רמקול שקוע בתקרת גבס לחדר רחצה
שלום,
לחדרי הרחצה בביתי ישנה הכנה לרמקולים שהקצה שלה הוא ארון המדיה סנטר בביתי.
התכנון הוא להתקין רמקול שיתחבר במקביל להזנה של התאורה ושיעבוד בכל פעם שמישהו ידליק את האור.
בארון המדיה אחבר "raspberry pi" שינגן מוסיקה 24\7.
מתלבט האם כדאי שהרמקול יהיה אקטיבי כדי שהמגבר לא יעבוד 24\7 - אודה לעצתכם גם בעניין זה.
1. מישהו יכול להמליץ על רמקול שמתאים לחדרי רחצה ושניתן לחברו להזנה על מנת לשלוט על הפעלתו?
2. אם מומלץ רמקול אקטיבי אודה להמלצה על רמקול שכזה ובמידה ומגבר חיצוני גם אודה להמלצה.
2. האם מערכת "raspberry pi" פשוטה שתעבוד 24\7 יעשו את העבודה?
כל ייעוץ בנושא תכנון המערכת ייתקבל בברכה.
לחדרי הרחצה בביתי ישנה הכנה לרמקולים שהקצה שלה הוא ארון המדיה סנטר בביתי.
התכנון הוא להתקין רמקול שיתחבר במקביל להזנה של התאורה ושיעבוד בכל פעם שמישהו ידליק את האור.
בארון המדיה אחבר "raspberry pi" שינגן מוסיקה 24\7.
מתלבט האם כדאי שהרמקול יהיה אקטיבי כדי שהמגבר לא יעבוד 24\7 - אודה לעצתכם גם בעניין זה.
1. מישהו יכול להמליץ על רמקול שמתאים לחדרי רחצה ושניתן לחברו להזנה על מנת לשלוט על הפעלתו?
2. אם מומלץ רמקול אקטיבי אודה להמלצה על רמקול שכזה ובמידה ומגבר חיצוני גם אודה להמלצה.
2. האם מערכת "raspberry pi" פשוטה שתעבוד 24\7 יעשו את העבודה?
כל ייעוץ בנושא תכנון המערכת ייתקבל בברכה.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אתה לא יכול לחבר 230V בסביבה רטובה. גם אסור וגם מסוכן.
או שתזמין רמקול סופר זול שימות מהלחות אחרי כמה שנים ואז תחליף אותו או שתקנה רמקול בתקן ימי שיחזיק לך (בשאיפה) כל החיים.
או שתזמין רמקול סופר זול שימות מהלחות אחרי כמה שנים ואז תחליף אותו או שתקנה רמקול בתקן ימי שיחזיק לך (בשאיפה) כל החיים.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
· המטרה היא שהרמקול יעבוד רק כשהאור נדלק.RobotCop כתב:אתה לא יכול לחבר 230V בסביבה רטובה. גם אסור וגם מסוכן.
או שתזמין רמקול סופר זול שימות מהלחות אחרי כמה שנים ואז תחליף אותו או שתקנה רמקול בתקן ימי שיחזיק לך (בשאיפה) כל החיים....
מה אתה מציע לעשות?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·כמו שעושים בכל מלון מכובד. שמים רמקול מיועד לסביבה רטובה, עם שליטה נפרדת על הווליאום בשביל הרמקול אשר גם מכבה אותו ומדליקה כשצריך.DoME כתב:· המטרה היא שהרמקול יעבוד רק כשהאור נדלק.......
מה אתה מציע לעשות?...
מצד שני, בכל מקום ששמעתי כזה סידור, זה תמיד היה לא משוה בכלל. האקוסטיקה בחדר מקלחת או/ו שרותים גרוע מאוד, תוסיף לזה מים רצים ויש לך סתם רעש מציק.
- RobotCop
- חבר ותיק

להפריד את התאורה מהאודיו.DoME כתב:מה אתה מציע לעשות?...
שים נגן כלשהו עם מגבר הספק פצפון, שלח את האות המוגבר לכפתור שיכול להנחית ווליום ומשם לרמקול.
נגיד משהו בסטייל הזה: https://www.russound.com/products/conne ... -control-1
אפשר כמובן גם להוציא אות מוגבר מZone 2 של רסיבר אם יש לך אחד כזה והוא יושב בסביבה.
האם את הכפתור הזה ניתן לחבר ישירות להזנה בבית?RobotCop כתב:להפריד את התאורה מהאודיו.......
שים נגן כלשהו עם מגבר הספק פצפון, שלח את האות המוגבר לכפתור שיכול להנחית ווליום ומשם לרמקול.
נגיד משהו בסטייל הזה: https://www.russound.com/products/conne ... -control-1
אפשר כמובן גם להוציא אות מוגבר מZone 2 של רסיבר אם יש לך אחד כזה והוא יושב בסביבה....
·
- miko79
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
- שם מלא: עומר
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
חבר עשה משהו פשוט
עשה מתגים שמפעילים בלוטוס במקלחת שם רמקול תומך וכל פעם מי שנכנס שם לו שיר מהפלאפון.
Re: חבר עשה משהו פשוט
· לא מעוניין לעבוד עם BT.miko79 כתב:עשה מתגים שמפעילים בלוטוס במקלחת שם רמקול תומך וכל פעם מי שנכנס שם לו שיר מהפלאפון....
מעוניין שיהיה מוסיקה שמתנגנת באופן אוטומטי מבלי להתעסק עם פלאפון\טאבלט...
· זה אומר שהשליטה אם יהיה מוסיקה או לא לא יתבצע ברגע הדלקת האור.RobotCop כתב:את הכפתור הזה מחברים למגבר מצד אחד ולרמקול מצד שני.......
המגבר מנגן כל הזמן והכפתור רק מחליש (עד אפס ווליום)....
תקן אותי אם אני טועה.
- RobotCop
- חבר ותיק

אתה לא טועה. בפתרון שהצעתי יש מוזיקה כל הזמן "מאחורי" כפתור הווליום ואתה מגביר עצמאית כשאתה נכנס ומחליש עצמאית כשאתה יוצא.
כדי להדליק מוזיקה עם אור בלי שליטה על ווליום אתה צריך למתג מגבר כלשהו On/Off כל פעם שהאור נדלק או נכבה. דרך מעולה לגמור את המגבר תוך חצי שנה עם שלוש/ארבע/עשר הדלקות וכיבויים כל יום. אני לא ממליץ.
כדי להדליק מוזיקה עם אור בלי שליטה על ווליום אתה צריך למתג מגבר כלשהו On/Off כל פעם שהאור נדלק או נכבה. דרך מעולה לגמור את המגבר תוך חצי שנה עם שלוש/ארבע/עשר הדלקות וכיבויים כל יום. אני לא ממליץ.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
·אתה צודק ולכן רציתי שהמיתוג יהיה על הרמקול.RobotCop כתב:אתה לא טועה. בפתרון שהצעתי יש מוזיקה כל הזמן "מאחורי" כפתור הווליום ואתה מגביר עצמאית כשאתה נכנס ומחליש עצמאית כשאתה יוצא.
כדי להדליק מוזיקה עם אור בלי שליטה על ווליום אתה צריך למתג מגבר כלשהו On/Off כל פעם שהאור נדלק או נכבה. דרך מעולה לגמור את המגבר תוך חצי שנה עם שלוש/ארבע/עשר הדלקות וכיבויים כל יום. אני לא ממליץ....
הגברה שיושבת בקצה אחד - מגיעה לרמקול - וקו ההזנה של האור ימתג האם אות הסאונד יגיע\לא יגיע לרמקול.
האם יש רכיב מיתוג כזה?
- RobotCop
- חבר ותיק

@DoME
אני מעריך שזה לא מסובך לעשיה עם ריליי כזה או אחר אך לצערי אין לי את הידע הנחוץ כדי לבנות משהו כזה.
מה שכן, זה 230V. לא ממליץ בכלל להתעסק עם זה אם אתה לא יודע בדיוק מה אתה עושה.
אני מעריך שזה לא מסובך לעשיה עם ריליי כזה או אחר אך לצערי אין לי את הידע הנחוץ כדי לבנות משהו כזה.
מה שכן, זה 230V. לא ממליץ בכלל להתעסק עם זה אם אתה לא יודע בדיוק מה אתה עושה.
· מההתכתבות פה נראה שמה שאני מבקש לא ממש נמצא וצריך עוד לחפש את הפתרון המושלם.RobotCop כתב:@DoME
מה שכן, זה 230V. לא ממליץ בכלל להתעסק עם זה אם אתה לא יודע בדיוק מה אתה עושה....
אם מישהו מכיר פתרון, אודה.