Denon VS. Marantz
שלום לכולם
אני עומד לרכוש מגבר חדש, ובהתחלה הייתי נעול על ה X2300 של דנון.
אבל ראיתי שמישהו פה קנה את ה Marantz 5011 והרבה אמרו שהוא יותר טוב מהדנון.
האם זה נכון ? אני בחיים לא שמעתי את המרנטץ, יש חנות בארץ שאפשר להשוות בין שני הדגמים ?
לי בבית יש מערכת רמקולים 5.0 של Cerwin Vega סדרה V10 עם סראונד וסנטר תואמים C5 וS10.
אני שומע בעיקר מוזיקת פופ/ רוק
רואה הרבה סרטים וסדרות בפורמט DTS/ Dolby Digital.
אפשר בבקשה לדעת איזה מגבר יהיה יותר טוב בשבילי ....
תודה רבה מראש.
אני עומד לרכוש מגבר חדש, ובהתחלה הייתי נעול על ה X2300 של דנון.
אבל ראיתי שמישהו פה קנה את ה Marantz 5011 והרבה אמרו שהוא יותר טוב מהדנון.
האם זה נכון ? אני בחיים לא שמעתי את המרנטץ, יש חנות בארץ שאפשר להשוות בין שני הדגמים ?
לי בבית יש מערכת רמקולים 5.0 של Cerwin Vega סדרה V10 עם סראונד וסנטר תואמים C5 וS10.
אני שומע בעיקר מוזיקת פופ/ רוק
רואה הרבה סרטים וסדרות בפורמט DTS/ Dolby Digital.
אפשר בבקשה לדעת איזה מגבר יהיה יותר טוב בשבילי ....
תודה רבה מראש.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
האם אתה מתכנן להתקין רמקולים בתקרה (אטמוס)?
מה המקור?איך מחובר?
איזה גודל החלל? מה המרחק ישיבה?
יש מקרן או חשיבה על מקרן?
יש מגבר חיצוני?
יש אזור שני...
תבין, שני המגברים מאוד דומים, יש העדפה לכיוון המרנץ בגלל אופי הסאונד אבל הוא לא "יותר טוב" מהדנון (דנון ומרנץ הם חברות בת). בעיקרון אני היתי ממליץ לך לקשיב לשניהם ולראות עם יש הבדל בסאונד. אבל חוץ מזה, הם קצת שונים בחיבורים ובפי'צרים וזה הכל תלוי בך, מה אתה צריך ומה לא.
רק שתבין, גם ה1300 של דנון יספיק לך ויעלה פחות (כ1800 שקל), ההבדל הוא בחיבורים ובפיצ'רים.
מה המקור?איך מחובר?
איזה גודל החלל? מה המרחק ישיבה?
יש מקרן או חשיבה על מקרן?
יש מגבר חיצוני?
יש אזור שני...
תבין, שני המגברים מאוד דומים, יש העדפה לכיוון המרנץ בגלל אופי הסאונד אבל הוא לא "יותר טוב" מהדנון (דנון ומרנץ הם חברות בת). בעיקרון אני היתי ממליץ לך לקשיב לשניהם ולראות עם יש הבדל בסאונד. אבל חוץ מזה, הם קצת שונים בחיבורים ובפי'צרים וזה הכל תלוי בך, מה אתה צריך ומה לא.
רק שתבין, גם ה1300 של דנון יספיק לך ויעלה פחות (כ1800 שקל), ההבדל הוא בחיבורים ובפיצ'רים.
דנון X1300 לא יפתח את הרמקולים שלי בכלל, הוא מאוד חלש יחסית, מסכים שמבחינת כל השאר אכן הוא מספיק אבל לא בעוצמה שלו.
אני לא מתכוון לשמוע DTS X בעתיד (לא מאמין שיהיה לי כסף להשקיע בזה) , הייתי רוצה לשרג את הרמקולים אבל אם אני ריאלי זה לא יקרה בזמן הקרוב בכלל.
אני כן שומע DTS-HD בסרטים.
מבחינת חלל לא יודע איך לבדוק את זה, סלון טיפוסי של 5X3 מחובר עם מטבח (כלומר חלל רחב בצורת מלבן).
אין איזור שני, יש לי טלוויזיה 50 אינץ של סמסונג לא מקרן, מרחק ישיבה 3.5 מטר, מחובר הכל ב HDMI לNUC של אינטל עם קודי ומחובר לשרת שלי בבית עם 10TB ששם כל הסרטים מאוחסנים.
אני לא מתכוון לשמוע DTS X בעתיד (לא מאמין שיהיה לי כסף להשקיע בזה) , הייתי רוצה לשרג את הרמקולים אבל אם אני ריאלי זה לא יקרה בזמן הקרוב בכלל.
מבחינת חלל לא יודע איך לבדוק את זה, סלון טיפוסי של 5X3 מחובר עם מטבח (כלומר חלל רחב בצורת מלבן).
אין איזור שני, יש לי טלוויזיה 50 אינץ של סמסונג לא מקרן, מרחק ישיבה 3.5 מטר, מחובר הכל ב HDMI לNUC של אינטל עם קודי ומחובר לשרת שלי בבית עם 10TB ששם כל הסרטים מאוחסנים.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
@gabiuzan
105 וואט נקיי לערוץ?
אולי 80 וואט רק ששתי רמקולים עובדים, צריך לדעת איך עושים את החישוב, ברגע שאתה שומע קולנוע ושכל ה5.1 עובדים אולי אולי תקבל 50 וואט אולי גם 40, שלא תבין לא נכון זה מלא,
לא פתחתי את המנואל של הרסיבר שהיה לך, או שיש לך בשביל לבדוק
אני בעצמי עוד בשלבי לימוד של איך לקרוא מפרטים של רסיבר ומה באמת אומר שכתוב 100 וואט נקי לערוץ, כי בדרך כלל יש המשך למשפט הזה שמציין רק שרמקול אחד עובד, או ששתי רמקולים עובדים בלבד ואז משם אתה כבר עושה את החישוב בעצמך כמה הוא אמור להוציא לכל רמקול בזמן שאתה עם 5 רמקולים, עובדים לדוגמא( בסרטים שאתה בפס קול של 5.1 ) פשוט היצרנים של הרסיברים אוהבים לציין כל מיני מספרים שנשמעים טוב כאשר בפועל רחוקים מהמציאות.
וזה שהרמקול שלך הוא 250 וואט זה עוד נתון שמציין כמה וואט הרמקול שלך מסוגל לספוג לפני שהוא נשרף
בשביל לדעת אם הרסיבר ידחוף את הרמקול שלך אתה צריך להיסתכל על נתון הרגישות (Sensitivity) של הרמקול בשביל לדעת איך הרסיבר ידחף את הרמקול שלך
105 וואט נקיי לערוץ?
אולי 80 וואט רק ששתי רמקולים עובדים, צריך לדעת איך עושים את החישוב, ברגע שאתה שומע קולנוע ושכל ה5.1 עובדים אולי אולי תקבל 50 וואט אולי גם 40, שלא תבין לא נכון זה מלא,
לא פתחתי את המנואל של הרסיבר שהיה לך, או שיש לך בשביל לבדוק
אני בעצמי עוד בשלבי לימוד של איך לקרוא מפרטים של רסיבר ומה באמת אומר שכתוב 100 וואט נקי לערוץ, כי בדרך כלל יש המשך למשפט הזה שמציין רק שרמקול אחד עובד, או ששתי רמקולים עובדים בלבד ואז משם אתה כבר עושה את החישוב בעצמך כמה הוא אמור להוציא לכל רמקול בזמן שאתה עם 5 רמקולים, עובדים לדוגמא( בסרטים שאתה בפס קול של 5.1 ) פשוט היצרנים של הרסיברים אוהבים לציין כל מיני מספרים שנשמעים טוב כאשר בפועל רחוקים מהמציאות.
וזה שהרמקול שלך הוא 250 וואט זה עוד נתון שמציין כמה וואט הרמקול שלך מסוגל לספוג לפני שהוא נשרף
בשביל לדעת אם הרסיבר ידחוף את הרמקול שלך אתה צריך להיסתכל על נתון הרגישות (Sensitivity) של הרמקול בשביל לדעת איך הרסיבר ידחף את הרמקול שלך
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·הבדל בין שני המגברים זה 5 וואט לערוץ, משהו זניח ביותר ולא מורגש בכלל. לא הבנתי למה אתה חושב שה1300 לא יזיז את הרמקולים שלך אבל ה2300 כן...gabiuzan כתב:דנון X1300 לא יפתח את הרמקולים שלי בכלל, הוא מאוד חלש יחסית, מסכים שמבחינת כל השאר אכן הוא מספיק אבל לא בעוצמה שלו.
אין איזור שני, יש לי טלוויזיה 50 אינץ של סמסונג לא מקרן, מרחק ישיבה 3.5 מטר, מחובר הכל ב HDMI לNUC של אינטל עם קודי ומחובר לשרת שלי בבית עם 10TB ששם כל הסרטים מאוחסנים....