אם היתה תמיכה ב-VP9 היינו אמורים לראות את זה ב-DXVAChecker, לא ה-RX 480 ששיחקתי איתו ולא ה-RX 470 שביקרתי הראו את זה, וכרום ו-Edge כמובן עשו את העביד בתוכנה.
מצד שני גם ל-Kaby Lake וגם ל-Nvidia יש פענוח VP9 קיים ועובד, אפשר לראות את זה ב-DXVAChecker וגם בניגון עצמו ב-Edge (כרום מוסיף ומסיר את התמיכה בהאצת חומרה בגרסאות השונות.. כי גוגל.. )
לגבי HDR.
המצב קיים הוא שאין נגן שמעביר את ה-HDR Metadata ואתה צריך להכניס ידנית את המסך למצב HDR, מבחינתי זה נחשב תמיכה בעייתית, תמיכה תקינה תיהיה כאשר תוכל להכניס BD UHD למחשב ולהפעיל את הוידאו עם התוכנות הרגילות כגון PowerDVD ושהכל יהיה אוטומטי, כמו נגן בלו-ריי רגיל. אבל גם אם אתה רוצה אתה לא באמת יכול לנגן UHD BD. כי אתה חייב כונן בלו-ריי תומך (ולא מספיק שהוא יתמוך בפורמט של הדיסק) אלא הוא חייב לתמוך בבולשיטים כגון DRM שונים, בדגש על AACS 2 .0 ושלוח האם יתמוך ב-DRM של אינטל SGE, שלא כל החברות מוסיפות, ככה שאתה חייב כונן בלוריי ספציפי, ביחד עם Kaby Lake עם יציאת HDMI2.0 ביחד עם HDCP2.2 מובנת בלוח האם, וכמובן תוכנה תומכת שזה עוד בעיה בגלל מגבלות נוספות בתוכנה לגבי התערבות של תוכנות בפרוטקול ה-HDMI ושליחת ה-MetaData. ככה שבנתיים מצב ה-HDR כן בעייתי ומוגבל למצב ספציפי, כאשר התוכן זה בעיה אחרת לגמרי אבל חשובה לא פחות.
זה בההחה ובאמת אכפת לך מתוכן HDR איכותי, ולא הריפים הבעייתים שיש ברשת, עיין ערך המאמר באתר.
מילא היה סטרימינג של תוכן חוקי מהרשת, אבל לאמזון לא באמת אכפת מהמחשב, ואין לי מושג לגבי מצב ה-HDR בנטפליקס, כי הפרסומים שלהם התמקדו בעיקר באספקט ה-UHD (כמובן עם פלטפורמת Kaby Lake תומכת על גבי ווינדוס 10 עם דפדפן EDGE)..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |