המלצה לרמקולים לסלון בשביל מוזיקה, תקציב בסביבות 1500

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
flash7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה

אהלן,
זקוק לעזרתכם. מחפש רמקולים חדשים לסלון ולא יודע מאיפה להתחיל. כרגע התכנון הוא לחבר מחשב באופן קבוע לטלוויזיה, ככה שהרמקולים יהיו מחוברים למחשב (או לטלווזיה). הם ישמשו גם לסרטים וגם למוזיקה, אבל הביצועים מבחינת המוזיקה חשובים לי יותר.

קצת נתונים:
- תקציב: 1000-1500 שקל, אבל אם זה שווה את זה יכול לעלות לכיוון ה-2000.
- הסלון גדול יחסית (בערך 35 מ"ר, תקרה די גבוהה 3.5 מטר), אבל אני לא שומע בדרך כלל בווליום מאוד גבוה.
- הרמוקלים יעמדו כנראה בצידי הטלווזיה וצמוד לקיר, על הרצפה או על מדפים נמוכים.
- כרטיס הקול של המחשב הוא סטנדרטי, שום דבר מיוחד. לוח אם של דל (לפטופ ווסטרו 3560 בן 4 וחצי).
- מתכוון לשמוע בעיקר אמ פי 3 (אפל מיוזיק וכאלה).

עד היום אני כבר כמה שנים עם microlab solo 1c (לא בסלון, אלא בשולחן מחשב) והייתי די מבסוט מהם. מחפש לעלות לבל אחד יותר גבוה. חשבתי על הסולו 7c או 9c שאני יודע שהרבה אנשים אוהבים, אבל ראיתי גם תגובות פחות מתלהבות. הם יעשו עבודה טובה בחלל יחסית גדול? יש רמקולים רצפתיים טובים מספיק בתקציב שלי? תעזרו לי! :)
נערך לאחרונה על ידי flash7 ב 18/03/2017 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730

שליחה

האם הם יהיו מחוברים למגבר/רסיבר כלשהו או שאתה מתכנן רק על רמקולים עם מגבר מובנה?
You pay peanuts, you get monkeys

flash7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@freerider

אין לי רסיבר, אז הכיוון זה רמקולים מוגברים (אלא אם יש המלצה למגבר + רמקולים בתקציב שלי)

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש לך חלל גדול עם תיקרה גבוהה, בתקציב שלך אין לי ניסיון עם רמקולים מוגברים, מה שאני כמעט בטוח זה שרמקול מדפי קטן לא יספיק.
הרמקול הכי קטן שהצליח למלא אצלי חלל של 30 מ"ר בעבר היה ה-Dynaudio focus 110 עם הגברה בריאה, אבל מדובר על סכומים משמעותית גבוהים יותר.
יש בלוחות polk audio רצפתי או Morel solan ריצפתיים ב-1000ש"ח ותוסיף עוד 1000 ש"ח על מגבר או רסיבר יד שניה ואתה די מסודר לדעתי.

flash7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@freerider

תודה!

יש טעם לסידור כמו שהצעת אם אני שומע אפל מיוזיק ממחשב עם כרטיס קול מובנה?
איך לבחור רסיבר מתאים?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

flash7 כתב:@freerider

תודה!

יש טעם לסידור כמו שהצעת אם אני שומע אפל מיוזיק ממחשב עם כרטיס קול מובנה?
איך לבחור רסיבר מתאים?
...
·המחשב וכרטיס הקול המובנה בו מספקים לך את המקור, הרסיבר או המגבר יספקו את ההגברה לרמקולים.
רמקול מוגבר זהו רמקול ש"דחפו" לתוך התיבה שלו את המגבר, מה שאני הצעתי המגבר חיצוני לרמקולים (וברוב המיקרים הסידור הזה עדיף לדעתי).
בתקציב שלך לא יהיו לך המון אפשרויות לברור רסיברים(מיד שניה), אנסה למצוא לך בלוחות משהו אך קודם האזן ובחר רמקולים.

flash7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@freerider
·

מגניב, תודה.

לגבי השאלה שלי, הבנתי את כל זה, פשוט תהיתי אם רסיבר ורמקולים יד שנייה באלף שקל כל אחד עלולים להיות יותר מדי בשביל מקור שהוא רק כרטיס קול מובנה וקבצי אמ פי 3

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בכל מה שקשור בתחביבים לא קיים כזה דבר "יותר מדי" :lol:

flash7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@freerider
·

התכוונתי מבחינת האיכות... אם שימוש במקור כזה ינצל רמקולים ורסיבר כאלה, ואם הם יהיו סלחניים מספיק...

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

flash7 כתב:@freerider
·

התכוונתי מבחינת האיכות... אם שימוש במקור כזה ינצל רמקולים ורסיבר כאלה, ואם הם יהיו סלחניים מספיק...
...
·ה-mp3 שלך 128,192, או 320kbps?
ידידי אנחנו לא מדברים על מערכת "Hi End" שתשמיע לך כל ציקצוק, גרעפס או השתעלות בקהל שבאודיטוריום, אנחנו מדברים על מערכת שתהנה מהמוזיקה שהיא משמיעה.
בחר רמקולים (שלדעתי זה החלק עם הכי הרבה השפעה בצליל המערכת) ונמשיך משם.
לך תדע, אולי אחריי הרמקולים והמגבר "יפתח לך התיאבון" ותחליט שאתה רוצה לנסות DAC חיצוני :wink:

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”