שבת שלום לכולם,
אני מקווה שמכאן אולי תגיע הישועה...
אני גר בדירה חדשה בבניין חדש עם מטבח סטנדרטי. לאחר בירורים הבנתי שאת המדיח ממקמים בארון הימני שליד הכיור, רוחב 60 עומק 60, מה שאומר שאני צריך להזמין מדיח רחב ולא מדיח צר. העניין הוא שעד כמה שהבנתי צריך לפרק את התחתית בכדי שהמדיח יכנס. לאחר בירור עם חברת המטבחים (זו שבנתה את המטבח שלנו) הבנתי מהם שהעלות להכנה כזו הינה 200 ש"ח בלבד, עבור קריאת שירות. עד לכאן הכל טוב ויפה, אבל יש לי כמה שאלות:
1. מה הם בדיוק עושים שם? אולי אני יכול לעשות זאת בעצמי? אני מניח שהם מפרקים את התחתית איכשהו, ובמידה והם אכן עושים זאת מה יש למטה? האם יש פרופיל שכבר מוכן להטמעת המדיח או שהמדיח פשוט עומד על הרצפה מוסלק בתוך הארון?
2. האם צריך הכנות נוספות? אני יודע ששקע חשמל יש שם וגם בסיפון שמתחת לכיור יש מקום שצינור ריקון יכול להתברג לשם, כך שאני מניח שכל הזבל של המדיח הולך לשם. מעבר לכך יש עוד חור גדול בארון מתחת לכיור (לא איפה שאני אמור למקם את המדיח) האם גם הוא משמש לאיזושהי פעולה?
3. האם צריך לחבר למדיח מים חמים או קרים? כי במכונות כביסה אני יודע שמחברים מים קרים והמכונה כבר מרתיחה את המים. ומי עושה לי את הפיצול מהברז? האם אני יכול לעשות זאת לבד? האם הקוטר שלו משנה?
סליחה על ממטר השאלות אבל אני קצת מבולבל בנושא. אם צריך להוסיף תמונות אז אוסיף, בכיף, אבל אשמח להסבר קצר וברור איך זה בדיוק הולך שם.
תודה מראש ושבת שלום לכולם.
כמה שאלות לפני התקנה של מדיח כלים
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
המדיח עומד על הרצפה מוסלק בתוך הארון. כל מה שצריך זה לפרק את הצוקל של המטבח ("הפנל התחתון") - פעולה שלוקחת כמה שניות.
חברת המטבחים צריכה לספק לך דלת שתולבש על דלת המדיח שלך - יש מדיח אינטגרלי מלא (דלת המטבח מכסה את כולו) ויש חצי אינטגרלי (כזה שפנל ההפעלה שלו נשאר חשוף ודלת המטבח קטנה בהתאם).
אתה צריך שקע חשמל ולחבר את המדיח לברז מים קרים. בנוסף יש לחבר את יציאת המדיח לסיפון (לביוב).
אם קנית מדיח חדש תבקש שיותקן לך ע"י ספק השירות.
חברת המטבחים צריכה לספק לך דלת שתולבש על דלת המדיח שלך - יש מדיח אינטגרלי מלא (דלת המטבח מכסה את כולו) ויש חצי אינטגרלי (כזה שפנל ההפעלה שלו נשאר חשוף ודלת המטבח קטנה בהתאם).
אתה צריך שקע חשמל ולחבר את המדיח לברז מים קרים. בנוסף יש לחבר את יציאת המדיח לסיפון (לביוב).
אם קנית מדיח חדש תבקש שיותקן לך ע"י ספק השירות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אם אתה קונה אינגרלי מלא/חצי
אמור להכנס עם הצוקל וחברת המטבחים תספק
פנל זהה למטבח אותו חותכים לפי שבלונה המצורפת למדיח
אמור - אבל אל תסמוך על הזכרון שלי
עשה מדידות - הצוקל מיישר קו עם חזית המטבח
ואחרי שאמרתי לך אתה תשים לב לזה תמיד
ולהשאיר אותו זה יתרון
אם זה מדיח רגיל גם יכול להכנס בפירוק קל של חלקו העליון
אבל זה יכול להיות על הקשקש
ואז כדאי להוריד את הצוקל מה גם שיש מספיק הגבהה
ברגליות המקוריות