Netflix קורס שאני מנסה לראות ב HDR / Dolby Vision
הי חברים.
ברשותי LG B6, מאתמול לאחר העדכון גרסה של אפליקציית Netflix כל סרט שאני מנסה לראות ב HDR / Dolby Vision
האפליקציה קורסת ( נסגרת ) ומחזירה אותי לערוץ של הטלוויזיה.
אני רוצה לציין ש סרטים ב 4Kו 1080P ניתן לראות ללא בעיה.
האם מישהו חווה את זה גם, כיצד ניתן לפתור זאת?
אשמח לקבל את חוות דעתכם.
ברשותי LG B6, מאתמול לאחר העדכון גרסה של אפליקציית Netflix כל סרט שאני מנסה לראות ב HDR / Dolby Vision
האפליקציה קורסת ( נסגרת ) ומחזירה אותי לערוץ של הטלוויזיה.
אני רוצה לציין ש סרטים ב 4Kו 1080P ניתן לראות ללא בעיה.
האם מישהו חווה את זה גם, כיצד ניתן לפתור זאת?
אשמח לקבל את חוות דעתכם.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
גם אני שדרגתי וישבתי אתמול לראות את IRON FIST (אחלה סדרה!).
הכל עבד חלק למדי.
אילו סרטונים ניסית לראות והיא קרסה לך?
הכל עבד חלק למדי.
אילו סרטונים ניסית לראות והיא קרסה לך?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78767
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@dudutr
·
תלוי בתוכן שאתה צופה בו. במרבית סדרות של מרוול יש הרבה מאד גרעון.
תנסה את Chef's table.
·
תלוי בתוכן שאתה צופה בו. במרבית סדרות של מרוול יש הרבה מאד גרעון.
תנסה את Chef's table.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
ה Netflix המובנה בE6 שלי תענוג...והאיכות גם ב 1080 מדהימה כמעט זהה ל 4K של YES.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

הגרעון פחות בולט לעין תלוי במרחק הישיבה.
אבל כן, אני מסכים. עדיין שם.
בכללי לא הצלחתי כל כך להתרשם מ-DOLBY VISION בנטפליקס יחסית לסרטוני HDR אחרים שראיתי.
די רחוק מהם אפילו...
אבל כן, אני מסכים. עדיין שם.
בכללי לא הצלחתי כל כך להתרשם מ-DOLBY VISION בנטפליקס יחסית לסרטוני HDR אחרים שראיתי.
די רחוק מהם אפילו...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ככה התכנים של מרוול עברו את תהליך ה-grading. בנטפליקס.
קראתי באיזה מקום שהתופעה הזו קיימת בעיקר בגלל שהם משתמשים במסך בגודל "32. על מסך כזה קטן קשה לראות את הגרעון. כפי ש-9xcalibur9 כתב, מרחוק זה פחות נזרק לעין. אם היו בודקים את איך שזה נראה על מסך גדול אולי הם היו חושבים עוד פעם.
אבל זאת רק הנחה של מישהו מאיזה פורום, אבל נראה לי כמו אפשרות הגיונית, לא?
בכל אופן, ממה שיצא לי לקרוא, ה-DV נראה טוב בעיקר בתוכניות ללא גרעון כמו Chef's table וכאלה. בסדרות של מרוול לא שמתי לב להבדל ממש גדול ביחס לגרסת ה-SDR. למרות שאין לי OLED, אבל במגבלות המסך שלי זאת היתה ההרגשה.
קראתי באיזה מקום שהתופעה הזו קיימת בעיקר בגלל שהם משתמשים במסך בגודל "32. על מסך כזה קטן קשה לראות את הגרעון. כפי ש-9xcalibur9 כתב, מרחוק זה פחות נזרק לעין. אם היו בודקים את איך שזה נראה על מסך גדול אולי הם היו חושבים עוד פעם.
בכל אופן, ממה שיצא לי לקרוא, ה-DV נראה טוב בעיקר בתוכניות ללא גרעון כמו Chef's table וכאלה. בסדרות של מרוול לא שמתי לב להבדל ממש גדול ביחס לגרסת ה-SDR. למרות שאין לי OLED, אבל במגבלות המסך שלי זאת היתה ההרגשה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
אצלי כבר הרבה זמן מופיעים "קישקושי גרפיקה" של סמלים וצלמיות שלא קשורים בכלל על ממשק המשתמש בחלק מסויים של המסך.
נטפליקס התעדכן כבר בכמה גירסאות ועדיין התופעה ממשיכה.
זה מופיע אך ורק בממשק המשתמש הראשי ולא בצפיה בסרט.
נטפליקס התעדכן כבר בכמה גירסאות ועדיין התופעה ממשיכה.
זה מופיע אך ורק בממשק המשתמש הראשי ולא בצפיה בסרט.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
·שמתי עכשיו על מסך מחשב 27 אינצ' אומנם זה נותן רק ב1080p אבל עדיין נראה זוועהTheCoolest כתב:ככה התכנים של מרוול עברו את תהליך ה-grading. בנטפליקס.
בכל אופן, ממה שיצא לי לקרוא, ה-DV נראה טוב בעיקר בתוכניות ללא גרעון כמו Chef's table וכאלה. בסדרות של מרוול לא שמתי לב להבדל ממש גדול ביחס לגרסת ה-SDR. למרות שאין לי OLED, אבל במגבלות המסך שלי זאת היתה ההרגשה....
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

אני סקרן לשאול את Netflix אם יש איזה קריטריונים מיוחדים על מנת לנגן dv כמו שצריך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין קשר ישיר בין HDR לבין גרעון. הכל תלוי ב-mastering שעובר התוכן.
שוב, ראה Chef's table.
או בערך כל סרטון הדגמה שקיים בערך.
שוב, ראה Chef's table.
או בערך כל סרטון הדגמה שקיים בערך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78767
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
יש כאן המון הצהרות.
1. יש הרבה תוכן שמוסיפים לו גרעון באופן מכוון. מארוול אוהבים את זה במיוחד.
2. HDR לא מוסיף גרעון אבל אם לא עושים את ה-mastering כראוי, הוא יכול להגביר גרעון כי המרחק בין ההבהוב של הפיקסלים (הכהה לבהיר) גבוה יותר ולכן התחושה היא של תמונה יותר מגורענת. במקרים אחרים, החלטות של color grading יכולות לגרום לחיזוק של תופעות sampling error, כמו למשל ב-mad max fury road שכולל המון רעש סאמפלינג, רעש רקע ומני צרות בגלל שימוש קיצוני מאוד ב-HDR.
3. בעבר יוצרים הוסיפו גרעון מכל מני סיבות - כולל אפקט שמוסיף ראליזם לתמונה (ע"ע the walking dead שכבר שנים משתמשת באפקט הזה ובעוד כמה טריקים כמו "רעשי רקע" לתחושת ראליזם מוגברת).
4. הרבה תוכן לא מצולם ב-HDR, אלא זה מוכנס לו בשלב מאוחר יחסית בתהליך. לדוגמא, maro polo שבו רואים שהדבר נעשה על ידי עיבוד ולא צולם ככה מראש.
5. ממליץ בחום שתציצו ב-santa clarita diet בנטפליקס, שנעשה כמו שצריך עם Dolby vision שוהתמונה שלו מפילה לסת אצלי במסך.
1. יש הרבה תוכן שמוסיפים לו גרעון באופן מכוון. מארוול אוהבים את זה במיוחד.
2. HDR לא מוסיף גרעון אבל אם לא עושים את ה-mastering כראוי, הוא יכול להגביר גרעון כי המרחק בין ההבהוב של הפיקסלים (הכהה לבהיר) גבוה יותר ולכן התחושה היא של תמונה יותר מגורענת. במקרים אחרים, החלטות של color grading יכולות לגרום לחיזוק של תופעות sampling error, כמו למשל ב-mad max fury road שכולל המון רעש סאמפלינג, רעש רקע ומני צרות בגלל שימוש קיצוני מאוד ב-HDR.
3. בעבר יוצרים הוסיפו גרעון מכל מני סיבות - כולל אפקט שמוסיף ראליזם לתמונה (ע"ע the walking dead שכבר שנים משתמשת באפקט הזה ובעוד כמה טריקים כמו "רעשי רקע" לתחושת ראליזם מוגברת).
4. הרבה תוכן לא מצולם ב-HDR, אלא זה מוכנס לו בשלב מאוחר יחסית בתהליך. לדוגמא, maro polo שבו רואים שהדבר נעשה על ידי עיבוד ולא צולם ככה מראש.
5. ממליץ בחום שתציצו ב-santa clarita diet בנטפליקס, שנעשה כמו שצריך עם Dolby vision שוהתמונה שלו מפילה לסת אצלי במסך.