h264 בכרטיסים גרפיים?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
kobalt2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הכרטיסים הגרפיים החדשים מציינים שביכולתם לפענח H264 האם זה מספיק נניח להכניס כרטיס שכזה ולראות את התכנים בפורמט הזה?

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

מצטרף לשאלה - יש כרטיסים שלא יכולים להציג את הפורמט?
ומתי כבר יהיו סטרימרים שתומכים בו? :(
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #3 

א) זה תלוי גם במעבד
ב) זה תלוי בתוכנה שמנגנת את הסרט - צריך לבחור בתוכנה (כמו POWER DVD למשל) שיודעת להשתמש בהאצת החומרה.
ג) יקח לפחות עוד מס' חודשים (3-6) עד שיצאו "מזרימי מדיה" שמצליחים להריץ H264 כמו שצריך.
ליאור

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

הכוונה היא שהכרטיסים עושים DECODING חומרתי לתכנים, ואז הביצועים יהיו טובים יותר בתכנים הללו, אין קשר ליכולת הצגת התכנים. למשל, עם כרטיס מסך בסיסי, מעבד חזק ומספיק זכרון, H264 גם כן פועל חלק, אז זה יותר גימיק מאשר יתרון ממשי לדעתי...

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

אם אנחנו כבר בנושא - יש הבדל בין h264 ל-x264?
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #6 

H264 זה התקן. X264 זה שם של דוחס בתקן זה.
מבחינת כוח עיבוד - הכל תלוי ברזולוציה, בעוד שתמיד תקן זה ידרוש יותר כוח עיבוד, ברזולוצית HD מלאה הכוח הנידרש הוא עצום. לכרטיסי מסך שונים שלהם תמיכה חומרתית כוח שונה לכן התמיכה בלבד לא תמיד מספיקה. אצל NVIDIA בשביל לממש תמיכה זו צריך לשלם תשלום נוסף. יש DECODER שנקרא CORE AVC שגם הוא בתשלום אבל הוא מצליח להציג בצועים טובים יותר מאשר בכרטיסי מסך (למעשה שווים עד טובים יותר) ומאוד מומלץ.

תוכן HD מלא 1920 על 1080 (מסך ודיאו מלא - ללא פסים שחורים) בקצבים גבוהים דורש מחשב מאוד חזק, מעבדים זולים לא יצליחו להתמודד איתו וגם חלק מהחזקים יסתבכו בקטעים כבדים. סרט HD מלא אבל ביחס של סרט קולנוע מוריד בערך חצי מגהפיקסל מהחישובים (קרוב לשני סרטי DVD) ונותן יותר אוויר לנשימה -גם למעבדי 2 - 2.5 GHZ.

kobalt2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה #7 

אז להבין אני יכול להוריד היום סרטים מNEWSHOSTING שהם H264 ולנגן אותם עם הכרטיס הזה ועם POWERDVD 6.6 ועם מעבד של AMD ATHALON 3500?
האם צריך גם תוכנה כמו של הסיומת TS לחבר את הקבצים ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

אני לא יודע אם PowerDVD 6.6 יודע לפענח H.264. אני יודע ש 7 יכול ושיש גם חבילת פענוח עצמאית שניתן לרכוש מאותו יצרן. כדי לעשות לך קצת סדר בראש אז המצב כרגע הוא שההאצה בחומרה לתכנים של H.264 בקרטיסים הגראפיים היא מאוד מוגבלת. גם ATI/AMD וגם NVIDIA מסוגלים להאיץ רק חלק מתהליך הפענוח ואת היכולת הזאת הם חושפים דרך הדרייברים שלהם. החשיפה מאפשרת לתוכנות חיצוניות להעביר חלק ממלאכת הפענוח לקרטיס ובכך להפחית במקצת את העומס שנוצר על המעבד.

תכנים שנדחסו עם H.264 נארזים בקבצים עם פורמטים שונים. יש AVI, MKV ועוד. עבור חלקם, כמו לדוגמא MKV, צריך כלי עזר נוספים, הכל תלוי בקובץ האריזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

...
לא מדוייק.

H.264 זה פורמט שהוקלט כך מהמקור (ישירות מהלוין/כבלים למשל).
X.264 זה משהו שהיה בפורמט אחר (בד"כ איכותי יותר) וקידדו אותו ל-MPEG4.

H.264 לרוב יהיה איכותי יותר (כי הוא ללא עיבוד ואיבוד) ואילו ה-X.264 הוא אחרי דחיסה ועיבוד ואיבוד למען חיסכון בגודל הקובץ.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #10 

BRK כתב:H264
סרט HD מלא אבל ביחס של סרט קולנוע מוריד בערך חצי מגהפיקסל מהחישובים (קרוב לשני סרטי DVD) ונותן יותר אוויר לנשימה -גם למעבדי 2 - 2.5 GHZ.
...
BRK, אפשר להסביר מה הכוונה ב "סרט HD מלא אבל ביחס של סרט קולנוע" ולמה זה מקטין את החישובים ? ולאומת איזה יחס אחר של סרט HD מלא?

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #11 

הוא דיבר על השוליים - פסים שחורים שלא נכללים בחישוב
ליאור

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #12 

הבנתי , תודה ליאור. חשבתי אחרי שכתבתי שכמראה הוא התכוון לפורמט 1:1.78 מול 1:2.35.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

MartinHSabag כתב:
...
לא מדוייק.

H.264 זה פורמט שהוקלט כך מהמקור (ישירות מהלוין/כבלים למשל).
X.264 זה משהו שהיה בפורמט אחר (בד"כ איכותי יותר) וקידדו אותו ל-MPEG4.

H.264 לרוב יהיה איכותי יותר (כי הוא ללא עיבוד ואיבוד) ואילו ה-X.264 הוא אחרי דחיסה ועיבוד ואיבוד למען חיסכון בגודל הקובץ.
...
מרטין מה שאמרתי הוא מדויק X264 זה דוחס H264 בדיוק כמו שXVID הוא דוחס MPEG4 , לגבי ההזכרים שהבאת אין הבדל בין השניים. אם דברי אינם נכונים אני מוכן להביא לך את הEIZO היקר שלי (בתנאי שבמקרה ההפוך אני מקבל את הפלזמה היקרה שלך :D ).

הנה קצת מידע:
http://en.wikipedia.org/wiki/H.264
http://en.wikipedia.org/wiki/X264
x264 is a GPL-licensed H.264 encoder that is used in the free VideoLAN and MEncoder transcoding applications and
...
x264 is a free software library for encoding H.264/MPEG-4 AVC video streams.
...
שמות נוספים לH264 הם MPEG 4 PART 10 וגם AVC. בעמוד הראשון יש רשימה של דוחסים שונים של H264 בנוסף לX264.
X264 הוא חופשי וחינמי ולרות זאת הוא אחד מהטובים שיש בשוק מבחינת איכות, חסרונו הגדול - איטי.

KOBLAT2 - הקושי לנגן H264 הוא ברזולוציות מאוד גבוהות - HD. המחשב שלך קצת יסתבך בלנגן 1080, עם 720 לדעתי הוא יסתדר וגמובן שגם עם כל מה שפחות מיזה (SD).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

BRK,

אתה יכול לקבל את הפלזמה היקרה שלי כבר עכשיו....(אין לי בכלל פלזמה..)

בכל מקרה, אני חוזר על מה שאני אומר -
כשאתה רואה קבצי H264 הכוונה היא להקלטה מהמקור בפורמט הזה, כלומר, ככה זה שודר ולא נעשה על זה שום עיבוד נוסף.
X264 בד"כ מציין שמישהו עיבד את זה, כלומר, הפך את זה מ-TS למשל, לפורמט הזה.

יש?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אוי מרטין באמת, עכשיו אתה אומר ? כבר קניתי מיתלה לפלזמה :) .

H264 זה התקן (כמו שMPEG2 זה התקן) וX264 זה דוחס שלו (כמו שTMPEG זה דוחס של MPEG2). או במילים אחרות H264 הוא אותו הדבר כמו שMPEG4 או MPEG2 או MPEG1 או MJPEG הם - תקן דחיסה של ISO לוידאו. X264 הוא דוחס (שד"א בין אלו שתומכים בהכי הרבה מאפיינים של התקן - יש טבלא בקישור) שמוציא פלט תואם לתקן ויכול היקרא ע"י כל פורס שתואם לתקן בניגוד לWMV למשל שפותח מהתקן MPEG4 אבל הפלט שלו לא תואם לתקן ודורש תמיכת פורש ספציפית.

עכשיו זה שכל קובץ X264 הוא ודאי לא קובץ שבו משדרים או לחלופין כמעט תמיד יהיה דחוס מחדש זה נכון וזה בגלל האופי של X264 - זה לא דוחס מסחרי אלא דוחס חינמי לשימוש פרטי תחת הרשיון של GPL וללא תמיכה טכנית, עד כמה שאני יודע הרשיון לא מאפשר לעבוד איתה למטרה שהיא עשיית רווחים. לכן בשוק העיסקי לא משתמשים בו אלא בדוחסים אחרים כמו MAINCONCEPT או NERO DIGITAL.

לגבי המינוחים בתחום האפל שעליו לא מדברים בפורומים מכובדים, אז נכון לרוב משתמשים בשם הדוחס, אבל ניתקלתי כבר במספר קטעים שרשום בNFO שנדחסו בX264 אבל בשם רשמו H264 - שזה דבר נכון , אז לא היתי בונה על זה כמדד , אבל זו תופעה שבאמת קוראת.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”