שדרוג פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב, אז הסיפור הוא כזה:

אני שומע תקליטים כבר 15 שנה בערך, רובם יד שנייה ולאחרונה גם הוצאות חדשות, על פטיפון אפולון TL-600 שקניתי במשהו כמו 400 ש"ח בזמנו וראש אורטופון רד שהחלפתי לפני שנה וחצי. סך הכל שירת אותי נאמנה עד שהתחילו בריחות בפיץ' בתקופה האחרונה כשב-45rpm אין שום אפשרות למצוא את המהירות הנכונה. הבנתי שבדגמים האלו אין ממש דרך לתקן את הבעיה, מה גם שמעולם לא בחנתי את הזרוע ואת המשקולת כיוונתי בעצמי כך שיכול להיות שאני בכלל עושה נזק לתקליטים שאני שומע.

בקיצור, החלטתי לקנות פטיפון חדש...השאלה היא רק איזה. אני רק רוצה לציין שאני לא אודיופיל גדול אבל כן חשובה לי איכות הסאונד ואני מחפש את הסאונד הכי טוב שאפשר להשיג בתקציב שאני אציין בהמשך. הפטיפון אצלי ממש לא משמש כרהיט. כרגע המערכת שלי, מעבר לפטיפון, כוללת: רמקולים: Jamo C403, מגבר: NAD 326BEE והפראמפ שלי הוא NAD PP2i. כשקניתי את המערכת פשוט הלכתי על המלצה של מוכר בחנות (למעט הפראמפ שקניתי בשלב מאוחר יותר), ולמרות שאין לי תלונות, אני בטוח שאם הייתי מתייעץ בפורום הייתי מקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף שהושקע.

כרגע, ההתלבטות העיקרית שלי היא בין פטיפון מודרני לוינטאג'. הנטייה הראשונית שלי הייתה ללכת על משהו של ריגה או פרוג'קט, גם בגלל העיצוב אבל בעיקר בגלל שאתה יודע מה אתה מקבל כשאתה קונה פטיפון חדש מחנות. משיטוט קל הבנתי שהרוב ממליצים ללכת על יד שנייה כשבעיקר קראתי המלצות על דגמים מסויימים של טורנס וטכניקס. באופן אישי, אין לי הרבה ידע בנושא כך שאני קצת נרתע מלקנות יד שנייה, גם בגלל שאין לי ממש מושג על אילו דברים אני צריך לשים לב כשאני קונה פטיפון יד שנייה וגם בגלל שאין לי ממש את הידע כדי להתעסק עם פטיפון כזה...החלפת ראש, זרוע, כיוון, גומיות, רצועות, חוטי דייג.

נפלה עלי לאחרונה ההזדמנות לקנות Lenco 75 משופץ במשהו כמו 1,500 ש"ח ממישהו שהוא די אמין בעיני (כשגם ה-65 וה-61 על הפרק), אבל קראתי בפורום שיש לדגמים של Lenco לא מעט בעיות עם rumble. מבחינת המודרניים, חשבתי ללכת על ה-RP1 של Rega ב-2,800 ש"ח (כולל ה-Performance Pack) אבל מאחר ואני לא מתכנן להחליף פטיפון כל שנתיים, אין לי בעיה גם ללכת על ה-RP3 אם מישהו יצליח לשכנע אותי שיש סיבה להוציא עליו קרוב ל-5,000 ש"ח. גם משהו של פרוג'קט במחיר דומה יכול להתאים אבל כמו שציינתי, התגובות שנתקלתי בהם פה לגבי הפטיפונים של ריגה ופרוג'קט לא היו כל כך חיוביות בלשון המעטה. אין לי שום כיוון לטורנס איכותי במצב טוב כרגע (ואיפה אפשר בכלל למצוא בארץ טכניקס במחיר שפוי?) ולשפץ אחד בעצמי זה משהו שאין לי את הזמן והידע לעשות, לפחות לא בשלב הזה. אז אלא אם כן יש לכם הצעות אחרות, אלו האופציות שעומדות לפני.

אז למי שצלח את המגילה הזאת עד כה, השאלות שלי הם אלו:

1. לאור הנאמר, האם שווה לי לקנות פטיפון וינטאג' או ללכת על משהו חדש?

2. על איזה מהפטיפונים שציינתי כדאי לי ללכת? לאיזה מהם יש את היחס הכי גבוה בין עלות לאיכות? או שהייתם ממליצים ללכת על כיוון אחר לגמרי?

3. מה דעתכם בכלל על ה-Performance pack? שידרוג משמעותי ל-RP1?

תודה מראש לכל העונים, בתקווה שיהיו כאלה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי, ברוך הבא למועדון (f)

1) פטיפון מיד שניה (עזוב אותך מ"וינטאג'" או לא) זה מצויין - התמורה לכסף עולה פלאים. זה כמובן דורש קצת יותר תשומת לב בקניה, אבל לא משהו מעבר לרמה שאפשרה לך להבין שהפטיפון הקיים בדרכו לפח. דרך אגב - זה נכון לגבי רוב פרטי האודיו, ולא רק פטיפונים.

Lenco L75 הוא נהדר, כבר ממצבו המקורי, ובסיס מדהים לשיפורים. אני מבין שאתה לא מעוניין כרגע, אבל אולי כן תהיה מעוניין בעוד 5 שנים? על פטיפון כזה לא "תגדל" לעולם. בהנחה שהפטיפון באמת משופץ (מי שיפץ? מה שופץ?) המחיר מצויין - לא הייתי מהסס. שאל אם הוחלפו V-Blocks - מי ששיפץ ידע לענות לך. אם לא, אחרי הקניה "דבר" איתנו, והשקע 15$ בהחלפה שלהם (לא בעיה).

הדגמים האחרים שציינת (של Lenco) לא ראויים לקניה, לדעתי.

2) ה- Lenco?

אחרת, הפטיפונים הבסיסיים של Rega ושל ProJect הם, איך לומר? - בסיסיים...

הם מנגנים מוזיקה, ולא יותר. יש יתרון לאלו של Rega, היות ועל כל הבסיסיות שלהם, הם מגיעים עם זרוע ה- RB101, שהיא זרוע סבירה באורך מלא של "9. הזרוע הבסיסית של ProJect, ה- 8.6 היא קצרה (יוצרת טעות עקיבה מובנית) ומאוד קלה - שזה צירוף לא מוצלח. ברמה מעל, יש ל- ProJect פטיפונים מעולים, והם עדיפים (לדעתי) על אלו של Rega, בעיקר בזכות זרוע ה- "9 המעולה של החברה, שהיא מעולה ממש. פטיפון כמו ה- RPM5 הוא קניה נהדרת, למכשיר חדש, ואין סיבה (שקשורה לאיכות צליל) שאי פעם תחליף אותו.

3) עזוב אותך "ערכות שדרוג" תשקיע את הכסף בפטיפון טוב יותר, ובראש טוב יותר.

שבוע טוב (f)

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל, תודה על התגובה המהירה!

1) מדובר בבחור שחבר שלי מתעסק איתו כבר די הרבה זמן בכל הנוגע לפטיפונים וקיבל ממנו רק מילים טובות. על פי מה שהוא אומר, הוא שיפץ את הפטיפון בעצמו...בנוגע למה שופץ בדיוק, את זה אני אבדוק ובקרוב אני אקפוץ לשמוע את הפטיפון בעצמי. ה-V-Blocks הם מה שאמור לטפל בכל בעיית ה-Rumble אם הבנתי נכון?

גם אם כן וגם אם לא, מאחר ולא כל כך תכננתי ללכת על יד שנייה, יצא שהמחיר נמוך משמעותית ממה שהייתי מוכן להשקיע. אז אני כן מתכוון להשקיע בו במידה הצורך, בנוגע למה ולאיך אני אתייעץ איתכם ברגע שיהיו לי יותר פרטים לגבי השיפוץ שהפטיפון עבר. את הראש Ortofon Red אני כן מתכוון להעביר מהפטיפון הישן לחדש, זה הדבר היחיד שאני יודע כרגע.

אגב, ציינת שהדגמים האחרים של Lenco לא שווים קנייה, ה-L75 טוב מהם משמעותית? ומסתבר שגם ה-L62 מועמד למכירה, מה אתה חושב עליו?

2) לא נתקלתי ב-RPM5 של פרוג'קט בינתיים אבל אני זוכר שקראתי באחד השרשורים שהוא דורש לא מעט התעסקות. אז למרות התגובות החיוביות שקראתי, אני די ירוק בכל הנוגע לכיוונונים העדינים שהמכשיר הזה דורש. אז יכול להיות שהפטיפון הזה יהיה גדול עלי אלא אם כן אני אמצא מישהו שיכול להתקין אותו בשבילי.
אני מבין מראש שמדובר ב-2 מכשירים שונים לגמרי, אבל האם אתה חושב שה-RPM5 שווה את ההשקעה הכספית לעומת ה-L-75?

ושאלת תם לסיום. האם זרוע של "9 נחשבת ל-Default? כשאני בודק את ה-L75, האם זה משהו שאני צריך לצפות לו?

שוב, המון תודה

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

1) V-Blocks הן התושבות של הזרוע, ועם כאלו ישנות הזרוע תישמע איום ונורא ויהיה קשה עד בלתי אפשרי לכוון אותה כמו שצריך (תהיה נטויה על הצד במידה זו או אחרת). כאמור, לא בעיה ולא יקר לסדר.

ל- Lenco אין, בעקרון, בעיית Rumble - אם אתה נתקל בכך, או שמשהו מאוד לא מכוון, או שמשהו לא תקין - קצת קשה לדעת "בהתכתבות". בכל מקרה, בפטיפון מטופל לא צריכה להיות שום בעיה.

אני חושב שלא כדאי לקנות פטיפונים של Lenco שאינם L75/78, אלא אם יודעים מה עושים ומתכננים פרוייקט.

2) ה- RPM5 הוא פטיפון נהדר ופשוט, ואינו דורש שום "התעסקות". אם אתה קונה חדש, הוא תמורה נהדרת. אחרת, פטיפונים כמו ה- Lenco או שפע של טורנסים והמון אחרים הם תמורה הרבה יותר טובה.

3) זרוע "סטנדרטית" היא אכן באורך של (בערך) "9. עם רוב הפטיפונים שהם לא מאוד זולים ובסיסיים, אין עניין.

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

1)יכול להיות שאנחנו מדברים על אותו דבר. על בעיית ה-Rumble קראתי בשרשור הזה (עמוד 2):

https://www.hometheater.co.il/modules.p ... c&start=15

גם שם מדובר על כך שה-V-Blocks פתרו את הבעיה. אין ספק שזה יהיה אחד הדברים הראשונים שאני אבדוק עם הבחור כשיצא לי להיפגש איתו (מקווה ששבוע הבא). אז אני גם אדע אם יש צורך במקצה שיפורים נוסף. קראתי כמה שרשורים פה, כולל המדריך שלך לכיוון זרועות (שהוא מעולה, אגב) אבל אני עדיין מרגיש שיש לי יותר סיכוי לעשות נזק מתועלת אם אני אעשה את זה בעצמי. אם וכאשר יגיע הזמן אני מאמין שעדיף לי למצוא איש מקצוע. כפי שאני מבין, הראש הוא בעצם הגורם שיכול להביא לשדרוג הכי משמעותי באיכות הסאונד, אבל מאחר שקניתי את האורטופון שלי לפני שנה וחצי בערך, קצת כואב לי להחליף ראש מתפקד כל כך מהר...

2) פה בדיוק ההתלבטות שלי. למרות שה-RPM5 יקר יותר מה-Lenco, הוא עדיין במסגרת התקציב. אני מבין ששניהם פטיפונים מצויינים ושזה בעיקר עניין של טעם אבל עדיין מעניין אותי לדעת אם יש עדיפות לאחד מהם על השני, אם נשים את המחיר שנייה בצד. האם שייך בכלל להשוות ביניהם?

אגב, נושא ההתעסקות עם ה-RPM5 מופיע פה:

https://www.hometheater.co.il/vt14656.html

"אני מכיר אותו. הוא טוב מאוד, והמחיר שלו ירד כמעט בחצי (עלה כ- 6K) עקב הופעת דגמים חדשים.
עם זאת, הוא בפירוש לא מתאים לכל אחד. הכיוונונים בו מאוד עדינים. ממש לא Plug and Play.
מחייב סבלנות רבה."

זה בעצם מה שקצת הרתיע אותי. אני כן יושב הרבה לאחרונה על המדריכים שמופיעים באתר, אבל עד היום לא התעסקתי עם דברים כאלה בכלל והפטיפון שלי נראה בדיוק כפי שהוא נראה כשקניתי אותו בחנות ב-2002, למעט הראש החדש שגם אותו החליפו לי בחנות. אז מכאן החשש להתחיל להתעסק בפירוק והרכבה.
אגב, לפחות לפי האתרים, לא ראיתי אותו במלאי של שום חנות גדולה בארץ או אצל יבואנים. יש בכלל איפה להשיג אחד חדש בארץ?
·

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

טוב, טומי באמת איש יקר, וההבנה שלו בפטיפונים ובמכניקה שלהם מדהימה, ובהחלט עולה על שלי, אבל הוא לא איש Lenco, וההודעה הספציפית שקראת היא לא המדוייקת ביותר שכתב (f)

אני יכול לכתוב בו דפים, אבל בעקרון -לפטיפון Lenco L75 תקין ומכוון אין בעיית Rumble. אין לכך שום קשר ל- V-bloks. הן פשוט התושבות של הזרוע. לכל זרוע מבוססת מיסב סכין (ויש כאלו מעולות כגון ה- SME 3009, או ה- Infinity Black Widow) יש תושבות, ו- Lenco המהוללים והשוויצריים, בין שלל הדברים המעולים שבנו, הנדסו זוג קוביות גומי מאוד לא מוצלחות - כאמור, לא בעיה להחליף.

לגבי ה- RPM5 - אני לא יודע מאיפה מגיעה האמירה הזו - זה פטיפון. צריך לכוון אותו כמו שצריך בפעם הראשונה (וכל פעם שמחליפים ראש אח"כ), אבל אז הוא יעבוד עד סוף הימים בלי שום צורך ב"עיסוק" נוסף.

ה- Ortofon 2M Red הוא ראש "נחמד" במובן הבינוני והמשעמם של המילה, אפילו בהשוואה לראשים שווי מחיר. הוא יפה ומרשים, ואתה בהחלט יכול להשתמש בו, אבל הוא לא כל כך מתאים לזרוע הכבדה של ה- Lenco, וכל הפטיפונים שאתה שוקל בהחלט ישמחו לראש הרבה יותר טוב, ויאפשר להם להשמיע את מה שהם באמת מסוגלים.

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

טוב, אז חזרתי עם כמה פרטים:

מדובר בבחור שמתעסק בעיקר עם ציוד High End (לא יודע אם מקובל לפרסם שמות פה), והוא טוען שהפטיפון במצב טוב מאד, שמור, כבד (בערך 25 קילו) ומשופץ. עד כמה שהבנתי הוא החליף חיווטים בעצמו וגם V-Blocks אבל עוד לא דיברתי איתו בעצמי וכרגע כל התקשורת היא בינו לבין חבר שלי...אז אני עוד אכנס איתו לפרטים.

מה שכן, הזרוע היא של Grace, אלומיניום 12". לא יודע איזה דגם אבל הבנתי שהיא זרוע טובה. מה אתה יכול לספר לי על הזרועות האלו?

בנוגע לראש, הוא אמר בערך את מה שאתה אמרת על ה-Ortofon Red והציע לי ראש של Nagaoka במשהו כמו 650 שקל כשהמחט עולה בערך סכום דומה. שוב, אני אצטרך לדבר איתו בנוגע לאיזה דגם. ראש מסוג כזה מומלץ לדגם הספציפי הזה של לנקו? ואיך הוא בהשוואה לראשים של AT? כי ביחד עם הראש אני יוצא בנזק של קצת פחות מ3000 שקל. לא זול, אבל כן בתקציב שלי וכמו שציינת, עדיף להשקיע בראש טוב..השאלה היא רק אם זה הראש הנכון בשבילי.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

המממ

זרוע Grace היא לא מקורית, מה שהופך את הדיון על ה- V-Blocks ללא רלוונטי (אלא אם כן יש לפטפון זרוע נוספת, כלומר המקורית + זרוע של Grace). זה גם מספר לנו שהפטיפון שודרג באופן משמעותי, כי במצבו המקורי, אין איפה להתקין זרוע "12 עליו.

מה בדיוק עשו? באיזו רמה העבודה? אי אפשר לדעת "בהתכתבות" אבל הפוטנציאל ענק, כמו גם הסיכון. השאלה "מי שיפץ" הופכת כאן לקריטית.
1500 ש"ח ללנקו עם זרוע "12 של Grace? רוב הזרועות של החברה שוות את הכסף (או יותר) בעצמן. מאוד מעניין באיזו זרוע בדיוק מדובר. מזה גם נוכל לדעת אם הראש של Nagaoka (איזה מהם? ה- 110?) מתאים לזרוע.

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אין ספק שהמחיר נראה נמוך משמעותית בשביל פטיפון משופץ ברמה המדוברת, מה שגורם לי לתהות אם הטלפון השבור בינינו לא גרם לאיזושהיא טעות בנתונים...במצב או במחיר. כי אם הכל כמו שהבנתי אז באמת מדובר במציאה מארץ המציאות.

ביום יומיים הקרובים אני אקבל עוד פרטים בתקווה שבאמת לא מסתתר פה איזה מוקש. מה שכן, מדובר בבחור שעובד בתחום הרבה זמן, אודיופיל מאד פעיל עם המון אהבה למוזיקה שחבר שלי מעיד עליו שכל מה שיצא תחת ידו הגיע מתוקתק ומנצנץ. הוא גם מכוון את הפטיפון בידו ונותן אחריות על המוצר. מן הסתם שאני אעדכן ברגע שיהיו פרטים נוספים.

מעבר לזה, בגלל שהדלקת אותי על ה-L75 כאחלה פתרון לתקציב שלי, הגברתי את החיפושים אחרי הדגם ובאמת עלו עוד כמה אפשרויות, שחלקן אפילו נראות אטרקטיביות, לדגם הספציפי הזה. אז אני מתכוון לבדוק גם אותן.

אגב, לא כל כך הבנתי למה החלפת הזרוע הופכת את הדיון על ה-V-Blocks ללא רלוונטי? סתם לידע כללי.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כי ה- V-blocks הן חלק מהזרוע -

[imgbig]https://c2.staticflickr.com/4/3781/3328 ... 81eb_b.jpg[/imgbig]

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

ניב, האם הלנקו B-55 עושה שימוש באותם v-blocks בדיוק כמו ה-L-75? איפה הם ממוקמים בזרוע שלו, שהיא אחרת?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני לא בטוח -
שתי הזרועות מאוד דומות, ומשתמשות באותם "סכינים" -

[imgbig]http://i49.tinypic.com/jg3acp.jpg[/imgbig]

אבל מעולם לא פירקתי אחת, וגם לא מצאתי תמונות שמראות את ה- V-blocks (או כל תושבות זרוע אחרות) בזרוע של ה- B55. לכאורה, צריך להיות שם סידור זהה, או לפחות, מאוד דומה, עבור הסכינים הזהות.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

כאן אילן

שליחה #13 

ויש לי V Blocks בשבילך אם אתה צריך

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: כאן אילן

שליחה #14 

קצת חבל, בינתיים אין ממש אות חיים מהבחור. ציפיתי שהפטיפון כבר יהיה פה, אבל אני מתחיל להיות סקפטי. למדתי בחיים שכשמשהו נשמע טוב מדי מכדי להיות אמיתי, בדרך כלל הוא לא. כנראה שזה הסיפור כאן.

אני אחכה עד אחרי החג ונראה מה קורה. במידה ואני רואה שהעסק לא מתקדם, כנראה שחזרתי לנקודת ההתחלה...המון תודה לnkorah על כל העזרה...אני עדיין צריך פטיפון חדש, אז במידה והעסקה לא תצא לפועל אני אשמח לשמוע על אלטרנטיבות חילופיות.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #15 

Lax כתב:קצת חבל, בינתיים אין ממש אות חיים מהבחור. ציפיתי שהפטיפון כבר יהיה פה, אבל אני מתחיל להיות סקפטי. למדתי בחיים שכשמשהו נשמע טוב מדי מכדי להיות אמיתי, בדרך כלל הוא לא. כנראה שזה הסיפור כאן.

אני אחכה עד אחרי החג ונראה מה קורה. במידה ואני רואה שהעסק לא מתקדם, כנראה שחזרתי לנקודת ההתחלה...המון תודה לnkorah על כל העזרה...אני עדיין צריך פטיפון חדש, אז במידה והעסקה לא תצא לפועל אני אשמח לשמוע על אלטרנטיבות חילופיות.
...
·חבל שלא למדת גם שעסקאות שמתבצעות בטלפון שבור אינן ממש אמיתיות...
אל תתייאש...אולי מישהו יחבר באיזה שהוא שלב את חוט הטלפון...

Lax פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אין ספק שאתה צודק...

האמת היא שהחודש האחרון היה עמוס בצורה בלתי רגילה. תוסיף את העובדה שמדובר בחבר טוב שמבין בנושא הרבה יותר ממני ותבין למה היה לי יותר נח שהנושא מטופל ביניהם. ממנו הבנתי שהפטיפון אמור להגיע עד סוף השבוע, עברו כמעט 3 מאז ובאמת שאין לי מושג איפה זה נתקע.

אני באמת מקווה שאיכשהוא הנושא יסודר כי הפטיפון יוחלף בכל מקרה. אם לא ללנקו אז אולי למשהו חדש. כמו שציינתי, ה-RPM5 היא גם אופציה שמאד קורצת לי...למרות שהיא אופציה הרבה יותר יקרה (שהבנתי שגם מגיעה ללא ראש וספידבוקס) ובינתיים עוד לא מצאתי חנות שמחזיקה אותו במלאי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”