לקנות טלויזיה 4k עכשיו או להמשיך לחכות על הגדר?
אחרי 10 שנים עם טלויזיה LG בגודל 42 אינץ אני חושב לקנות טלויזיה חדשה לסלון.
החלטתי להישאר עם LG וללכת על טלויזיה 4K בגודל 55 אינץ כי ראיתי שהמחירים לא ממש גבוהים.
אבל התחלתי לבדוק ברחבי האינטרנט וזה נראה שאין הרבה מה לעשות עם 4k.
אין הרבה סרטים וסדרות ברזולוציה כזאת חוץ מnetflix שמשדרים חלק מהסדרות שלהם ב4k.
וגם אם יש סרטים אז הם לא באמת 4k אלא רק רזולוציה של hd שעשו להם upscale (אני מקווה שאני אומר את כל המושגים הטכניים כמו שצריך).
השאלה שלי היא האם כדאי לקנות עכשיו טלויזיה 4k או לחכות לסוף השנה או שנה הבאה כדי שיגיעו הרבה יותר מקורות של 4k ואז גם יהיה ניתן לקנות טלויזיה יותר טובה באותו הסכום.
מה דעתכם?
החלטתי להישאר עם LG וללכת על טלויזיה 4K בגודל 55 אינץ כי ראיתי שהמחירים לא ממש גבוהים.
אבל התחלתי לבדוק ברחבי האינטרנט וזה נראה שאין הרבה מה לעשות עם 4k.
אין הרבה סרטים וסדרות ברזולוציה כזאת חוץ מnetflix שמשדרים חלק מהסדרות שלהם ב4k.
וגם אם יש סרטים אז הם לא באמת 4k אלא רק רזולוציה של hd שעשו להם upscale (אני מקווה שאני אומר את כל המושגים הטכניים כמו שצריך).
השאלה שלי היא האם כדאי לקנות עכשיו טלויזיה 4k או לחכות לסוף השנה או שנה הבאה כדי שיגיעו הרבה יותר מקורות של 4k ואז גם יהיה ניתן לקנות טלויזיה יותר טובה באותו הסכום.
מה דעתכם?
- Weihenstephan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני מאמין שעוד כשנתיים נתחיל לראות טלויזיות 8K ולפי סרטונים שראיתי ביוטיוב אז באמת נראה הבדל ממשי באיכות התמונה...
תחפש ביוטיוב ותראה כל מיני סרטונים מתערוכות ועל הסברים על הרזולוציה החדשה
תחפש ביוטיוב ותראה כל מיני סרטונים מתערוכות ועל הסברים על הרזולוציה החדשה
שנתיים אני לא אחכה.
גם בכל רגע נתון תמיד יהיה טכנולוגיה חדשה בפתח.
השאלה היא האם יש טעם להשקיע בטלויזיה 4k כעת או שאפשר להשקיע דווקא בטלויזיה full hd זולה יחסית
ועוד שנתיים בערך לקנות טלויזיה 4k כשיהיו המון מקורות
או שאולי אני סתם מגזים ועדיף לקנות עכשיו 4k?
גם בכל רגע נתון תמיד יהיה טכנולוגיה חדשה בפתח.
השאלה היא האם יש טעם להשקיע בטלויזיה 4k כעת או שאפשר להשקיע דווקא בטלויזיה full hd זולה יחסית
ועוד שנתיים בערך לקנות טלויזיה 4k כשיהיו המון מקורות
או שאולי אני סתם מגזים ועדיף לקנות עכשיו 4k?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
בטח שעניתי. עניתי שבגלל שאתה כנראה תשאר עם הטלוויזיה הרבה מעבר לשנתיים, השאלה שלך לא רלוונטית. אני אומנם מסכים לגמרי שאין היום מסה קריטית של תכנים בשביל לשדרג ל4K אבל אני חושב שזאת לא סיבה לקנות מסך FHD לטווח ארוך בנקודת הזמן הזאת אם בכל זאת החלטת לשדרג עכשיו ולא להמתין.
אם להתעלם מהעובדה שיש או אין תכני 4k זמינים, אני חושב שאם כבר אתה קונה אז כן חשוב שהיא תתמוך.
גם בשל העובדה שכיום (בניגוד לפעם) מסכי 4k שווים לכל כיס, ואין כמעט הפרשים מהם לבין מסכי FHD.
אז לטעמי אין סיבה לחכות ובהחלט הגיע הזמן להתקדם מהlg 42.
מה שכן מנסיון אישי אני חייב להעיר את צומת ליבך
גם לי הייתה lg 42 משהו כמו 7 שנים והחלטתי לשדרג אותה ל55 ואחר כך הצערתי כי לא הרגשתי שינוי מוחשי בגודל, למזלי הצלחתי להחליף אותה ל65 ושם כבר הרגשתי שעשיתי משהו..
אז אני ממליץ לך בחום להגדיל מ55
גם בשל העובדה שכיום (בניגוד לפעם) מסכי 4k שווים לכל כיס, ואין כמעט הפרשים מהם לבין מסכי FHD.
אז לטעמי אין סיבה לחכות ובהחלט הגיע הזמן להתקדם מהlg 42.
מה שכן מנסיון אישי אני חייב להעיר את צומת ליבך
גם לי הייתה lg 42 משהו כמו 7 שנים והחלטתי לשדרג אותה ל55 ואחר כך הצערתי כי לא הרגשתי שינוי מוחשי בגודל, למזלי הצלחתי להחליף אותה ל65 ושם כבר הרגשתי שעשיתי משהו..
אז אני ממליץ לך בחום להגדיל מ55
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
4K כרזולוציה זה נחמד ולא יותר מזה. הרבה יותר חשוב לקנות היום מסך שתומך ב-HDR. וכל מסך שתומך ב-HDR הוא גם 4K.
בכל אופן אם אתה קונה טלויזיה אחת ל-10 שנים, אז הייתי ממליץ להתאמץ קצת ולרכוש מסך המספק ביצועים טובים ב-HDR ולא פושרים-מינוס כמו מרבית המסכים הזולים שיש היום בשוק. למרחק שלך מומלץ "60. אפשר לחיות עם "55, אבל זה לא כזה גדול למרחק כזה.
KS8000 זו אופציה טובה מהבחינה הזו.
בכל אופן אם אתה קונה טלויזיה אחת ל-10 שנים, אז הייתי ממליץ להתאמץ קצת ולרכוש מסך המספק ביצועים טובים ב-HDR ולא פושרים-מינוס כמו מרבית המסכים הזולים שיש היום בשוק. למרחק שלך מומלץ "60. אפשר לחיות עם "55, אבל זה לא כזה גדול למרחק כזה.
KS8000 זו אופציה טובה מהבחינה הזו.