בחיבור מקור 4K לטלויזיה דרך רסיבר.... האם ?
-
HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
בחיבור מקור 4K (ממיר אולטרא של YES) לטלויזיה דרך רסיבר.... מהדור הקודם (LX75 לצורך העניין)
בכדי לפענח את פס הקול, האם הרסיבר חייב לתמוך בפורמטי 4K ?
והאם יהיה ניתן לצפות בשאר הרזולציות (כמו בקוואטרו) ?
תודה
בכדי לפענח את פס הקול, האם הרסיבר חייב לתמוך בפורמטי 4K ?
והאם יהיה ניתן לצפות בשאר הרזולציות (כמו בקוואטרו) ?
תודה
הג'ינג'י

- yaniv_barlev
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אם הרסיבר לא תומך 4K, זה לא יתן לך כלום... הוא יכתוב לך שאין סיגנל...
ככה זה לפחות אצלי גם בדנון שלי וגם בהרמן קרדון
ככה זה לפחות אצלי גם בדנון שלי וגם בהרמן קרדון
@yaniv_barlev
·מה אתה אומר, אין סאונד בכלל?
לי אין TV של 4K, ובמצב הזה - אם אני מסטרים מקור של 4K, רואים ב1080P (זה ברור) אבל גם שומעים ללא בעיה ברסיבר (סוני, 7.1 572 די וותיק). מה זה אומר? שהTV BOX ביצע בעצם DOWNSTREAM ל1080P?
·מה אתה אומר, אין סאונד בכלל?
לי אין TV של 4K, ובמצב הזה - אם אני מסטרים מקור של 4K, רואים ב1080P (זה ברור) אבל גם שומעים ללא בעיה ברסיבר (סוני, 7.1 572 די וותיק). מה זה אומר? שהTV BOX ביצע בעצם DOWNSTREAM ל1080P?
- yaniv_barlev
-
- חבר פעיל מאוד

לי זה לא עובד ברסיברים שלי, אני לא שומע ולא רואה... אבל אם אין לך מסך 4K מה זה משנה?
·זה משנה, כי אני מתכונן להחליף מסך ל4K, ורוצה לדעת אם אני צריך להכנס להוצאה נוספת - להחלפת רסיברyaniv_barlev כתב:לי זה לא עובד ברסיברים שלי, אני לא שומע ולא רואה... אבל אם אין לך מסך 4K מה זה משנה?...
כיצד אתה מחובר - עם PC/WIN?
כרטיס מסך תומך ? בחיבור ישיר למסך - כן רואים?
- yaniv_barlev
-
- חבר פעיל מאוד

זה לא משנה מקור החיבור, זה קורה לי גם דרך המחשב עם כרטיס מסך 980 GTX, וגם דרך הסטרימר...
לי יש מסך 4K, ואני רוצה להחליף את הרסיבר... כרגע יש לי 2, שאחד תומך ב TRUE HD ו DTS HD, אבל לא ב 4K....
חשבתי לעשות כמו שאתה רוצה, לפצל את הסיגנל של ה HDMI, אבל זה לא עובד... אני צריך למצוא מפצל שנותן אופציה להוריד רזולוציה באחת היציאות...
לי יש מסך 4K, ואני רוצה להחליף את הרסיבר... כרגע יש לי 2, שאחד תומך ב TRUE HD ו DTS HD, אבל לא ב 4K....
חשבתי לעשות כמו שאתה רוצה, לפצל את הסיגנל של ה HDMI, אבל זה לא עובד... אני צריך למצוא מפצל שנותן אופציה להוריד רזולוציה באחת היציאות...
נכון, זה לא עובד (לי יש מפצל כזה). אני בכלל לא בטוח שיש מפצל מתוחכם כמו שאתה מתאר....
לפי המאמר הזה:
https://www.cnet.com/news/do-i-need-a-n ... -my-4k-tv/
החלופה היא חיבור במקביל של כבל אופטי מהנגן (או מהטלוויזיה) לרסיבר הישן, אבל אז, לדעתי, יעברו רק שני ערוצים (סטיראו).
לפי המאמר הזה:
https://www.cnet.com/news/do-i-need-a-n ... -my-4k-tv/
החלופה היא חיבור במקביל של כבל אופטי מהנגן (או מהטלוויזיה) לרסיבר הישן, אבל אז, לדעתי, יעברו רק שני ערוצים (סטיראו).
פתרון יקר: downscalrer HDMI ב70$...
https://is.gd/chLN3U
נראה לי שנחכה עם זה עד שהסינים יוזילו ל10$...
https://is.gd/chLN3U
נראה לי שנחכה עם זה עד שהסינים יוזילו ל10$...
·הרסיבר שלי לא תומך ב4k אז אני חיברתי חיבור כפול.rafi_d כתב:·זה משנה, כי אני מתכונן להחליף מסך ל4K, ורוצה לדעת אם אני צריך להכנס להוצאה נוספת - להחלפת רסיבר......
כיצד אתה מחובר - עם PC/WIN?
כרטיס מסך תומך ? בחיבור ישיר למסך - כן רואים?...
כרטיס 1060 חיבור אחד ישיר למסך ה4k, וחיבור נוסף לרסיבר(רק בשביל סאונד) שאותו הגדרתי כ1080p כדי שיעבוד.
אני צופה במסך עם החיבור הישיר(4k) ושומע דרך החיבור הנוסף שחיברתי לרסיבר
ככה אתה גם רואה 4k ולא מאבד פורמטי שמע
עם רסיבר שלא תומך 4k
נערך לאחרונה על ידי dudutr ב 20/03/2017 14:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
הבעייה שבTV BOX אנדרואידי יש רק חיבור HDMI יחיד (השני הוא אופטי)
יש פתרון גם כאן?
·תאורטיתrafi_d כתב:הבעייה שבTV BOX אנדרואידי יש רק חיבור HDMI יחיד (השני הוא אופטי)יש פתרון גם כאן?
...
אם תשרשר 2 מפצלים אחד שתומך 4k מחובר לסטרימר,
תוציא ממנו חיבור אחד למסך ולחיבור השני תחבר מפצל לא תומך 4k
וממנו לרסיבר
תאורטית הוא יעשה דאון ל1080 ליציאה לרסיבר
אם לא תנסה לא תדע
·כעת ברור. השאלה היתה להבהרה בלבד. בWIN יש יותר אופציות, כמו זאת שלך... מעניין אם אפשר בכלל בTV BOX לחבר דבר כזה לרסיבר:dudutr כתב:למעלה שאלת על pc win ועל זה הגבתי...
https://is.gd/z4PQck
להעברת אודיו בלבד...
>תאורטית הוא יעשה דאון ל1080 ליציאה לרסיבר
לא נראה לי שכבל/מתאם פסיבי "יעשה דאון"... אבל מי יודע...
·האופציה השנייה זה שהוא לא יעביר כלום לרסיבר...rafi_d כתב:·......
>תאורטית הוא יעשה דאון ל1080 ליציאה לרסיבר
לא נראה לי שכבל/מתאם פסיבי "יעשה דאון"... אבל מי יודע......
קשה לי להאמין לזה
כבל פאסיבי hdmi גרסא 1 שמחובר לנגן 4k עדיין מוציא תמונה ''משונמכת'' למסך 4k
נערך לאחרונה על ידי dudutr ב 20/03/2017 15:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
מפצל זה סוג של כבל, לא "מתאם", ולכן הוא יעביר בדיוק את הסיגנאל שבכניסה (קצת מעוות...). הבעיה שהרסיבר לא "יבין" אותו, כי כשיוצר לא תכנתו את הציפ HDMI שם ל4K. .. לכן - התוצאה היא - אין קול.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
סיבכתם את העסק מדי.
1. אם יש מקור שיש לו גם UHD וגם פורמטים חדשים, אז או שצריך מפצל HDMI או שצריך להוציא את האודיו בדרך אחרת.
2. במקרה של היס אולטרה, זה מאוד קל - אפשר גם את הוידאו להוציא ישירות למסך (ואת האודיו בנפרד באופטי/קואקס) מכיוון שאין לו HD AUDIO ולכן לא מפסידים כלום בשיטה הזו. אם לא לחוצים על 4K, אפשר להוריד אותו ל-1080P ואז בכלל אין בעיה להעביר דרך הרסיבר.
1. אם יש מקור שיש לו גם UHD וגם פורמטים חדשים, אז או שצריך מפצל HDMI או שצריך להוציא את האודיו בדרך אחרת.
2. במקרה של היס אולטרה, זה מאוד קל - אפשר גם את הוידאו להוציא ישירות למסך (ואת האודיו בנפרד באופטי/קואקס) מכיוון שאין לו HD AUDIO ולכן לא מפסידים כלום בשיטה הזו. אם לא לחוצים על 4K, אפשר להוריד אותו ל-1080P ואז בכלל אין בעיה להעביר דרך הרסיבר.
·oferlaor כתב:סיבכתם את העסק מדי.
1. אם יש מקור שיש לו גם UHD וגם פורמטים חדשים, אז או שצריך מפצל HDMI ......
איך זה יעבוד מול רסיבר שאין לו תמיכה ב4K? דווח כאן שלא עובד. זו בדיוק היתה השאלה (לדוגמא מTV BOX)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
במחשבה שניה, יש סיכוי טוב שאתה צודק, במיוחד אם המכשיר מוציא HDCP 2.2.
די קל לבדוק את זה. פשוט מחברים ואם שומעים סאונד אבל לא רואים תמונה, אז סימן שהרסיבר לא סוגר את החיבור לגמרי כשהוא לא רואה HDCP 2.2
די קל לבדוק את זה. פשוט מחברים ואם שומעים סאונד אבל לא רואים תמונה, אז סימן שהרסיבר לא סוגר את החיבור לגמרי כשהוא לא רואה HDCP 2.2
·הנקודה היא לא אם הPASSTHUOGH יעבוד (די בטוח שלא) אלא אם הAUDIO יעבוד. אני בספק, כי אז הפתרון של מפצל היה עובד...oferlaor כתב:במחשבה שניה, יש סיכוי טוב שאתה צודק, במיוחד אם המכשיר מוציא HDCP 2.2.
די קל לבדוק את זה. פשוט מחברים ואם שומעים סאונד אבל לא רואים תמונה, אז סימן שהרסיבר לא סוגר את החיבור לגמרי כשהוא לא רואה HDCP 2.2...
בקיצור, תבדוק בבית, ותגיד לנו מה נהיה...
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מצטרף לשאלה:יש לי אונקיו ישן 818 מלפני כ4 שנים,רשום שהוא תומך ב4k אבל אין לו כמובן 2.2
אז מה זה אומר?שבתכלס הוא לא תומך,נכון?
אז מה זה אומר?שבתכלס הוא לא תומך,נכון?
כיף חיים.