אהלן לפורום המכובד,
יש ברשותי מכונת סאקו ארומה בת עשר שנים לפחות, שמשרתת אותי נאמנה. באחרונה פירקתי לה את מנגנון יצירת הקרמה וראיתי ישועות. למרות זאת אני שוקל להשתדרג, גם כי יש לי תחושה שניתן לצפות לאספרסו טוב יותר, וגם כי בעבר עשיתי לה ניקויי אבנית עם מלח לימון בלי לדעת שאסור לחמם את המכונה, ואני חושש שהזקתי לה. או ליתר דיוק - שחשפתי שם מתכת לא רצויה כלשהי ושכעת היא מזיקה לי וחשוב מכך, לאשתי (אין לי הוכחות לפגיעה פנימית במכונה, רק השערות). האם אתם חושבים שיש בסיס לדאגות?
יש לי גם מטחנת נמוקס לוקס שעובדת בסדר גמור. אני שותה בעיקר קפוצ'ינו, לא מארח יותר מדי.
בכל אופן, אני שוקל כעת לעבור ללה פבוני יורופיקולה, שלמיטב הבנתי אפשר לקנות באמזון בפחות מח"י אלפי שקלים. בשיחה עם היצרן הבנתי שיש לו תקן CE ו-IMQ - מה זה אומר לגבי עופרת במכונה וכל מתכת מסוכנת אחרת? אני יודע שיש מכונות עם תקן NSF, האם הוא טוב יותר? מבחינת הביצועים של המכונה, אני מוכן להתמודד עם האתגר.
תודה רבה
דני
לה פבוני, סאקו ארומה, עופרת והפתעות
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
חפש את הדיון הרלבנטי לנושא העופרת וקבל ישועה כהרף עין.
*בכפוף לתנאי המבצע והעברה בנקאית של תריג שקלים לחשבוני*
ממליץ לעבור למטחנת בריה בורי לשיפור הטעם.
וברצינות כל נושא התקנים הוא ליודעי חן וצריך לפשפש בקרביו של כל תקן בשביל להבין מה זה נותן והאם כמאמר חכמינו כל המוסיף גורע או שמא כמאמר הגויים(טפוי שיקצע!!) Too many cooks spoil the broth.
יש לי תחושה שניתן לצפות לאספרסו טוב יותר-בוודאות.
לדעתי זו קפיצה גדולה ויש סיכוי שתצטרך להחליף גם מטחנה היות והן די מפונקות ועקומת הלימוד לא קטנה.
אולי שווה לבדוק אם למישהו באזור שלך יש כזו וללכת להתנסות.
*בכפוף לתנאי המבצע והעברה בנקאית של תריג שקלים לחשבוני*
ממליץ לעבור למטחנת בריה בורי לשיפור הטעם.
וברצינות כל נושא התקנים הוא ליודעי חן וצריך לפשפש בקרביו של כל תקן בשביל להבין מה זה נותן והאם כמאמר חכמינו כל המוסיף גורע או שמא כמאמר הגויים(טפוי שיקצע!!) Too many cooks spoil the broth.
יש לי תחושה שניתן לצפות לאספרסו טוב יותר-בוודאות.
לדעתי זו קפיצה גדולה ויש סיכוי שתצטרך להחליף גם מטחנה היות והן די מפונקות ועקומת הלימוד לא קטנה.
אולי שווה לבדוק אם למישהו באזור שלך יש כזו וללכת להתנסות.
נערך לאחרונה על ידי itamars2 ב 16/03/2017 15:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש לך ביד שניה פה בפורום
לה פבוני יורופיקולה בט״ו מאות שקלים
משופצרת עם מד לחץ ופיית הקצפה בעלת חור אחד. אני משער שהמוכר יוכל גם להדגים את רזי השימוש והתחזוקה בה.
את שלי שיפצתי ושיפצרתי כנל. וכל בוקר אני מכין בה לפחות שני סבבי קפוצינו מעולה, עבורי ועבור אשתי.
ואם בעיקר בקפוצינו עסקינו, אז אפשרי בהחלט שהמטחנה שבביתך תוכל להתאים, שווה לנסות, ולקנות מטחנה נוספת תמיד אפשר ואפילו רצוי גם אם לא חייבים (לטובת קפוצינו של חצות נטול קפאין).
אחת הסיבות שאני מאוד אוהב את הלה פבוני היא שבנוסף לתוצרת שאפשר להוציא ממנה, זו מכונה פשוטה ביותר לתחזוקה וגם ילד שעלה למצוות, יכול לפרק ולהרכיב אותה די בקלות.
לה פבוני יורופיקולה בט״ו מאות שקלים
משופצרת עם מד לחץ ופיית הקצפה בעלת חור אחד. אני משער שהמוכר יוכל גם להדגים את רזי השימוש והתחזוקה בה.
את שלי שיפצתי ושיפצרתי כנל. וכל בוקר אני מכין בה לפחות שני סבבי קפוצינו מעולה, עבורי ועבור אשתי.
ואם בעיקר בקפוצינו עסקינו, אז אפשרי בהחלט שהמטחנה שבביתך תוכל להתאים, שווה לנסות, ולקנות מטחנה נוספת תמיד אפשר ואפילו רצוי גם אם לא חייבים (לטובת קפוצינו של חצות נטול קפאין).
אחת הסיבות שאני מאוד אוהב את הלה פבוני היא שבנוסף לתוצרת שאפשר להוציא ממנה, זו מכונה פשוטה ביותר לתחזוקה וגם ילד שעלה למצוות, יכול לפרק ולהרכיב אותה די בקלות.