שרשור ביקורת: Sony PSVR: המציאות המדומה של סוני במבחן המציאות
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
היה לי את ה-PSVR להתנסות במשך כשעתיים.
2 בעיות קשות איתו:
1 - רזולוציה נמוכה במיוחד. ממש חוזרים אחורנית לשנות ה-90. הכל מפוקסל ומשונן גם למי שאין לו עין חדה לגרפיקה זה בולט מאוד.
2 - בחילות וסחרחורות כפי שתואר בכתבה - בלתי נמנע. בייחוד במשחקים שזזים בהם המון כמו RE7 ו-VALKYRE. בשבילי VALKYRE היה הכי קשה. לא הצלחתי להחזיק מעמד אפילו 10 שניות ברגע שהחללית התחילה להסתובב על צירה.
2 בעיות קשות איתו:
1 - רזולוציה נמוכה במיוחד. ממש חוזרים אחורנית לשנות ה-90. הכל מפוקסל ומשונן גם למי שאין לו עין חדה לגרפיקה זה בולט מאוד.
2 - בחילות וסחרחורות כפי שתואר בכתבה - בלתי נמנע. בייחוד במשחקים שזזים בהם המון כמו RE7 ו-VALKYRE. בשבילי VALKYRE היה הכי קשה. לא הצלחתי להחזיק מעמד אפילו 10 שניות ברגע שהחללית התחילה להסתובב על צירה.
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
·לא הייתי מרחיק לכת עד כדי כך בשני הנושאים. הגרפיקה ממש לא גרועה. הרזולוציה אכן קצת יותר נמוכה מהאחרים אבל תכלס לא בטוח שכולם ישימו לב לזה בכלל. עניין הפיקסלים קיים בכל משקף ולעתים אנשים מתבלבלים לחשוב שזו הרזולוציה אלא שלרוב מדובר בעדשה עצמה שמבחינים בה בחריצים.9xcalibur9 כתב:היה לי את ה-PSVR להתנסות במשך כשעתיים.
2 בעיות קשות איתו:
2 - בחילות וסחרחורות כפי שתואר בכתבה - בלתי נמנע. בייחוד במשחקים שזזים בהם המון כמו RE7 ו-VALKYRE. בשבילי VALKYRE היה הכי קשה. לא הצלחתי להחזיק מעמד אפילו 10 שניות ברגע שהחללית התחילה להסתובב על צירה....
גם לגבי הבחילות. חשוב לזכור שהתופעה קיימת בכל משקפי מציאות מדומה. המשחק ולקירי מועד לפורענות עוד יותר בשל הסיבובים שהמוח לא רואה בהם הגיוניים.
בכל מקרה מי שניסה אצלי את המערכת חווה קצת יותר תחושת סחרחורת עם הסוני. לא בצורה מאוד מורגשת, תלוי באיזה משחק בדיוק וממש לא כולם. הילדים שלי למשל לא חוו כלל.
אלי חבוש
בכתבה מוזכר שזווית הצפיה היא כ-100 מעלות ב-PSVR, לעומת כ-120 מעלות באוקולוס ו-145 מעלות ב-Vive.
עד כמה שידוע לי זווית הצפיה באוקולוס וב-Vive היא זהה וקרובה ל-110 מעלות...
http://uk.ign.com/wikis/playstation-4/P ... ison_Chart
http://www.digitaltrends.com/virtual-re ... -htc-vive/
וגם לפי סקירה קודמת באתר:
https://www.htmag.co.il/article07362.html
לעומת זאת, קצב הסריקה ב-PSVR הוא יחסית גבוה - עד ל-120Hz, בניגוד ל-90Hz באוקולוס וב-Vive (שוב, בניגוד לנאמר בכתבה).
Batnun
.
עד כמה שידוע לי זווית הצפיה באוקולוס וב-Vive היא זהה וקרובה ל-110 מעלות...
http://uk.ign.com/wikis/playstation-4/P ... ison_Chart
http://www.digitaltrends.com/virtual-re ... -htc-vive/
וגם לפי סקירה קודמת באתר:
https://www.htmag.co.il/article07362.html
לעומת זאת, קצב הסריקה ב-PSVR הוא יחסית גבוה - עד ל-120Hz, בניגוד ל-90Hz באוקולוס וב-Vive (שוב, בניגוד לנאמר בכתבה).
Batnun
.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
סקירה יפה
כמה הארות ממי שיש לו את המוצר כמעט מיום ההשקה:
1. אכן, הלבישה של הקסדה מצריכה "עקומת לימוד" ובהתחלה נראית "מסובכת". אחרי כמה פעמים זה הופך להרגל וכמו כל הרגל הופך לפשוט יותר. מצד שני, עקב כל המנגנונים שהוזכרו בסקירה, הקסדה מאוד נוחה על הראש לאורך זמן, ומאוד נוחה לבעלי משקפיים (וזה לא רק אני אומר, כמעט כל סוקר ברשת ציין את זה). הנדסת האנוש של המכשיר פשוט מעולה לדעתי.
2. רזולוציה - ברגע ששוקעים בעולם הזה, הרזולוציה היא הדבר האחרון שמשפיע על החוויה. בתור אחד שמשקיע המון ברזולוציה (ב PC יש לי מסך 4K וכרטיס 1080 GTX) - ושחשובה לו לרב נושא איכות התמונה, אני יכול להעיד שפה חווית ה VR עולה בכמה מונים על נווא הרזולוציה ובסופו של היום החוויה עצמה פשוט מדהימה.
3. בחילות - כן. קיים. בחלק מהמשחקים לרב האנשים, אך ברב המשחקים הרבה פחות מורגש עד לא קיים בכלל. בנוסף זה נושא מאוד אינדיבידואלי. בת הזוג שלי לא הצליחה להישאר עם הקסדה יותר מרבע שעה בלי רצון להקיא. אני לעומתה חוויתי את התחושה הרבה הרבה פחות ורק במשחק אחד, לרב אינה מרגיש בבעיה.
כפי שצוין בכתבה, יש להבין שסוני לא פונה פה לכל קהל השוק המחפש VR, אלא רק לבעלי PS4. אני לא מאמין שמי שאין לו PS4 יקום מחר ויחליט לרכוש את הקסדה - וקונסולה. אז מי שיש לו PS4 ורוצה חווית VR, הקסדה הזו נותנת לדעתי האישית פתרון הולם מאוד. מי שאין לא קונסולה ולא מתכנן לרכוש אחת, כנראה ילך על ההצעות האחרות בשוק (בהנחה כמובן שיש לו PC מספיק חזק להחזיק את החוויה).
ד"א - אזהרה למי שמתכנן לרכוש - אם אין לכם חלל מתאים, אין סיבה לרכוש את המוצר (רלוונטי למיטב הבנתי לכל קסדת VR, כשב VIVE צריך ממש חלל גדול ויעודי). בחדרים ממש ממש קטנים או ממש ממש עמוסים בהם אין לכם מרחק סביר מהטלוויזיה/מצלמה, החוויה נפגמת משמעותית - מניסיון.
כמה הארות ממי שיש לו את המוצר כמעט מיום ההשקה:
1. אכן, הלבישה של הקסדה מצריכה "עקומת לימוד" ובהתחלה נראית "מסובכת". אחרי כמה פעמים זה הופך להרגל וכמו כל הרגל הופך לפשוט יותר. מצד שני, עקב כל המנגנונים שהוזכרו בסקירה, הקסדה מאוד נוחה על הראש לאורך זמן, ומאוד נוחה לבעלי משקפיים (וזה לא רק אני אומר, כמעט כל סוקר ברשת ציין את זה). הנדסת האנוש של המכשיר פשוט מעולה לדעתי.
2. רזולוציה - ברגע ששוקעים בעולם הזה, הרזולוציה היא הדבר האחרון שמשפיע על החוויה. בתור אחד שמשקיע המון ברזולוציה (ב PC יש לי מסך 4K וכרטיס 1080 GTX) - ושחשובה לו לרב נושא איכות התמונה, אני יכול להעיד שפה חווית ה VR עולה בכמה מונים על נווא הרזולוציה ובסופו של היום החוויה עצמה פשוט מדהימה.
3. בחילות - כן. קיים. בחלק מהמשחקים לרב האנשים, אך ברב המשחקים הרבה פחות מורגש עד לא קיים בכלל. בנוסף זה נושא מאוד אינדיבידואלי. בת הזוג שלי לא הצליחה להישאר עם הקסדה יותר מרבע שעה בלי רצון להקיא. אני לעומתה חוויתי את התחושה הרבה הרבה פחות ורק במשחק אחד, לרב אינה מרגיש בבעיה.
כפי שצוין בכתבה, יש להבין שסוני לא פונה פה לכל קהל השוק המחפש VR, אלא רק לבעלי PS4. אני לא מאמין שמי שאין לו PS4 יקום מחר ויחליט לרכוש את הקסדה - וקונסולה. אז מי שיש לו PS4 ורוצה חווית VR, הקסדה הזו נותנת לדעתי האישית פתרון הולם מאוד. מי שאין לא קונסולה ולא מתכנן לרכוש אחת, כנראה ילך על ההצעות האחרות בשוק (בהנחה כמובן שיש לו PC מספיק חזק להחזיק את החוויה).
ד"א - אזהרה למי שמתכנן לרכוש - אם אין לכם חלל מתאים, אין סיבה לרכוש את המוצר (רלוונטי למיטב הבנתי לכל קסדת VR, כשב VIVE צריך ממש חלל גדול ויעודי). בחדרים ממש ממש קטנים או ממש ממש עמוסים בהם אין לכם מרחק סביר מהטלוויזיה/מצלמה, החוויה נפגמת משמעותית - מניסיון.