החלפה/שדרוג רכיבים במגבר סטריאו
מעוניין להחליף את כל הרכיבים האלקטרונים בחדשים בפאוור סטריאו של רוטל (קבלים,נגדים, טרנז׳ וכו וכו)
המגבר בין בערך 25 שנה, תקין לחלוטין ולא עבר אף פעם שום תיקון.
כמה שאלות:
1)מאיזה סורסים מומלצים, (אם יש כאלה) אפשר לקנות רכיבים באותה רמה שיש במגברים מהסוג של רוטל
2)לגבי קבלי היציאה (הגדולים),הם קצת נפוחים בחלק העליון,ולמרות שהמגבר עובד עם הנפיחות הזאת כבר עשרות שנים, אני רוצה להחליף אותם גם כן בחדשים. השאלה היא,האם הם חייבים להיות זהים, או שאפשר להרכיב קבלים עם קיבול גבוהה יותר.
במידה ואפשר איך יודעים/מחשבים את הערך החדש,ובמה יועיל/יגרע קבל עם ערך אחר מהמקורי (כמובן שלא יותר קטן אלא רק זהה או גדול יותר).
לגבי שאלות של עלות/תועלת, אציין שאני רוצה לצאת לפרוייקט הזה מתוך רצון להתנסות וכי אני אוהב את ההתעסקות הזאת.
ברור לי שיכול להיות שהזמן והעלויות לא יהיו שווים את זה, אבל הם לא שיקול מבחינתי.
בקיצור אשמח לכל אינפורמציה שתועיל לי בעניין🙏
המגבר בין בערך 25 שנה, תקין לחלוטין ולא עבר אף פעם שום תיקון.
כמה שאלות:
1)מאיזה סורסים מומלצים, (אם יש כאלה) אפשר לקנות רכיבים באותה רמה שיש במגברים מהסוג של רוטל
2)לגבי קבלי היציאה (הגדולים),הם קצת נפוחים בחלק העליון,ולמרות שהמגבר עובד עם הנפיחות הזאת כבר עשרות שנים, אני רוצה להחליף אותם גם כן בחדשים. השאלה היא,האם הם חייבים להיות זהים, או שאפשר להרכיב קבלים עם קיבול גבוהה יותר.
במידה ואפשר איך יודעים/מחשבים את הערך החדש,ובמה יועיל/יגרע קבל עם ערך אחר מהמקורי (כמובן שלא יותר קטן אלא רק זהה או גדול יותר).
לגבי שאלות של עלות/תועלת, אציין שאני רוצה לצאת לפרוייקט הזה מתוך רצון להתנסות וכי אני אוהב את ההתעסקות הזאת.
ברור לי שיכול להיות שהזמן והעלויות לא יהיו שווים את זה, אבל הם לא שיקול מבחינתי.
בקיצור אשמח לכל אינפורמציה שתועיל לי בעניין🙏
@hifi
·
תתחיל בקבלים האלקטרליטים, ספק כוח בשלב ראשון ובשאר המעגלים בהמשך אם בא לך.
רכיבים אחרים לא חייב אלא אם יודע על רכיב מסוים שמועד לפורענות.
אני לא ממליץ לקנות קבלים מחנויות בארץ, הם מחזיקים מלאים שישבו אצלהם לך תדע כמה זמן ומאיכות ירודה.
אני גם לא מתלהב מחברות בוטיק שזמינות באינטרנט ומתעסקות רק בקבלים לאודיו, לך על ניציקון, פנסוניק וכל הרציניים האחרים ותקנה מ mouser או digikey.
אם נפוחים תחליף, אפשר לעלות בראשיים באיזה 20% בקיבול, מתח לא פחות מהערך המקורי.
הקיבול רשום עליהם ואם לא תמצא סכימה חשמלית (הרשם ל HIFI ENGINE)
תאורתית קבל גדול = מאגר אנרגיה זמינה יותר עבור מגבר ההספק, מעשית זה תלוי גם בשנאי ובזרמים שהא יכול לספק.
במסלולי האודיו תשאר בערכי קיבול מקוריים
כמה טיפים:
תחנת הלחמה טובה ובדיל של פעם (לא הזבל של היום ללא עופרת) =יעשה לך את החיים קלים יותר ותקבל הלחמות מבריקות ויפות.
לפני שמפרק רכיבים תסמן את הקוטביות עם מרקר מלמעלה ותצלם תמונות
לבדוק ב 7 עיניים שלא הרכבת שום קבל הפוך לפני שמדליק.
אני מדליק ובודק כל כמה רכיבים.
יש סוגים שונים של אלקטרוליטים עבור תפקידים שונים במעגל, לא לערבב.
כמה מילים על בטיחות,
אל תעבוד על המכשיר כשהוא מחובר לחשמל, אל תסמוך על זה שמפסק הפאוור שלו כבוי, תוציא ותכניס את התקע מחדש כל פעם.
בהצלחה.
·
תתחיל בקבלים האלקטרליטים, ספק כוח בשלב ראשון ובשאר המעגלים בהמשך אם בא לך.
רכיבים אחרים לא חייב אלא אם יודע על רכיב מסוים שמועד לפורענות.
אני לא ממליץ לקנות קבלים מחנויות בארץ, הם מחזיקים מלאים שישבו אצלהם לך תדע כמה זמן ומאיכות ירודה.
אני גם לא מתלהב מחברות בוטיק שזמינות באינטרנט ומתעסקות רק בקבלים לאודיו, לך על ניציקון, פנסוניק וכל הרציניים האחרים ותקנה מ mouser או digikey.
אם נפוחים תחליף, אפשר לעלות בראשיים באיזה 20% בקיבול, מתח לא פחות מהערך המקורי.
הקיבול רשום עליהם ואם לא תמצא סכימה חשמלית (הרשם ל HIFI ENGINE)
תאורתית קבל גדול = מאגר אנרגיה זמינה יותר עבור מגבר ההספק, מעשית זה תלוי גם בשנאי ובזרמים שהא יכול לספק.
במסלולי האודיו תשאר בערכי קיבול מקוריים
כמה טיפים:
תחנת הלחמה טובה ובדיל של פעם (לא הזבל של היום ללא עופרת) =יעשה לך את החיים קלים יותר ותקבל הלחמות מבריקות ויפות.
לפני שמפרק רכיבים תסמן את הקוטביות עם מרקר מלמעלה ותצלם תמונות
לבדוק ב 7 עיניים שלא הרכבת שום קבל הפוך לפני שמדליק.
אני מדליק ובודק כל כמה רכיבים.
יש סוגים שונים של אלקטרוליטים עבור תפקידים שונים במעגל, לא לערבב.
כמה מילים על בטיחות,
אל תעבוד על המכשיר כשהוא מחובר לחשמל, אל תסמוך על זה שמפסק הפאוור שלו כבוי, תוציא ותכניס את התקע מחדש כל פעם.
בהצלחה.
קונה ציוד אודיו תקול.
תתמקד בקבלים אלקטרוליטים אחד לאחד בכל המגבר , אותו ערך קיבול , מתח יכול להיות זהה או גבוה יותר
טרנסיסטורים אם לא התקלקלו הם לא מתבלים לכן יהיה מיותר להחליף אותם .
גם נגדים אם אין איזה בעיה חשמלית אפשר להשאיר את הישנים .
טרנסיסטורים אם לא התקלקלו הם לא מתבלים לכן יהיה מיותר להחליף אותם .
גם נגדים אם אין איזה בעיה חשמלית אפשר להשאיר את הישנים .