הראשון ה- The FISHER 505-T מבוסס על ה-450T אמור להיות 50W לערוץ.. בסקירה ראשונית מתפקד ערוץ אחד. השני כנראה שרוף. יהיה בסדר....
השני The FISHER 115 COMBO . לא מצאתי עליו שום מידע ברשת. / חוברת השרות. (כן מצאתי את חוברת השרות של The FISHER 125B שנראה מאד מאד דומה לו. אבל לא בדקתי עדיין אם זהים). מי יכול לעזור ?
שהפטיפון שלו אוטומטי נהרס/בחלקו התעוות (ראו איזור הראש ומאחור איזור הזרוע האחורת - חלקים מפלסטיק. והמכסה כמובן) לאחר שהיה במחסן כנראה ליד צינור הסקה . אני מתכוון לפרק את הפטיפון שנראה ללא תקנה ולהשאירו כרסיבר. מישהו מעוניין ? או שיש לו רעיונות אחרים איך לשקם זאת ?
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 25/03/2017 0:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
עדיף להוציא את הפטיפון ולסגור עם פלטת עץ דקה את חלקו העליון כך שישאר רסיבר בלבד.
מאחורנית אפשר לקדוח ולשים 2 RCA נקבה ואליהם לחבר את היציאות שהיו מחוברות לפטיפון,כך שמי שירצה,יוכל לחבר פטיפון חיצוני.
·BSR מקדונלד 4800 או לכל הפחות אחת הגרסאות של. זהו אחד ממחליפי התקליטים הנפוצים ביותר בעולם. נדמה לי שיצרו את הדגם מאמצע שנות השישים ועד תחילת שנות ה-80. הם הגיעו כפטפון עצמאי או כחלק ממערכות 'הכל כלול'. הדגמים ששווקו לארה"ב כללו שלה מודרנית יותר, גם היא, עם מחט קרמית. כאן דווקא נראה שמישהו שתל ראש מגנטי. יתכן מאוד שזהו הפריט היחיד ששווה תשומת לב אבל סביר ש... לא. אם היה פנתאון של וינטאז' לא נחשב - הדגם הזה היה תופס את אחד המקומות הראשונים. זה היה סוס עבודה רציני אבל לא שמעתי אף אחד משבח אותו אי פעם. מצד שני, קראתי על רבים שהופתעו שהוא עבד להם כרגיל לאחר ניקוי קל והמסה של הגריז הישן שהתאבן. די מפתיע! כמובן שעיוותי חום ורמת הזנחה שכזו, קשה לסבול או לתקן. גם אני הייתי נפטר ממנו וכנראה שישר למיחזור. אני חייב לציין שגם אין לי ציפיות גדולות מהרסיבר. אין לי הכרות עמו אבל נראה סביר שבהתחשב ברמת הפטפון מצא מין את מינו. אני טועה?
מצורפות תמונות יותר עדכניות. ואכן אתם רואים שמדובר במנגנון של BSR.
המנגנון של הפטיפון נראה במצב מצויין ושיחררתי את רובו על ידי גרוז ושימון. עם זאת חלק מן המנגנון האוטומטי עדיין תקוע.
הרסיבר כפי הנראה דומה ל- FISHER 125B . ושם מתח הספק 42VDC. משמעו כ-18-20WRMA לעומס 8 אוהם. שזה סביר. אל דאגה גם הרסיבר תקול , רק ערוץ 1 עובד ומוציא HUM , מה לא עובד - FM... , נראה ש-AM דווקא כן. כמו כן נראה שראש הפטיפון דווקא כן עובד. בקיצור - ניתן לתיקון...
אז מה עכשיו ?
אופציה 1 : אפשר לזרוק ....
אופציה 2 : אפשר לנסות לשקם. בשביל זה צריך:
- תחליף לפלסטיקה של הראש.
- המחט שבורה....
- תחליף לחלק הזרוע האחורי.
- משטח גומי.
- (אולי) גלגל מסובב של הדיסק.
- מומחה בשיחרור BSR.
הפוסט פתוח לדעות וכיוונים שונים כולל התנדבות בעזרה בשיקום המערכת.
איזה יופי! הראש של פיקרינג V15. יכול להניב 200 ש"ח באיביי. זה יכסה את כל השאר. אתמול כשחיפשתי את הדגם המדוייק נתקלתי בפטפון שלם כזה לחלקים ב-$24 באיביי. אם בא לך להשקיע בחלקי חילוף... אני לא מומחה ל-BSR ואני לא חושב שיש מישהו שיעיד מרצונו שהוא מומחה ל-BSR אבל שמעתי רבות על הגריז הדביק הזה שהשתמשו בו פעם. הייתי מפרק את הראש וזורק את כל ההתקן לתוך אמבטיה של אלכוהול ומנקה היטב כל שארית ישנה של שומן לפני גירוז מחדש. האמת היא שלי זה נראה שרוף. גם השלדה. יכול להיות שזו רק אשליה בתמונה אבל מעניין מה מצב המנוע. מאוד מוזר שהמתח הוא 120V ב-60 הרץ. נניח שהפטפון מקבל הזנה של 120V משנאי פנימי - אבל מאיפה מגיעים ה-60 הרץ? יכול להיות שזהו מקור השריפה? האם יתכן שכל היחידה מיועדת לאמריקה?
נערך לאחרונה על ידי Janti ב 26/03/2017 0:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
מהיכן מקבל 60HZ.... שאלה טובה. אולי מריצים אותו עם 50HZ..... יש כיוונון מהירות.....
התכן הפנימי נראה מאד דומה ל- FISHER 125B שעבורו מצאתי את ה- SM. נראה שם.... ובכן אין התייחסות לנושא. כנראה שהדגם הזה עובד בשני התדרים....