קרוסאובר ברמקולים, שאלה.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
moshem74 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

תהיתי.....
נתקלתי לא מעט ברמקולים שיצא לי לפתוח פה ושם מתוך סקרנות,בניהם היו כאלו שאין בהם קרוס אובר, רמקולים של כמה אלפי שקלים , ללא קרוס, רק קבל או 2 לפני ובמקביל לטוויטר וגם זה יותר מידיי.
מנגד יצא לי לראות, רמקולים עם מעגל קרוסאובר מכובד שכלל סלילים\נגדים\קבלים...ועוד.
האם יש משמעות מבחינה מקצועית\איכותית, או כל דבר אחר, במצב שיש קרוס מכובד או במצב שיש קבל מסכן?

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

ברמת העקרון ( לצערי יש לי נסיון מעשי מועט ), בעולם אידאלי היינו מאזינים למקור נקודתי המסוגל להפיק את כל תחום התדרים הנדרש באופן מדוייק ושווה ללא כל צורך בקורוסאובר : כשמדובר ב HIGH FIDELITY, פחות הוא יותר. המציאות כמובן שונה, אך השאיפה היא שהקרוס יהיה פשוט ככל האפשר, וישמר את האות המקורי על כל תכונותיו. קרוסאובר פאסיבי עשוי להכיל נגדים, קבלים וסלילי השראה, שיש להם השפעה על האות ופרטים מוזיקליים קטנים עלולים להעלם בדרך.
אחת הגישות לצמצם את הנזק הנגרם בקרוס היא זו שתארת, המיושמת למשל בחברת reference3a , שם המיד דרייבר מחובר ישירות למגבר ורכיב בודד מגן על הטוויטר. כאן נדרשות מהדרייבר תכונות מכאניות המאפשרות אינטגרציה חלקה בינו לבין הטוויטר ועקומת הענות אחידה.
קרוס פאסיבי נאלץ בנוסף לכל להתמודד עם עוצמות גבוהות המגיעות מהמגבר, דבר המטיל מגבלות נוספות על אופי הרכיבים בהם ניתן להשתמש בתוכו מצד אחד, ומצד שני הוא יוצר " בידוד " מסויים בין המגבר לדרייבר, ומגביל את כושר השליטה והריסון של המגבר על תנועות הדרייבר.
פתרון יפה לבעיה הזו הוא שימוש בקרוסאובר אקטיבי. כאן מפצלים את התדרים באות שמגיע ללא הגברה ( וכך לא מוגבלים לרכיבים המותאמים לעוצמות גבוהות ) ואח"כ מגבירים את האות שפוצל כבר באמצעות מגבר יעודי לכל תחום תדרים : השליטה של המגבר כאן טובה יותר וכאשר מדובר ברמקול אקטיבי מוגבר המתכנן יכול לצפות ולתכנן הגברה אופטימלית לכל דרייבר.
הפתרון המתקדם ביותר היום הוא עיבוד דיגיטלי של האות המוזיקלי ( DSP ) עם הגברה אקטיבית- המיושם ברמקולי חברות כגון MERIDIAN ו NHT ,כאן מתאפשר עיבוד ברמה גבוהה עוד יותר - חיתוך חד מאוד בין תחומי התדרים ואפילו תיקון של אנומליות בהתנהגות הדרייברים, וסביר להניח שבעתיד נראה יותר רמקולים כאלה ( ובמחירים נוחים יותר... ). ניתן לשאול האם מניפולציות DSP לא מהוות דווקא הארכה מיותרת במסלול האות המוזיקלי אשר פוגעת גם היא בנאמנות למקור - אני ממליץ לקרוא דיון מעניין בנושא בביקורת הזו : http://www.avguide.com/products/product-2799/
אני מקווה שעניתי על השאלה ואם לא אז לפחות הצלחתי להאיר כמה מהשיקולים בדרך...
לילה טוב! :sleep:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

יש יצרנים שישתמשו בקרוס מאד בסיסי, כי הגישה שלהם מינימליסטית, ויש
יצרנים שישתמשו בקרוס מאד בסיסי כדי לחסוך בעלויות.
אכן בדר"כ כלל שככל שהדרייברים יותר טובים, הקרוס יכול להיות יותר
פשוט, שכן לא צריכים יותר מדי לתקן את ההתנהגות של הדרייבר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

ariane כתב:הפתרון המתקדם ביותר היום הוא עיבוד דיגיטלי של האות המוזיקלי ( DSP ) עם הגברה אקטיבית- המיושם ברמקולי חברות כגון MERIDIAN ו NHT ,כאן מתאפשר עיבוד ברמה גבוהה עוד יותר - חיתוך חד מאוד בין תחומי התדרים ואפילו תיקון של אנומליות בהתנהגות הדרייברים, וסביר להניח שבעתיד נראה יותר רמקולים כאלה ( ובמחירים נוחים יותר... ). ניתן לשאול האם מניפולציות DSP לא מהוות דווקא הארכה מיותרת במסלול האות המוזיקלי אשר פוגעת גם היא בנאמנות למקור :sleep:
...
ככה גם אני עובד, ולמרות המסלול הארוך, אני לעולם לא רואה עצמי חוזר לאחור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”