תודה על הסקירה. אם נעזוב לרגע את הביצועים הירודים של ה 470 ביחס ל GTX 1060 למשל, אם אני לא טועה ל 470 אין אפילו תמיכה ב VR שמתחילה רק מה 480.. נראה שהסוף של AMD קרב.. אולי אם אינטל תרכוש אותה (כפי שכבר דוחח) יהיה להם סיכוי לשרוד...
הפורטפוליו של AMD בכרטיסי המסך בשנים היה מאוד תחרותי, ואם היית נותן לי עכשיו R9 390 מאחת הגרסאות הטובות כמו ה nitro המעולה במקום הGTX 970 הייתי הולך על העסקה מהר מאוד.
הRX 470 מתחרה בעיקרון בGTX 1060 3GB, והוא עושה עבודה טובה למדי, גם בגרסאות הבסיס, הבעיה היחידה של הRX 470 זה שה480 קרוב מדי אליו במחיר, והוא מאוד תחרותי עם ה1060 כשמסתכלים על סך המשחקים.
מעבר לזה, מעבדי הRYZEN הוכיחו שAMD יודעת טוב מאוד מה היא עושה, ולמרות שביצועי הגיימינג קצת ירודים, מדובר על פלטפורמה מאוד חזקה.
לגבי הדיווחים על רכישת AMD, אני לא מבין איך אתה מסוגל להאמין לדיווחים האלו.. אנשים קוראים X ומבינים Y לגמרי אחר.
אינטל בסך הכל חתמו על הסכם שימוש בפטנטים עם AMD, שמקנה להם גם גישה גם לפטנטים הגרפיים של NVIDIA היות וAMD ו NVIDIA יש CROSS LICENSE משלהם. לאינטל היה הסכם זהה עם nvidia מקודם וזה הכל. סוף דבר. לא ליבות גרפיות של AMD ולא שום רכישה שממילא לא תיהיה אפשרית כי זה יהפוך את אינטל למונופול, ואף אחד לא יאשר את הרכישה הזאת, אם מישהו ירכשו את AMD אינטל תיהיה האחרונה ברשימה.
AMD עמלו קשה בשנים האחרונות על הפסקת ההפסדים, ובהדרגה ההפסדים שלהם ירדו משמעותית בשנים האחרונות, כרטיסי המסך במצב טוב עם VEGA בדרך, יש להם את עסקי הקונסולות שמכניסות לא מעט כסף באופן קבוע, מצב המעבדים שלהם כרגע הטוב ביותר בחמש שנים האחרונות ומתחרה באינטל בצורה אגרסיבית, במיוחד עם איך שהיא חותכת את מחירי המעבדים בהשוואה למעבדי ה2011V3 עם ביצועים דומים ואף טובים יותר מהקופסה במחירים נמוכים משמעותית.
מעבר לזה החברה הולכת להכנס דרסטית עם מעבדי NAPLES עם 32 ליבות לשרתים. אחרי ששנים היא לא היתה בשוק הזה.
בקיצור אל תדאג ל-AMD, מצבם יותר טוב ממה שאתה חושב.
תודה על הסקירה
חסרה לי בדיקת במאמץ רעש, אולי לא בדקת כי הכרטיס היה מחוץ למארז.
הכרטיס מסך שבסקירה לדעתי מיועד יותר לגיימינג ברזולוציה של 1080P לא יותר . כמות הזכרון מגבילה את הביצועים.
נערך לאחרונה על ידי eyali123 ב 26/03/2017 16:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
eyali123 כתב:תודה על הסקירה חסרה לי בדיקת במאמץ רעש, אולי לא בדקת כי הכרטיס היה מחוץ למארז.
הכרטיס מסך שבסקירה לדעתי מיודע יותר לגיימינג ברזולוציה של 1080P לא יותר . כמות הזכרון מגבילה את הביצועים.
...
·
אין מספרים כי אין לי מד SPL, אם היה הייתי כמובן מוסיף נתונים, בלי מד SPL כל מה שאני יכול לתת זה חוות דעת סובייקטיבית, והתייחסתי לזה בקצרה.
לגבי כרטיס המסך, למי שמחפש לשחק משחקי AAA עטירי גרפיקה על הגדרות גבוהות (high ומלעה), חד משמעית מדובר על כרטיס מסך ל-1080p. אבל משחק כמו Overwatch למשל אין בעיה לשחק על 1440p, שלא לדבר על כל ה-Moba's הקלילים. לחלופין למי שחייב לשחק על 1440p יצטרך מן הסתם להפשר על הגדרות כאלו ואחרות, סך הכל ככל שההגדרות הגרפיות עולות, כח העיבוד הנדרש עולה, ולא בקצב לינארי, יש הרבה פיצ'רים שאנחנו מפעילים וזה יכול אף לחתוך את ה-FPS בחצי. ככה שכל אחד צריך להתאים את ה-Eyecandy לפי כמה הוא מוכן לשלם על זה מבחינת ביצועים.
אם היתה תמיכה ב-VP9 היינו אמורים לראות את זה ב-DXVAChecker, לא ה-RX 480 ששיחקתי איתו ולא ה-RX 470 שביקרתי הראו את זה, וכרום ו-Edge כמובן עשו את העביד בתוכנה.
מצד שני גם ל-Kaby Lake וגם ל-Nvidia יש פענוח VP9 קיים ועובד, אפשר לראות את זה ב-DXVAChecker וגם בניגון עצמו ב-Edge (כרום מוסיף ומסיר את התמיכה בהאצת חומרה בגרסאות השונות.. כי גוגל.. )
לגבי HDR.
המצב קיים הוא שאין נגן שמעביר את ה-HDR Metadata ואתה צריך להכניס ידנית את המסך למצב HDR, מבחינתי זה נחשב תמיכה בעייתית, תמיכה תקינה תיהיה כאשר תוכל להכניס BD UHD למחשב ולהפעיל את הוידאו עם התוכנות הרגילות כגון PowerDVD ושהכל יהיה אוטומטי, כמו נגן בלו-ריי רגיל. אבל גם אם אתה רוצה אתה לא באמת יכול לנגן UHD BD. כי אתה חייב כונן בלו-ריי תומך (ולא מספיק שהוא יתמוך בפורמט של הדיסק) אלא הוא חייב לתמוך בבולשיטים כגון DRM שונים, בדגש על AACS 2 .0 ושלוח האם יתמוך ב-DRM של אינטל SGE, שלא כל החברות מוסיפות, ככה שאתה חייב כונן בלוריי ספציפי, ביחד עם Kaby Lake עם יציאת HDMI2.0 ביחד עם HDCP2.2 מובנת בלוח האם, וכמובן תוכנה תומכת שזה עוד בעיה בגלל מגבלות נוספות בתוכנה לגבי התערבות של תוכנות בפרוטקול ה-HDMI ושליחת ה-MetaData. ככה שבנתיים מצב ה-HDR כן בעייתי ומוגבל למצב ספציפי, כאשר התוכן זה בעיה אחרת לגמרי אבל חשובה לא פחות. זה בההחה ובאמת אכפת לך מתוכן HDR איכותי, ולא הריפים הבעייתים שיש ברשת, עיין ערך המאמר באתר.
מילא היה סטרימינג של תוכן חוקי מהרשת, אבל לאמזון לא באמת אכפת מהמחשב, ואין לי מושג לגבי מצב ה-HDR בנטפליקס, כי הפרסומים שלהם התמקדו בעיקר באספקט ה-UHD (כמובן עם פלטפורמת Kaby Lake תומכת על גבי ווינדוס 10 עם דפדפן EDGE)..
בוודאות יש תמיכה VP9 בגוגל כרום מנסיון
(chrome.exe --enable-accelerated-vpx-decode=2)
לפי מה שהבנתי... גם בהרבה נגנים צריך לשנות את הTV למצב HDR
(בקרוב זה יתווסף לMAD VR..בעידכון הקרוב של חלונות)
אז אם ככה כל המצב של HDR בעייתי, איזה סטרימר יש לו כונן דיסקים? (חוץ מנגני בלוריי/אולטרה)
נערך לאחרונה על ידי moog ב 26/03/2017 18:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
IamEzio כתב:
הRX 470 מתחרה בעיקרון בGTX 1060 3GB, והוא עושה עבודה טובה למדי, גם בגרסאות הבסיס, הבעיה היחידה של הRX 470 זה שה480 קרוב מדי אליו במחיר, והוא מאוד תחרותי עם ה1060 כשמסתכלים על סך המשחקים.
...
·
וזה בעצם הסיכום והנקודה המרכזית. כשיש את ה 480 שעולה עליו בכל פרמטר בכ 180 ש"ח יותר, אין הצדקה ל 470.