מטחנה HG1 - חוות דעת לאחר שנה של שימוש
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
בהמשך לדיונים שעולים כאן לאחרונה, החלטתי לכתוב התרשמות לאורך שנה עם ה-HG1. בסקירה שאעשה אנסה לתת את זווית הראיה שלי על המטחנה, כולל מה היו השיקולים לרכישתה, מה היו האלטרנטיבות, למה בסוף בחרתי ב-HG1.
אמשיך בלחוות את דעתי על היתרונות שמצאתי במטחנה הזו ביחס לעבודה עם מטחנה שאיננה סינגל דוזינג. על החסרונות שמצאתי במטחנה הזו ביחס למטחנות אחרות שהיו \ יש לי.
ולבסוף אנסה להתכנס לסיכום של הכל.
מה היה חסר לי ב-K3?
לפני כשנה הגעתי לנקודה שאני רוצה לשדרג את המטחנה. הרגשתי שמיציתי אותה ואני רוצה לעלות רמה. בדקתי לא מעט אלטרנטיבות ולבסוף, בגלל סגנון השימוש שלי, הלכתי ללכת לכיוון של מטחנות שהן סינגל דוזינג.
מה זה סינגל דוזינג?
סינגל דוזינג זה למעשה מצב בו לא ממלאים את כל מיכל הפולים, אלא שמים רק את הכמות הרצויה לטחינה. לדוגמה, רוצים להכין מנה של 18 גרם, אז שוקלים 18 גרם פולי קפה ושופכים אותם לתוך המטחנה וטוחנים. מה מתקבל? מתקבל מצב בו מקבלים מנה מדוייקת ומינימום פחת של קפה. אז מה קורה עם אגירה? כדי לעשות סינגל דוזינג באופן אפקטיבי צריך מטחנה שיש בה אגירה מינימלית. מה זו מטחנה שיש בה אגירה מינימלית? רגע מה זו אגירה בכלל? אגירה, לפחות מנקודת המבט שלי ומנקודת המבט המקובלת בפורומים שאני מכיר, זה מצב בו יש לך מטחנה נקייה לגמרי ללא קפה והכנסת אליה 100 גרם קפה (נניח 100 גרם, אפשר גם פחות) וטחנת את כולו. לאחר שטחנת את כולו מדדת כמה קפה יצא מהמטחנה וקיבלת שיצאו 94 גרם קפה. זה אומר שיש בתוך המטחנה עוד 6 גרמים של קפה שנאגרו ולא יצאו עד שלא תזין מחדש את המטחנה בפולי קפה ותטחון אותו החוצה.
מה הבעיה? הבעיה שאתה כל הזמן במצב של פחת. אין דרך, נוחה, להתמודד עם הפחת הזה שקיים ברוב המטחנות.
התמודדות אחת היא שינוי המבנה של המטחנה והורדת חלקים כגון צינור\ תעלת הקפה והוצאת הקפה ישירות מתוך הסכינים. מה השלכות? לרוב ההשלכות הן חשמל סטטי. אין היום מטחנה אחת שהיא בצורתה זו שאין בה חשמל סטטי. אפילו במטחנה האחרונה שקניתי, ברצה 270W, יש חשמל סטטי.
או קיי, בחזרה לנושא. אז בחרתי במטחנת סינגל דוזינג בגלל שאני מכין לרוב קפה אספרסו אחד ומחזיק לפעמים 2 סוגי קפה שונים. יום אחד מתחשק לי קפה א' ויום אחר מתחשק לי קפה ב'. ולכן מטחנה שהיא סינגל דוזינג היא האופטימלית לשימוש זה.
איזה מטחנות סינגל דוזינג עומדות לרשותי עם אגירה מינימלית?
1. הידועה והחלוצה בתחום, וגם היקרה מבין הידניות - HG1
2. המטחנה של אופרן - זולה מאוד אבל עם ארגונומיה בעייתית
3. המטחנה של גרמני שנקראית Mahlgut שהיא למעשה חיקוי של אופרן (הוא לא הודה בזה. אבל באמת שקשה שלא להבחין בדימיון ביניהן) עם שיפורים.
או קיי, אז ננסה להתחיל מהגרני. נראה כמו התמורה הטובה ביותר (כ3 אלף שח כולל משלוח לארץ) ביחס מחיר עלות. ביצעתי חיפושים ברשת וקראתי אינספור שרשורים והודעות בפורום הום בריסטה. לבסוף פניתי לחברה בגרמניה, ואלה לא טרחנו לענות. דבר שדי עיצבן אותי בתור לקוח שרוצה לקנות מוצר, שואל שאלות ולא מקבל יחס. החלטתי שאני לא קונה חתול בשק מחברה שאפילו לענות לשאלות של לקוח, לא מסוגלת.
המטחנה של אופרן לא באה בחשבון, למרות עלותה המגוחכת (כ1600 שח כולל משלוח לארץ אם אני זוכר נכון) ונשארתי עם ה-HG1. בהתחלה לא היה לי קל בכלל להוציא כמעט 1K דולר על מטחנה שאין בה מנוע. כמעט 5.5 אלף שח על מטחנה בלי מנוע !? מה לעזאזל?!
או קיי... מה עושים? אחרי שראיתי כמה וכמה ניסיונות לייצור של מתחרות ואף אחת מהן לא הצליחה להגיע לתוצאה טובה, הבנתי שכנראה אין מנוס וה-HG1 היא באמת הכי טובה בתחומה (מטחנת סינגל דוזינג מאסיבית שמפיקה את הקפה הטוב ביותר שאפשר לקבל עם אגירה אפסית ולא גדולה פיזית).
חיפשתי ביד 2 שבועות. אין
וגם כאשר היה, המחיר היה לכל הפחות 800 דולר. בשביל קצת פחות מ-200 דולר, העדפתי לקנות חדשה.
בוצעה הזמנה.
איכות בנייה:
איכות הבנייה של ה-HG1 היא מעולה. מדובר על מוצר שתוכנן ונבנה בקפידה. הציפויים שלו, החיתוכים, הזוויות, הכל פשוט ברמה של מוצר עילית. ה-HG1 מצויידת בסכינים קוניות 83ממ של מאצר. אין מה להכביד במילים.
תכנון:
ה-HG1 בעלת מנגנון גיר שמאפשר לציר הסיבוב להיות אנכי לרצפה, להבדיל מכל שאר המטחנות כאשר ציר הסיבוב הוא אופקי לרצפה. יתרון ל-HG1. יותר קל לטחון קפה.
איכות טחינה:
כבר אמרנו, סכינים קוניות 83ממ של מאצר. בין הטובות שיש. המטחנה היחידה של מאצר עם הסכינים האלה, אם אני זוכר נכון , זה הרובור והיא עולה מעל 2K דולר. העיקביות בין כל טחינה וטחינה היא משהו שלא נפגשתי איתו לפני. אין כמעט צורך לשחק עם רמות הטחינה. מה שכן היתי צריך לעשות עם ה-K3 (וקיים , אבל הרבה פחות, גם עם הברצה 270W שיש לה סכינים קוניות 40ממ).
רגע... לא הכל ורוד.
קודם כל מדובר על מוצר שהמחיר שלו יקר, 5.5 אלף שח על מטחנה קפה זה המון כסף באופן אבסולוטי. אבל מה האלטרנטיבות? מסתבר שבתחום הזה (סינגל דוזינג , אגירה אפסית, שקטנה ולא תופסת מקום) אין הרבה, ולא בכדי ה-HG1 עדיין נחשבת למספר אחד בתחום מטחנות הידניות.
כמו כן המטחנה הזו, כי לא לכך היא יועדה, איננה מטחנה לאירוח שעכשיו צריך להכין 10-15 הפוכים ברציפות. זה לא כייף וזה דורש עבודה.
המטחנה הזו נועדה לשוק שמחפש לקבל בסינגל דוזינג את מיצוי הקפה המקסימלי האפשרי בשביל להכין מספר מצומצם של מנות קפה. ואת זה היא עושה, ככל הנראה הכי טוב כיום בשוק.
בנוסף, המטחנה שלי הגיעה עם שריטה קלה בגלגל התנופה. מייל לחברה והם ישר נרתמו לשלוח לי את החלק החלופי על חשבונם עם משלוח מהיר לצד מייל מתנצל שהם מתנצלים על התקלה. שירות הלקוחות + איכות המוצר שמקבלים, אני יכול להגיד היום בלב שלם שזו הקנייה הכי טובה שעשיתי בשנה האחרונה. גם אחרי שנה, אין לי שום דחף להחליף את המטחנה הזו. ולדעתי זה גם לא יקרה בזמן הקרוב, אם בכלל.
לסיכום:
יתרונות
1. איכות טחינה ועקביות
2. שירות לקוחות עילא ולעילא
3. איכות חומרים
4. תכנון מוצלח שאין אצל אף מתחרה אחר למיטב ידיעתי
5. אגירה אפסית
6. נוחה לשימוש בסינגל דוזינג
7. לא מרעישה יחסית
8. לא גדולה
9. פחות חוט חשמל
חסרונות
1. לא חשמלית למי שמחפש טחינת קפה בלחיצת כפתור
2. לא נוחה לשימוש כאשר נדרש להכין כמות של קפה (מעל 3 כוסות זה כבר מעיק לדעתי)
3. לא זולה (אבל גם לא יקרה ביחס לתמורה\אלטרנטיבות אחרות לדעתי)
4. נישתית
אמשיך בלחוות את דעתי על היתרונות שמצאתי במטחנה הזו ביחס לעבודה עם מטחנה שאיננה סינגל דוזינג. על החסרונות שמצאתי במטחנה הזו ביחס למטחנות אחרות שהיו \ יש לי.
ולבסוף אנסה להתכנס לסיכום של הכל.
מה היה חסר לי ב-K3?
לפני כשנה הגעתי לנקודה שאני רוצה לשדרג את המטחנה. הרגשתי שמיציתי אותה ואני רוצה לעלות רמה. בדקתי לא מעט אלטרנטיבות ולבסוף, בגלל סגנון השימוש שלי, הלכתי ללכת לכיוון של מטחנות שהן סינגל דוזינג.
מה זה סינגל דוזינג?
סינגל דוזינג זה למעשה מצב בו לא ממלאים את כל מיכל הפולים, אלא שמים רק את הכמות הרצויה לטחינה. לדוגמה, רוצים להכין מנה של 18 גרם, אז שוקלים 18 גרם פולי קפה ושופכים אותם לתוך המטחנה וטוחנים. מה מתקבל? מתקבל מצב בו מקבלים מנה מדוייקת ומינימום פחת של קפה. אז מה קורה עם אגירה? כדי לעשות סינגל דוזינג באופן אפקטיבי צריך מטחנה שיש בה אגירה מינימלית. מה זו מטחנה שיש בה אגירה מינימלית? רגע מה זו אגירה בכלל? אגירה, לפחות מנקודת המבט שלי ומנקודת המבט המקובלת בפורומים שאני מכיר, זה מצב בו יש לך מטחנה נקייה לגמרי ללא קפה והכנסת אליה 100 גרם קפה (נניח 100 גרם, אפשר גם פחות) וטחנת את כולו. לאחר שטחנת את כולו מדדת כמה קפה יצא מהמטחנה וקיבלת שיצאו 94 גרם קפה. זה אומר שיש בתוך המטחנה עוד 6 גרמים של קפה שנאגרו ולא יצאו עד שלא תזין מחדש את המטחנה בפולי קפה ותטחון אותו החוצה.
מה הבעיה? הבעיה שאתה כל הזמן במצב של פחת. אין דרך, נוחה, להתמודד עם הפחת הזה שקיים ברוב המטחנות.
התמודדות אחת היא שינוי המבנה של המטחנה והורדת חלקים כגון צינור\ תעלת הקפה והוצאת הקפה ישירות מתוך הסכינים. מה השלכות? לרוב ההשלכות הן חשמל סטטי. אין היום מטחנה אחת שהיא בצורתה זו שאין בה חשמל סטטי. אפילו במטחנה האחרונה שקניתי, ברצה 270W, יש חשמל סטטי.
או קיי, בחזרה לנושא. אז בחרתי במטחנת סינגל דוזינג בגלל שאני מכין לרוב קפה אספרסו אחד ומחזיק לפעמים 2 סוגי קפה שונים. יום אחד מתחשק לי קפה א' ויום אחר מתחשק לי קפה ב'. ולכן מטחנה שהיא סינגל דוזינג היא האופטימלית לשימוש זה.
איזה מטחנות סינגל דוזינג עומדות לרשותי עם אגירה מינימלית?
1. הידועה והחלוצה בתחום, וגם היקרה מבין הידניות - HG1
2. המטחנה של אופרן - זולה מאוד אבל עם ארגונומיה בעייתית
3. המטחנה של גרמני שנקראית Mahlgut שהיא למעשה חיקוי של אופרן (הוא לא הודה בזה. אבל באמת שקשה שלא להבחין בדימיון ביניהן) עם שיפורים.
או קיי, אז ננסה להתחיל מהגרני. נראה כמו התמורה הטובה ביותר (כ3 אלף שח כולל משלוח לארץ) ביחס מחיר עלות. ביצעתי חיפושים ברשת וקראתי אינספור שרשורים והודעות בפורום הום בריסטה. לבסוף פניתי לחברה בגרמניה, ואלה לא טרחנו לענות. דבר שדי עיצבן אותי בתור לקוח שרוצה לקנות מוצר, שואל שאלות ולא מקבל יחס. החלטתי שאני לא קונה חתול בשק מחברה שאפילו לענות לשאלות של לקוח, לא מסוגלת.
המטחנה של אופרן לא באה בחשבון, למרות עלותה המגוחכת (כ1600 שח כולל משלוח לארץ אם אני זוכר נכון) ונשארתי עם ה-HG1. בהתחלה לא היה לי קל בכלל להוציא כמעט 1K דולר על מטחנה שאין בה מנוע. כמעט 5.5 אלף שח על מטחנה בלי מנוע !? מה לעזאזל?!
או קיי... מה עושים? אחרי שראיתי כמה וכמה ניסיונות לייצור של מתחרות ואף אחת מהן לא הצליחה להגיע לתוצאה טובה, הבנתי שכנראה אין מנוס וה-HG1 היא באמת הכי טובה בתחומה (מטחנת סינגל דוזינג מאסיבית שמפיקה את הקפה הטוב ביותר שאפשר לקבל עם אגירה אפסית ולא גדולה פיזית).
חיפשתי ביד 2 שבועות. אין
וגם כאשר היה, המחיר היה לכל הפחות 800 דולר. בשביל קצת פחות מ-200 דולר, העדפתי לקנות חדשה.
בוצעה הזמנה.
איכות בנייה:
איכות הבנייה של ה-HG1 היא מעולה. מדובר על מוצר שתוכנן ונבנה בקפידה. הציפויים שלו, החיתוכים, הזוויות, הכל פשוט ברמה של מוצר עילית. ה-HG1 מצויידת בסכינים קוניות 83ממ של מאצר. אין מה להכביד במילים.
תכנון:
ה-HG1 בעלת מנגנון גיר שמאפשר לציר הסיבוב להיות אנכי לרצפה, להבדיל מכל שאר המטחנות כאשר ציר הסיבוב הוא אופקי לרצפה. יתרון ל-HG1. יותר קל לטחון קפה.
איכות טחינה:
כבר אמרנו, סכינים קוניות 83ממ של מאצר. בין הטובות שיש. המטחנה היחידה של מאצר עם הסכינים האלה, אם אני זוכר נכון , זה הרובור והיא עולה מעל 2K דולר. העיקביות בין כל טחינה וטחינה היא משהו שלא נפגשתי איתו לפני. אין כמעט צורך לשחק עם רמות הטחינה. מה שכן היתי צריך לעשות עם ה-K3 (וקיים , אבל הרבה פחות, גם עם הברצה 270W שיש לה סכינים קוניות 40ממ).
רגע... לא הכל ורוד.
קודם כל מדובר על מוצר שהמחיר שלו יקר, 5.5 אלף שח על מטחנה קפה זה המון כסף באופן אבסולוטי. אבל מה האלטרנטיבות? מסתבר שבתחום הזה (סינגל דוזינג , אגירה אפסית, שקטנה ולא תופסת מקום) אין הרבה, ולא בכדי ה-HG1 עדיין נחשבת למספר אחד בתחום מטחנות הידניות.
כמו כן המטחנה הזו, כי לא לכך היא יועדה, איננה מטחנה לאירוח שעכשיו צריך להכין 10-15 הפוכים ברציפות. זה לא כייף וזה דורש עבודה.
המטחנה הזו נועדה לשוק שמחפש לקבל בסינגל דוזינג את מיצוי הקפה המקסימלי האפשרי בשביל להכין מספר מצומצם של מנות קפה. ואת זה היא עושה, ככל הנראה הכי טוב כיום בשוק.
בנוסף, המטחנה שלי הגיעה עם שריטה קלה בגלגל התנופה. מייל לחברה והם ישר נרתמו לשלוח לי את החלק החלופי על חשבונם עם משלוח מהיר לצד מייל מתנצל שהם מתנצלים על התקלה. שירות הלקוחות + איכות המוצר שמקבלים, אני יכול להגיד היום בלב שלם שזו הקנייה הכי טובה שעשיתי בשנה האחרונה. גם אחרי שנה, אין לי שום דחף להחליף את המטחנה הזו. ולדעתי זה גם לא יקרה בזמן הקרוב, אם בכלל.
לסיכום:
יתרונות
1. איכות טחינה ועקביות
2. שירות לקוחות עילא ולעילא
3. איכות חומרים
4. תכנון מוצלח שאין אצל אף מתחרה אחר למיטב ידיעתי
5. אגירה אפסית
6. נוחה לשימוש בסינגל דוזינג
7. לא מרעישה יחסית
8. לא גדולה
9. פחות חוט חשמל
חסרונות
1. לא חשמלית למי שמחפש טחינת קפה בלחיצת כפתור
2. לא נוחה לשימוש כאשר נדרש להכין כמות של קפה (מעל 3 כוסות זה כבר מעיק לדעתי)
3. לא זולה (אבל גם לא יקרה ביחס לתמורה\אלטרנטיבות אחרות לדעתי)
4. נישתית
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
מה לגבי הסיפור של החשמל הסטטי?
זה נפתר ע"י הארקה?
זה נפתר ע"י הארקה?
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
קודם כל תודה רבה על ההשקעה בחוות הדעת ,
יש לי כמה שאלות שלא בהכרח קשורות למטחנה הזו ,
1. חשמל סטטי בטחינה נוצר בגלל עצם המכונה חשמלית או מהפעולת הטחינה עצמה ? הכיוון הוא בעצם לשאול
האם מטחנות ידניות נטולות חשמל סטטי ?
2. כשאתה מזגזג לפי טעמך בין שתי סוגי קפה , לא דרושה התאמה בעובי הטחינה לפי סוג הקפה ?
1. חשמל סטטי בטחינה נוצר בגלל עצם המכונה חשמלית או מהפעולת הטחינה עצמה ? הכיוון הוא בעצם לשאול
2. כשאתה מזגזג לפי טעמך בין שתי סוגי קפה , לא דרושה התאמה בעובי הטחינה לפי סוג הקפה ?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הארקה לא פותרת חשמל סטטי וגם לא מנוע (ב HG1)
הקפה הטחון צריך לעבור בתעלה מוארקת מספיק זמן להתפרק כשכל הקפה צפןף ואז המטען הסטטי מוארק.
לכל מטחנה מהמבנה הזה יש חשמל סטטי (וורסלאב, בראצה וכו') - מצד שני אין אגירה ובמטחנה רגילה יש אגירה של כמה גרמים טובים כמה שלא תעצום עיניים ותשספר לעצמך שהמטחנה שלך מיוחדת...
חוסר אגירה בסופו של דבר משפיע עם הטעם כי אתה באמת שותה את הקפה שטחנת - במטחנה רגילה תמיד תקבל שאריות של קפה ישן
הקפה הטחון צריך לעבור בתעלה מוארקת מספיק זמן להתפרק כשכל הקפה צפןף ואז המטען הסטטי מוארק.
לכל מטחנה מהמבנה הזה יש חשמל סטטי (וורסלאב, בראצה וכו') - מצד שני אין אגירה ובמטחנה רגילה יש אגירה של כמה גרמים טובים כמה שלא תעצום עיניים ותשספר לעצמך שהמטחנה שלך מיוחדת...
חוסר אגירה בסופו של דבר משפיע עם הטעם כי אתה באמת שותה את הקפה שטחנת - במטחנה רגילה תמיד תקבל שאריות של קפה ישן
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
למיטב הבנתי
כל נושא האגירה והדרכים להתגבר עליה באים לטובת חסכנות.
אני פשוט טוחן 2-3 גרם לפני המנה של השוט ואז יש קפה טרי שנאגר.
נכון, עולה לי 60 ש"ח בחודש בערך אבל מעדיף את השיטה הזו על פירוקים, ניעורים והברשות למיניהם.
אני פשוט טוחן 2-3 גרם לפני המנה של השוט ואז יש קפה טרי שנאגר.
נכון, עולה לי 60 ש"ח בחודש בערך אבל מעדיף את השיטה הזו על פירוקים, ניעורים והברשות למיניהם.
הכמות שאתה צריך לזרוק לא זהה לכמות האגירה. הקפה התקוע יכול להשתחרר באיטיות יותר לאורך הקפה החדש שנטחן. צריך לבחון כל מבחנה לגופה עד שמוצאים את הכמות המינימלית שצריך לזרוק כדי שהשוט הראשון יהיה מצויין וזהה לחלוטין לשוט השני.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כדי לרוקן מטחנה רגילה מהקפה שהיא אוגרת צריך להפריד את הדיסקיות ולנקות, זה לא מעשי באמת.
הברשות ופופים עוזרים אבל לא מוציאים את כל הקפה שיש במטחנה אלא רק מה שאתה רואה בעין וזה לא הכל.
הברשות ופופים עוזרים אבל לא מוציאים את כל הקפה שיש במטחנה אלא רק מה שאתה רואה בעין וזה לא הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
@Nemesis
·
לי זה מספיק טוב.
אני מהאסכולה שהקפה משרת אותי ולא אני אותו.
אם יוצא לי חצי גרם ישן זה לא מטריד אותי ברמות שתיארו פה בפוסטים האחרונים.
נראה לי שהלכו רחוק מידיי ודעתי שאם יוצאים כמה גרגרים סוררים שהשתחררו זה לא מורגש. עדיין הקפה טעים רצח וזה מה שחשוב לי.
·
לי זה מספיק טוב.
אני מהאסכולה שהקפה משרת אותי ולא אני אותו.
אם יוצא לי חצי גרם ישן זה לא מטריד אותי ברמות שתיארו פה בפוסטים האחרונים.
נראה לי שהלכו רחוק מידיי ודעתי שאם יוצאים כמה גרגרים סוררים שהשתחררו זה לא מורגש. עדיין הקפה טעים רצח וזה מה שחשוב לי.
זה ברור, אבל לא סותר.
אתה תקבל קפה גרוע למדי בשוט הראשון בבוקר אם לא זרקת מספיק קפה מרוב המטחנות.
השאלה רק כמה - וזה צריך לבדוק בכל מטחנה אינדיבידואלית.
לא יודע כמה זה מספרית. חצי גרם קפה ישן, גרם קפה ישן או שני גרם קפה ישן.
אבל הבדיקה היא פשוטה, זורקים מספיק קפה כדי שהשוט הראשון יהיה זהה או כמעט זהה לשוט השני.
אתה תקבל קפה גרוע למדי בשוט הראשון בבוקר אם לא זרקת מספיק קפה מרוב המטחנות.
השאלה רק כמה - וזה צריך לבדוק בכל מטחנה אינדיבידואלית.
לא יודע כמה זה מספרית. חצי גרם קפה ישן, גרם קפה ישן או שני גרם קפה ישן.
אבל הבדיקה היא פשוטה, זורקים מספיק קפה כדי שהשוט הראשון יהיה זהה או כמעט זהה לשוט השני.
-
TsurTriger
- כתב צילום

@itamars2
·
כפי עפר כבר ענה, גם מנוע (והארקה) לא מספיקים.
ציינתי שגם בברצה 270W יש חשמל סטטי לא פחות ממה שיש לי בHG1.
הפליא אותי שעד כה לא התפתחו, לפחות לא שמתי לב, בנושא חשמל הסטטי שיש בברצה 270W.
צירפתי 2 תמונות מדוגמה לחשמל הסטטי שמתפתח בה , אם לא משתמשים בהתזה של מים על פולי הקפה.
לדעתי הפתרון הוא פשוט לייצר קונוס מוליך שלא יהיה ממורכז לדיסקיות ולהאריק אותו. להערכתי זה יפתור את רוב החשמל הסטטי, אך עדיין לא יצא לי לנסות את הרעיון.
·
כפי עפר כבר ענה, גם מנוע (והארקה) לא מספיקים.
ציינתי שגם בברצה 270W יש חשמל סטטי לא פחות ממה שיש לי בHG1.
הפליא אותי שעד כה לא התפתחו, לפחות לא שמתי לב, בנושא חשמל הסטטי שיש בברצה 270W.
צירפתי 2 תמונות מדוגמה לחשמל הסטטי שמתפתח בה , אם לא משתמשים בהתזה של מים על פולי הקפה.
לדעתי הפתרון הוא פשוט לייצר קונוס מוליך שלא יהיה ממורכז לדיסקיות ולהאריק אותו. להערכתי זה יפתור את רוב החשמל הסטטי, אך עדיין לא יצא לי לנסות את הרעיון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
TsurTriger
- כתב צילום

·1. ראה הודעה קודמת שליomridabbah כתב:קודם כל תודה רבה על ההשקעה בחוות הדעת ,
2. כשאתה מזגזג לפי טעמך בין שתי סוגי קפה , לא דרושה התאמה בעובי הטחינה לפי סוג הקפה ?...
2. הזגזוג הוא יחסית מאוד עקבי ונוח. ההבדל יכול להיות גם 3 קליקים. אבל:
2.1 יש עקביות. לא כמו בK3 שאותה מידה לא תמיד מאפשרת לקבל בדיוק את אותה טחינה ותמיד יש צורך לכוון קצת ימינה וקצת שמאלה. על כל זן קפה הכנתי טבלה ואני יודע מראש לאיזו שנתה לחזור בשביל קפה X.
2.2 ההפרשים בין הזנים לא משמעותיים, 2-3 קליקים לרוב למעלה או למטה. ההבדל בתוצאה בכוס זה זרימה טיפה מהירה יותר או טיפה איטית יותר, אבל לא פתאום מכונה נחנקת או משתינה את הקפה ב6-10 שניות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
·TsurTriger כתב:·1. ראה הודעה קודמת שלי......
2. הזגזוג הוא יחסית מאוד עקבי ונוח. ההבדל יכול להיות גם 3 קליקים. אבל:
2.1 יש עקביות. לא כמו בK3 שאותה מידה לא תמיד מאפשרת לקבל בדיוק את אותה טחינה ותמיד יש צורך לכוון קצת ימינה וקצת שמאלה. על כל זן קפה הכנתי טבלה ואני יודע מראש לאיזו שנתה לחזור בשביל קפה X.
2.2 ההפרשים בין הזנים לא משמעותיים, 2-3 קליקים לרוב למעלה או למטה. ההבדל בתוצאה בכוס זה זרימה טיפה מהירה יותר או טיפה איטית יותר, אבל לא פתאום מכונה נחנקת או משתינה את הקפה ב6-10 שניות....
ככה זה גם אצלי בצ'אדו E5 צור, ולדעתי אמור להיות בכל מטחנה רצינית לא?
אם חוזרים למספר מסויים בחוגה, הטחינה אמורה להיות כמו פעם שעברה שהיינו באותו מספר. כמו שאמרת, טיפה ימינה או שמאלה בגלל גיל הקפה או מזג אויר אבל אותו דבר פחות או יותר.
אני גם יודע את הכיוון לזנים שאני שותה מנגרו וכל פעם בינגו כמעט לגמרי.
שאלה אחרת - בצילום של ה- 270W, כמה גרם שקלת לתוך הסלסלה? נראה שעוד קצת והקפה גולש ממנה.
- itamars2
-
- חבר ותיק

@TsurTriger
אני גם חושב שקונוס במיוחד עם רשת יפתור את הבעיה,
אולי גם הארקה של הציר שמגיע אל הסכינים יעזור,
ומצד שני אחרי שראיתי את התמונות אני מבין שהטחינה האורירית הזו משאפיינת את הHG1 והבראטצה,
מענין אם היא יתרון או חיסרון.
·
אני גם חושב שקונוס במיוחד עם רשת יפתור את הבעיה,
אולי גם הארקה של הציר שמגיע אל הסכינים יעזור,
ומצד שני אחרי שראיתי את התמונות אני מבין שהטחינה האורירית הזו משאפיינת את הHG1 והבראטצה,
מענין אם היא יתרון או חיסרון.
·
-
TsurTriger
- כתב צילום

@YanivT72
·
הטחינה נורא אוורירית. אני חושב שזו הייתה טחינה של 16 או כמעט 17 גרמים של קפה לתוך סלסלת דאבל. זה בערך כמה שאני היתי שם גם עם הK3. אני משער שזה מאפיין טחינה במטחנה קונית ללא מסלול לפולי הקפה (הם פשוט נופלים לתוך הסלסלה).
איתמר,להערכתי הארקה של הסכינים לא תספיק. אני חושב שממש צריך לייצר לקפה הטחון מסלול משמעותי (כגון תעלה או קונוס לא ממורכז) שיפרוק את המטען. עד כמה זה מהותי? עבורי זה לא מהותי. ולכן, כל הנושא של ביצוע מודינג כדי להתגבר על החשמל הסטטי נדחה כל פעם מחדש לזמנים פחות לחוצים. אעדכן כאשר אמשיך לעסוק בנושא חשמל הסטטי ופתרונות.
·
הטחינה נורא אוורירית. אני חושב שזו הייתה טחינה של 16 או כמעט 17 גרמים של קפה לתוך סלסלת דאבל. זה בערך כמה שאני היתי שם גם עם הK3. אני משער שזה מאפיין טחינה במטחנה קונית ללא מסלול לפולי הקפה (הם פשוט נופלים לתוך הסלסלה).
איתמר,להערכתי הארקה של הסכינים לא תספיק. אני חושב שממש צריך לייצר לקפה הטחון מסלול משמעותי (כגון תעלה או קונוס לא ממורכז) שיפרוק את המטען. עד כמה זה מהותי? עבורי זה לא מהותי. ולכן, כל הנושא של ביצוע מודינג כדי להתגבר על החשמל הסטטי נדחה כל פעם מחדש לזמנים פחות לחוצים. אעדכן כאשר אמשיך לעסוק בנושא חשמל הסטטי ופתרונות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
צור, תודה. אני בכלל מתעניין בבראצה
מה היא עושה אצלך ? איך היא ?
מדובר במטחנה חדשה הרי. קנית אותה בנוסף ל HG1?
מה היא עושה אצלך ? איך היא ?
מדובר במטחנה חדשה הרי. קנית אותה בנוסף ל HG1?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- itamars2
-
- חבר ותיק

@TsurTriger
·סתם בשביל הניסוי מעניין לראות אם תטחן 2*17 גרם לפורטפילטר ומשם לצלוחית בשביל הרפרנס
או אל תוך קנקן הקצפה האם יראה שונה שתחזיר לפורטפילטר.
אולי מעניין לראות אם ניתן למדוד את כמות החשמל הסטטיבצורה ויזואלית-אולי להעביר בלון.
·סתם בשביל הניסוי מעניין לראות אם תטחן 2*17 גרם לפורטפילטר ומשם לצלוחית בשביל הרפרנס
או אל תוך קנקן הקצפה האם יראה שונה שתחזיר לפורטפילטר.
אולי מעניין לראות אם ניתן למדוד את כמות החשמל הסטטיבצורה ויזואלית-אולי להעביר בלון.
-
TsurTriger
- כתב צילום

הברצה פתאום הגיעה לביקור. ככה פתאום, עשתה לי הפתעה
הברצה אצלי בערך חודש. כך שקשה לי לתת את חוות דעתי עליה. אני צריך עוד זמן התייחדות כדי שאגבש דעה מוצקה יותר. עוד כמה חודשים, אכתוב משהו דומה.
לבנתיים ההתרשמות שלי מהברצה מתחלקת ל2
רעיון טוב והתוצאה בכוס טובה
המימוש קצת גורם להרמת גבה לצד איכות חומרים קצת לא הכי.
מרגיש כאילו נגמר התקציב באמצע הפיתוח של הפרויקט, אז הלכו לקנות את הפלסטיקה והכיסויים בשוק המקומי.
הברצה אצלי בערך חודש. כך שקשה לי לתת את חוות דעתי עליה. אני צריך עוד זמן התייחדות כדי שאגבש דעה מוצקה יותר. עוד כמה חודשים, אכתוב משהו דומה.
לבנתיים ההתרשמות שלי מהברצה מתחלקת ל2
רעיון טוב והתוצאה בכוס טובה
המימוש קצת גורם להרמת גבה לצד איכות חומרים קצת לא הכי.
מרגיש כאילו נגמר התקציב באמצע הפיתוח של הפרויקט, אז הלכו לקנות את הפלסטיקה והכיסויים בשוק המקומי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
·TsurTriger כתב:הברצה פתאום הגיעה לביקור. ככה פתאום, עשתה לי הפתעה![]()
...
איך כל הניסים קורים לך ?
למה אצלי היא לא דפקה בדלת?
איפה קנתי וכמה ?
ואם היא בכלל נעלבת מהטיפול הידני והמוקפד ב HG1, שלח אותה אלי....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.