבחין בטעמים ובדקויות שיוצרים את המרקם שקוראים לו קפה

לא אני לא נהנה להעלב

ואני יודע להעריך בדיחה טובה

אבל בדיחה על חשבון אחרים אינה בדיחה.

ואם אני אומר שהמערכת של מישהו שווה למסור שחורק לך באזניים ושעדיף לו ללכת לרופא אף אוזן וגרון.... אולי זה יצחיק חלק מהאודיופילים אבל חלק אחר יבין שאין לו מה לעשות בפורום הזה.

מצטער אבל זו לא חוש הומור זה סוג של התנשאות.

חייה ותן לחיות אני מעריך את התחושה שלכם שהתוצאה של נספרסו לא מתאימה לטעמכם אבל למה ללגלג על הטעם שלי?

אם התגובות היו משהו כמו "לטעמי זה לא קפה" הייתי מבין או "לטעמי זה כמו שתן" הייתי אומר שאני לא אשתה קפה אצל הבחור שלא יודע להבדיל בין שתן לקפה גרוע ככול שיהיה.

אבל שאומרים "מי ששותה קפה של נספרסו צריך ללכת לבדיקה של בלוטות הטעם" זו הכללה שאינה לעניין. וזו דעתי!

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

YanivT72 כתב:@molvy
·
שמע, אני עברתי מקפסולות למכונה ידנית ורוצה לומר לך, קפסולות נספרסו ומה שאתה שותה היום לא עונה על ההגדרה של קפה.
אולי יותר טעים לך מבבתי קפה וזה כי לפחות בנספרסו זה לא קפה שרוף כמו בחלק מבתי הקפה שזה גועל.
כשעברתי למכונה ידנית הבנתי איך קפה אמור לטעום וזה שונה מכל מה שהורגלתי.

זה כמו שרומני ששותה שפריץ כל החיים יעלב כשיגידו לו שהוא לא שותה יין. שפריץ זה לא יין. זה אולי טעים אבל לא יין...

זה שונה מתחום האודיו. לפני שרכשתי רמקולים של FOCAL, שמעתי קצת פחות טוב עם רמקולים זולים יותר אבל אי אפשר לומר שלא שמעתי מוזיקה. בקפה זה שונה הרבה יותר. המעבר כל כך חד שזה כאילו שני משקאות שונים לגמרי... בגלל זה יש גם פורום נפרד לקפסולות.
...
·
אני מאוד מעריך את מה שכתבת

אכן שני משקאות שונים לגמרי. רק ששחכת לכתוב לטעמך!

אבל

עבורי הטעם של הקפסולות טעים יותר.... וטעמתי באיטליה קפה שהלקוח שלי שלקח אותי לשם הבטיח לי שזה האספרסו הכי טעים שאי פעם טעמתי..... לא עפתי מהקפה, הוא היה טוב מאוד אבל לא משקה שונה ממה שאני שותה מהנספרסו.

אז מה זה עושה אותי? לחסר טעם? או לבעל טעם שונה?

ואני מבטיח לך שהרבה פה יגידו שלדעתם ולטעמם וליכולת השמיעה שלהם....לפני שקנית את הFOCAL לא שמעת מוזיקה! ואולי גם עכשיו שאתה לא שומע דרך כבלים של מליון דולר למטר אתה לא שומע מוזיקה

אבל מה שחשוב שהם אומרים שזו דעתם ולא מפקפקים בעובדה שגם קודם וגם עכשיו אתה נהנית מהמוזיקה ששמעת

אז בואו לא נכליל ואני אכבד את דעתכם כל עוד אתם מבינים שזו דעתכם בלבד

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #27 

TsurTriger כתב:גלעד העלה נקודה מעניינת, שעדיין לא יצא לי לבדוק עם אספרסו.
הוא טוען שהטעמים של הקפה נפתחים דווקא כאשר הטמפרטורה נמוכה יותר.
זה לדעתי נכון , לפחות בקשר לקפה שחור.

שחור לדוגמה, אני כן מחכה שיהיה פושר. כי באמת הטעמים מאוזנים יותר לדעתי.
...
·
זה נכון, וההסבר המלא הוא:
בני אדם חווים טעמים בהתאם לטמפ' של מה שאנחנו אוכלים/שותים.
תחשוב על חווית/חדות הטעם כמשולש שווה שוקיים שהקודקוד שלו נמצא בטמפ' החדר.
זה אומר שהטעם הכי חזק/חד של כל דבר שאנחנו אוכלים/שותים הוא כשהוא בטמפ' החדר ומתכהה ככל שהטמפ' מתרחקת מטמפ' החדר (חם יותר או קר יותר).

זה לא אומר בהכרח שזאת הטמפ' שבה זה יהיה הכי טעים ולכן לכל דבר (במיוחד שתיה) יש את הטמפ' האידיאלית שלו.

לדוגמא יינות/בירה: נהוג לשתות בטמפ' מסויימות על מנת לקבל את כוונת המשורר והטעם האופטימלי, למשל: יין לבן: 8 מעלות, יין אדום, 18 מעלות, בירות 8-12 מעלות, גבינות טובות מומלץ להוציא מהמקרר ולתת להן להתחמם לפני שאוכלים אותן בשביל שהטעמים יבלטו.
גם באספרסו, אם הקפה מתקרר יותר מידי הוא נהיה די דוחה, חם מידי וכנראה שתקבל כוויה בלשון או שפשוט הטעמים יהיהו כהים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #28 

@molvy
·הדוגמא של המסור הצחיקה אותי.

אני אנסה לתת לך הקבלה לא יודע אם תהיה מדויקת.

אספרסו הוא קפה טחון הנחלט בלחץ של בין 8-10 בר ע"י מים בטמפ של בין 88-92 בין 25-30שניות. בכמות של מינימום 14 גרם למנה כפולה או 7 גרם לבודדת והמהדרין גורסים שהטעם טוב יותר במינונים גבוהים יתר.

בנספרסו יש 4.5-5.5גרם.

הטמפ' במכשיר לא מדויקת כמויות המים משתנות לכן לא ניתן לקרוא לתוצר אספרסו.

ועכשיו בהקבלה יכול להיות מישהו שיש לו 4 רמקולים מצוקמקים מחוברים כסטריאו ויקרא לזה דולבי 7.1 או איזה סטנדרט גבוה אחר,

זה שהוא מרוצה או לטעמו לא אומר שזה הסטנדרט.

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #29 

קראתי בעניין את התגובות. לפחות היה מעניין.

אני מסכים עם משה לוי. הכל עניין של טעם. והכל אישי.
ואני גם חושב שלקרוא למשהו שאנשים שותים "שתן" זה די מעליב...

אני, לא מצאתי (עדיין ) משהו שטעים לי יותר מהלפבוני העתיקה שלי, ויכול להיות שאחרי 18 שנה - פשוט התרגלתי.
גם אני שותה נספרסו בעבודה (ואומר תודה למי שהכין) ושותה שחור כשיש.

מה כן, יש כמה מסקנות (אישיות):

לא יכול להבין אנשים ששותים קפה ממקינטה, (אבל בטח יש להם פטנט סודי לקפה לא דלוח)
לא מבין הכנת אספרסו מקופסאות של קפה טחון ששוכבות מספר שבועות פתוחות בבית.
ואני לגמרי ממליץ על הפולים הקלויים של נגרו ולטחון לבד לפני כל הכנת קפה.

בקרוב אבדוק מקרוב את הGS3 ואני בטוח שיהיה מצויין אך לא בהכרח הרבה יותר טוב מהלפבוני, פשוט שונה.

אבל, בטוח שאגיד שזה הרבה יותר טוב מהלפבוני, (כי צריך להצדיק את ההוצאה....)

T-boon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #30 

זה נראה לי כמו כל דבר בחיים שקשור לטעמים, לי אישית הטעמים בילדות/נערות זכורים לי ממש טובים, קפה, פירות וירקות.
אני זוכר שבגיל 16 עבדתי במפעל בקיבוץ והיינו עושים קפה בוץ (לא עלית) והייה פשוט גאוני, כיום רק לעיתים רחוקות אני חובה טעם שמזכיר לי את הקפה ההוא מפעם... אולי יש משהו בבלוטות הטעם שככול שמתבגרים הטעמים נחלשים, לא יודע, אבל בפירות ויקרות אני די בטוח שתעשיית החקלאות אשמה ולא בלוטות הטעם, את רוב הזנים מפתחים לעמידות בפני מחלות וזמן מדף ארוך בסופר על חשבון טעם.:(
תות שדה מהסופר למשל בעל מרירות, איך לעזאזל התות נהייה מר? או גזר... הרבה טעמים נשכחו קליל, תפוח קמחי זה כבר נורמאלי לחלוטין, אף אחד לא זוכר בכלל שלתפוח טרי ישר מהעץ יש צליל אחר כשנוגסים ואיך שהוא מתפוצץ בפה לעומת נגיסה שעושה סוג של צמרמורת כאשר התפוח עבר כימיה ובתי קירור..

לסיכום, הייתי רוצה שיהייה לי את מכונת הקפה משובר שורות (breaking bad)
אני די בטוח שהיא נכנסת לקטגוריה של "ידנית" ושהיא חולטת את הקפה מושלם:D
ONKYO TX-NR 509
cerwin wega VE12
samsung UE65MU7000U

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #31 

itamars2 כתב:@molvy
·הדוגמא של המסור הצחיקה אותי.

הטמפ' במכשיר לא מדויקת כמויות המים משתנות לכן לא ניתן לקרוא לתוצר אספרסו.

ועכשיו בהקבלה יכול להיות מישהו שיש לו 4 רמקולים מצוקמקים מחוברים כסטריאו ויקרא לזה דולבי 7.1 או איזה סטנדרט גבוה אחר,

זה שהוא מרוצה או לטעמו לא אומר שזה הסטנדרט.
...
·
לדעתי פה שוכנת אי ההבנה

אני לא דיברתי לרגע על סטנדרט אני דיברתי על טעם! אז אתה לא קורה לזה אספרסו כי כמויות המים משתנות אבל אני אוהב את התוצר הזה ועבורי זה אחלה אספרסו.

אנחנו יכולים לחיות טוב מאוד ובמקביל לכבד ולהבין זה את דעותיו של השני

אבל אתה לא יכול לומר לי שאני צריך להבדק בחשד לבלוטות טעם דפוקות רק בגלל שאני אוהב משהו שאתה לא אוהב.

אז עזוב את הסטנדרטים ואת המדידה המדוייקת של כמות המים והלחץ וכל שאר פרמטרים שאינם מעניינים אחד כמוני כלל ועיקר. בוא נדבר על הבדלים בטעמים של אנשים ובוא נבין שמה שאתה מקבל כטעם גן עדן, עבור מישהו אחר הוא לא טעים ודלוח

ומצד שני מה שאני אוהב כל כך, עבורך יהיה דל ודלוח

זה בסדר

אין הגדרות אבסולוטיות מה זה קפה טוב כמו שאין הגדרות אבסולוטיות מה זו מערכת סטריאו טובה

ועם זה שנינו נוכל לחיות בלי לפגוע אחד בשני

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #32 

אין הגדרה אבסולוטית לקפה טוב, מסכים עם משה ובאופן כללי, אני חושב שאם מישהו נפגע ממשהו, לא צריך להגיד לו שהוא בוחר להיפגע ולרשום הסברים ארוכים, אני יודע שזה לא מכוונה רעה אך יותר פשוט לרשום סליחה אם נפגעת ולהמשיך בנושא הדיון, שום דבר לא שווה אם בפורום יפחדו אנשים להשתתף בדיונים (זו דעתי לפחות), ראו פורום תפוז..
והכי חשוב ,שיהיה חג שמחחחחחחחחחחחחח ומי שרוצה קפה לשתות בכיף, מוזמן לשתות אצלי.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #33 

וואו כמה שאני שונא כבד, אפילו אם מטגנים איתו בצל.
ואל תתנו לי להתחיל לדבר על פטריות כמהין :ממש לא:

שתן לא ניסיתי, אבל אני סומך על חברי המכובדים שאומרים שלא טעים
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

urinka פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #34 

וווואו מה קרה פה ... זה קצת יצא מהקשרו ...
אני אנסה לענות על רוה השאלות שעלו פה לגבי הצריכה שלי ...

לא ... אני כבר לא שותה נספרסו יותר משנה כמו שכתבתי בהתחלה עברתי לבריקה עם מטחנה ידנית של הריו שלא מזמן השתדרגה ל גרף CM80
הסיבה שאני שוקל לקנות מכונה היא
א. קצת יותר נוח ממקינטה (זה נחמד והקפה טעים אבל בא לי להשתדרג)
ב. יש לי סיבה לקנות מכונה
ג. התפנה לי מקום על השיש ואשתי לא תהרוג אותי כי יש 2 מכונות

אני אישית לא שותה קפוצינו ואשתי אוהבת לחמם את החלב במיקרו (למרות שיש לי טוטוקרמה ... לך תבין את זה )
ככה שהקצפה זה לא הדבר הכי חשוב לי ... למרות שמקציף טוב יכול להיות אחלה בונות (אולי להרשים אורחים וכאלה )

אני מבין שיש פה הרבה מידע בפורום ואני קורא די תדיר
העניין הוא שלכל אחד יש מגבלות, דרישות ונקודת מוצא שונה ככה שהדברים הופכים ליותר אינדיבידואלים (כן מילה ארוכה ) ובמיוחד אם עכשיו אני הולך להוציא סכום שמבחינתי הוא גדול אני אשמח לקבל עצה שמתאימה לדרישות ולצרכים שלי

שוב תודה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”